Värme

Sitter i skogen på förskolan. Det är 24 grader varmt och helt underbart. Det är sommarkänsla. Det har hänt lite i veckan. Det kommer en resumé senare. Nu är i alla fall fönsterbytet på gång. Ha de/ Ylva

Nu ramlar dom in

Den här veckan har pelargonerna börjat droppa in. Några köpta på Tradera och några bytta med pelargonvänner runt om i landet.
Här är ett axplock av det som kommit in. Båda nya skönheter och favoriter i repris.


Clown

Cloé Smith



Mimi

Bilder: ©Ylva

Pysslar för fullt med omplantering,rotning av sticklingar och vattning just nu. I morgon ska jag ta tag i trädgården och fixa lite i rabatterna mm. Solen ska ju skina lika fint som idag. 
                                                                                                               cool_sun

Lägger ut en lista med sticklingar jag har för byte eller köp. Är du intresserad av något så  kontakta mig.


Sticklingar 090421

  

Rotat

Brookside Flamenco

Claydon - slut

Telemarksrosen - slut

Minah´s Orange

White Butterfly - slut

Paul West

Peggy West

Lipstick

Betty

Osborne

Easter Morning

Nanny Mac

Minnie

Naomi

Brighstone

Orotat

Bornholm

Peggy West

Nanny Mac

Easter Morning

Osborne

Solo

bye2Ha en bra dag i solen i morgon/Ylva


Vackra muggar/Tävling

Jag deltar i tävlingen.
Kolla in de här fina muggarna. Man kan vinna dem hos ellas inspiration




bye2Ha en bra kväll/Ylva
 


Inte fotboll och jack i pannan

Idag har jag tillbringat min dag inne på Fredriksskans. För er som inte vet så är det KalmarFF:s hemmaarena. Dom som vann SM-guld förra året ni vet. Fast det kan man inte tro idag!! Om dagens match finns inte mycket att skriva utom att dom förlorade mot Halmstads BK. sad

Vi laddade alla kioskerna med korv, godis,glass, läsk och kaffe. Det kan låta lite jobbigt men vi har faktiskt roligt. Tack, Tomas och Dennis för dagens alla goda skratt.
Nu är jag ganska trött och tänker snart lägga upp fötterna i soffan och titta på Bones.

Igår startade dagen bra. Jag började städa i källaren och bar ut lass efter lass på släpet. Visste inte att vi hade så mycket saker som vi inte behövde. Skönt att få lite utrymme att stoppa in nya saker på. Tänk bara vad plats jag får att samla saker på när Elin flyttar.
r61
När jag var klar med källaren så var det flera timmar tills vi skulle på festen så jag tänkte att jag hinner ut i trädgården lite.
Just när jag är på väg ut så hör jag min man.
- Ylva, jag har ett jack i pannan.
- Eh, va? Ett vadå?
Vad är det nu då, tänkte jag och tog trappan upp i tre kliv. Där står min man med handen för pannan. Som väl var så blödde det inte så mycket men han hade ett rejält jack i pannan mellan ögonbrynen. Tur i oturen så hade han klarat ögonen.
- Vad har du gjort? sa jag.
Jo eftersom vi ska byta våra fönster nästa vecka så hade han tänkt att han skulle förbereda lite genom att flytta ut markisarmarna. Allt gick bra tills han kom till den sista.  Han skruvade inte fast den ordentligt och eftersom de är fjädrande så slog armen upp i ansiktet på honom när den släppte.
Jag insåg ganska snabbt att det där måste vi göra något åt. Skickade in maken till grannen som jobbar inom sjukvården. Det måste sys sa hon så det var bara att ringa vårdcentralen. Vi fick en läkartid i Borgholm kl halv 2. Vi for iväg. Läkarbesöket klarades av ganska snabbt med några stygn i pannan. Vi avslutade besöket i Borgholm med en god fika på Nya Condis för att lugna ner oss lite.



Bilder: ©Ylva

Dagen avslutades med en trevlig fest hos svägerskan. Vi fick god mat och gott vin och umgicks i ett trevligt sällskap.

Nu var det dax för soffan. Fick just en kopp kaffe serverad av maken.



bye2Ha det gott/Ylva

En vecka

Den här veckan har gått i ett huj.
I tisdags firade vi lillebrors 19-årsdag. Det är ingen match att ha kalas när man har en så duktig dotter som jag har(måste skryta lite). Hon är bagare/konditor och hade bakat en massa gott till lillebrors födelsedag. Frallor, kakor och tårta var klara när jag kom hem så det var bara att duka fram och vänta på gästerna. Mormor, morfar, farfar, famor, farmorG, moster med familj och faster med familj kom + några till. Lillebror var nog ganska nöjd med sin födelsedag. Han fick nylackade kjolar till bilen, minneskort, presentkort på en bilfirma och PENGAR (det går ju alltid åt :-))


Tårtan

Idag var det dax att åka till stan för inköp av studentkostymen.
Jag hade laddat hela förmiddagen för jag vet hur jobbigt det brukar vara att köpa kläder med sonen. Vi blir oftast ovänner och kommer hem tomhänta. Men den här gången gick det förvånanvärt lätt. På mindre än två timmar hade vi inhandlat kostym, två skjortor,slips OCH ett par skor. Och vi var helt överens. Jag är fortfarande chockad!!

Nu har vi, maken och jag slappat en stund framför tv:n. Vi tittar på den senaste Bond-filmen och dricker gott vin.
Jag är forfarande lite lack över vår semester. Efter att jag har ändrat och tidigarelagt delar av min semester så lyckades vi få TVÅ veckor tillsammans. Hoppas att det blir bättre nästa sommar.


Bilder: ©Ylva

I morgon ska jag röja klart i källaren och sen blir det fest hos svägerskan.anim_65



bye2Ha en skön kväll/Ylva

Nu är det gjort!

Ansökan till utbildningen är skickad. Puh! Nu behöver jag inte FUNDERA på det mer. 
Får se om jag blir universitetsstuderande till hösten.1

Nu ska jag fixa lite sen blir det att jobba på Fredriksskans hela  eftermiddagen och kvällen. Ja, KalmarFF möter AIK.  

bye2Ha en bra dag i solen/Ylva

Glad Påsk!

Glad Påsk till er alla!

Det har inte blivit så mycket bloggande nu i påsk. Det är ju lite att stå i. I torsdags hade vi ju fullt sjå att fixa hjullagren på kvasten, bada katten i neon och sätta lysdioder i hucklet innan vi drog till Blåkulla. Visst var det kul eller hur, tjejer?

Igår var vi med dottern på Ikea och tittade på möbler. Det gäller ju att förbereda sig inför flytten. Detta tog sin rundliga tid det var mycket att titta på. Det som inhandlades i går var ett vitrinskåp som snart ska utgå ur sortimentet och en matta. Själv stod jag och våndades över en Malmbyrå för 375:- på Fyndhörnan. Skulle gärna vilja ha en sån, men måtten passar inte riktigt där jag vill ha den. Maken tyckte också att det var ett bra pris, men han undrade var jag skulle ha den. -Du kan ju inte bara köpa en sådär, vi måste ställa den nånstans. Det hela föll på att den var förpackad så att man inte kunde se varför den var prissänkt. Enligt info så skulle det vara ett hack i skivan. Hur stort och var? Nä, jag åkte hem utan byrå.

Idag har jag, dottern och hennes pojkvän varit på middag hos mina föräldrar. Maken och sonen har varit i Jönköping på bilutställning.

Den här hönan fick jag av mamma. Tack snälla mamma!





Bilder: ©Ylva

bi16Glad Påsk!

Men de e väl snyggt, morsan?

Det här var ju inte riktigt vad jag hade tänkt mig!!

Höll på att sätta i halsen när jag kom hem från jobbet idag och fick se det här.
Jag hade ju tänkt mig  fina blommor i blomlådan och en liten möbelgrupp på vår lillaltan. Men det var det tydligen andra i familjen som inte tyckte.
-Men mamma,du får inte vara så himla petig, sa sonen som hade ställt upp sina vinterdäck på altanen och hängt navkapslarna i ställningen till blomlådan.
- Det här blir väl snyggt!
Hrmmpf! Vi har nog lite olika uppfattningar om vad som är snyggt.





Ett vårtecken till

I fredags när vi var på jobbet hade vår snälla granne varit inne hos oss och klippt våra träd. Han brukar göra det varje år. Det är tur att det finns så underbara grannar för vi kan inte klippa träd. Vi tackar!



Bilder: ©Ylva

Idag har jag fått ett erbjudande som måste övervägas berättar mer sen när jag har bestämt mig.

Nu är det snart dags för CSI. Måste bara kolla hur det går för Kalmar FF först.

bye2Ha det gott/Ylva

Vitsippor

Nu  är det verkligen vår!
De här vitsipporna hittade jag på min lunchpromenad.




Ha det gott i vårsolen

Vårkänslor

Visst är det skönt när saker och ting blir klara. Eller rättare sagt högen med måsten sjunker.
I helgen har jag putsat fönster på uterummet och städat växthuset. Känns jätteskönt att vara klar med det.
Pojkarna har bytt däck på bilarna och S har satt upp hyllorna i källaren. Vi har också försökt njuta av det vackra vädret och varit ute så mycket som möjligt. Första fikan ute på den nya altanen hann vi också med.



Före



 





Klart!


Elin har fått en lägenhet.
Så i går eftermiddag var vi och tittade på den.
En 1 och 1/2 på 56 kvadrat. Ganska söt. Det är en takvåning så den har djupa fönsternischer och snedtak. Nu pågår planering av möbelinköp för fullt. Inflyttning till midsommar så hon/dom har tid på sig. Ja, pojkvännen ska med :-)

Nu ska jag se klart filmen och sen är det läggdax. Tidig morgon i morgon. Jag öppnar 6.15. Gäsp!!

Bilder: ©Ylva

bye2 Ha det gott/Ylva

Jag har vunnit!!

 Vinsten var  "Rensa i röran-101 steg till ett bätte liv." hos [room] by sofie . Så nu hoppas jag på lite inspiration i mitt rotande och röjande här i huset. 

Det har varit ännu en underbar vårdag här på Öland.c014 Jag slutade tidigt idag och satte genast igång med att vårstäda när jag kom hem.
Sen for vi iväg till stan för att veckohandla (och fika). När vi var klara ville jag åka till Blomsterlandet och Plantagen.
-Måste vi, sa S
-Ja, det måste vi.
Han satt suckande kvar i bilen medan jag skuttade in på Blomsterlandet. Men, hjälp vad folk! Och alla sprang omkring med vagnarna fulla av jordsäckar och plantor!! Det verkade som om halva stan hade drabbats av vårkänslor och ett måste att gräva och påta i trägården. Trångt var det men jag kom i alla fall ut med en del av det jag tänkt mig. Vidare till Plantagen. Där följde faktiskt S med in. Lika fullt med planteringstokiga människor där. Hittade dock lite smått och gott där också



En gul hyacint. Tuppen kommer från Maxi också inhandlad idag.



Minipenséer i en låda av klädnypor som min morfar tillverkade på 60-talet.



Ägg med penséer. Ägget, hjärtat och blompinnen ovan kommer från Bostället 

Nu ska jag dricka lite kaffe och titta på tv innan sängen kallar.
I morgon är det fredag!!  anim_65

Bilder: ©Ylva

bye2Ha det gott// Ylva

Så här ska det vara



Det här hjärtat har vi gjort tillsammans på förskolan. Nu pryder det vår trädgård.

bye2 / Ylva

Testar att blogga med mobil


Testar mobilen

Testar att blogga från mobilen. Har inte gjort det förut, men man lär sig nya saker hela tiden.

RSS 2.0