Gott Nytt År!

 
Gott Nytt År!
 till er alla
önskar
Ylva


20 år

Idag har vi firat 20-årig bröllopsdag. Porslinsbröllop kallas det visst.
20 år!! Hjälp, vad tiden går. Elin var 11/2 år och Gurra var inte född när vi vigdes på kommunalkontoret i Mörbylånga som så många andra gjorde 1989. Bröllopsmiddag åt vi på Halltorps Gästgiveri. Kommer faktiskt inte ihåg menyn men det var ostkaka till efterrätt. Det hade min mamma bestämt. Vi var 13 personer med Elin och det var bara vårt sällskap på hela Halltorp. Ja, de hade faktiskt öppnat bara för oss. Det skulle ha varit ett bröllopssällskap till men det bröllopet hade blivit inställt.

Idag har jag jobbat. Öppnade förskolan kl. 6 i morse och det första barnet kom tjugo i sju. Vi har varit fler vuxna än barn idag så det har varit rätt segt. Hann i alla fall att läsa lite till min uppgift på morgonen.
Efter jobbet (Snippel har semester) åkte vi in till stan och åt middag på restaurang. Sen drev vi runt lite på stan och uträttade lite ärenden.
Väl hemma igen har vi bara slappat. Lite ost och vin blev det i kväll. Börjar sent i morgon.




Den här orkideén fick jag av maken. Helt fantastisk med fyra stänglar.


Vi köpte också en bröllopspresent till oss själva. Det blev denna...


Bilder: ©Ylva


Kram på er.

bye2/Ylva


Idag har vi...gjort ingenting

Idag har vi verkligen slappat. Legat i soffan och tittat på film och bara latat oss. Jag har dock inte ätit nåt godis och det är ju positivt. Men lite vin blev det...
Att bara lata sig efter all denna julstress och pluggandet var jätteskönt. I morgon ska jag jobba, men misstänker att det inte blir så jobbigt eftersom vi förmodligen är fler personal än barn. :-)



Bilder: ©Ylva

Alla ni som ska jobba i morgon ta det lungt och ni andra får njuta av ledigheten.
Kram på er.

bye2/Ylva


Nu är glada julen (snart) slut...

Ja, det blev faktiskt jul här också fastän jag hade mina tvivel i början på veckan. Det var så mycket att göra och så lite tid kvar att hinna, men det gick. Jag var äntligen klar med all städning paketinslagning, pynt och förberedelser för vår årliga juldagsmiddag vid halv 3-tiden på julaftonsnatten. Äntligen sova! Nämen, ack vad jag bedrog mig. Då vaknade en annan familjemedlem och mådde lite dåligt så det blev inget sova förrän framåt 4- tiden. Så jag vägrade stiga upp före klockan 9 på julafton. Tur att jag har Gurra. Han hjälpte mig att förbereda för middagen på Juldagen så det var nästan klart när vi begav hos hem till mina föräldrar för att fira jul.


Vår gran

Pepparkakshuset har Elin gjort till mig.


Julklappsberget hemma hos mamma och pappa.


Tomten kommer!



Efter julklappsutdelningen blev vi hungriga och det var dags för gröt som mamma dukat fram.

Juldagen firade vi hemma hos oss med middag för makens släkt och mina föräldrar. Jag bjöd på Grekisk Pyttipanna som var mycket uppskattad. Alla var glada för att slippa julmaten.
Mycket julgodis blev det också eftersom Elin hade en hel del med sig som hon gjort.


Bilder: ©Ylva


Kram på er alla.

bye2/Ylva


Uti skogen ska vi gå...

I går var vi ute och högg julgran. Blåste och snöade gjorde det men ut skulle vi...
Elin ville absolut hugga en liten gran själv och så fick det bli.




Hem kom vi med en gran. Lite genomblåsta och kalla, men alla var nöjda.
Vi för vår del köpte en färdighuggen gran.

På kvällen var vi bjudna på julmys med glögg och godis hos Elin och Alec och då såg granen ut så här



Till alla er som liksom jag inte är klara med julstöket än. Jobba inte ihjäl er det blir jul ändå!

Bilder: ©Ylva

Kram på er alla.

bye2

Fredag

Nu är det snart dax att bege sig hem och städa så att julfriden infinner sig.
Kvällen ska vi tillbringa tillsammans med goda vänner. Inte dumt att bli bortbjuden på mat.

Trevlig fredagskväll
/Ylva

Snö...

Ute vräker snön ner. Vitt och fint blir det. Hoppas att det ligger till julafton.




Och så en liten jultävling.



De här bokstäverna kan ni vinna hos Mitt Smultronställe

Bilder: ©Ylva


Kram på er alla.

bye2
/Ylva

Hemma igen...

Hemma igen efter en härlig helg i Ullared.
Ja, det började väl inte så bra. Resan gick bra och vi såg fram emot att krypa in i en varm och go stuga när vi kom fram. Allt var ok, stuga hade vi och vi åkte dit och klev in. Men vad är detta??? Det är lika kallt inne som ute....S åker till receptionen och hämtar nattvakten som konstaterar att föregående gäst hade stängt av golvvärmen, stugans värmekälla förutom ett elektriskt element... Vakten satte på värmen igen, men det skulle ta flera timmar innan det skulle bli varmt i stugan så han fixade ett extra värmeelement med fläkt i. Så efter att ha druckit lite glögg så började både vi och stugan få upp värmen. Ett tack till nattvakten Andreas!
Vi sov gott den natten. Svalt och skönt.

Upp halv 7 på lördagsmorgonen. Då var det varmti stugan. 30 grader minst. Ute minusgrader.
Efter dusch och frukost blev Elin och jag skjutsade till GeKås. Ingen kö. De andra drog till Halmstad lite senare. De tyckte att det var roligare på Biltema.


Hela dagen shoppade vi sedan på GeKås. Förutom en liten fikapaus runt halv ett. Då passde vi även på att vinka till Boris.


Det blev en hel del handlat så bilen var rätt full när vi for hem idag. Vi fick hålla emot när vi öppnade kofferten så att grejerna inte ramlade ut.

Är ganska trött nu efter att ha packat upp allt. Ska kolla över det i morgon och slå in julklappar.


Kolla det här

Bilder: ©Ylva

Kram på er alla.
Fortsatt trevlig 3:e advent.

bye2/Ylva

Nu drar vi...

...till Ullared och Gekås. Här ska shoppas!!

Ha en trevlig helg
/Ylva

Vaccination

Jaha, nu har även jag, som envist hävdat att jag inte ska ta någon spruta, varit och vaccinerat mig. :-). Jag hade alla tre ungdommarna med mig. Tänk vad man kan påverka ändå. Ännu känner jag inget och hoppas att det så förblir. Den enda som reagerade var Elin som fick lite yrsel och kände sig svimfärdig.
Jag har varit och klippt mig också idag. Kände för lite förnyelse inför jul. Nu ska det bara färgas.

Vår nya spis levererades idag och är redan invigd av sonen. Han är på G igen och sitt gamla vanliga matglada jag. Med spisen kom också en ny micro och en fläkt. Micron behövdes verkligen. Den vi hade var 20 år och hade nog sett sina bästa dagar.

Annars har kvällsaktiviteterna mest bestått av pluggande. Måste bli klar med min text i morgon, för på fredag åker vi till...just det Ullared!!  Vi har hyrt en stuga och ska vara där HELA helgen. Vad roligt vi ska ha. Hoppas på att hitta julklappar.

Nu tror jag att kudden ropar på mig. Ska bara titta på min favvoserie "Skenet bedrar" på TV4+ innan jag slår igen mina blå.

Sov Gott!!


Jultävling

Jag hittade en trevlig tävling hos Jennys Hus.



Prova du också. Tävlingen pågår till den 18/12.


Julbak





I går var det stora bakdagen hos oss. Vi har som tradition att baka pepparkakor tillsammans varje jul, min mamma, Elin och jag. Ibland är Gurra med, men hans intresse har minskat med åren. Vi har bakat tillsammans sen Elins första jul. Igår bakade vi lussekatter och pepparkakor. Vi gjorde också knäck, kola och nougat. Det hela avslutades med fika på nybakat. S och Elins kille dök också upp lagom till fikat. Jag lyckades även hinna med att baka Saffransskorpor på eftermiddagen. S var på julbord med jobbet så jag hade en lugn hemmakväll för mig själv.


Bakningen går snabbt och galant när Elin sätter igång. Man kan se att bagartakterna sitter i. Idag har hon gjort Pepparkakshus, men dom har jag inte sett ännu. Lovar att ni ska få se bilder.

Bilder: ©Ylva

Kram på er alla.
Fortsatt trevlig advent.

bye2/Ylva


Trött

Idag har jag mest sovit och inte gjort så många knop överhuvudtaget. Satt på akuten i natt igen med Gurra. Ont i magen och illamående igen. Fast den här gången gick det över av sig självt. Han fick dock stanna kvar över natten(det som var kvar av den) för observation. Jag hade inte sovit så många timmar (2) när väckarklockan ringde. Det fick bli en dag hemma. Sov ända till Gurra ringde vid halv 12-tiden och sa att han fick åka hem. Skönt!

Eftermiddagen har ägnats åt att pyssla och fixa lite. Jag har gjort pepparkaksdeg för i morgon ska vi ha julbak. Elin och min mamma kommer hit och vi ska baka pepparkakor, lussekatter och saffransskorpor. Knäck, nougat och kola blir det också. Tyvärr så har vi inte hunnit få den nya spisen, men det får väl gå ändå. 

Nu hoppas jag på en lugn natt i min egen säng.

Sov Gott!

bye2/Ylva

Kosta Julmarknad

I söndags åkte mamma, syrran, systerdotter, Elin och jag till Kosta på Julmarknad. En liten lagom julmarknad med mycket fint. Vi shoppade en del julklappar. Inte på marknaden men på glasshoppen, outleten och i Iittala butiken.  Kan inte avslöja vad vi köpte. Det är hemlisar. Kul hade vi alla fall.



En räkmacka på fiket satt inte heller fel ,men dyrt var det.




Systerdottern avslutade med ett juläpple. Vilken besvikelse det blev när detta vackra, röda äpple visade sig innehålla ett stenhårt Granny Smith äpple istället för ett svenskt juläpple.


Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva




RSS 2.0