Tävlingar


Jag är med och tävlar om de här fina produkterna från Butiken FÖRR

...och så en ängel!

Hittade den här tävlingen hos Livet som mest Måste såklart vara med och tävla.


Gubben Gran for till stan...

Nja, inte Gubben Gran kanske men jag for till stan för att shoppa lite. Lönen kom ju igår så man måste ju göra av med lite av den.Free Laughing Smileys


Hittade gardiner för halva priset på Village. De fick genast följa med hem. Ska testa hur det känns med lite färg i vardagsrummet. Just nu har jag svarta och vita gardiner där.
Det svart-vita tyget hittade jag på IKEA. Tänkte sy köksgardiner av det.


Som av en händelse så sprang jag på det här nyckelskåpet i stan. Har bara sett det på nätet förut och suktat efter det ett tag. Tänkte kosta på mig det när hallen blev klar. Gissa om jag blev glad när jag hittade det. Såklart köpte jag ett (det sista dom hade i affären)genast. Det kommer från Dixie och är av plåt med en glasdörr. Därav spegelbilden av min kamera och mina händer.


På IKEA köpte jag en ram till den här tavlan från Petrified in Pink som jag köpte för ett par veckor sedan. Jag köpte faktiskt två och gav den ena till min dotter i inflyttningspresent. 
Tavlan gör sig inte så bra på min bild. Det blänker för mycket. Följ länken ovan så kan du se hur den ska se ut.

Annars flyter semestern på. Gurra har hållt sig på benen och jobbar för fullt. Känner sig lite trött av medicinen, men tonåringar har ju en förmåga att kunna "vila" i alla lägen. Hans chef är verkligen förstående och har sagt att han får jobba så mycket han orkar och det är bara att säga till om han behöver gå hem. Men som det har varit de senaste dagarna så är det chefen som har sagt till Gurra att gå hem när arbetsdagen är slut. :-)
Själv målar jag garderobsdörrar för glatta livet. Tänker varje dag att jag ska hinna ut och sola lite, men det hinner alltid börja regna innan jag kommer dit.

Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Festligheter

I fredags firade vi min systerdotters som fyllde 18 år. Det var en rejäl fest hemma hos min systers familj. De bjöd på grillad korv i olika former och med massor av tillbehör. Gott att dricka till och till kaffet bjöds ostkak med sylt och grädde. På traditionsenligt vis så slängdes födelsdagsbarnet i poolen efter att ha blivit hissad och hurrad för.



I går firade vi svärmor som har fyllt 75 år. Vi blev bjudna på middag på Larmgatan 10 i Kalmar.
De serverar vissa rätter på varma järnplattor. Jag måste givetvis ha en sån. Så jag åt kycklingfile´ med gorgonzolasås på het järnplatta.


Efter att ha ätit gott så åkte alla hem till Snippels syster som bor i Kalmar. Där fortsatte festen med kaffe och tårta. Tårtan hade naturligtvis Ellin bakat.


Idag har Elin och jag rensat ut det sista ur hennes rum. Det blev en rejäl hög som ska köras till Kupan och en som får gå till återvinningen.
Snippel fick ett ryck och slipade alla garderobsdörrar så nu är det bara för mig att måla dem. Vi diskuterade handtagen. På dörrarna sitter orginalhandtagen från 60-talet, Vi beslöt att behålla dem. De är ju lite inne igen. Tyvärr så var ett sönderslaget, men jag tror att vi har en extra dörr i källaren och har vi tur så har den ett likadant handtag. Nu ska jag bara hitta nåt snyggt till garderobsdörrana i hallen. På dem satt det fula målade träknoppar,

Bilder: ©Ylva

Nu ska jag leta reda på min bok och läsa en stund tror jag.

bye2/Ylva

Hemma igen!

Nu är Gurra hemma igen och idag jobbar han. Kunde inte hålla sig borta. :-)
Han fick ny antibiotika och står på full dos kortison. Nu hoppas vi att det klarar sig fram till operation.

Idag fyller syrrans äldsta 18 år så det blir fest i kväll. Hoppas att grillen är laddad. Hörde nåt om det.
Annars går jag mest här och driver. Har massor att göra men kommer inte igång. Lång startsträcka.
Får försöka ta tag i det här nu.

See You!



Återfall

Idag fick jag åka in till sjukhuset med Gurra igen. Han vaknade med hög feber och kände sig yr och illamående. Hade ont i magen i går kväll, men det var bättre i morse. Så det blev till att ringa till jobbet och säga att han inte kom. Jag ringde sjukhuset och efter att sjuksköterskan hade pratat  med Gurras läkare så ringde de tillbaka och sa att vi skulle komma in. Vi fick komma direkt till en medicinsk vårdavd. och slapp gå via akuten den här gången. Det var rätt skönt. Igår när vi var hos läkaren så var det en  annan läkare (eller om han var under utbildning. Uppfattade inte det) med. Den läkaren kom ner på avd och tog emot Gurra. Kändes bra. Han har varit hos honom fyra gånger i eftermiddag och hela tiden haft kontakt med Gurras läkare.
Gurra har fått antibiotika och kortison och mådde ganska bra när jag åkte hem. Han tjatade hela tiden om att han var hungrig, men fick inte äta bara dricka. Ni kan förstå hur det känns för ett matvrak. Han skulle få näringsdropp i natt.
Förmodligen så får han stanna på sjukhuset ett par dygn för observation och vänta på provsvar. De vill se att han kan äta igen.
Det värsta för Gurra är nog att han inte kan jobba. Han älskar ju sitt jobb på verkstan´ och är rädd att det ska påverka ev. framtidsutsikter. Men jag tror inte att han behöver oroa sig. Hans chef är jättegullig och verkligen bekymmrad över att han inte mår bra. 

Själv har jag ryggskott och kände mig som en 80-åring när jag vankade runt här i morse. Tack och lov för värktabletter!
Nä, nu blev jag gnällig. Mår rätt bra nu.

Ha  det gott

bye2/Ylva


Nymfi


Vi har en favoritresturang på Kreta. Det är Nymfi i Agia Marina. Det är en familjeresturang med mycket god mat och härlig miljö. Mycket barnvänlig, men vi som inte har några små barn med oss märker knappt att det är så mycket barn där.
En av ägarna är gift med en svenska så det är lätt att göra sig förstådd. Första gången vi kom dit, 2003, möttes vi av Gregoris när vi skulle beställa. När vi började på haltande engelska så sa han: - Jag är en grek som pratar svenska. Sen var vi sålda. :-) Såna människor som dom gör att man längtar tillbaka.



De serverar mycket god mat. Både traditionell grekisk mat och sånt som vi känner igen. Svensk husmanskost finns också om man nu händelsevis inte vill äta grekiskt när man är där.  Potatisgratängen är underbar.

Chickenfillet Dania - kycklingfile' med en sås innehållande äpple, paprika och gorgonzolaost. Mmm!


Kyckling file´med pepparsås

Kommer inte ihåg vad det hette. Nåt grekiskt, men gott var det. Ris, kött och mycket ost.

Mixed grill - olika grillade kötträtter. Biffteki, kyckling, lamm, korv, sovlaki på fläskkött.

Ett gott lokalt vin.

Vi avslutade alltid kvällen med en Irish Coffee för herrarna och Cappucini med Baileys för damerna.

.

Och som alltid så bjuder resturangen på något när man betalar notan.

På Nymfi får man en grekisk kaka med glass och Raki eller Ouzo


Jag rekomenderar verkligen ett besök på Nymfi om du skulle semestra i Agia Marina eller Platanias.
Atmosfären och människorna där får en att längta tillbaka. Vi kommer i alla fall tillbaka till er igen.

Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Lata dagar



Det är underbart att vakna på morgonen och veta att man inte måste göra något om man inte vill. I morse låg jag kvar en bra stund och bara lyssnade på radion. Det brukar jag inte ha tid med i vanliga fall.
Eftersom regnet öste ner i oregelbundna skurar under förmiddagen så pysslade jag med lite av varje inomhus. Det finns ju alltid att göra. Eller hur? Jag hade satt av tid för en av mina favoritserier, Tillbaka till Aidensfield, som började 10.50. Brukar passa på att titta på den när jag är hemma. Idag gjorde det ju inget att jag satt inne och tittade på TV eftersom det regnade.

 

Eftermiddagen var inbokad för ett läkarbesök med Gurra. Klart att han vill ha mamma med sig. :-) Vi fick träffa hans läkare. Han sa att Gurras värden var bra och att det var skönt att höra att han mår bra nu. Men han tyckte att de skulle operera eftersom inflammationen/ärrbildningen sitter som den gör. Och Gurra kommer att må bättre och förmodligen inte ha några symtom eller lindriga sådana efter en operation. Han skulle se till att det prioriterades så inom 6 veckor skulle det nog bli av.
Gurra hade också en tid hos en dietist i dag. Det var ganska intressant. Mot min förmodan så tyckte hon att vi hade en ganska bra kosthållning och att Gurra var duktig på att äta regelbundet och rätt. Det vi behövde tänka på var att ta bort gasbildande och fiberrika ingredienser i kosten samt minska på fettet. Dessutom tyckte både läkaren och dietisten att Gurra behövde äta upp sig inför operationen. Han är väldigt lång och skranglig. :-) Han blev ordinerad komplett kosttillskott. Små flaskor som liknar drickyoghurt eller milkshake. En sån flaska innehåller allt man behöver för en komplett måltid. Han ska ta två sådana om dan. Lite häftigt tycker jag att det är att vi kommer att få en låda med såna flaskor(60st, en månads förbrukning) hemkörda till dörren.

Innan vi åkte hem så hann vi med en runda på IKEA. Träffade Snippel där och passade på att äta också.

Jag är glad att jag sitter här ikväll. Tack vare Gurras reaktionsförmåga och uppmärksamhet så slapp vi få en lastbil som inte tänkte stanna i rondellen i sidan på bilen. Vi blev stående två decimeter från varandra. Puh! Jag blev allt lite skakig.



Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Jag gillar änglar - tävling



Hittade den här tävlingen på LINNEGÅRDEN. Var med och tävla.

Dom gjorde det igen

Kalmar FF slog Brommapojkarna med 3-1 i kväll.
Vi slet som vanligt i kioskerna, men nu börjar det fungera igen efter bytet av "huvudman" så idag kändes det riktigt bra.
Dock var det lite komplikationer så som ett åskväder och skyfall efter första rundan i kioskerna. Vi fick hänga och fika ett tag i huvudkiosken innan vi kunde köra ut det sista. Under matchen var det uppehåll och försäljningen gick som smort.

Heja FF!!


Ha en bra lördagskväll/Ylva

Ledig!

Nu har jag avslutat en arbetsvecka på sommarförskolan. Ser fram emot 3 veckors semester "all by myself". Alla andra i familjen jobbar. Himmel vad jag ska få mycket gjort! Hrmm - inbillar jag mig i alla fall. :-) Jag brukar alltid fastna i nån bra bok eller nåt annat som är roligare när jag tror att jag ska få massor gjort. Men Elins rum ska i alla fall röjas och hallgarderoberna målas klart. Ja, ja jag har ju semester....

Sonen drog till Varberg på Wheels&Vings idag tillsamman med moster och morbror. Så det är bara Snippel och jag hemma.
 - Då går vi ut och äter, sa han.  
- Vi tar bussen till stan då, tyckte jag.
- Bara du har koll, sa han nervöst för det där med att åka buss är inte hans grej. Han kör alltid bil. De enstaka gånger han åkt buss så har han antingen hamnat på fel sida när han ska på eller stigit av på fel ställe, men det ska nog gå bra.
Vi får väl se var vi hamnar.

Lite trädgårdsgodis


Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva


Kolla in de här söta hästarna - tävling



Hittade den här tävlingen hos home by lina
Visst är dom väl söta?

En dag på stranden - Elafonisi

På måndagen så hyrde vi en bil och åkte till Elafonisi, Kretas riviera. Det är ett område med naturstrand. Man skulle kunna kalla det för en "kommunal" badstrand. Där finns ingen bebyggelse och det får inte förekomma någon försäljning mer än en liten kiosk där man kan köpa lite ätbart och dricka.
Vägen till Elafonisi är inte så kul att åka. Smal och slingrig över berg och genom en tunnel. På Kreta förekommer inga vägräcken, möjligtvis en armeringsmatta på högkant. Åksjukepiller rekommenderas och har man svindel så får man blunda.

Vattnet är alldeles kristallklart och kallt. Sanden längs strandkanten skiftar i rosa. Det är jättevackert, men svårt att visa på bild.

Vår hyrbil.

Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Förresten...

... så har jag kommit in på utbildningen!
Så till hösten blir jag student på Växjö universitet. Spännande.

/Ylva

Hallå! Vart tog tiden vägen?

Hjälp vad den här helgen gick fort. Det har varit fullt ös sen vi kom hem i torsdags. Fredagskvällen tillbringade jag tillsammans med tjejerna hemma hos M som bjöd på god mat och dricka därtill. Mycket prat och skvaller blev det. Kom hemramlandes lagom till att hålla sonen sällskap medans han åt frukost innan jobbet. Han jobbar på bageriet den här veckan så arbetsdagen startar runt kl. 2 på natten.

Lördagen gick till att fixa kioskerna på Fredriksskans och titta på fotboll. KFF tvålade dit DIF rejält. 6-1!

KRETA

tänkte visa lite bilder från vår Kretaresa.


Raki -  Gregoris(restaurangägren på Nymfi) skålade med oss varje kväll.


En öl och en grekisk sallad

Gänget vilar på väg upp till den andra favoritrestaurangen - Vigli. Det är den högst belägna restaurangen i byn.


Snart framme!


Mer kommer.

Jag jobbar på "sommardagis" den här veckan och har lite annorlunda arbetstider. Är sen på mina tidiga dagar och tvärtom, så jag är lite i otakt. Men vad gör väl det när jag har tre veckors semester att se fram emot. Den här veckan tar jag det som det kommer.
Men nu måste jag nog förbereda mig för morgondagen.


Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en underbar vecka i solen på Kreta.
Återkommer senare med rapport och bilder. Nu packar jag upp och tvättar. :-)

Gurra är hemma och mår bra.

See you later


.

Bloggpaus

Vill meddela att Gurra mår bra och väntar på besked efter undersökningen i morgon.

Själv tar jag bloggpaus. Nu bär det iväg. Vart??
Kanske kommer nåt litet inlägg från mobilen om tekniken fungerar.

Ha en bra vecka.

bye2/Ylva


Permission

Just nu är vi hemma. Gurra fick permis några timmar.

Nu har vi gått några turer till. :-) I morse var Gurras läkare nere hos honom och sa att det blir operation, men han ville prata med mig också. Så jag åkte in. Då hade dom ändrat sig igen! Nä, nu skulle dom göra en koloskopi och se om de behövde operera kom sjuksköterkan och sa. Så nu får han inte äta igen, bara flytande och ska börja laxera i eftermiddag.
Läkaren kom ner nu innan vi åkte och förklarade lite mer. De behöver inte göra någon operation akut, men det är bra om det blir gjort snart. Nu ska dom se hur det ser ut med koloskopin. Han får förmodligen åka hem i morgon eller på fredag.

Jag förstod på Gurra att han tyckte det var skönt att få komma hem en stund. Han slängde sig över datorn medans jag tillagade en delikat lunch. Bestående av kycklingbuljong och svartvinbärs dricka. Mmmm, vad gott!

Nu ska jag åka till min mamma och äta middag. Hon tänker då på allt. Har varit en ängel och hjälpt Elin i lägenheten nu när jag varit borta.

/Ylva

En dag i taget

Sonen är fortfarande kvar på sjukhuset. I eftermiddag fick vi äntligen besked om vad de skulle göra. Konstigt att det ska behöva ta sån tid, men tydligen så kunde de inte bestämma sig för om det skulle hamna hos kirurgen eller medicinavd. Något var oklart på röntgenbilderna. Men i det längsta vill man undvika operation nu när tarmen är så inflammerad. För i så fall blir det stomi eftersom man inte kan skarva ihop tarmen när den är så känslig. Nu ska han fortsätta med Prednisolonet och även få antibiotika mot inflammationen. Han får stanna på sjukhuset tills de ser att det vänder.

Har tillbringat dagen på sjukhuset med ett litet break för en liten runda på stan.  Är nu hemma och stryker och packar inför vår resa. Elin har lovat att ta hand om lillebror om han kommer hem när vi är borta. Hon och pojkvännen kommer hem och sover här. Det känns tryggt.

Nu ska jag kolla listan och stryka det sista innan det blir godnatt.

bye2Sov Gott/Ylva

RSS 2.0