Sommarkänsla

I går var det sommarväder. Det var varmt och soligt, men det blåste. Precis som det ska vara på Öland.
Sonen lånade morbrors bil och bjöd kompisen och syrran med pojkvän på en åktur i solskenet. Vi var över 25 så vi fick inte följa med. :-)
Senare på kvällen bar det iväg till Kalmar och Springbreak. Han var väl hemma nån gång framåt morronkulan. Men det registrerade bara mitt undermedvetna, för då sov mamma.


Bilder: ©Ylva

Nu är det snart dags att åka till Fredriksskans. Kalmar FF  möter Helsingborg. Det är sista matchen innan uppehållet.
HEJA FF!!

bye2Njut av sommarvädret/ Kram Ylva

Födelsedag

I går var det min födelsdag. Vi firade den tillsammans med släkt och vänner med en grillfest på vår nya utealtan. Vi bjöd på grillat med potatissallad och melonsalsa, sallad och några goda såser. Till efterrätt blev det ananaspaj med vaniljglass som dottern hade bakat.



Av min kompis S och hennes familj fick jag det här vackra kakfatet i zink.



Dottern vet att jag gillar orange så hon hade köpt ett Rostikit i orange samt ett durkslag. Hon är jätteduktig på scrapbooking så hon hade tillverkat ett vackert kort.





Jag fick också lite pengar och presentkort. För pengarna har jag köpt ett vitrinskåp/bokskåp till den nyrenoverade hallen. Det blev ett Billy skåp på Ikea. Måste ju göra av med pengarna medans jag har dem kvar. :-)
För presentkortet har jag tänkt köpa en Steltonkanna, bara jag kan bestämma mig för färg.

Hallen har som sagt tagit form nu och det börjar likna nåt. Idag var vi och köpte färg och tapet till garderobsdörrarna. Hoppas hinna göra dom i veckan. Svågern gick lite bärsärk i går och slet bort listerna på garderobsdörrarna.
Tänkte visa lite bilder när det är klart.

Bilder: ©Ylva




bye2Ha en fortsatt trevlig lördagskväll/ Kram Ylva


Spring i benen

I kväll har jag och ett gäng glada jobbarkompisar sprungit Drottning Margaretaloppet tillsammans med några tusen andra kvinnor.
Man springer/går/lunkar/joggar/tar sig fram en sträcka på 5 km i den underbara miljön runt Kalmar slott och Kalmarsundsparken.
Alla tog sig i mål med varierande resultat. Huvudsaken var att vi hade roligt tillsammans.


Gänget


Fika efter + kaffe.

Bilder: ©Ylva

Nu ska jag och mina trötta ben gå och sova.

bye2Sov Gott!/Ylva

Stökigt? Inte då...

Himmel vad jag tycker att det är roligt nu!! Men familjen tycker nog att det är ganska stökigt.
Hallrenoveringen är på gång och jag har satt mig i sinnet att det ska vara klart till på fredag för då ska jag ha födelsdagsfest. Hmm!!
Taket ska målas vitt och väggarna ska också bli vita. Nytt golv har maken lovat att lägga i sommar bara jag hittar det jag vill ha. Har också fått samtycke till att införskaffa ett Billyskåp från Ikea. Nu gäller det bara att bestämma sig för vitt eller ek.
Dessutom har jag köpt ett nytt sideboard till altanen och det gamla ska målas med båtlack och ut på utealtanen. Det är där jag har tänkt ha grillfest på fredag.
Sen kom det ett gäng sticklingar idag som måste planteras.
Det sista i trädgårdslandet måste grävas och lite fröer sås....
Ja, det finns en del att göra, men just nu har jag energi så det ska nog bli gjort.

Nu ska jag svepa kaffet, plocka bort det sista i hallen, skruva ner hatthyllan och täcka golvet. Så kan jag börja måla taket i morron bitti. 

Ha en trevlig fredagskväll.
bye2/Ylva

Vårmusseroner

Jag älskar att plocka svamp. Men bara på våren och vårmusseroner.
I går kväll när jag kom hem från jobbet kl.18 så stack Elin, jag och min mamma ut och plockade svamp. Vi har våra ställen som vi har åkt till sen farfars tid. Ja, från början var det min farfar som plockade svamp och sålde i sin affär. Med tiden lokade han med familjen och de plockade till husbehov. Jag var med första gången som 1-åring. Den gången fastnade jag med nya skor (mina första) i en komocka. Vilket inte gillades av min mamma som fick göra rent skorna. Det har varit en rolig historia genom åren.
I går kväll plockade vi sammanlagt ca 30 kilo på 2 timmar. Det fanns hur mycket svamp som helst och hade inte klockan varit så mycket så så hade vi plockat mer. Dom ska ju rensas också. Elin och jag höll på till kl halv 12 med våra 20 kg. Det blev nästan 9 kilo svamp när den var förvälld och klar. Så nu klara vi oss ett tag.


Svampring

En helt underbar kväll på det öländska alvaret.
Bilder: ©Ylva


Planeringsdag

Idag har  vi haft planeringsdag för skolan och förskolan i vår kommun. Ett av våra prioriterade mål är språket så dagen började med en föreläsning om språkutveckling. Därefter gemensam lunch i skolan och sedan fick vi sitta i våra arbetslag och diskutera hur vi skulle gå vidare med språkutvecklingsprojektet.
Det är spännande att jobba med språket. Det är ju något vi kan jobba med hela tiden i den dagliga verksamheten.

Efter jobbet skulle jag åka och handla. Då började det trassla till sig...
Mycket folk och trångt i affären. När jag skulle avsluta mitt köp fick jag avstämmning. Så det var bara att plocka upp allt och packa ner det igen. Hmm...
Sen var det kö på bron. Jag hann precis in på Kvantum och hämta mitt paket från Ellos innan de stängde postavdelningen. Puh!
Sen blev jag trött och har inte gjort så många knop i kväll. Ätit lite pizza ( är det ok Fru Ljungner?) :-) och ett glas vin.
Ska nu återgå till att slötitta på tv ett tag.

bye2Sov Gott!/Ylva

Nya tävlingar...


Jag är med och tävlar om de här söta lyktorna hos Signe 1



Tävlar också om det här söta plåthuset från Vardagen med Camilla

Och en tävling till...


Den här kannan kan du vinna hos Hvita Drömmar


bye2/Ylva


Paddskräck och sommarblommor

Med tanke på grodan jag köpte i går så kan man inte tro att jag lider av grod-och paddskräck (även spindelskräck). Grodköpet kanske är terapi, vem vet?
I dag när jag var ute och rotade i trädgården så fick jag plötsligt en väldig städnoja. På baksidan av vårt garage har vi byggt en bod där vi förvarar allt möjligt och lite till. Bakom boden har vi fyra vattentunnor som är seriekopplade och används till vattning på sommaren. Varje höst brukar min man tömma tunnorna och sedan ställa tillbaka dem på samma ställe utan att städa bakom. Bredvid tunnorna står en soptunna, den gamla sorten av galler med en papperssäck i. Dessutom har det legat en stor hög med gatsten där som vi köpte en gång för att det kunde vara bra att ha.
Hur som helst nu fick jag för mig att jag skulle ta bort allt det där och sopa bort alla gamla löv, spindelväv mm. Jag började glatt plocka bland stenarna. Handskar hade jag på mig för där fanns säkert STORA läbbiga spindlar. Plötsligt när jag lyfter på en sten så är det nåt brunt som hoppar till och rör på sig. EN PADDA!! Den var ganska stor och ni kan bara gissa vilket skrik jag gav upp. Familjen kommer rusande i tron att jag har skadat mig. -Vad är det? -Gör det ont?
-Där nere, säger jag och pekar från behörigt avstånd. -Ta bort den!
Familjen upphäver ett gemensamt gapskratt när dom får se paddan. -Var det bara den?
Maken tar varsamt upp den och bär ut den i skogen. Så är allt frid och fröjd igen. Men jag var extra vaksam när jag fortsatte med stenarna ifall där fanns fler.

Har även planterat och fixat lite idag.
Maken och jag var iväg och köpte sommarplantor på förmiddagen. Vi var på ett sånt där ställe ni vet där det kan bli väldigt dyrt om man inte vet vad man ska ha. Hur mycket fräscha och fina plantor som helst fanns det. Jag lyckades nog klara mig undan för mycket impulsköp. Förutom det jag hade bestämt mig för innan så var det bara en gul Flitiga Lisa och ett gräs som kom med hem.
Hann även med att gräva lite i trädgårdslandet. Tänkte göra om biten närmst växthuset till en liten stenlagd uteplats. Vi har nog fått napp på lite billig sten.







Bilder: ©Ylva


bye2Godnatt
/Ylva

Melodifestival...

Nu har vi kommit hem från vår utflykt till Skåne. Vi hade jättemysigt om än något kallt. Firade dotterns pojkvän i förskott med middag på grekisk restaurang i Kristianstad.


Pikilia


Kotopoulo (kycklingspett)

Nu har vi laddat med godis, chips och ett glas rosévin inför Melodifestivalen. Heja Sverige!!

Grodan är ett av dagens inköp. Kunde inte motstå den.




Bilder: ©Ylva

Nu hejar vi på oss!!

bye2Kram/Ylva

Mycke tavlor e´de!

Vi har för mycket konst. Det har jag konstaterat nu. Ha, ha.
Saken är den att nu när vi bytte fönster och målade om så blev vi tvugna att plocka bort en del saker från väggarna. Vi har ganska mycket konst, oljemålningar, på väggarna eftersom jag har haft en morbror som var konstnär. Han är borta sedan 12 år, men under alla de år jag hade förmånen att känna honom så förärades jag och min familj med många tavlor. Vi fick alltid tavlor på våra högtidsdagar och om man nån gång nämnde att det eller det skulle jag vilja ha på en tavla så nästa gång vi träffades så hade han målat en sån tavla.
Nåja, nu när jag hade målat min fondvägg så kände jag att jag inte ville ha upp allt igen för egentligen så gillar jag att ha lugna ytor omkring mig. Eftersom dottern flyttar om drygt en månad så kommer jag att kunna sprida ut mina tavlor och använda hennes gamla rum. Det känns bra.



Den här lilla installationen gjorde jag ovanför tv:n. De här tavlorna är gjorda av min svärfars farbror (som också är borta sedan 20år). Även han en fantastisk man som jag fick förmånen att  träffa.
Nu väntar jag på vägglådor från Ellos som ska upp på fondväggen. Ska bli spännande och se hur det ser ut.

I morgon ska vi åka till Skåne på utflykt. Det ska bli trevligt. Vi ska åka Kristianstad där dottern bodde för ett år sedan. Återkommer med bilder efter utflykten.

Bilder: ©Ylva

Ha  en trevlig helg.
bye2Kram/Ylva

Vi älskar Kalmar.....FF alltså!

I dag har det varit en lång dag som gått fort.
Steg upp kvart i 5, duschade och käkade frukost. Cyklade till jobbet som började kl.6. Hann fixa lite och prata med vår lokalvårdare innan första barnet kom 6,20. Sen droppade dom in efterhand. Halv 8 var det dax att samla ihop mina barn och gå till min avd. Min kollega på grannavd. fixade frukostbuffén. Vi äter frukost tillsammans allteftersom barnen kommer.
8.15 hämtde min son mig. Då var det dax att följa med honom till sjukhuset i Kalmar. Kl 9 skulle vi vara där. Han genomgick en röntgen med sond genom näsan och kontrastvätska samt en Magnetröntgen (MR)
Sen tillbaka till jobbet för att äta lunch och jobba till 14.15.
På cykeln och hem. Det var bråttom för Elin skulle hämta mig och vi skulle helst vara på Fredriksskans kl.15.
När jag kom hem så upptäckte jag att jag hade den bärbara telefonen i byxfickan. Suck! Slängde mig på cykeln igen och tillbaka till jobbet. Hem igen och kastade i mig en macka och ett glas Oboy. Packade ner lite varma kläder och ett par skor i en kasse och var precis klar när Elin kom hem.
Susade över bron i hennes lilla svarta bil. Kvart över tre klev vi in på Fredriksskans och tänkte att nu är vi sena, men icke. Där stod D och T och hängde. Nycklarna var på drift, vi kom inte in nånstans!!
D for iväg och fixade tillbaka nycklarna. En halvtimme försenade kom vi igång och sen gick allt i ett flygande fläng och vi var klara i tid. Som kompensation för att vi fått vänta på nycklarna så bjussade företaget som sköter kioskerna på skink och ost bagetter. Smasken! Inte att förakta när man inte hunnit äta ordentligt.
Matchen började kl 19 och den var spännande. Slutresultatet blev 2-0 till Kalmar. Yes!!
Ge  mig ett Kå!.....
Sen var det städning och efterplock, men vi var effektiva så det gick ganska snabbt. Var hemma vid 22-tiden.

Nu har jag fikat lite och varvat ner lite framför tv:n. John Blund sitter bredvid, familjen sover och min säng kallar också.
Den här långa dagen är slut.

bye2Sov Gott!/Ylva



Tävling...

Jag är med och tävlar om snygga produkter från Butiken Förr.

Vinsterna är ett kakfat från Koziol och en kökshanduk och grytlapp från Pappelina.
Tävlingen hittar du här Förr

...och en tävling till



jag är med och tävlar om denna fina lykta hos Simplicity


Renovering

Nu är våra fönster på plats!

Ja, insidan är i alla fall klar. Snickarna ska komma och sätta foder på utsidan, men nu har det regnat i två dagar så dom har pysslat med lite annat.
Måste berömma snickarna dels att dom var snabba och att dom har skräpat ner och stökat till minimalt. Dom t o m la ner gardinerna snyggt. :-)

Gardiner och lampor är på plats i det stora fönstret. Lamporna kommer från Globen och inköptes tidigare i år just med tanke på fönsterbytet. Nya gardinstänger fick det bli också. Gardiner från Hemtex och gardinstänger från Kirsch. Funderar dock på att införskaffa nån tunnare linnegardin. Kanske äppelgrön.





I kväll har jag spacklat och maskerat ena kortväggen. I morgon ska den målas - bli fondvägg.


Och som om man inte hade tillräckligt att göra

så dräller pelargonsticklingarna in också. När jag kom hem stod det två stora och två små lådor på köksbordet och väntade på mig. Det var ett 15-tal pelargonsticklingar från olika ställen, ampeljordgubbar, svartöga och klockmalva från Odla nu.



Sonen insåg att om det skulle bli nån middag så fick han ta tag i det. Han fixade till en jättegod korvgryta, efter eget huvud, med pasta och sallad. En tacksam mamma satte sig till bords.



Bilder: ©Ylva

bye2Sov Gott!/Ylva

Tävling igen!

Kolla den här tävlingen på Inspirera mera
Titta också här Design & Sömnad

Att det kan bli sån röra!!

Idag har vi varit på kalas hos min kusin på Norra Öland. Närmare bestämt i Löttorp. Det var vackert väder och helt underbart att sitta ute och njuta. Faktiskt riktigt skönt att åka iväg för här hemma ser det ut som om någon har släppt en bomb. Fönsterbytet är på gång och vi flyttar runt saker från rum till rum. Uterummet är fullt med möbler, gardiner, gardinstänger, krukväxter och annat. Allt samsas med mina pelargoner.

I stora rummet är det klart nu. Jag har upptäckt en massa saker som jag vill göra i det rummet. Byta fönsterbrädor, måla mm. Det bästa är att jag lyckats få maken med på det så i morgon ska det inhandlas nya fönsterbrädor och gardinstänger till att börja med. Jaha du, fru Ljungner nu är det min tur att göra av med pengar. :-)
Dessutom träffade jag en målare idag som kan tänka sig att hjälpa mig att tapetsera och måla om i källartrappan. Super! Nu blir det av det också. Hallen får jag göra själv men det är ok.

Kalmar FF vann igår!! Nu är dom på gång.

Till sist kommer lite fler pelargonbilder att njuta av.

Vit rosenknoppCarmelTwodeesBrixworth BouqetNathalie


Bilder: ©Ylva


Vänner, njut av solen i morgon.

bye2/Ylva

RSS 2.0