Gott Nytt År!




Gott Nytt År!
önskar jag
Alla mina bloggläsare.


Kaffemaskin

Årets bröllopspresent till oss själva blev en kaffemaskin. Inköptes i går eftermiddag så jag har inte provat den ännu. Men det ska bli spännnade.
Undrar hur många svenska hem som har blivit med kaffemaskin i år. Det måste vara en av årets prylar.

                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2/Ylva


Ljus

Inhandlade bl.a denna ljuslykta igår när jag var i Gårdby på Gårdby Lanthandel och fikade. Ett mysigt ställe att rekommendera både för fikat som var supergott och alla fina saker att titta på och köpa om man har lust.



                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2/Ylva


Bröllopsdag

Idag har vi firat vår 21:a bröllopsdag. Tänk vad tiden går!
Maken har iofs jobbat, men jag har varit ledig och njutit av dagen. Var med bästa kompisen Susanne och fikade i Gårdby. Riktigt trevligt och vi konstaterade att vi gör det för sällan.

I kväll har vi ätit middag tillsammans. Bara maken och jag. Det har väl aldrig hänt förut på vår bröllopsdag, men sonen skulle ut och försvann som en avlöning. :-)
Vi lagade maten tilllsammans vilket alltid är trevligt. Menyn bestod av Fläskfilé i vin(eget recept), gorgonzolasås och Hasselbackspotatis. Ett gott vin hade vi till också. Mums!


                                                                                 Bilder: ©Ylva
Den här orkidéen fick jag av S på bröllopsdagen.


Recept:
Putsa en fläskfilé och skär den i ca 3 cm tjocka skivor.
Krydda med havssalt, chili och rosmarin.
Bryn i margarin på stekplåten så de får en fin stekyta.
Slå över ca 1 dl vitt vin. Låt puttra någar minuter.
Lägg köttet tätt i en ungsfast form. Slå över skyn och låt det stå i ugnen ca en kvart. (Tills potatisen är klar om man gör den samtidigt)
Servera med hasselbackspotatis och gorgonzolasås. Sallad.

Smaklig måltid!

Vintips: Passitivo Primitivo 2008, Italien.



bye2/Ylva


God Jul

Bättre sent än aldrig.

Önskar alla mina bloggläsare

en riktigt God Jul!!

Ha en bra fortsättning på julen och njut.

Kram Ylva


Listor

Jag älskar listor. Skriver listor till allt. Har särskilda listor för t.ex husvagnen och utlandssemester. Dom listorna är iofs bra. De gör det lätt att packa och efter några års revideringar så får man med sig det man behöver och missar inget och det onödiga får stanna hemma. Det bästa med listor är dock att de krymper när man stryker...
Nu till jul har det blivit många listor. Julklappslistor, inköpslistor, listor på vad som ska göras...

För några år sedan jobbade jag med en kollega som verkligen gick in för det här med julstök och julstädning. Jag sveptes med av detta och skrev en låång lista på vad som behövdes göras här hemma. Sen har jag reviderat den med åren , men ändå följt den och varje år tänkt  "Varför måste jag göra detta precis före jul när jag har hela året på mig"

Förra året när jag hade börjat plugga kände jag att det här går inte. Jag hinner inte göra allt på min lista, så jag struntade i att städa mina skåp och rensa garderober. En del annat fick också bli ogjort. Tänka sig ingen föll död ner och det blev jul ändå.
I år kan ni tänka er vad skönt det var att alla köksskåp vart städade i oktober när vi renoverade och badrummet behövde inte heller storstädas i år. Jag har med andra ord haft en ganska avslappnad hållning till min lista i år och blivit klar i god tid.
Håller just nu på och slå in de sista julklapparna som inhandlats idag, men det hör till att alltid ha någon kvar till sista dagen. Dukarna är på plats och allt känns klart inför morgondagen då vi ska fira jul hos oss.

I morgon kommer tomten....


                                                                                 Bilder: ©Ylva


God Jul alla vänner!



bye2/Ylva




Årets pepparkakshus!

Måste ju visa årets pepparkakshus. Som vanligt är det bagardottern som varit i farten och i år blev det två hus. "Så man får känslan av en by", sa hon.


                                                                                Bilder: ©Ylva


bye2/Ylva


Julgran

Morgonen började med feber så det blev inget jobb för mig idag. Har istället legat på soffan och tittat på film och haft ångest över allt jag borde göra. Men så tänkte jag att om jag hade orkat göra allt det där så hade jag varit på jobbet och ändå inte kunnat göra det.

När jag ringde till jobbet så sa de att det bara var fem barn där. Några var förstås lediga men många var sjuka. Feber och hosta. Samma som jag så då vet jag var jag hämtat det.

I kväll har Elin varit här och hjälpt oss att klä granen. Den blev fin. Och det luktar så gott! Nu infinner sig julkänslan.


                                                                                 Bilder: ©Ylva


Godnatt!


bye2/Ylva


Julstök och julmys.

Vaknade i går morse och kände mig risig. Ont i halsen, hosta och huvudvärk. Förmodligen hade jag feber, men den förträngde jag (med hjälp av Ibumetin). Det var mycket som skulle göras nu sista helgen innan jul.

Hur som helst så blev det ganska mycket av det jag tänkt göra gjort i helgen. Det gick lite långsammare, men med hjälp av familjen så rullade det på. Lördagskvällen tillbringade vi tillsammans med vänner. En jultradition vi har haft sen barnen var små. Nu är det inga barn med, men vi har trevligt ändå. Vi blev bjudna på god mat och dricka. Visserligen fick vi åka hem tidigare än vanligt eftersom S har jobbat den här helgen.

I fredags var både S och jag lediga så vi passdae på att handla julklappar och uträtta ärenden. En lunch på stan blev det också.

I kväll har vi varit hos Elin och Alec på lite julmys. Elin brukar göra en massa godís till jul och nu passade hon på att bjuda mormor, morfar, mamma, pappa och lillebror på fika. Gott var det.


                                                                                Bilder: ©Ylva


Godnatt!


bye2/Ylva




Nytt jobb!

I augusti börjar jag jobba på Snäckstrands förskola. Den nya förskolan som är under byggnation här i Färjestaden. Det känns riktigt bra. Jag är redo att lämna mitt gamla jobb nu och pröva något nytt. Nya förskolan kommer att ha ett helt annat arbetssätt så det ska bli spännande. Skönt att veta det redan nu så hinner jag förbereda mig och göra ett avslut på det gamla. En bra julklapp!!

Annie Lennox Universal Child

http://www.youtube.com/watch?v=0nInCpOvDC8&feature=channel



bye2/Ylva


Överraskande!

Idag har jag haft semester. Skönt att bara få vara hemma och skrota lite. Hade bestämt mig för att plugga idag istället för på fredag, som är min pluggdag. Jag har verkligen gjort det jag skulle och känner mig nöjd med dagen. Har bara lite finslip kvar innan uppgifterna ska in.

Dagen avlutades med ett informationsmöte med KalmarFF. Dennis och Björn skulle informera om den nya arenan och de arbetsuppgifter som kommer att erbjudas där. Trodde att vi sedan skulle bli bjudna på den sedvanliga schnitzlen som vi brukar få varje år. Men ack vad vi bedrog oss. Torbjörn Håkansson på Sandra bjöd på julbord i år och inget dåligt sådant. Det var supergott. Jag som gillar sillen och den kalla maten fick verkligen mitt lystmäte. Så nu sitter jag i soffan mätt och belåten och laddar inför morgondagens shopping...



                                                                                 Bilder: ©Ylva



bye2/Ylva




Översnöad


                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2/Ylva



Julbak

I går var det dax för stora julbaket hemma hos oss. Det är en tradition som vi har hållit på med sedan barnen var små. Jag, min mamma, Elin och Gusten brukar baka pepparkakor mm någon gång runt andra advent. Numera är inte Gusten med. I år valde han att åka till verkstan´och meka med syrrans bil istället och det var ju i iofs snällt.

Jag hade förberett pepparkaksdegen dagen innan så Elin och mamma satte igång och baka ut den medans jag kokte knäck och skötte ugnen. 


Sen kokte jag kola och Elin satte igång med Lussebullarna. Det gick i flygande fläng. Det märks att hon har handlaget, bagare som hon är.


Saffransskorpor, Makroner och Nougat hann vi också med innan det blev dax för middag och en film i soffan. Nu är det laddat med julgotter. Får se hur länge det räcker innan vi behöver göra nytt.


                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2/Ylva




It´s Friday

Det är fredag och det betyder ledig dag. HA! Har pluggat hela dagen och i pauserna har jag joggat ner till tvättstugan för att se till att tvättmaskinen gått hela tiden. Hann med att putsa ett fönster och hänga upp julgardinen i sonens rum nyss. Det gjorde jag samtidigt som jag värmde mig lite mat. Känns som om jag hunnit en del ändå så jag kan nog ta ledigt i kväll. Ska bara göra pepparkaksdeg först. I morgon är det stora bakdagen här. Det ska bakas och göras godis så det står härliga till. Ska bli kul i nya köket.

Nä, nu får det nog bli en runda till tvättstugan och sen lite kaffe och pepparkaka.
I kväll blir det glögg.

                                                      Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva


Julskyltning

Här är några bilder från Lyrstedts Färg i Varberg. De har så fin julskyltning i sina fönster.


                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2/Ylva



Update

Oj, nu har tiden gått så där fort igen...Plötsligt så har vi vinter med MYCKET snö. Jag tror att det har snöat oavbrutet i en vecka nu.

Helgen tillbringade vi i en toppmodern stuga i Varberg. Där fanns allt man kan tänkas behöva för ett bekvämt liv. Det var en stuga som skulle rymma 8 personer. Vi var 5 så vi hade gott om plats.
I Varberg fanns det nästan ingen snö, men det var kallt. Väldigt kallt! Stugan låg vid havet i Apelviks Strand så det var lite blåsigt, men det gjorde inget för dagarna tillbringade vi i Ullared på GeKås. Fyndade en del faktiskt. Men det bästa var nog det nya fiket ändå.
Det var signering av den nya almanackan så alla tv-kändisarna var där och signerade Morgan, Ola-Conny, Kjell, Rosmarie och de skrattande damerna.

Två besök på favoritpizzerian, Stantons, hann vi också med. Där intogs middagen.
Det är lite konstigt att vara i Varberg den här årstiden. Vi brukar ju vara där på sommaren och då är det lite mer liv och rörelse där. Men vi hade trevligt ändå.

Hemfärden var en enda lång snöstorm. Det började snöa strax efter Ullared och sen höll det på till Växjö. Där var det uppehåll en liten stund medan vi åt. Vägen mellan Växjö och Kalmar var värst där snöade det rejält.
När vi kom hem så hade grannen skottat åt oss. (han har snöslunga!) Men tyvärr så kom vi inte in ändå. Det nya taket är alldeles för halt så vi hade haft snöras. Det låg en stor, hård och tung snödriva på trappan framför dörren. Så vi fick börja med att skotta i alla fall. =)



                                                                                 Bilder: ©Ylva



GodNatt!

bye2/Ylva


RSS 2.0