Midsommar på Öland

Vilken underbar midsommar det har varit!!
Vädrets makter har verkligen varit med oss. Kan inte minnas när det var så här varmt en midsommar senast. Vi har verkligen kunnat sitta ute länge om kvällarna och njutit...om det inte varit för denna allergi som blev lite envis i det här vackra vädret och alla ställen med gräs man vistades på. :-)

Vi firade vår midsommar med goda vänner på östra sidan av Öland. Närmare bestämt i Spjuterum men dans kring midsommarstången i Lopperstad. Vi träffade våra vänner i Lopperstad kl.3 på midsommarafton för att inleda firandet med dans. Då hade byborna redan hållit på i flera timmar med att fixa och dona och klä midsommarstången. Flera traktorer med vagnar hade fraktat dit folket och de som inte fick plats gick eller åkte bil. Vi satt i gröngräset och fikade och lyssnade på dragspelsmusik. De som ville dansade.
Efter dansen begav vi oss till Borgholm för att äta lite. Vi hamnade på Pappa Blå. Efter att ha ätit gott så gick vi en runda på stan och njöt av värmen och sommaren. Det var ganska mycket folk men lungt. Träffade en och annan bekant. Innan vi åkte tillbaka till Spjuterum för att fortsätta firandet så körde vi en runda runt Köpingsvik och Lundegård. Där var det också ganska lungt.

Väl tillbaka så vankades det Jordgubbsbakelser och kaffe och lite annat gott.
Vi hade ett trevligt firande fastän vi inte orkade med Gubbröran som var planerad. :-)

Tackar våra vänner för en trevlig kväll.








                                                                                Bilder: ©Ylva

Hoppas att alla haft en riktigt trevlig midsommar!


bye2/Ylva


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
gästbok och besöksräknare