Studieresa

Klockan 6 i går morse åkte ett glatt gäng från Snäckstrands Förskola iväg på studieresa till Malmö. Vi skulle besöka ett par förskolor där.
Första stoppet var på Björkängens uteförskola. Tyvärr så hade det börjat regna och var riktigt kallt när vi kom dit. Vi hade ju redana anammat våren efter de fina dagarna vi haft här hemma så vi var väl inte riktigt klädda för utevistelse, men det gick bra ändå. Björkängen var ett ganska litet ställe med en yttepytteliten gård och ett kapprum med toalett och skötrum samt rum inomhus. Det mesta av verksamheten bedrivs ju utomhus så det funkade ändå. De verkade vara duktiga på att utnyttja sin närmiljö.

Entrén. Här äter och sover barnen.



Handtvätt innan maten. Det här tycker jag var en ganska smart idé. Det blir inget spring in för att tvätta händer.

Efter besöket på Björkängen så bussades vi till Restaurang Kalk för lunch. Gissa om vi var hungriga då!




Nästa förskola var Kastanjegården i Fosie. En ganska spännade förskola med ett intressant upplägg. De jobbade avdelningslöst och hade ateljeér. Besöket där väckte många tankar och gav många nya idéer. Själv så skulle jag velat göra detta besök innan jag skrev den senaste skoluppgiften. Kastanjegårdens pedagogik satte den uppgiften i ett annat ljus. Hur som helst så åkte vi hem med massor av idéer och inspiration till den nya förskolan.

Inspirationsbilder


                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2
 /Ylva



Kommentarer
Postat av: Carina - inspirera

Vad kul att få åka på en sån inspirationsresa...det ger ju en massa idéer när man ser hur andra har löst det! Så spännande!

Kramen.

2011-03-27 @ 10:36:56
URL: http://inspirera.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
gästbok och besöksräknare