Gott nytt år!


25 år

Idag har vi firat silverbröllop. Inga stora utsvävningar eftersom maken är justerad. Lite mys med god mat och vin fick det bli.
Men det kanske blir lite festligare senare. Fick ett presentkort av barnen med löfte om en middag på ortens hotell med barn och barnbarn. Det ser jag fram emot.



24 December - God Jul


Jag önskar alla mina bloggläsare en riktigt God Jul!







23 December - Tomteland

Nu är då äntligen här, tomtarna och alla deras vänner. Bättre sent än aldrig. De hade så roligt och hjälpte tomten i Tomteland så de bestämde sig för att stanna lite längre. Men nu är de äntligen här. Lilltomten hade skaffat sig skidor och har fullt upp med att åka skidor i backen vid stora enen.


Nu är jag äntligen klar med mitt julstök. Tog lite längre tiden jag tänkt. I fredags fick maken besked om att han skulle opereras i går, måndag. Det måste ske nu annars kunde han förlora rörlighet i axeln. Linköping tyckte att det borde gjorts omgående när han kom in för en månad sen. Så igår så städade jag, fixade, handlade och agerade färdtjänst. Jag körde över bron sex gånger. Roligare kan man ju ha.

21 December - Julkaffe

Idag har vi firat 4:e advent med julkaffe hos Elin och Alec. Vi fick mycket gott att äta. Fattar inte hur hon hinner med att göra allt detta  pill. Men är man konditor så är det väl en baggis. En mysig stund var det med mycket julstämning.


20 December

Både i går och idag har jag varit ute och roat mig. I går var vi ute på stan med kompisar och i kväll har vi varit hos våra bästa vänner och firat lilljul. En tradition som vi har haft sen barnen var små. Nu är ju inte barnen med längre men vi firar ändå. I år var iofs deras mellanson med.
Annars är det mest städning ich förberedelser inför jul på programmet.

Nu säger jag godnatt!

18 December -Julblommor

I går kväll monterade vi soffa och bar in möbler hela kvällen. Två av våra bästa ungdomar hjälpte oss, Gurra och Malin. Tack så hemskt mycket för hjälpen! Vi hade inte klarat det utan er. Halta och lytta som vi är.

I kväll har Elin och jag varit hos Malin i blomsteraffären och planterat lite nya fräscha julblommor. Det är så mysigt att gå där och plocka och prova tills man hittar det man är nöjd med. Allt material man behöver finns ju på plats. 










16 December

Idag kom vår nya soffa så jag har ägnat kvällen åt att städa och flytta möbler/göra plats. I morgon ska den in.

Sov Gott!

15 December - Julkort

Ja, då var de äntligen skrivna. Återstår bara att posta dem i morgon.



14 December - Tomten

Till Lucia brukar vi alltid sätta ut vår utegran och tomten. I år var vi lite sena på grund av väder och vindar och lite andra förhinder, men idag skulle det bli av. Vi hade experthjälp. Miliya och Maiken, som hade övernattat hos mormor och morfar, var förstås med och hjälpte till.
 
Okej, jag håller sladden!
Nja, den lampan ska nog vara här istället.
Tjena! Vad heter du?
Är du på riktigt? Klappar lite (eller pappa! som Maikis sa)

Du verkar ju okej...
Krama!
Vad säger du? Vill du ha en kram av mig också?
Nja, vet du jag kramar inte vem som helst.
 Men du kan få en kram till av Maikis.

Sen fortsatte dagen med lite städning och pyssel. Så har vi förstås firat tredje advent.





13 December - Lucia

Idag har vi varit på Julmarknad i Kosta. Inte mycket att hurra för, men outleten och glasshoppen är ju alltid trevliga att besöka. Så en och annan julklapp blev det både till mig själv och till andra.

Barnvaktar mina sötaste små Luciatärnor i kväll medan föräldrarna är på julbord. Fullt ös hela kvällen. Nu är mormor trött!




12 December - Shopping

Gårdagens blogginlägg försvann i nån slags frenetisk städmani eller så fastnade jag i kolan. 😜

I dag har jag varit och julshoppat med min mamma. Efter jobbet, började tidigt idag, så hämtade jag henne och vi begav oss mot staden. Mamma är synnerligen effektiv och shoppa med henne går undan. Tre och en halv timme, sen var vi klara. Jag hade av bara farten fått med mig några julklappar jag också. 

Bild lånad här: http://hbl.fi

Jag skulle varit hos en jobbarkompis på glöggkväll i kväll, men det förebådade ovädret gjorde att jag hoppade över det. Tur var väl det för nu känner jag mig som jag blivit överkörd av en ångvält. Tror att jag har ont i varenda led i kroppen. Detta känns inte bra nu när min förkylning äntligen givit vika. 

Nu återstår det att se om det blir nåt oväder. ☁️⚡️☔️☔️❄️
Jag tror jag kryper ner i sängen och tittar på Wallander en stund.




10 December

Vart tog gårdagens blogginlägg vägen? Ja, säg det. Slutade tidigt i går så jag hann med en hel del hemma. Sen åkte vi på födelsedagskalas hos Malin. Trångt och mysigt i deras lilla stuga ( som de snart lämnar). Lite julkänsla med god fika och glögg till avslutning.

Hemma igen så började jag slå in julklappar och glömde blogga.


Inga tomtar har dykt upp ännu.

9 December - Glittrigt

Måste bara visa dessa söta små granar barnen på förskolan har gjort. 
Vi använde:
En tallkotte
Grön färg blandad med Marwin medium
Glitter
Färgat staniolpapper till kulorna 
Rött papper
Limpistol

Så enkelt och så fint resultat! 

Måste också meddela att inflyttningen i Pepparkakshuset har blivit lite fördröjd. Tomtarna och co bestämde sig att ta en sväng förbi Tomteland på vägen hit. Hoppas att de dyker upp inom de närmsta dagarna.

8 December - Pepparkakshus

Idag har Elin gjort pepparkakshus. Det är länge sedan jag gjorde det själv. Varför ska man göra det när man har en konditor med fingertoppskänsla i familjen? Hon fixar pepparkakshuset lätt som en plätt! I morgon får ett av dem flytta hem till mig. Tomtarna, änglarna, snögubbarna, fåren, grisarna och alla de andra är redan på väg från Högtuppiskåpet för att flytta in i sin vinterbostad. Hoppas kunna delge er lite bilder från inflyttningen i morgon.

Fotograf: Elin Friman

7 December -Julskyltning

Idag har vi varit på julskyltning i Borgholm med godingarna. Föräldrarna behövde åka och köpa julklappar och bad om barnvakt så vi tog med tjejerna på en utflykt.
Vi träffade tomten, fikade och shoppade. En del var mer uthålliga än andra och hängde med mormor in i butikerna och valde julklappar. Sen skulle hon bära kassarna. Syster satt lungt tillbakalutad i vagnen och promenerade med morfar.
Tjejerna skrev också varsin önskelista till tomten.

I övrigt så kunde man väl önska mer av julskyltningen. Det var nog den torftigaste jag nånsin varit på. Julskyltningen var ju en höjdpunkt när man var barn. Men vi hade i alla fall trevligt.
Tjejerna somnade gott i bilen hem.

Har också hunnit med lite städning idag och så har vi firat andra advent med lite fika.

Ha en trevlig kväll!

6 December - Julbak

Idag har här bakats för glatta livet. Både pepparkakor och lussekatter har tillverkats. Dessutom så hann jag med både kola och knäck. Frysen är också avfrostad så att allt det goda får plats.
Vi hade två små söta tomtehjälpredor som hjälpte till med baket på sitt sätt. 

Kvällen tillbringades i dessa små tomtars sällskap medans maken var på julbord. 

5 December

Idag händer inte så mycket. Jobbat länge och sen kastat mig över maten, pulled pork, när jag kom hem. Laddar för pepparkaksbaket i morgon.

Ha en skön fredagskväll!

4 December

Idag har det mest varit en vanlig dag med vanliga bestyr. Jobbat och handlat, lite fix hemma och sen sjunka ner i soffan och titta på Ernst. Det är en mysig tradition att se vad han hittar på, men lite för mycket i min smak. Ett och annat tips eller recept kan man dock ha nytta av. 

Sen är det det här med förkylningen. Seg som tuggummi och idag är jag tröttare än på länge. 💤💤 Opraktiskt att bli förkyld i dessa tider, men inget annat att förvänta sig med alla dessa snoriga näsor på jobbet. Får vara glad att jag klarat mig från kräksjukan. 😷

Nu har jag gjort en pepparkaksdeg till helgens bakning så nu slår jag mig ner i soffan med en kopp kaffe och Morden i Sandhamn.








3 December - Ljusning

Nu har vi ljus i vårt hus eller snarare ljus runt vårt hus. Gurra och Malin var här i går kväll och hjälpte oss att sätta upp ljusslingor och dekorationer utomhus. Det är vanligtvis makens jobb, men när han nu lyckats gå och dratta omkull så var det svårare att göra detta. Så ett stort tack till barnen för deras hjälp. ❤️❤️

Vad det gäller makens skador så går det åt rätt håll. Det blir ingen operation utan ska läka sig självt med lite sjukgymnastik. Nu vet vi ju alla att det inte finns något ynkligare än en skadad eller förkyld karl så jag hopas att detta snart går över. 😉

I kväll släpade jag med honom ut på lite julklappsshopping. Bara några små snabba ärenden som inte tog så mycket på krafterna. Vi avslutade på Ikea för att inhandla knoppar till skåpen. Jag hade besked om att de skulle komma i lager den 1 dec, men nej...nästa vecka kommer de nog...Förhoppningsvis så kommer de innan jul. 

Vi avslutade istället med att äta julbord på Ikea. Förvånansvärt gott. Sillen var jättegod.




2 December-Koppar

Jag har snöat in lite på koppar. Sprayfärg är riktigt kul och förändrar snabbt saker. Har spraymålat lite olika fat som jag tänkte ha ljus och blommor på nu till jul.



Hittade denna lilla söta hyacintlök hos Malin i eftermiddags. Passade fint på mitt lilla omlackade ljusfat från Ikea.





1 December

 
 
Nu börjar nedräkningen och jag tänkte försöka mig på den traditionella bloggkalendern. I december brukar jag ju lyckas hålla igång bloggen.
 
Den gångna helgen har innehållet mycket. Otroligt att man kan hinna så mycket på en helg. Jag började med semester torsdag och fredag för att måla om vardagsrummet. Det gick som en dans och var klart redan på torsdagen. Sen följde adventsstädning, fönsterputs, fram med stjärnor och ljusstakar. Ja, det snurrade på bra. Hade bokat klippning på fredagseftermiddagen, behöver ju piffa till utseendet i bland också. Tog sedan hand om tvillingarna medans deras mamma var hos frisören. Vi tog en liten promenad och var hos Malin och hämtade en julamaryllis.
 
Sen blev det inte som jag tänkt!
Hamnade på akuten med maken som ramlat på jobbet och slagit i axeln. Fick således tillbringa fredagskvällen på akuten. Jag som tänkt låna hem Maikis för att hennes syster som haft feber skulle få lite lugn och ro. Nu är det ingen fara med maken, lite blåslagen och eventuellt en flisa från ledskålen i axeln som måste opereras bort, men det ska väl gå bra.
 
På lördagen däremot fick vi låna Maikis då hade även mamman insjuknat. När vi sitter där och äter middag med den lilla loppan så upplever jag plötsligt en tidsresa bakåt i tiden. Så här hade vi det för 25år sedan! Då var Elin 1,5 år. Häftig känsla! Skillnaden är väl den att jag är mer tillåtande och avslappnad nu och det får man väl vara som mormor.
 


Helgen avslutades med adventskaffe hos bästa vännerna.
 
Gillade den här istället för den traditionella. Lånad från se ovan.



 

RSS 2.0