Vad gör man på jobbet?

I dag hade jag förmånen att skjutsa två av mina godingar till förskolan. Eller så kan man säga att jag tog med mig dem till jobbet. De går på samma förskola som jag jobbar på. Deras syster var hemma med nästan 40 graders feber, vilket hon haft i en vecka nu. Systrarna behövde komma ut och röra på sig. Så för att den sjuka systern skulle få lugn och ro  och slippa ut i kylan så fick tjejerna åka med mig.

Jag hämtade upp dem strax innan 7 och vi gav oss iväg på den korta resan till förskolan. Eftersom jag körde med barnfamiljens bil och det var glashalt så valde jag att ta den vägen som bussen kör. Dels för att jag då slipper en korsning som kan vara svår att passera under rusningstid och den vägen är garanterat saltad.

Maiken som har tusen frågor pratade hela vägen från det jag spände fast henne i bilstolen tills vi klev ur. Konversationen började med huruvida jag var bra på att sätta på henne bälte eller inte och om jag skulle ha bälte på mig när jag körde. - Du vet, mormor, det måste man. Sen fortsatte det:

- Mormor, vicken väg kör du? Kan man köra den här vägen till förskolan?
- Ja, det går bra.
Sen fortsatte hon prata om ditt och datt.
Plötsligt kommer det så där out of the blue:
- Vad ska du göra på ditt nua jobb, mormor?
- Jobba med Ipaden och Smartboarden. Lite som på valet du vet. (Enkelt förklarat för en femåring)
- Jaha! Å dricka kaffe va?

Dricker kaffe på jobbet gör alla vuxna så det är viktigt, eller hur?

(null)

Så här på semledagen tackar vi också tjejerna för semlorna de bjöd fröknarna på. Bakade av deras mamma på Stensö hembageri.

Tack! ❤️


Påskrivet

Nu så är det klart! Anställningsbeslutet är påskrivet och lämnat till min blivande chef. Det känns lite overkligt och jag vet inte om jag har landat i det än. Allt gick så fort från att söka tjänsterna, med tanken att konkurrensen är för stor och jag får inget, men jag måste prova, till att jag faktiskt är en av de utvalda.  Det ska bli spännande!

(null)

Idag har vi haft projektmöte och lagt upp planen för vårterminen. Det känns bra att jag kan vara med och avsluta det jag påbörjat. Känner också att jag kan ha nytta av det i mitt kommande arbete eftersom det handlar om IKT och språk för nyanlända.  Hoppas att kunna avsluta på ett bra sätt.

På valet har vi testat att rita med BeeBoten, programmering. Jättekul!
Här skulle jag infogat en filmsnutt, men den samarbetade inte.

Lite ny litteratur kom också idag. Så nu vet jag vad jag ska göra i helgen när maken jobbar 😀
(null)

Som ni märker så kretsar mycket i mitt liv, i alla fall yrkesliv, runt IKT just. Och mer lär det bli.


RSS 2.0