Måndag

Lång dag på jobbet
Möte på möte plus extra möte
Fira födelsedag lite till på rätt dag
Pizza och öl
Kaffe och tårta (rester)
Slappa i soffan
Onda och stela leder
Ta en kopp kaffe till
Titta på stickningen, nej.
Lite mer soffhäng...
...godnatt!

(null)


Massor med kärlek

I kväll har jag barnvaktat mina finingar medans deras föräldrar varit på revy. 

Det är så härligt att mötas av denna glädje när man kommer hem till dem. Det är som om vi inte setts på jättelänge fastän det bara är två timmar sen vi sågs sist. Millis kommer alltid springande och kastar dig upp i famnen och ger en en bamsekram och sen vill hon stanna kvar. Och då gäller det att passa på för den tjejen har integritet och delar inte ut kramar till vem som helst hur som helst. Man måste förtjäna dem.

Maikis överöser en med hundra frågor medans hon kollar in innehållet i min väska. - Vad är det? -Vad är det för bok? Kommer du att läsa den sen? När får vi äta glassarna du köpte? Kommer du att ....osv i all oändlighet.

Lillfisen Elvis sitter på golvet och bara njuter och visar sin glädje med hela kroppen . Sen sträcker hon upp armarna och signalerar " ta upp mig, jag vill också gosa".

Tjejerna är supertrötta efter en heldag på förskolan och en tripp till affären för storhandling med mamma och mormor, men Millis kämpar mot tröttheten för hon ska minsann fika. De vet att det finns kakor och semlor som mamma tagit hem från jobbet. Och så de där glassarna. Så när Elvis fått sin välling och är pussad på och ligger i din säng så är det dax för fika. 

Efter en stund är det ingen som protesterar mot att ta på sig pyjamas och borsta tänderna. Mormor berättar en saga och Maikis somnar på två minuter. Millis kämpar lite längre, men lite kill på ryggen gör susen och snart snusar alla tre tjejerna sött och mormor lutar sig tillbaka i soffan.

Nu kommer snart föräldrarna hem och det är dax att traska hem till min egen säng. Längtar efter den det har varit en lång tuff dag på jobbet och i morgon blir det nog ännu tuffare. Det är ett ständigt omfördelande av resurser när det inte finns vikarier. Just nu känner jag mig ännu säkrare på mitt beslut att byta jobb. Det blir en lång vår!!

Sov gott!

(null)


Att känna sig nöjd


Asså, nu måste jag bara säga det. Vilket otroligt lugn dom inträdde i mitt liv när jag fattat beslutet att byta jobb. Jag tror att det här blir jättebra. Efter att ha jobbat med barn i 33 år så var det nog dags att hoppa och se om vingarna bär. Beslutet var inte svårt att ta efter de konstiga argumenten jag fick från vissa håll om varför jag borde stanna kvar på mitt nuvarande jobb. Jag är såå nöjd med mitt beslut fast jag egentligen har ganska dålig koll på vad det är jag ska göra. Fast det verkar lite vagt över huvudtaget. Känns mer som om det är något som vi ska utarbeta tillsammans. 

Fått en otrolig respons på mitt beslut. Det känns fantastiskt kul även om det blir jobbigt att lämna alla goa jobbarkompisar. Hoppas att vi kan hålla kontakten och träffas i andra sammanhang. Av en händelse så träffade jag en gammal jobbarkompis idag som faktiskt jobbar på det nya stället. Det var så härligt att höra att hon tyckte att det var kul att vi skulle hamna på samma ställe igen. Nu blir det en lååång väntan till i maj. Tills dess jobbar jag vidare med mitt uppdrag på min nuvarande arbetsplats.

(null)


Snabba puckar!

Jag skrev i mitt förra inlägg jag att jag sökt nytt jobb, men inte fått något. I torsdags kom ett mail och idag har jag tackat ja. Så i maj rullar Gröna Grodron och jag mot nya äventyr. Nya äventyr som innebär något helt nytt. Men först ska jag avsluta min del i projektet jag jobbar med i den här kommunen. 
 
Ha det gott!
 

Nytt år!

Nytt år och nya mål och utmaningar. Efter en tuff höst jobbmässigt som avslutades med en jobbig hosta och feber så ser jag nu fram mot ett nytt år med nya utmaningar.
 
I slutet av förra året sökte jag ett nytt jobb. Vart kallad till intervju och bara det stärkte min självkänsla. Det var mer än jag hade räknat med. Har dock inte hört mer sen så jobbet har nog gått till någon annan. Det kändes dock bra att våga ta steget. Nu är det ju inte helt kört för jag har fått nya uppdrag på min gamla tjänst, 20% IKT-coach/pedagog (eller vad det nu ska kallas). Jag jobbar också med ett statligt projekt, Nyanländas lärande. Projektet handlar om att ta fram handlingsplaner för hur vi ska ta emot nyanlända i förskolan. Min uppgift är ta fram appar och program mm som kan hjälpa nyanlända med språket. 
 
Ett annat mål eller utmaning, hur man nu vill se det, är att fortsätta min inslagna väg när det gäller motion och aktivitet. Jag är inget träningsfreak och ogillar alla former av gym osv. Men jag kan ju alltid röra på mig ändå. Målet är att promenera minst 5 km 3 gånger i veckan. Än så länge ligger jag bra till. Bara den här veckan har jag gått det dubbla. Man måste ju lägga utmaningarna så att man känner att man klarar av dem, sen kan man ju alltid utöka dem. Sen kanske man inte ska ta i för mycket :-) lite roligt måste det ju vara. Idag t.ex hade jag bestämt med min kompis att vi skulle ut och gå. Vi gick en rask promenad i ca 1 timme sen anslöt vi med våra gubbar på Ölandschoklad och unnade oss en fika. 
 
 
 
Det här med promenerandet har också ett annat syfte. Jag känner att det gör gott för min RA. Jag känner mig inte så stel och har mindre värk när jag har rört på mig. Mitt stora problem på senare tid har dock varit mina fötter och tår. Har ont i tålederna och det påverkar ju rörelseförmågan. 
 
Efter en veckas sjukläge så laddar jag nu för en planeringsdag i morgon och på tisdag startar vi upp med nya inskolnningar.
 
Ha det gott där ute!
(nu hoppas jag att jag har hittat bloggnistan igen)
 

RSS 2.0