Första dagen


Hej på er alla vänner där ute!
Nu sitter vi här på hotellrummet. Huvudet känns som ett getingbo. Det bara surrar av all information och föreläsningar vi varit på idag. Bara allt praktiskt och att lära sig hitta tog ju musten ur en. Sen ska man lära sig att använda Blackboard också för att kunna studera tillsammans med sin grupp hemifrån. Det är ganska spännande och ska nog inte bli några problem när jag har fattat hur det fungerar :-)



I morgon blir det föreläsningar hela dagen. En är på engelska!! Sen ska vi träffas i våra studiegrupper och presentera oss. Syrran och jag hamnade inte i samma grupp och det är nog ganska bra. Vi kommer ju ändå att ha samma tider och vi kan ju ha en intern diskussionsgrupp. Det blir det ju ändå i bilen till och från Växjö.
Just nu sitter vi med varsin dator i knät och "övar" på Blackboard och letar litteratur på Blocket.

Kopplar av med en balja (ja den var jättestor) kaffe och lite godis.

Nu ska vi titta på True Blood. Får se om det kan vara nåt.

Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva


Sjalar - tävling

Hittade den här tävlingen. De här snygga sjalarna kan du vinna hos Det stora grå huset.

Nu är det dax

I morgon bär det iväg till Växjö för första träffen på Universitetet. Spännande!
Jag har varit på en trevlig föreläsning i kväll med Leif Strandberg, Vygotskij i praktiken. Den var bra så jag känner mig verkligen inspirerad. Sitter och går igenom mina anteckningar.

Eftersom datorn är med till Växjö så kan  det hända att det kommer en rapport. Annars får ni vänta tills på fredag.

Ha det gott/Ylva

bye2/

Vi har ett reaplan i källaren

Nja, inte riktigt, men tvättmaskinen låter som ett reaplan. Nu vågar jag inte tvätta längre för risken finns att den kommer upp genom golvet. Sonen klagade på att han inte kunde sova när jag tvättar.
Således har Snippel och jag förenat nytta med nöje idag och varit och kollat utbudet av tvättmaskiner hos de stora företagen. Vi parkerade bilen vid IKEA och sen promenerade vi mellan butikerna på Hansa City området. Vi gick ett varv och kollade priser och prestanda mm. Och tro det eller ej så verkar maken ha bestämt oss. Han som aldrig tvättar :-). Men faktum är att vi var överens. Nu ska vi bara kolla på de "vanliga" företagen (dom gamla inarbetade som vi brukar handla hos) i morgon om det händelsevis finns nåt som är bättre där. Avslutade utflykten med ett besök på ... Ja, gissa var. IKEA såklart!
Dagens shopping blev nya dörrknoppar till garderoberna i hallen och den senaste Wallanderfilmen, Tjuven. Filmen fick bli kvällens underhållning.




Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Ny tävling



Det här zinkhuset lottas ut hos Västbacken.

Horoskop

Jag vet inte om jag egentlligen tror på horoskop, men jag brukar läsa dem i dagstidningen ibland. Det har blivit till en kul grej på jobbet. Vi läser horoskopen och skrattar lite åt våra tolkningar. På fikarasten idag läste jag i mitt horoskop att jag skulle få ett kassatillskott. Aha, helt ok om det skulle vara så. Plånboken börjar kännas rätt tunn nu efter sommaren. Sen fortsatte jag att jobba och tänkte inte mer på det. Nån timme senare ringde telefonen och det var till mig. Det var en gammal jobbarkompis från en tidigare arbetsplats. Hon sa att vi skulle avsluta vårt Lotto och dela på vinstpengarna vi hade samlat ihop. Vi skulle få nån 100-lapp var och resten skulle vi köpa lotter för. Mitt horoskop slog alltså in. Jag fick en hundring i kassatillskott. :-) Kan säkert räcka till en flaska gott vin till helgen. Dessutom finns ju chansen att vi vinner mer på lotterna.

Nu har jag eftermiddagen ledig. Tänkte gå ut och sätta mig i solen med en god bok innan det är dax att ta tag i städningen. Måste nog handla oxå....

Ha en skön eftermiddag i solen.
bye2/Ylva

Två tävlingar till - halsband


Hos Sand mellan tårna kan du vinna det här fina halsbandet. Givetvis så är jag med och tävlar.

Och ett halsband till...



Hos WritingMum tävlar jag om detta halsbandet. Häng på du med.

~Ylva~


Tävling



Den här fina Alvar Aalto lyktan kan du vinna hos Fru Sätterlund.
Jag tävlar såklart.

~Ylva~

Student



Nu börjar det dra ihop sig till skolstart. Information om universitetet och utbildningen ramlar in både med vanlig post och via datorn. Första uppgiften är påbörjad och faktiskt snart klar.
I går bokade vi boende i Växjö. Nästa vecka ska vi dít i 3 dagar för registrering och introduktion mm. Spännande.
Ska faktiskt bli riktigt kul att börja plugga. Funderar lite på hur det ska funka att jobba heltid samtidigt. Det löser sig nog, jag har ju inga små barn och kan spendera min fritid som jag vill. Eftersom det är en distansutbildning så lär det väl bli mycket tid vid datorn. 


Nu är det lite pyssel och plock här hemma som måste fixas innan vi åker på onsdag.

Vi höres!

bye2/Ylva

Skrämskott!

Nä, det var nog bara ett skrämskott att sommaren skulle vara över. Idag har det ju varit supervarmt igen. Hoppas att det håller i sig.

Loppisen idag var en besvikelse. Vi tänkte oss en tur till Ölands Bakluckeloppis vid Äpplerums gård strax söder om Borgholm. Gjorde ett kort stopp vid Stenladan i Algutsrum. Där fanns en del intressant men inget som jag kände att jag ville ha. Så vi åkte vidare till Äpplerum. Där på den stora planen stod 4! bilar och två av dem sålde leksaker. Avklarat på 2 minuter. Det fick bli en tur till Borgholm istället. Där var det ganska lungt och det kändes att den stora semesterruschen var över. Så vi drog hem igen och fikade med baugetter från Kallskänken. Mums!
I eftermiddag har det mest varit småpyssel. Tvättat, sytt gardiner, plockat, strukit.....Elin var hemma en stund och tittade på fotboll.
Nyss klev Gurra in genom dörren. Han har tillbringat två dagar i Skåne på Vallåkraträffen. Verkade rätt nöjd när han bar in kassarna med inköpta bildelar och tillbehör. :-)

Såg just Bolt vinna och slå världsrekord!



Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Är sommaren slut?

Fick en känsla av att sommaren är slut idag. Tog bussen in till stan idag. Skulle in till Fredriksskans och förbereda för match. När vi passerade Granuddens badplats så stod det bara 4 bilar parkerade där. Det var ju trots allt soligt och ganska varmt. Tycker att det borde varit fler badare. Likadant var det när vi passerde Kindbergs udde på faslandssidan- Inga badare. Hösten blev än mer påtaglig strax innan fotbollen började. Då kom regnet och det blev kallt. Så på med långbyxor och tröja. Inte blev man gladare av fotbollen. Slutresultatet blev 1-1.
När vi kom hem framåt 7-tiden så köpte vi pizza och satte oss och tittade på en Wallanderfilm. Ute var det mörkt och regnigt. Det kändes väldigt höstigt. Inte undra på att man längtar tillbaka till det här. 






Hoppas på bättre väder i morgon. Då blir det loppisrunda.

Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva


Trädgården i augusti

Idag har det varit ganska bra väder, men på eftermiddagen kom regnet. Lagom tills vi skulle åka in till stan för att handla öppnade sig himlen och åskan började mullra. Vi fick ett skyfall över oss när vi var på bron. Det regnade inte måttligt och regnet hann inte rinna undan. Så vi fick sänka hastigheten rejält. Vi skulle en sväng till IKEA först. Fick sitta i bilen och vänta en lång stund innan det över huvud taget gick att gå ut utan att bli genomsur.
Är på jakt efter dörrknoppar till mina garderobsdörrar, men hittade inget på IKEA. Har däremot hittat ett par jag kan tänka mig på Clas Ohlson.
När vi var klara på IKEA så hade det slutat att regna. Vi åkte till Maxi och handlade. Där träffade vi Elin och Alec som var ute i samma ärende.

Väl hemma igen så tog jag med mig kameran och gick en sväng i trädgården.


Utanför växthuset har jag en kruka med Blomsterbönor, en kruka med Svartöga, vita pelargoner och ampeljordgubbar. Vattenkannan har vi hittat hemma hos svärmor.


På andra sidan har jag blandat pelargoner och gräs.


I växthuset finns massor med gurkor. Tomaterna däremot vill sig inte riktigt i år.


På framsidan där det såg ut så här i våras frodas nu pelargonerna.


Grodan Benke vaktar kryddorna.


Frökapsel på Magnolian. Dom kan se ganska fantasifulla ut.

Ska försöka fotogarfera lite pelargoner i helgen. Alla mina pelargonbilder försvann i datorhaveriet i våras.

Nu är det dags att säga godnatt.

Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Bloggen 1 år

Idag är det 1 år sedan jag skrev mitt första inlägg på bloggen. Det måste firas.


Bjuder på tårta

Ylva

Regnet det bara öser ner....

Cyklade torrskodd till jobbet idag. Hade tagit med mig regnkläder och gummistövlar. Tänkte att när man är rustad blir det inte regn. Men tänk så fel jag hade. Efter frukost kändes det som det blev kväll.Vi fick tända lyset. En stund senare öppnade sig himlen och det började ösa ner. Äh, vi stannar inne, tänkte vi. Men efter en stund insåg vi att det skulle bli olidligt. Så på med regnkläder, leta efter passande kläder bland reservkläderna till dom som inte hade några regnkläder och ut. DÅ vred någon på kranen lite till. Men det hindrade inte barnen dom hade hur kul som helst i regnet. Det blev extra bra glid i rutshkanan, stora vattenpölar att samla vatten i, kladdig sand....Vi vuxna stod under taket i sandlådan och tryckte. Det var ju trots allt varmt och skönt ute och vad gjorde det att vi fick ta in ett gäng blöta men lyckliga ungar.
På eftermiddagen slutade det regna och vi gick ut igen. Då upptäckte barnen att paddorna hade kommit fram. Ny aktivitet - att leta paddor.
Lagom till jag cyklade hem i eftermiddag kom solen och kvällen blev fin.

I kväll har jag suttit och gått igenom informationen om min utbildning. Litteraturlistan gjorde mig lite svettig. Är ju inte van än. En uppgift har vi också fått, men den är inte så betungande.




Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva


Första arbetsdagen

Nu har jag segat mig igenom första arbetsdagen. Visst var det kul att träffa arbetskamraterna och alla barnen. Vi hade flest på hela huset, 13st, i dag. Men det var lite trögt att komma upp i morse och bli klar att cykla till jobbet. Lite rörigt brukar det också vara så där första dagen. Vi hade en del nya barn men de är redan inskolade så det var lätt att ta emot dem i morse. Men efter en lång dag så är jag nu hemma igen och allt har gått bra. :-)
I kväll ska jag fixa det sista med garderoberna och se till att dörrarna kommer på plats. Bilder kommer. 

Nu middag.
See you!

Sista semesterdagen

Idag fick det bli en dag på stranden. Jag packade lite fika på morgonen och så cyklade jag och maken ner till hamnen. Dotter med sambo anslöt och vi trängdes med alla andra som haft samma tanke. Vattnet svalkade skönt och det var skönt att vila efter gårdagens 30-års fest hos kusinen. Det var ett trevligt kalas i deras nya villa. Det bjöds på pastasallad, kaffe och tårta och gott att dricka till.
Nu är det snart dax att åka in till stan och fira en annan kusin som fyller 32 i dag. Det är alltså kusiner till mina barn. Makens syskonbarn.
Får väl gå och fixa till mig lite fast det bär emot att kliva ur bikinin så här sista semesterdagen.



Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Tävling



På bloggen Shopping and fashion kan du tävla om den här datorn

Fredag

Idag har jag avverkat en del på min lista och även hunnit med och sola och läsa en stund.
Har målat klart i hallen så nu ska bara garderobsdörrarna komma på plats.
Cyklade bort till mamma som är damfrisörska och hon klippte mig lite.Har färgat och slingat själv i eftermiddag och är nöjd med resultatet.
Ikväll har ungdomarna varit här och ätit. Vi ät grillad ytterfile med klyftpotatis och gorgonzolasås.
Elin hade med sig sin "klippare" och passade på att frisera farsan lite. Vi ska ju på 30-årskalas i morgon.

Bilder: ©Ylva

Sov Gott!

bye2/Ylva


Torsdagsträff

I går kväll var det en av sommarens skönaste kvällar här på Öland.

På tordagarna brukar det vara så kallad Tordagsträff på hamnen här i Färjestaden. Den som vill får visa upp sin bil. Det finns vissa kriterier för vilka bilar som får ställas ut. Mest handlar det om äldre och speciella bilar. I familjen finns ett visst intresse av gamla bilar så vi cyklade dit och det fanns mycket att titta på.



Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

I Blåbärsskogen

Idag tog jag paus från målandet och tog en tur till Småland. Elin var ledig så hon hängde med. Vi tänkte plocka lite blåbär. Det kan ju vara bra att ha. Elin tyckte att vi kunde passa på att shoppa lite när vi ändå var på turne.
Första stoppet blev Outleten i Boda, Där har dom saker från Stockholm Design House och Lexington bl.a. Hittade inget som föll oss i smaken så vi fortsatte till Kosta. In i glasbutiken - nä inget intressant. Vidare in i Kosta-Bodashopen - SagaForm, nu börjar det likna nåt. Elin hittade fina cupglas i Juicy modellen som hon köpte. En sån förpackning fick bli mitt första julklappsinköp. En snygg kökshanduk och så Whiskyglas de som har rundad botten och vippar när man sätter ner dom åkte med också. Tycker att dom är rätt kul.

 

Sen var det dax för vår favoritaffär - Iittalaoutleten. Där hittade vi födelsdagspresenter till kusinerna som ska firas i helgen. Kanonbra. Jag hittade en liten skål som fick åka ner i påsen.
Nu kurrade magen så det blev en räkmacka innan vi åkte vidare.


Nästa stopp var blåbärsskogen.



Så mycket blåbär!!

Nåja, till slut fick vi ge oss och sluta plocka. Måste säga att myggorna var ganska envetna och det var varmt om fötterna i gummistövlarna så det var skönt att ta av dem.

Vidare till Strömbergshyttan. Där kompletterade vi födelsedagspresentinköpen samt inhandlade en Kivilykta till samlingen.

Den gröna lyktan fick man om man registrerade sig i Iittalaklubben, MyIittala. Så givetvis gjorde vi det.

Maken hade fixat middag när jag kom hem, dvs en Ceasarsallad från Gyllene Måsen.
Till efterrätt blev det blåbärspaj med vaniljvisp.


Nu ska jag dricka upp mitt vin och titta på ett avsnitt av Förhäxad som jag lånat av syrran,

Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

En stund vid havet

I kväll efter middagen cyklade vi ner till hamnen för att äta glass. Sonen följde med eftersom det lät gott med glass. Han har haft en liten svacka ett par dagar men mår bättre nu.
Vi köpte varsin glass och gick och satte oss vid kajkanten. De har tagit bort de gamla färjelägena och byggt en trappa ner mot vattnet, Det finns även bänkar att sitta på.
Det var en vacker och skön kväll fastän solen lös med sin frånvaro.





Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Mycket på gång

Ligger lite efter med uppdateringen av bloggen. Det beror på att jag har fullt skubb med att måla och feja. Ska försöka bli klar med hallen den här veckan. Semestern är ju snart slut. :-(
Det är som tur är inte så mycket kvar. Jag ska försöka tapetsera garderobsdörrarna i dag samtidigt som jag städar den lilla klädkammaren i hallen. Det har blivit så mycket grejer instoppade där som inte ska vara där.

Ullared

I torsdags var Elin ledig så då tog vi en tur till Ullared. Min kompis S var också med.
Vi hade en trevlig dag med shopping och god mat.
Jag handlade inte så mycket såg det mest som en utflykt. Men S handlade en hel del. Hon "skyllde" på att hon inte varit på GeKås på 11/2 år. Hi, hi.
I mina påsar kom, förutom det vanliga som duschkräm, underkläder, godis ...ett par nya kuddfodral med hem.

Har två av varje, två soffor också. De prickiga köpte jag förra gången jag var på GeKås och de gröna den här gången. De gröna färgerna är mer lika i verkligheten och matchar mina nya gardiner bra.

En liten tavla kom också med. Den ska hänga i hallen eller trappan.


Sist måste jag bara visa vad vi hade till middag i går.
När jag cyklade hem från tandläkaren i går morse fick jag ett infall och cyklade förbi fiskhandlaren. Blev hemskt sugen på flundror. Så till middag blev det Kalmarflundror med kokt potatis, sås och citron. Egenodlad gurka fanns också på bordet.


Bilder: ©Ylva

Ha en bra dag.

bye2/Ylva

RSS 2.0