Semlor, semlor.....Idag har det varit en ganska hektisk dag.
Mycket på jobbet. Vi skulle ha kalas, starta upp våra nya grupper och dessutom hinna åka till Konstmuseet och titta på en utställning med barnen. Tur att vi har så superduktiga barn på vår avdelning. Jag skryter inte. Dom är jätteduktiga och verkligen lätta att åka på olika saker med. Vi var två pedagoger och 13st 4-5åringar och dom skötte sig perfekt.
Som grädde på moset kom en gullig förälder med semlor till oss när vi kom hem. Jättegoda.

Dagen avslutades med en föreläsning om "Att möjliggöra meningsfullhet och lärande för förskolans yngsta". Inte så mycket nytt, men vi fick idéer om hur vi ska utveckla vår inomhusmiljö. Får se vad som har hänt när jag kommer tillbaka till jobbet på torsdag. I morgon ska jag på en facklig utbildning.

Hann förresten äta en semla till innan jag åkte på föreläsningen. Min bagardotter hade bakat ca 1000!! st på jobbet idag och tog några med sig hem. Den var också god.

Nu ska jag renskriva mina anteckningar och kolla om jag har allt klart inför morgondagen. Sen blir det sängen.

Godnatt!


Sköna söndag
Idag har jag inte ens gått utanför dörren. Har legat i soffan och tittat på olika varianter av skidtävlingar hela dan. Nja, legat var väl att ta i. Jag har pendlat mellan soffan och strykbrädan och tvättmaskinen.

Igår var maken och jag ute och gick. Vi hade ingen bil för sonen har plockat ner sin och tog vår till verkstaden för att meka. Hur som helst så diskuterade vi ett eventuellt fönsterbyte. Hamnade hos en byggfirma och i morgon kommer dom och ger oss ett kostnadsförslag!!
Men då måste vi ha nya fönsterbrädor också kom jag på. Så på ett annat företag hittade jag precis vad jag vill ha både till fönsterbräda och bänkar till köket. Sigvard Bernadottes Virrvarr i antracit.
Sen måste vi ju måla ytterdörren och hallen. Färgprover kom med hem. Får se vad som blir gjort. Men det lutar i alla fall åt fönsterbyte. Det vore ju bra innan de gamla ramlar ut :-).

Sitter och filar på en intresseanmälan till en tjänst. Vad svårt det är att skriva om sig själv. Men nu tror jag att jag ska lägga den åt sidan och titta på Bones.

Ha en bra kväll/Ylva         

ÖnskelistaAfton                                      Alice                                     Pebbles

I eftermiddag har jag varit ute och vattnat mina pelargoner. Som vanligt blir jag lika förvånad varje gång över hur många som fortfarande lever.
Det blir många att klippa ner och stickla om några veckor. Har inte lust att börja med det riktigt ännu. Det känns fortfarande ganska vintrigt.
Idag har det snöat  ganska mycket igen.
Trots att jag har så många pelargoner som överlevt vintern så finns det en önsklista.

Önskelista


 1. Occold orange Tip
 2. True Love
 3. Sun Rocket
 4. Tara Caws
 5. Nan West
 6. Crystal West
 7. Cirkus
 8. Sir Key
 9. Jaunty
 10. Bridesmaid
 11. Dusty Rose
 12. Lotta
 13. Deerwood Autumn Sunset
 14. Elin
 15. Bill Hollaway
 16. Orange Hollaway
 17. Duddles Well
 18. Edward´s Embers
 19. Mantilla
 20. Maxim Kovalinski
 21. Shannon Corr
 22. Telstar
 23. Wolverton
 24. BumbleBee
 25. Page Boy
 26. Mike West
 27. Brian West
 28. Frou-Frou
 29. Shimmer
 30. Trumps
 31. Sharon Louise
 32. Algenon
 33. ..................     den kommer att bli längre.

Har du nån av dessa och vill byta så hör av dig. Här finns att ta av.


När jag var färdig med vattnandet och kom in och satte mig vid datorn så sa maken: - Har du vattnat hos L?
Shit pommes frit!! Jag hade glömt att jag skulle vattna hos en bekant som är bortrest!!
På med stövlarna och ut och pulsa i snön igen. Nu hade det blivit mörkt ute och det var en märklig känsla att "smyga" omkring ensam  i mörkret i kompisens hus.
Även om jag varit där många gånger så känns det konstigt. Men nu är det vattnat och jag kan stanna inne och titta på Homestyling och Bygglov.

Ha en skön kväll/Ylva


Vinter

Vi har haft helt underbart vinterväder nu i helgen.
Sol, snö och minusgrader.

Jag tog med mig kameran och gick ut och plåtade lite.

Tog några bilder vid vår badplats. Det kändes kallt och ruggigt, men några tappra badare fanns där ändå.Under promenaden så besökte jag också Kupan och fyndade lite. Hittade en limegul Höganäsburk med lock för 5 kr. Perfekt till dottern som samlar på den färgen.

I morgon blir det en tur till Ikea. De har "extrapris" på skostället som jag tänker införskaffa till vår hall. Vi har planer på att måla om där när jag har bestämt mig för vilken färg jag vill ha. Ska också komplettera med en knopphängare till badrummet. De två jag hade köpt var inte likadana.

Ha en bra kväll/ Ylva


Hey, I´m back...

Det har varit lite dåligt med bloggandet de senaste veckorna. Men det har varit så himla mycket. Makens högtidsdag har gått av stapeln och det var en massa stök runt den.

    q14           q15
Sen "snubblade jag på tröskeln" och gick i däck några dagar. Men det var skönt att vila ett tag och bara vara. Elin och jag låg i soffan och tittade på gamla deckare. (Hon är arbetslös just nu)
a1292

Nu har vi tittat på träningslandskampen Sverige-Österrike. Jag säger bara BRÖDERNA ELM........p17     n61


Ha en bra kväll/ Ylva

RSS 2.0