Hemma igen!

Gurra är hemma igen. Lite trött kanske, men annars är allt bra.

I kväll har S och jag varit och köpt möbler till "nya" rummet. Ett bokskåp/hylla, en matta och lite smått och gott. Det fanns inga ben till skrivbordet. De kommer nog inte förrän v.53, så skrivbordet får jag vänta på. Men jag har ett skrivbordsunderlägg i alla fall, ha,ha.

Sov Gott!!

bye2/Ylva

Akuten igen!

Nyss hemkommen efter en vända till akuten med Gurra. Han har haft ont i magen sen i går kväll och nu vid 19-tiden i kväll så sa han att det inte gick längre, så vi fick åka in.
De trodde att det hade blivit ett veck på tarmen så de försökte lösa det på akuten, men det gick inte så det blev röntgen och sedan blev han inlagd. De ska göra en ny röntgen med kontrast i morgon bitti. Ofta brukar det lösa sig bara av att man dricker kontrast. Vi får hoppas att det är så enkelt.

Annars har dagen bestått av pluggande, fönsterputsning och pyntande. Kontoret är färdigt nu. Blev jättebra. Bilder kommer sen, orkar inte nu.
Nu ska jag blåsa ut ljusen och gå och lägga mig och titta på Columbo.

Kram och Godnatt till er alla!
bye2/Ylva

Tapeter

I tisdags blev det tapetserat och klart. I går städade maken medans jag var ute på galej. Resultatet ser ut så här.


Jag är otroligt nöjd.

Nu ska vi välja golv.

Från höger: En gråaktig (kommer inte ihåg träslaget), valnöt, två olika i ek (en blankare och en mattare)

Det lutar nog åt den matta eken. Ska kolla i dagsljus i morgon.
Någon som har några synpunkter?

Sov Gott!

bye2/Ylva

Årets första jultallrik

Hemkommen från årets första jultallrik. Facket bjöd på nomineringsmötet. Trevligt, trevligt! Musikskolan underhöll. Ungdomarna var mycket duktiga och jag lyckades kapa till mig två vinster på lotteriet. Inte dåligt, va?Sov Gott!

bye2/Ylva

Spacklat...... men det är inte jag som gjort det. :-)

Fortsättning följer...

Sov Gott!

bye2/Ylva

Vart tog det vackra vädret vägen?

I går var det ju så härligt höstigt. Idag har det bara varit grått.
Har skrivit klart min sammanfattning idag och skickat den. Det tar alltid längre tid än vad man tror...
Tog en paus mitt på dagen för att åka med maken ut och titta på soffor till mitt "kontor".  Vi bestämde oss för en svart framåtbäddad soffa från Järnforsen  Ni kan se den om ni klickar på länken.

Jag ser fram emot att det ska bli tapetserat där i veckan. Så att jag kan börja inreda. Målade förresten runt garderoberna och dörrposten i går. Tänkte tapetsera garderobsdörrarna med samma tapet som fondvägen. Kan nog bli snyggt. Var på Ikea också idag och tittade på bokhyllor. Jag vill ha Billy, 4 st 40cm hyllor och dörrar på två. Problemet är bara att jag vill ha dem i svart och det finns inte. Bara 80 cm och inga svarta dörrar. Får väl leta vidare eller tänka om.

I går kväll var vi ute med syrran och hennes sambo och drack öl på puben. Det var trevligt. Gurra var också med men han drog så småningom när telefonen ringde. Det var nåt annat som var intressantare än fyra "gamlingar".

Nu ska jag ta ett tag med strykjärnet innan det är läggdax. Jag har aldrig sett så mycket tvätt!!

Kram på er alla!

bye2/Ylva

Blev bjuden på middag...

Det här mötte mig när jag kom hem idag.Gurra hade gjort pasta med egen sås. Pastasåsen var gjord på bacon,paprika,gorgonzolaost, grädde och lite annat gott.
Det behövs inte mycket för att glädja ett mammahjärta.


Jag har inte haft tid att skriva så mycket här. Min tid har mest gått åt till att läsa, läsa,skriva, läsa, riva tapeter, läsa, läsa, skriva....
Ett TON böcker skulle läsas till den här uppgiften + allt skrivande. Uppepå det fick jag komplettering på en tidigare uppgift och så måste jag skriva mina utvecklingssamtal till jobbet....
Men nu är i alla fall kompletteringen skickad, nästan allt läst och halva uppgiften ivägskickad så nu belönar jag mig med lite GLÖGG. Luciaglögg med chokladsmak mmm...

Och nästa vecka ska vi tapetsera. Jippie!!

Glömde säga att allt var bra med Gurra när han var hos läkaren förra veckan. Allt går precis som det ska.

Bilder: ©Ylva

Kram på er alla!

bye2/Ylva

Måste skryta lite...

Kommer just från en nätverksträff på jobbet. Min grupp diskuterade genus och jämställdhet i förskolan som är i mitt tycke ett jätteintressant ämne. Jag har nyligen läst en hel del om det och använt det i mitt skolarbete. Men det var inte det jag skulle skryta om...

Nu kommer det...
Skolledningen bjöd på tårta som tack för vårt goda arbete i förskola och skolan. Vi har nämligen kommit 7:a som bästa skolkommun i Sverige och Föräldraalliansen i Sverige har placerat oss på en 3:e plats i Sverige och bäst i länet. Det måste ju firas!!
Hurra vad vi är bra!!
Det är skönt att få bekräftelse på att vi gör ett bra jobb. Mer tårta!!(eller kanske högre lön??)Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Puh!!

Nu kan jag äntligen pusta ut. Efter datorstrul som låg utanför mitt område så har jag äntligen lyckats skicka in min inlämningsuppgift till universitetet. Puh! Det känns skönt. Det var nåt datorstrul på Blackboarden som gjorde att det inte gick att ladda upp filer och skicka iväg uppgifterna. Sånt kan göra en galen, speciellt när det finns en deadline. Det har varit ett hett ämne på forumet idag, men om det inte hade löst sig så hade vi väl fått skicka i morgon istället. Huvudsaken är väl att uppgiften kommer in om än lite försenad.

Annars har dagen bestått av firande av far och svärfar. Vi tog en tripp till södra Öland och fikade hos svärföräldrarna och sedan var det middag hos mina föräldrar tillsammans med syster med familj.
Annars har jag mest läst, läst och läst... Det gäller att förstå vad man läser också...inte helt klart, men ...Tja, nåt ska väl fastna.

I morgon blir det läkarbesök med Gurra. han ska träffa sin läkare på mag-tarmkliniken. Ska bli spännande och höra vad han säger.

Nu ska jag gå och lägga mig.
Hoppas att jag inte drömmer om litteraturen jag läser... det blir en mardröm i så fall. ;-)

Sov Gott!
/Ylva

Fredagsmys!


Bilder: ©Ylva


En räkmacka och en öl på fredagskvällen. Inte helt fel!


Vad gör man inte för att slippa plugga...

Jag gick ner i källaren och slog sönder en glasskiva och sen var det bara att jaga splitter överallt i förrådet. Inte lätt när allt står inpackat på vartannat. Pust! Jag som bara tänkte ta en paus i läsandet och vara duktig och plocka in alla dynor som stod på tork i gillestugan och så blev det så mycket mer jobb. Ja, ja så kan det bli ibland. Nu åter till läsandet. Har förresten beställt tid för synundersökning idag. Tror att jag behöver glasögon. Det börjar bli svårt att ställa in avståndet med armarna nu...Måste plugga lite till nu innan det blir fredagsmys.

Kram på er alla/Ylva


Höstvindar

Ute blåser det för fullt och löven yr. Emellanåt kommer det en snöby eller en hagelskur. Klockan är lite över 1 och det är mörkt som bara den. Känns som om det var sent på kvällen.
Ligger under en filt på soffan och halvsover. Har huvudvärk och känner mig ganska matt.
Inlämningsuppgiften hänger över mig och jag känner en lätt panik. Får väl ta ett snack med syrran det brukar lätta upp lite och man får lite nya infallsvinklar. Har fortfarande några dagar på mig.
Nu ska jag luta huvudet mot kudden och försöka sova bort huvudvärken.

Bilder: ©Ylva

Ha en bra dag.
/Ylva


RSS 2.0