Soffliggare

Dagen har jag tillbringat i soffan med feber och huvudvärk omgiven av tv, dator, kurslitteratur, dricka och kaffe. Lite glass också. Elin skjutsade Gurra till sjukhuset i morse. Han blev utskriven med en massa medikamenter och förmaningar. Tur att han tar hand om det själv. Han har stenkoll på vad han behöver till stomin och allt. Har beställt på apoteket. Jag tycker att han verkligen har vuxit med det här och klarar det superbra. Den här tiden fram till nästa operation ska nog gå bra. Älskar er mina ungar!Kram på er!

bye2/Ylva


En dag i september

Här händer det massor fast jag är dålig på att uppdatera. Eller kanske det beror på att det händer så mycket. Gurra har "bott" hemma sedan i lördags. Han behöver bara åka in till sjukhuset på morgnarna för provtagning och bedömning. Idag träffade han läkaren. Gulliga storasyster går upp kl halv 7 för att skjutsa in lillebror till sjukhuset och sitter och väntar med honom. <3 Kallas det syskonkärlek? <3

Jag fick gå hem från jobbet idag. Har fått feber och känner mig allmänt uschlig. Det kanske är min tur nu. Vi har inte haft så många sjuka på jobbet, men de som varit sjuka har haft feber.

Har försökt läsa lite ikväll, men det går bara runt i skallen. Just nu läser vi om förskolans och skolans styrdokument. Vore väl rackarns om man inte kände till dem efter 25 år i verksamheten. Fast nu ska vi redogöra för likheter och olikheter och koppla dem till verksamheten. Ja, ja det ska nog gå.

Hösten ruskar utanför och det regnar emellanåt. Ganska skönt att vara inomhus. Ska försöka ta hand om växthuset till helgen. Har inte satt ut nån frostvakt där än, men nu är det nog dax om inte pelargonerna ska frysa ihjäl om det blir kallt.Bilder: ©Ylva

Jag ser på min besöksstatestik att det är rätt många som är inne och tittar på min blogg. Jättekul med många besökare. Vore kul om ni lämnade en kommentar. Så kanske jag hittar till er.

Kram på er!

bye2/Ylva


Skördefest och permis

Här på Öland pågår just nu Skördefesten. Det är fullt ös med konst, hantverk, mat , loppis och annat över hela Öland.Överallt är det öppet och försäljning av konst och och lokala råvaror. Mycket pumpor.
Vi var ute tillsammans med några kompisar i går kväll. Vi tog den "lilla" rundan och gick bara en sväng här i samhället. Det är ganska mysigt med alla människor som är ute, ljus och lyktor, pumpor och halmbalar. Allt var öppet till mitt i natten. En del matställen och serveringar hade öppet till halv 3.

I morse hämtade vi hem Gurra på helgpermis. Han var faktiskt med ute på en liten sväng. Köpte några pumpor, lite blommor och en dörrkrans (ska fota den i morgon). Sen åkte vi hem och fikade och hade en lugn eftermiddag.

Jag har skickat min första inlämmningsuppgift idag. Hua! Våndades lite. Tänk om jag har missuppfattat uppgiften!!
Men det ordnar sig nog man får ju chansen att rätta om man har gjort fel.

Nu lite pumpabilder.Bilder: ©Ylva

Ha en skön söndag. Kram på er!

bye2/YlvaMat!

Sitter här på sjukhuset med en pigg och glad son. Han äter riktig mat nu. Köttbullar och potatis. Till efterrätt kladdkaka. Till den ville han ha kaffe! Han är definitivt på bättringsvägen. Skriver mer sen/Ylva

Så har den här helgen gått

Jag har mest suttit hos Gurra den här helgen. Efter en orolig natt till lördagen då han hade ont så sov han mest hela dagen. Han har ryggbedövning och får lite annan smärtlindring så det funkar ganska bra. Jag satt och pluggade och fick massor gjort. S kom och avlöste och då stack jag med Elin ut på stan en stund och shoppade lite. Köpte mig en masairöd Steltonkanna för presentkorten jag fick när jag fyllde år. Sen satt jag hos Gurra till halv 8 och tittade på tv. Han var lite piggare då.
Idag har han varit uppe lite och fått äta lite fast föda. Han ser mycket piggare ut. Satt i fåtöljen och tittade på tv och åt i kväll. Jag var inne hos honom vid 9-tiden idag och åkte hem 20.30 med ett avbrott när jag åkte till Fredriksskans och fixade kioskerna inför matchen. Tyvärr så förlorade Kalmar FF. Gurra och jag lyssnade på matchen på radio.
Dagens sista uppgift var att försöka få igång Elins bil som S hade lånat. Det gick inte. Nyckeln gick inte att vrida om i tändningslåset. Förmodligen är det slitet. Så bilen fick stå kvar på parkeringen och S fick åka med mig hem.

Det här blev ett snurrigt inlägg, men jag är jättetrött...zzzz...ska snart gå och lägga mig....zzzz....får nog spela in slutet på deckare.

God Natt och Sov Gott!
Kram Ylva


Opererad

Ville bara berätta som hastigast att nu är Gurra opererad. Allt gick bra, men han har ont i ryggen (förmodligen av ryggmärgsbedövningen) och är trött. Han fick ett eget rum så han kan få en lugn natt.
Vidare rapport kommer i morgon. Han ville att jag skulle komma in tidigt och sitta hos honom. Jag tar med mig datorn så kan jag sitta där och skriva min uppgift. Han sover ju ändå. :-)


Krya på dig mitt hjärta. Kram mamma.


Fina tryck - tävlingGå in här och tävla om det här nya trycket från Petrified in Pink.

Operation 2

Har suttit hos Gurra nästan hela dagen. Han har sovit och jag har pluggat. Perfekt! Hann med att gå igenom en hel del material faktiskt.

I morgon blir det operation. Jag tror att han tycker att det är skönt att det blir av, även om det förmodligen innebär att han måste ha stomi i några månader. Men den försvinner ju så småningom och som läkaren sa, hellre det än riskera komplikationer som kan uppstå i och med att det blir akut och att dosen kortison fortfarande är lite hög.
Annars verkar Gurra vara vid gott mod. Det värsta nu är väl huvudvärken(kaffeabstinens)

Ska försöka jobba i morgon och inte grunna för mycket på opertionen även om Gurra kommer att vara i mina tankar hela dagen.

Kram på er!

bye2/Ylva

Sjukhus igen

Nyss hemkommen från sjukhuset. Gurra är inlagd igen. Han har haft ont i magen hela natten och inte sovit något. Dessutom hade han hög feber i morse. Det blev till att ringa till Mag-tarmkliniken. I eftermiddags ringde Gurras läkare tillbaka och skickade oss till akuten. Nu ligger Gurra på kirurgens vårdavd och ska få träffa kirurgläkaren i morgon. De vill flytta fram operationdatum och prioritera honom så förmodligen blir det operation inom kort.
Ska försöka plugga lite nu....känner mig lite sliten. Det blir nog sova snart.


GOdnatt!
bye2/Ylva

Arbetslust

I går öste regnet ner här på Öland och jag satt mest inne och pluggade. Än så länge känns skolan bra och det känns inte längre så övermäktigt. I dag fick vi meddelande om att en tjej i vår arbetsgrupp har hoppat av. Det är ju tråkigt, men jag kan förstå att det inte funkar för alla.

I eftermiddag anfölls jag av plötslig arbetslust. Märkligt eftersom jag känt mig alldeles urlakad och uschlig på jobbet idag. Min kollega gick hem med feber. Hur som helst så en tupplur på soffan och en kopp kaffe gjorde susen. Jag har tillbringat några timmar i garaget där jag målat vidare på mina garderobsdörrar(snart klara!)Sen slipade jag en pall som jag började skrapa för 20år!! sedan. Då skulle den bli gul nu blir den vit. Jag har skrapat och slipat och grundmålat i kväll. Har en pall till som jag ska ge mig på senare. Den har jag inte fått måla om för min man. Det är nämligen så att jag fått den av min morfar som målat den. Morfar har snart varit död i 40 år så pallen börjar se lite sliten ut. Vi använder den nästan varje dag. Nu ska den också bli vit eller kanske röd?

Morfars pall

Lördags var vi på Husvagnsmässan i Jönköping. Mycket fint att titta på, men vilka priser. Vi får nog vackert behålla den vagnen vi har.

-Jo, jag vet att den har skinnklädsel, men vi har faktiskt inte råd.


Lite shopping på A6 blev det också. De här plastsakerna tyckte jag absolut att jag behövde. ;-)

Ha en skön kväll nu är det snart dax för CSI NY.


Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Vid brandfara - kolla om det brinner!

Idag har vi haft en sk brandövning med barnen. Vi pratade om vad vi skulle göra om det började brinna. Barnen visste att vi ska gå till"grillplatsen" och "samla oss" om det börjar brinna. Vi pratade en stund runt detta och varför vi skulle gå dit. Vi pratade också om vad vi skulle göra om det brann på en annan avdelning och vad en utrymningsväg är och vart de fanns.
Min kollega som är brandskyddsombud avslutade med dessa frågor.
Pedagogen: - Vart ska vi gå om det börjar brinna?
Barnen unisont: - Till grillplatsen!
Pedagogen: -Varför ska vi gå dit?
Barnen funderar en stund sen svarar en pojke på 5år.-Vi måste kolla om det brinner där också.


bye2/Ylva

Plommon

Idag har vi varit och plockat plommon. Vi var hembjudna till en farmor till ett barn i vår grupp på förskolan. Vi hade en mysig stund i hennes underbara trädgård. Blev även bjudna på saft och bullar.

I morgon ska vi koka plommonmarmelad som ska säljas på förskolans höstfest.

Här hemma fortskrider det så sakteliga med litteraturläsning och målning av garderober.

Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

Jag läser och läser...

...och fattar ingenting. Jo, det gör jag nog men vissa texter är tunga. Tankarna svävar gärna iväg och tänker på annat mer energikrävande saker. Sånt som jag skulle vilja undvika nu. Tjafs alltså!
Nu ska jag kolla om det finns någar nya inlägg eller om det är någon på chatten. Sen en efterlängtad kopp kaffe och CSI.Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva

SöndagDet känns som lite höst fast ändå inte. Maken och jag har precis varit ute och gått en lång promenad. Det var faktiskt riktigt ljummet ute.


Helgen har varit lugn. Det har mest varit att plugga och fixa här hemma. Förutom i fredags. Då hade vi fest. Några kompisar var här och vi åt och drack gott. Jag prövade några nya recept.
Meny:
Förätt - Västerbottenpaj med ett sött vitt vin
Varmrätt - Grillbuffé. Grillad Ytterfilé, Kycklingspett, Rostbiff, kall Potatissallad, Melonsalsa, Sallad, två kalla såser, brödpinnar mm. Till det rött vin
Efterrätt - Norsk icekaka och kaffe.

För övrigt har jag använt min nya tvättmaskin en hel del. Helt suverän!
Varit och tittat på tapet till arbetsrummet också. Det blir nog inte alls som jag föreställt mig. Vi landade i något helt annat, som förmodligen passar mig bättre. Bilder kommer nog så småningom.
Även gjort lite höstplantering och lite rensning, målat garderobsdörrar mm. Kort sagt sett till att få undan lite.

Sen finns det saker som tar så mycket energi. Det skulle egentligen inte behöva göra det (jobbrelaterat)

Höstplantering
Den här fina Kryssbollen fick vi av gästerna i fredags. Den fick byta plats med en vissen pelargon på trappan.

Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva


Operation

Idag har Gurra varit på sjukhuset och träffat en kirurg. Så klart fick mamma följa med.:-)
Det var samma kirurg som var med när de gjorde den sista koloskopin. Han förklarade mycket noga för oss hur ingreppet går till och sen fick Gurra fatta beslut. Han hade nog bestämt sig innan för svaret kom snabbt. Operation! Han inser ju att han slipper ha ont i magen om de opererar bort den inflammerade biten. Troligtvis så är den inte inflammerad utan förtjockad så att passagen blir trång. Så nu blir det operation om 5-6 veckor. Jag tror att han tycker att det är skönt. Är allt som det ska så slipper han stomipåse helt också. En sån kan behövas sättas dit tillfälligt om tarmen är skör.  

I kväll har jag chattat med mina kurskamrater i min studiegrupp. Spännande! Nu är vi på G.bye2/Ylva


Hittade en tävling...

Kolla in de här läckra diskdukarna. Du kan vinna dem hos Snöstjärna.


Här är jag!

Efter tre intensiva dagar i Växjö på Universitetet var det mycket att fundera på och smälta. Syrran var nära på att hoppa av direkt andra dagen, men det löste sig och nu är hon på banan igen.
Vi var 150 studenter från hela landet som hade samlats för att läsa till lärare i förskola och fritidshem. Allt kändes jättestort och "klarar jag verkligen detta". Men andra dagen delades vi in i mindre grupper och vi började prata med varandra. Det visade sig att de flesta hade samma tankar och då kändes det lättare. Det här ska nog gå! Utbildningen är ju på distans så mycket sker över datorn. Som tur är så är det mitt minsta problem. Datorn fixar jag. Vi som redan jobbar inom förskolan har dessutom fördel av att vi kan göra vår VFU på arbetsplatsen. Det var några tjejer som arbetade inom annan verksamhet och som valt att läsa på eget initiativ som blev lite förtvivlade när de upptäckte att de måste ta ledigt för VFU:n.
Nu pågår en diskussion här hemma om min arbetstid. Jag vill gå ner på 80% på nyåret. Vi har kommit fram till att det ska nog funka.

Helgen blev verkligen avkopplande. Lät alla tankar på skolan vila. Njöt i fulla drag av en ledig lördag. Var ensam hemma: Grabbarna var på End of SummerMeet i Emmaboda.
Senare på kvällen var maken och jag på Larmgatan 10 och åt en god middag. Sen gick vi på bio med ungdomarna. Det blev den nya Beck-filmen. Den var bra.
Kvällen avslutades med att titta på crusingen på stan.
Just nu känner jag mig lite risig. Har nog feber men inget annat. Jo, magen spökar lite, men det brukar den göra när jag är förkyld. Får väl ta en tablett innan jag säger godnatt. Imorgon ska sonen träffa en kirurg och prata om kommande operation. Skönt om det kan bli av.

Bilder: ©Ylva

bye2/Ylva


RSS 2.0