Cruising i Nybro

I lördags gjorde vi något vi aldrig gjort förut. Vi cruisade i egen bil!! Vi drog till Nybro med gammelbilen, Volvo 144 från 1971. Den är ju faktiskt legitim att köra med i såna här sammanhang, haha. Häftigt att höra kommentarerna från dem som stod och tittade. "Kolla, en klassiker!", "Kolla, fälgarna!"...
Jag fick lite sommarfeeling och det var en fantastiskt fin kväll. Vädret var underbart. Det enda problemet var väl att värmen inte gick att stänga av i bilen och pga av att bilen riskerade att börja koka i kön så fick vi ha fullt blås på fläkten och defrostern. Dessutom gick inte rutan på passagerarsidan att veva ner så gissa om det var varmt!! Tur att jag kunde skylla på att jag varit ute i solen hela dagen. Var röd som en kräfta i ansiktet av värmen.


Den här vägen, tack!



Syster och svåger var också där.




Sonen dök också upp i den här bilen...                         Bilder: ©Ylva


Gamlingarna åkte hem i hyfsad tid, medans ungdomarna festade vidare på Kristallen.
Som sagt var det en helt underbar kväll.




Kram på er alla!

bye2/Ylva

Gäääsp!!

Tänkte skriva ett inlägg om crusingen i går, men bildöverföringen krånglar och jag är för trött, så det får bli ett projekt för morgondagen. Ska försöka få ihop det mellan pluggstunderna.

Godnatt!!

Höst igen?



Idag kändes det som om hösten kommit tillbaka. Vaknade halv sex och hörde regnet ösa ner. Yes, tänkte jag, vad härligt med skogsutflykt idag...:-). Nä, det jag tänkte var "Regnkläder och gummistövlar, hoppas att det slutar regna...
Regnet upphörde och det blev en helt fantastisk skogsutflykt med barnen. Kanske lite kallt, men alla hade vantar och extra tröja. Vi höll oss varma genom att klättra i träd och över murar, ner i djupa diken och upp igen... Barnen hittade massor med saker. Intressantast var nog myrstacken ändå.
Eftermiddagen gick i ett nafs. Barnen underhöll mig med ett legospel som tog hur lång tid som helst och jag är mycket imponerad av den 5-åring som orkade hålla ut längst.

Väl hemma bjöd maken mig och Elin på Thaiwok. Gott!
Sedan har kvällen har mest bestått av pluggande och chatt.

Ha en trevlig kväll.

Kram
bye2/Ylva


Tårtkalas

I går fyllde Gurra 20. Vi hade tårtkalas såklart. Elin hade bakat en tårta av svart marsipan och Volvoemblem. Supergod!
Det ramlade in en del gäster som kom för att fira Gurra och äta tårta. På lördag är det dags för en riktig fest, fast bara för släkten. Med kompisarna firade han i går kväll och på fredag blir det mer fest. Ha kul!


Det grå är silversprejad marsipan.




Elin hade hittat en perfekt present



Bilder: ©Ylva

Nu får jag nog lov att återgå till studielitteraturen. Gäller att hinna med så mycket som möjligt i kväll. Ska jobba i morgon på min lediga dag och helgen går ju som sagt till annat.

Ha det gott i vårsolen!

bye2/Ylva

Tiden går...

I går fick jag ännu en uppgift godkänd. Det känns alltid bra när de kommer tillbaka och är godkända. I går kom även introduktionsbrev till nästa kurs. Hjälp, vad det går fort! Snart ska vi börja på tredje kursen och det bara rullar på. Tänk förra året vid den här tiden hade jag precis skickat in min ansökan och funderade på hur detta skulle gå.April2009 Men nu är jag här och det är så himla kul att plugga!! Har precis skrivit klart ännu en uppgift som får ligga till sig till i morgon förmiddag så ska jag skicka den.

Igår hade vi soligt och varmt. Jättehärligt! Hann dessvärre bara njuta en liten stund av det vackra vädret pga skolarbetet. Tänkte att det tar jag igen i morgon. Men ack, vad jag bedrog mig. Idag har det regnat och blåst så jag tog mig an min enorma stryktvätt istället. S var och skaffade plattor till växthuset och fixade till där. Jag måste verkligen ta tag i det nu så jag kan få ut mina pellar ur bon. Dessvärre hinns det väl inte med i veckan pga kvällsarbete och en unge som fyller 20. Ja, nu är min lille också vuxen.

I morgon blir det jobb på Fredriksskans. KalmarFF möter MalmöFF. Hoppas att det går bättre den här gången.

Ha en trevlig kväll.
Kram
bye2/Ylva


Fredag!

Idag är det ledig fredag igen. Känns ganska ok numera. Börjar väl vänja mig och få lite struktur på vad jag behöver använda tiden till. Idag var både Gurra och jag uppe vid kl.7. Ganska ovanligt, men han hade en del att göra med bilen och skulle iväg vid 9 så det blev till att komma igång tidigt. Själv startade jag med pluggandet efter frukost och har kommit en bra bit. Känns bra.
Just nu sitter jag och väntar på att min hårfärg ska verka så att jag kan duscha och skölja ur den. Passade på att färga håret när jag hade "rast".:-)

Just nu tycker jag att tiden rullar på enormt fort och jag har svårt att hinna med. Känns som om jag försöker komma ikapp mig själv hela tiden. Det beror väl på att jag vill så mycket. Måste lära mig prioritera och just nu är skolan viktigast. Tur att jag tycker att det är så himla kul att plugga!
Tyvärr får väl mina pelargoner och trädgården stå tillbaka lite de närmsta 3 åren, men det löser sig nog om jag drar ner lite på ambitionerna.

Nästa vecka fyller Gurra 20 så jag tänket försöka åka till Guldfågeln och köpa lite kyckling idag. Behöver komma ut lite också. Sen ska de tre sista fönstrena på uterummet putsas så är det helt klart.

Nu är det dax för dusch och sen en kopp kaffe och plugg igen.


Ha en bra dag!
Kram
bye2/Ylva


Påsken hos Olssons

Tänkte bara visa ett bildcollage från vår påsk...


Påskägg...

En höna...


Blandade kycklingar...


En konstgjord höna...


Loppis...


Utsikt över en åker i Runsten...


Trappan...


Påsktårta á la Elin...


Påskbordet...


...och ett glas vin till kvällen...                                        
                                                                                Bilder: ©Ylva


Bilderna på hönsen, kycklingarna, loppisen mm är tagna på Äggröran i Runsten. En by på östra Öland. Min pappa är född och uppvuxen där. Våra bästa vänner bor i Spjuterum alldeles i närheten. Min kompis och jag passade på att besöka Äggröran medans våra respektive var i Jönköping på bilmässa.

bye2/Ylva

Påskpyssel

Måste bara vissa några av de underbara hönor och kycklingar som barnen på min förskola har gjort.



Igår hade vi dessutom besök av Kvasthulda(jag) och hennes man Knut. De hade flugit förbi förskolan när kvastarna gick sönder och de måste lämna in dem för reperation på cykelaffären. Under tiden hjälpte barnen dem att leta efter något de sett i skogen när de flög över där. Det blev en glad och rolig skattjakt i skogen.

Knut


Kattaskrället

Bilder: ©Ylva

Önskar er en trevlig fortsättning på Långfredagskvällen. I morgon blir det mer påskfirande.

bye2/Ylva


RSS 2.0