Larmet går!

Så var det väl en tv-serie på 80-talet som hette, eller hur?
Idag lyckades jag sätta igång larmet på jobbet när jag skulle gå hem. Kände på mig att det inte skulle funka innan och när jag slog koden så kom inte den vanliga tonen utan det bara tööt. Snabbt återställde jag, men det verkade fortfarande inte riktigt. Och mycket riktigt efter en stund så började larmet låta. Stänga av sirenen kunde jag i alla fall så jag slapp och stå i larmet. Sen var det bara att vänta på telefon från vaktbolaget.
Jag har många gånger funderat på vad de säger och vad jag ska svara om det händer. Lösenordet? Jo, det kan jag. Det här ska nog gå bra.
Så ringde det. - Välkommen till Förskolan X. Det är Ylva, Svarade jag precis som jag brukar.
-Hej, Ylva! det här är Daniel från Vaktbolaget. Vad gör du?
- Ehh, jag försöker larma här, men det funkar inte.
-Nä, jag märker det. Vad har du för kod, Ylva?
Jag uppgav koden.
-Ok, då gör du så här..., sa han  och talade om vad jag skulle trycka.
-Hänger du kvar här, sa jag. Jag hade svarat i den fasta telefonen och var tvungen och gå till larmet och trycka.
När jag kom tillbaka så frågade han om larmet lyste grönt. Hade väl jag ingen aning om så stressad som jag var.
Sen sa han att han kunde se att det var återställt.
-Kan jag larma som vanligt nu då, frågade jag.
- Javisst.
-Annars märker du det.
-Ja, och då ringer jag igen.
Han var faktiskt supertrevlig och proffsig.
Jag gick direkt ut och larmade, det lät som det skulle och sen rusade jag ut och låste dörren.
När jag satte mig på cykeln så kom jag på att han faktiskt inte frågat efter nåt lösenord. De gör väl inte det när man larmar på för det är nog inte så vanligt att inbrottstjuvar larmar när de går. ;-)

Ha det gott alla!


bye2/Ylva                                                                                 Bilder: ©Ylva

Ledig!

Idag är det ledig fredag och det betyder att massor ska göras. Uppe tidigt och duschade och käkade frukost. Gjorde sedan en snabbgenomgång av vilka uppgifter som ska göras idag och vad. Sen slängde jag mig på cykeln och cyklade till jobbet för hanledning. Lite surt att det är på ledig dag, men det kan det vara värt. Det är bra att ha någon att ventilera sina tankar med. Idag pratade vi om hur vi ska jobba med 5-årsgruppen och lite tankar runt det och barnen.
Nu har jag skrivit en färginventering från förskolan och skrivit reflektioner om en bok i musiken. Snart dags att ta paus.

När jag skulle hänga ut en tvätt för en stund sedan så såg vår gräsmatta ut som om någon varit där och grävt.
Vad är nu detta!                                                                                 Bilder: ©Ylva

När jag såg det här tidigare i veckan så trodde jag att det var rådjuren som hade blivit fullständigt galna. De har ju annars ätit upp det mesta i trädgården i år. Rosenknoppar, äpplen, trädgrenar, bär....Men så pratade vi med grannen och han sa att det var hackspettar som letade efter mask!
Jaha, det ser ju inte så snyggt ut, men det kanske är bra för mossan. :-)

Nu ska jag ta och äta lite och sen blir det in till stan och uträtta ärenden.

Ha det gott!

bye2/Ylva

Nu var vi i gång igen...Jaha, då var man igång igen. Efter första arbetsdagen så kändes det som om man inte varit borta från jobbet alls. Visserligen så blev det en rivstart när alla började på en gång och avdelningen var omöblerad. Vi fick starta upp med att försöka få lite ordning eftersom vi ska öppna på vår avdelning fr.o.m den här terminen. Då är det ju trevligt om den ser lite bebodd ut. Fast idag möblerade vi om och körde hårt med vaktmästarna som flyttade hyllor och skruvade soffor. De är riktiga pärlor som fixade allt vi ville ha gjort och lite till som vi kom på under tiden.

Måste också säga att jag är positivt överraskad. Utan att ta ut något i förskott så kan jag säga att farhågorna jag hade var obefogade. Det känns bra.

I morse när jag satt och pluggade så fick jag lite panik över uppgiften. Eftersom det är planeringsdag på jobbet på fredag så ryker min studiedag. Ringde chefen och bad om ledigt i morgon. Det fixar vi , sa hon och 10 minuter senare hade jag ett mail att det var ok. Bra med en chef som tycker att det är bra att man utbildar sig och verkligen stöttar på alla sätt hon kan. En pärla till.
Så i morgon blir det plugga!!


Nu ska jag skriva om "Vad är det som göra att tonårsflickor mår dåligt". har ni några tips så höra av er.

Ha det gott på lill-lördan.

bye2/Ylva

Panikkänsla...

Nu är semestern snart slut. I morgon börjar jobbet igen och jag längtar inte dit, men det är något som jag inte vill ta upp här. Det finns ju annat som är positivt med jobbet som gör att jag ändå går dit. ;-)

Jag vet att jag borde plugga, men kommer inte igång. Går och oroar mig över sonen. Han har haft problem med magen i går och i natt och nu är han fullständigt utslagen. Jag har fått i honom lite vätskeersättning och dricka så det är nog ingen fara, men han är totalt borta. Vill bara sova...jag tycker att det är läskigt och vill ringa sjukhuset, men det vill inte han. Snart gör jag nog det bara för att lugna ner mig själv. Det är så svårt att fokusera på annat.

Annars går jag mest här och plockar. S och jag har fixat lite med husvagnen för tanken är att Gurra och S ska åka till Vallåkra på fredag. Hoppas bara att det blir av nu. Gurra har laddat länge.

Fotbollen igår var ju ingen höjdare, men det var en trevlig resa som Kalmar FF hade ordnat för sin "personal". Vi som jobbar ideellt.

Nu blev jag rastlös igen. Måste gå och kolla hur Gurra mår.

Jag hör av mig sen.

Till alla er som börjar jobba i morgon - njut av sista semesterdagen.

bye2/YlvaIbland så....

Idag fick jag ett ryck på förmiddagen och kokte gelé av mina vinbär.  Det blev inte så mycket. Har inte haft så mycket vinbär i år, men några burkar blev det i alla fall.

Senare när vi var i affären så fick jag se att de sålde blåbär. Jag köpte en liter och gjorde en paj. Den kan vi smaska i oss efter ÖM-fotbollen tänkte jag. Tur att jag gjorde en stor!! När S kom hem från fotbollen så kom han inte ensam. Grannarna lite längre ner på gatan hade hört att vi skulle äta paj så då hängde på. Så nu har vi suttit och kikat på Sverige-Skottland, pratat och smaskat i oss en hel paj tillsammans. Det var trevligt med lite sällskap.

Nu är det bara 4 dagar kvar innnan jobbet börjar igen, men jag ska göra mitt bästa och förtränga det. ;-)

Ha det gott!

bye2/Ylva
En vanlig måndag...

Nja, inte riktigt. Fortfarande semester och det är skönt.
Av någon anledning så har jag haft ont i nacken/ryggen i natt. Det började plötsligt i går kväll efter att vi kom hem från fotbollen. Kanske lyfte jag något på nåt dumt sätt, minns inte? Men i alla fall så VANN FF!!! Härligt!!
Värken i nacken/ryggen gjorde att jag sov lite dåligt i natt så jag var uppe tidigt i morse och började plugga. Fick faktiskt en del gjort. Nu är vi på G med vår gruppuppgift och det känns skönt.
Ev. skulle golv och VVS killarna komma idag och titta på vårt badrum och ge kostnadsförslag. Så vi satt hemma i regnvädret och väntade. Men de varken hörde av sig eller kom så till slut stack vi in till stan.  Det blev en fika på Lotsutkiken. En härlig laxmacka till mig och en ägg och pannbiff till Snippel. Mer lunch än fika.
Sen åkte vi till Elgiganten för att införskaffa lite nödvändiga prylar till datorn och skrivaren. Virusskydd och färgpatroner. Det blev en mini-PC också. När vi gick ut därifrån kunde jag inte låta bli att fascineras av och jämföra med när vi hämtade vår första, nej andra dator på kommunen. Ett sk. hyrköp. Den första datorn ställde posten bara av på vår trappa utan att meddela oss! Käckt!. Vi klagade och fick ersättning. Hur som helst nu bar jag ut en dator i en låda som inte var större än en vanlig portfölj jämfört med den dator vi hämtade -94, tror jag det var. Det var så mycket grejor så vi fick nästan inte in den i bilen. Snacka om att det händer grejer. För att inte tala om alla telefoner som också kan användas som datorer...

I morgon blir det nog en lite utflykt till Karlskrona. Hoppas på bra väder.

Ha det bra och njut av kvällen.

bye2/Ylva

(Golvkillen hörde av sig i kväll. De kommer på torsdag)

Loppisrunda

Idag var en sån där dag när vi inte hade bestämt något. Eventuellt så skulle det komma en kille och titta på vårt badrum, men han skulle ringa dan innan och det gjorde han inte. Så han kommer nog på måndag istället. Vad ska vi göra? Vi åker till Emmaboda föreslog jag. Vad ska vi göra där, sa maken. Tja, vi kan titta på köksmöbler på Emmaboda Hämtmöbler, tyckte jag. Vi håller på och fixa till köket och nu är luckorna och bänkskivorna beställda så jag tyckte att nu kunde vi börja fundera på vad vi skulle ha för möbler i köket. Okej, tyckte maken och vi åkte iväg. Det blev ett besök på Emmaboda Hämtmöbler där vi såg en del fint. Sen åkte vi in till Emmaboda och fikade på Konditori Fenix som var ett riktigt nostalgi ställe med inredning från 50, 60 och 70-talet.


Sen blev det loppisar och antikt för hela slanten. vi åkte in på alla ställen längs vägen där det stod Loppis eller Antikt. Gjorde en del fynd.
På vägen till Alsjöholm åkte vi en kilometer på en grusväg rätt in i skogen och hamnade på "Mosters Kabinett". En loppis som drevs av en trevlig dam som hann och ge oss en lektion i hur man ser skillnad på graverat och blästrat glas. Det fanns mycket fint att titta på i glasgravyravdelningen, men tyvärr så gjorde vi inga fynd där. Fast tuppen var snygg!!En del fynd blev det i alla fall på andra loppisar.

                                                                                 Bilder: ©Ylva

Jag har snöat in lite på såna här glasburkar i olika storlekar. Har lite ideér om vad jag kan använda dem till i mitt nyrenoverade kök. En orange liten vas blev det också till den orangea samlingen och ett vinglas. 

Kvällen avnöjt vi med grillat och ett glas vin på altanen till ljudet av hockeytutorna på fotbollsplanen där Djurparken Cup pågår.


bye2Sommaruppdatering del 2

Vecka 29 blev ganska intensiv den också. Då kom våra kompisar, Susanne och Roffe och deras yngsta son och hälsade på oss och stannade några dagar. Vi hann med och både sola, bada, grilla, äta varmrökt lax från Fiskexporten, åka båt mm. Ullared var också givet eftersom Susanne också gillar att shoppa.

Varbergs fästning fotograferad från havet.

Kaktusplanteringen.

Kallbadhuset i Varberg


En av båtarna som går mellan Getterön och Varbergs hamn. Detta är Astid Elisabeth.

Badplatsen i 3:e vik. Vi ligger bakom skjulet...

Den varmrökta laxen serverade med nypotatis och goda såser.

Vi hann också med att äta glass i Träslövsläge en gång till.


Fortsättning följer...

Sommaruppdatering del1

Har varit dålig på att blogga i sommar. Det finns liksom inte tid fastän jag är ledig. :-) Vad beror det på tro? Skulle tro att det ändå är ett fasligt fläng och annat. Idag har jag i alla fall en mellandag. Har bl.a tagit mig tid att plugga lite och vattna blommorna.

Vad har hänt i sommar då?

Jo, efter att ha jobbat sommaren varmaste vecka så flängde Elin och jag iväg till Varberg. Snippel hade åkt före med husvagnen och Gurra och Alec kom efter när de slutade jobba. Sen var det full fart hela helgen. Grabbarna var på Wheels &  vings både fredag och lördag och Elin och jag var i Ullared på fredagen och på stan på lördagen.

På kvällarna var det ös på stan med cruising mm. På lördagen fick vi besök av Snippels kusin Marie med familj och vi hann även umgås med hans farbror och faster på stan.På söndagen åkte Gurra och Alec hem via GeKås i Ullared och dit var vi också med. Fyndade igen!!
På kvällen var vi hos familjen Nilsson i Kungsäter och grillade. Mycket trevligt och sent blev det. :-) Vi tackar!! Det är alltid kul att träffa er.Fortsättning följer...RSS 2.0