Vårtecken

Jag har sett dem!! Snödroppar



Bilder: ©Ylva


bye2/Ylva

Fått mycket gjort idag

Idag har jag inte läst ett enda ord i en enda pluggbok. Känns faktiskt ganska bra. Istället har jag gjort allt det där som släpar efter och lite annat. Varit på Bokrean, handlat. Nu har vi städat hela huset och jag har krympt stryktvättshögen rejält.
Det värsta var väl när vi var på McDonalds och upptäckte att jag inte hade några pengar på mitt konto??? Alltså, jag får lön den 27:e så den kommer i morgon. Vi förde ju över pengar i går. Var var dom nu??? Panik! Jag skulle ju handla. Lugn morsan, sa sonen som var med, jag har pengar. Gullungen fick betala hela kalaset. Mina pengar hade banken redan dragit till räkningarna. Tur att man har ekonomiska barn :-)



Den här köpte jag på bokrean. 99 kr ganska okej tycker jag.

Nu kommer lite vinterbilder om nån händelsevis inte skulle ha tröttnat på snön än ;-)



Bilderna är tagna i Bläsinge hamn i söndags.

Bilder: ©Ylva
Ett äppelträd i tisdags morse.

Ha en bra kväll

bye2/Ylva

Snö, snö, snö...

Man blir inte längre förvånad när man vaknar på morgonen och det har snöat 10-20 cm. Undrar hur länge det ska hålla på. I morse fick jag gå till jobbet för det var inte plogat. Annars brukar de vara rätt snabba i vårt kvarter.
I fredags cyklade jag omkull på vägen hem. Lite ont i knät blev det, men annars gick det bra. Mest skador på cykeln som blev lite sned.

Har avslutat min VFU och nu håller jag på och reflekterar över och analyserar mina observationer. Känns rätt ok. Det är som en kurskamrat sa: Vi har fått observationsögon och observerar hela tiden både bra och dåligt.

Nu ska jag läsa ett kapitel innan det är dax för sängen.
God Natt!


bye2/Ylva


Sagt av barn...

I dag har jag gjort VFU, praktik alltså. Vfu:n görs på min vanliga arbetsplats där jag ska göra några olika observationer bl.a.
Givetvis så kommer ju barnen till mig som vanligt och frågar om saker och ber om hjälp. De tittar lite underligt när jag svarar att de får gå och fråga nån annan vuxen. Jag förklarade för barnen att jag går i skolan och idag var jag inte vanlig fröken utan jag skulle sitta bredvid och titta på vad de gjorde. 6-åringarna förstod direkt och jag hörde hur de sa till de yngre barnen: -"Du kan inte fråga henne. Hon är inte fröken idag".
När vi skulle äta så skulle det dock vara som vanligt. Jag sa till barnen vid mitt bord att nu går jag inte i skolan längre utan är er vanliga "fröken". Då säger en 4-åring: -"Vad skönt att du är frisk igen!!"

Visst har jag världens bästa jobb som får umgås med dessa underbara ungar hela dagarna.



Kram på er!

Semlor!!



De här smarriga Alla Hjärtans-dags semlorna har bagardottern bakat alldeles speciellt för oss. Nu är de uppätna. Smaskigt goda var dom.

Hoppas att alla haft en bra Alla Hjärtans Dag
Kram Ylva


Dagens lunch

Dagens lunch serverad av sonen



Pasta med heta räkor.

Yummi!!


Ledig!



Så var det då dax för en ledig fredag igen. Skulle egentligen varit på förskolan och gjort VFU idag, men efter att ha prata med min mentor så beslöt vi att ta det nästa vecka. Dels behöver jag en extra dag att vila på och på förskolan var alla sjuka både personal och barn. Så inget är som vanligt.
Tänkte ägna dagen åt att läsa, läsa, skriva, stryka, läsa, läsa och ev. plocka undan lite. Sen blir det nog att läsa lite till. Kanske blir jag klar med litteraturen i helgen!! Vore skönt.
Vi fick bakläxa på en av våra sammanfattningar i veckan så den måste skrivas om också, men det är inte bara min grej utan vi får hjälpas åt. Som tur var fick jag min individuella del på samma uppgift godkänd.

Ute blåser det och ser kallt ut. De säger på TV att det är snö på gång framåt eftermiddagen. Känns skönt att krypa upp i soffan med en bok, även om det är kurslitteratur. :-)

Nu ska jag ta tag i boken igen.
Ha en bra dag.

bye2/Ylva

Snörvel...host, host...

Sitter här och tycker förfärligt synd om mig själv. Har fått en semla av maken att pigga upp mig med.
Jag har drabbats av alla baskelusker som barnen på förskolan har. Feber, hosta, snuva och ont i halsen. Känns inte alls bra. Jag behöver vara på förskolan och göra min VFU. Men det löser sig väl. Har ju ett par veckor till på mig.
Idag har jag mest legat under ett täcke först i sängen och sen på soffan. Läst en hel del av min kurslitteratur har jag i alla fall orkat. Bra!
Gurra fixade middag och serverade sin krassliga mor Ugnstekt falukorv och potatis. Gott!
Nu ska jag dricka lite kaffe och titta lite på TV innan det blir dax att krypa ner under täcket igen.
I morgon ska jag sova tills jag vaknar. Chefen ringde förut idag och tyckte att jag skulle stanna hemma resten av veckan. Skönt!

Ha det gott!

bye2/Ylva

Pelargoner är ena envisa rackare

Trotsade snuvan en stund och gick ut och vattnade pelargonerna i bon idag. Vilka envisa rackare det är. Pelargonerna alltså! Efter den behandling de fick av mig i höstas, knappt nåt vatten alls på hela hösten. Sen slängdes de in i bon med lite vattning i oktober och där har de stått i 10grader, extra ljus och inget vatten sen dess.  Kan säga att de flesta hade klarat sig trots det. Av de 150 jag orkade vattna (sen frös jag om fötterna) hade bara ca 10!! dött. Jag hade nog hoppats på några fler för jag ska försöka minska på samlingen nu när jag pluggar. Hinner inte med dem. Men det verkar svårt när de är så starka. Får väl se hur många som finns kvar när de ska plockas fram om en månad.

Bilder: ©Ylva


bye2/Ylva


Middagstips



Keftedes med klyftpotatis och sallad.

Recept:

500 g nötfärs
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
ca 1,5 msk oregano ( jag hade torkad som jag krossade lite)
salt
peppar
1 ägg
fetaost ca 1/3 pkt
olivolja att steka i
1 dl rött vin
500 g passerade tomater

Finhacka rödlöken och vitlöken.
Blanda lite av löken med färsen, ägget, fetaost och kryddor.
Forma biffar och stek.
Låt resteran´de lök steka med vid sidan om.
Häll på vinet och de passerade tomaterna.
Låt koka under lock i 10 min.

Klyftpotatisen kryddade jag med salt, peppar, timjan, två pressade vitlöksklyftor, olivolja och flytande margarin.

Sallad, tsatsiki och fetaost till.

Till detta drack vi ett grekiskt vin som vi själva fraktat hem från Kreta och betalat övervikt för. Drickes med andakt.

Bilder: ©Ylva

Smaklig måltid!

Nu ska jag se vilka som går vidare i denna superdåliga Melodifestival. Undrar var de hittat dessa kassa bidrag. Får väl bli Ola då om jag ska rösta.

Ha en underbar forsättning på lördagskvällen.


bye2/Ylva


Ledig fredag!

I dag har jag min första lediga fredag. Känns lite märkligt, är inte van.
På morgonen var jag uppe på jobbet en sväng och gjorde några observationer. Jag skulle ha börjat min VFU den här veckan, men med alla sjuka inklusive min mentor så sköt vi fram VFU:n en vecka. Inte lätt att göra observation när mer än halva barngruppen är borta. 11 av 18 barn var hemma idag.
När jag kom hem skulle sonen skjutsa morfar till doktorn så jag följde med och vi var på IKEA under tiden som pappa var på läkarbesöket. Man kan ju inte åka hem från Ikea tomhänt så en sån där brädkudde att ha den bärbara datorn på när man har den i knät fick följa med hem samt tre röda ljuslyktor och en liten klocka till kontoret.
I eftermiddag har jag pluggat. Massor av litteratur att läsa in. Ska också slutläsa sista uppgiften innan jag lägger ut den på forumet för diskussion. Mellan varven har jag laddat tvättmaskinen så den går för högtryck.
Sonen har precis servat mig med lite ätbart.

Skagenröra med kräftstjärtar på stekt bröd. Mums!!

Nu är det dax att titta på Tillbaka till Aidensfield och ta fram strykbrädan.

Lite vinterbilder som togs i morse


Bilder: ©Ylva


Ha en trevlig fredagskväll.


bye2/Ylva


Ja,se ungdomar...

Nu drar sonen till stan. Kl 23.18 en onsdagskväll när en annan ser dubbelt och längtar efter kudden...
Ja, ja. Ta det lungt bara och kör försiktigt. Jag går och lägger mig nu.



Sov Gott!


Måste bara vissa en tävling först.



Det här fina hjärtat kan du vinna hos Hemlyckan.

Lycka till!

Det snöar lappvantar...

Idag när jag cyklade hem från jobbet så föll det stoora flingor från skyn, såna som vi kallar lappvantar. Man blir nästan yr i huvudet n är man tittar på dem, men det är ganska mysigt med dessa stora flingor. Jag stannade till på hemvägen för att fotografera de stora snöflingorna men de lät sig inte fastna på bild. Men medans jag stod där med mobilen i högsta hugg hör jag en bil som tutar. Jag uppfattar inte först att det är på mig, men när jag tittar upp så står min svåger där med sin firmabil. Han var så klart tvungen att stanna och fråga vad i hela friden jag höll på med. Med hans fantasi så trodde han att jag hade fått syn på nån snygging på busshållplatsen som jag måste fotografera, men så var inte fallet för på busshållplatsen var det tomt! Jag förstår att han tyckte att det såg mysko ut när jag stod där mitt på cykelvägen med mobilen i högsta hugg. Tyvärr så fastnade varken snöflingor eller snyggingar på bild bara min svåger. Fast det är inte så bara....

Godnatt med er!

 Kram Ylva

bye2/Ylva

RSS 2.0