Snöoväder

Det snöar på tvären på Öland. Mycket snö har det kommit i eftermiddag.Så här såg vårt köksfönster ut för en stund sedan. Obs! Snön är på utsidan.


Foto: ©Ylva


Jag ska bara tala om att jag inte tänker gå ut mer i kväll. De som varit ute och skottat snö kom in nyss och såg ut som snögubbar.


Bilder: ©Ylva

Ha en skön kväll ni som slipper gå ut.

Kram Ylva

bye2/Ylva

Hemma!

Hemma igen efter 3 fantastiskt roliga och lärorika dagar i Växjö. Extra roligt är det med alla härliga kurskamrater jag har lärt känna. I går var vi ett helt gäng ute på krogen och firade att vi avslutat första kursen. Kul att vi blev så många. Nu ser vi fram emot nästa träff i maj. Ska bara klara av uppgifterna tills dess...
Tänkte uppdatera med lite bilder i morgon. Orkar inte nu. Jag hör hur kudden ropar på mig från sovrummet. Det tar på krafterna att gå i skolan.
Måste bara berätta att sonen hade lagat en god middag när jag kom hem. Härligt att mötas av mat och ett glas vin när man kommer innanför dörren.

Sov Gott!

Kram Ylva

bye2/Ylva

Ännu en dagIdag har det varit ännu en dag på universitetet. Föreläsningar, föreläsningar och så en föreläsning. Det känns lite kämpigt emellanåt eftersom man inte är van att sitta stilla.
Det som väger upp det hela är alla goa,  glada klasskompisar vi fått. I kväll har vi varit ute ett helt gäng och firat lite. Vi var på Harrys. Många glada skratt.
Nu ska jag titta på TV en stund och sen blir det kudden. Ögonen faller ihop redan nu.

Kram Ylva

bye2/Ylva


I skolan

Nu har vi avslutat första kursen! I morgon börjar nästa.
Det var lite snurrigt i morse eftersom ingen egentligen visste var vi skulle vara förrän tidigt i morse. Då var de flesta på resande fot och hade inte tillgång till datorn. Vi fick vara i aulan på en närliggande högstadieskola, Teleborgs Centrum. Stockholmståget var försenat så det droppade in folk hela tiden under den första föreläsningen då vi lyssnade på Susanne Linnér. Sedan var det tillbaka till universitetet för lite mat och rast. Eftermiddagen bestod av litteraturseminarium och information.
Efter incheckningen på hotellet så gick vi ut på stan för lite shopping och mat.
Nu ligger vi i varsin säng med datorn i knät och tittar på tv,  chattar med klasskompisar på Fb och Farmvillar. Lite cider har slunkit ner också.Bilder: ©Ylva

Nu är det snart dags att slå igen de ljusblå och sova så vi orkar med en ny skoldag i morgon.

Kram Ylva

bye2/Ylva


Laddar

Nu laddar jag för en resa till Växjö och universitetet. Det är dax att avsluta den första kursen och påbörja nästa. Jag börjar känna mig riktigt van nu och tror att det värsta är gjort...att lära sig att studera igen efter så många år. Nu ska det nog gå galant att fortsätta när jag har kommit förbi det första "hindret" och klarat det. Nu är det bara 12 terminer kvar!!
Ska försöka uppdatera nån gång så ni får veta hur det går.

Tills dess får ni ha det så bra.
Kram Ylva

bye2/Ylva

Elin: Du kan hämta ditt USB.


Bilder: ©Ylva

På väg till jobbet i morse...

...såg det ut så här.


Snö, snö, snö... En massa små äckliga snöflingor som envisades med att snöa i ansiktet så att man knappt såg något alls. Tur att jag kan cykla till jobbet i sömnen.

Trots allt blev det en ganska bra dag som avslutades med föreläsning och god Hummersoppa på Ölands Folkhögskola.

Bilder: ©Ylva


Kram Ylva

bye2/Ylva

På bio

När jag städade nu efter jul så ramlade det ut ett litet kuvert ur en hög med papper. Undrar vad det är, tänkte jag och öppnade det. Inuti låg två biocheckar som S fått från sitt företag. Som tur var kollade jag datumet 2010-01-27!!!Snål som man är så måste vi ju utnyttja dem. Det fick bli Sherlock Holmes på Biostaden. Kanske inte den film jag skulle ha valt om utbudet varit större, men den var ganska underhållande och jag somnade inte.
Efter en påse bilar och CocaCola så känns det ganska klibbigt i munnen. Det ska bli gott med en kopp kaffe nu.

God kväll!

bye2/Ylva

Söndag igen...

Det har varit lite dåligt med uppdateringen av bloggen den här veckan. Dels har veckan gått väldigt fort. På jobbet har det varit mycket att göra och min lediga tid har mest bestått av pluggande inför den sista uppgiften på den här kursen. Nu är jag snart klar med den och den ska skickas idag. Sen blir det lite mer fritid några dagar innan jag åker till Växjö på torsdag. Då ska den här kursen avslutas och nästa påbörjas....
De närmsta dagarna går väl till att återställa hemmet efter jul. Här har nämligen det mesta stått stilla. Julgranen åkte i alla fall ut i går. Nu är det bara resten kvar...
Ska försöka återkomma snart, men nu ska jag läsa igenom min text och se om jag kan skicka den. En promenad vore inte heller så dumt, men det är grått, kallt och blåsigt ute så vi får se hur det blir med det.  :-)


Ha en bra dag

bye2/Ylva

FF-galan

I går var det dax för den årliga FF-galan igen och vi var där. Först var vi bjudna till en "kollega" på en liten fördrink. Strax före kl.18 bar det iväg till Sandra i Kalmar där festen skulle gå av stapeln.
Det var en mycket trevlig tillställning med god mat och bra underhållning. Håkan "Linkan" Lindqvist gjorde ett bra jobb som toastmaster. Många priser och annat delades ut. Jörgen Mörnbäck gjorde ett framträdande och Björn och Feffe stod för den musikaliska underhållningen mm.


Det var en kul fest och vi hade mycket roligt. Kvällen blev sen så idag har det varit lite tungt.
Lite pluggande har jag i alla fall "orkat" med. Nu blir det TV-tittande resten av kvällen.


Bilder: ©Ylva


Kram Ylva

bye2/Ylva

Ledig!

En ledig dag mitt i veckan är inte dumt!
Sova  en extra stund på morgonen och veta att man inte ska iväg någonstans känns ganska skönt.
S har jobbar idag han stack vid 9-tiden och ska nog snart vara hemma igen. Vi har inga speciella planer för dagen så det lär väl bli nåt gott att äta och en bra film i eftermiddag.

Själv har jag använt tiden till mitt pluggande. Skriver lite och läser en bit tills jag kommer på nåt annat som ska var med i det jag skriver...Uppgiften handlar om vad jag har lärt mig under den här kursen och hur min syn på kunskap har förändrats. Det är en spännande process att se vad jag hade för förväntningar och hur det blev.

Men nu har jag tagit en paus. Lite Facebook och bloggbesök kombinerat med en kopp kaffe satt bra.

Det är grått ute och snöar emellanåt så det är ganska skönt att vara inne. Kanske ska försöka mig på en promenad senare...Bilder: ©Ylva


Ha en bra Trettondag
Kram Ylva

bye2/Ylva

Året som gått - en sammanfattning

Jag hade planer på att skriva ett inlägg om året som gått i går, men vi fick oväntat besök av goda vänner. Det blev istället whiskeyprovning och godisätande i går kväll.

Nyårsafton firade vi tillsammans med några vänner och vänners vänner. En mycket trevlig kväll med god mat och gott att dricka. Ungdomarna som var hemma hade också anordnat trevliga tävlingar som vi kunde fördriva tiden med innan det var dax att gå ut och skjuta in det nya året.

Året som gått har varit ganska händelserikt tycker jag även om det är mycket som bara passerar.

Januari:
Vi firade makens 50-årsdag. En mycket trevlig tillställning med många vänner och släktingar, Tyvärr så har jag förlorat alla mina bilder eftersom både datorn och den externa hårddisken kraschade under våren.
Vi fick tillökning i familjen - ja, dottern blev med pojkvän.


Februari:
Februari rullade på och det hände väl inte så mycket världsomvälvande.

Mars:
Våren börjar märkas så smått. Jag börjar plocka fram pelargonerna.
Gurra får remiss till Mag-Tarmkliniken och det är bara början. Det görs en coloskopi och en gastroskopi. Det känns som om jag har tillbringat mycket tid på sjukhuset i år. Mer kommer.April:
Våren är här. Gurra fyller 19 år. Fotbollen börjar på allvar och mycket tid tillbringas på Fredriksskans. Vi börjar förbereda för fönsterbyte vilket i sin tur leder till mer renovering.
Snippel arbetar på egen hand och får en markisarm i huvudet så det uppstår blodvite. Akuten!Maj:
Det är renovering, fotboll och trädgårdsarbete för hela slanten.


Juni:
Gurra tar studenten i ösregn, men festen efter blir mycket lyckad.
Elin får en lägenhet så det blir mycket planering inför flytten. Hon ska inte bara flytta utan bli sambo också.
Midsommar firas lungt och stillsamt tillsammans med våra vänner.
Pappa fyller 80 år och det är fest igen.
Slutet av månaden präglas av flyttbestyr och akut sjukhusvistelse. Jag åker in mitt i natten med Gurra som har magvärk. Nu vet vi att han har Chrons sjukdom (inflammerad tarm). Han blir kvar en vecka för observation. Där börjar min semester.


Juli:
Sommar och semester. Flytten är avklarad och Gurra  är hemma igen. S och jag åker en vecka till Kreta och bara njuter.
Besked kommer om att jag har kommit in på utbildningen på Växjö universitet. Spännande!Augusti:
Semester igen. Alldeles själv! Hade tänkt använda den till att slappa och fixa här hemma. Måla och dona, men det börjar återigen med en sjukhusvistelse för Gurra.
Annars bara njuter jag och har det bra. Kompisen S, Elin och jag tar en tur till Ullared.
Jobbet börjar och regnet kommer.
Den 24 augusti åker syrran och jag till Växjö för att börja skolan.


September:
Pluggande, jobb och fotboll.
Gurra opereras akut den 19 september. Operation var planerad lite längre fram, men nu tyckte hans läkare att det fick vara nog när han kom in med magsmärtor för tredje gången på kort tid.
Sitter mycket hos Gurra på sjukhuset, passar på att plugga under tiden. :-)


Oktober:
Oktober gick med jobb och pluggande. Sista fotbollsmatcherna spelades och vi var på Universitetet ännu en gång. Vanan att plugga började komma och det känns underbart när de godkända uppgifterna börjar droppa in. Gurra är på bättringsvägen.


November:
Pluggar, pluggar...
Renoverar klart Elins gamla rum som jag ska ha att jobba i. Blir kanon.
Tiden går och jag har inte fattat att det snart är jul...


December:
December får visas i bilder. Det var pluggande, julstök och fix här hemma för att försöka få någorlunda ordning. Men lite roligt blev det också bl.a Kosta Julmarknad och Ullared. Och så bröllpsdag förstås!


Dett är ett axplock av vad som har hänt i mitt liv under det gångna året. Det händer ju så mycket stora och små saker som man knappt reflekterar över men som ändå påverkar livet.

Hoppas att 2010 blir ett bra år för oss alla.


Bilder: ©Ylva


God fortsättning.
Kram Ylva

bye2/Ylva

RSS 2.0