Roffe på rymmen

Låt mig presentera Roffe. Det är en pion som jag fick av en kompis för några år sedan. Därav namnet som är givarens namn. Pioner tar som alla vet tid på sig att blomma när de blir flyttade och omplanterade. Men nu så har äntligen min pion börjat bär knopp. Tror att det var en eller max två blommor förra året, men i år blir det fler. Dock funderar jag på om Roffe är på väg att lämna oss. Undrar om pioner kan vandra iväg...




                                                                                 Bilder: ©Ylva

Den är nämligen på väg ut genom staketet. Kanske har den fötter istället för rötter?


Nu är det 12 arbetsdagar kvar till semester och taket är av.
Ha det gott i sommarvärmen.

bye2/Ylva

En sommardag

Midsommarhelgen har varit helt underbar. Både vädermässigt och innehållsmässigt. Förutom firande och umgänge med trevliga människor så har det funnits tid till att göra vad jag vill eller ingenting.
I går kväll så var vi med ungdommarna till hamnen och tittade på när de badade. Sen tog vi en glass hos Hasse och satt i solen vid havet och bara njöt. Vi åkte en sväng och tittade lite på livet på campingarna häromkring innan vi åkte hem och satte oss på altanen med ett glas vin.

Idag bestämde jag mig för att göra vad jag kände för. Tänkte att jag skulle sola lite, men jag hamnade i växthuset så nu är alla sticklingar planterade, det är rensat och de sista eftersläntande plantorna är planterade. Jag har även sått lite kryddor, sallad och rädisor. Plockade ett par jordgubbar i växthuset också. Sist sopade jag och ställde iordning så nu är det jättefint i där.
Det var lite varmt och svettigt att jobba i växthuset även om jag kunde göra det mesta ute. När jag var klar så föreslog jag att vi skulle åka ner till hamnen och ta ett dopp. Maken var lite motvillig. Nä, han var hungrig och han skulle duscha...osv för att slippa. Men till slut ändrade han sig och följde med. Han höll faktiskt med om att det var skönt. Medan vi var och badade så hade Gurra startat grillen och börjat laga mat så det var bara att sätta sig och äta när vi kom hem. Kan det bli bättre?


Kvällsdopp






                                                                                 Bilder: ©Ylva

Nu är det bara 13 arbetsdagar kvar till semester och i morgon börjar de lägga om vårt tak.



bye2/Ylva



Midsommar på Öland

Vilken underbar midsommar det har varit!!
Vädrets makter har verkligen varit med oss. Kan inte minnas när det var så här varmt en midsommar senast. Vi har verkligen kunnat sitta ute länge om kvällarna och njutit...om det inte varit för denna allergi som blev lite envis i det här vackra vädret och alla ställen med gräs man vistades på. :-)

Vi firade vår midsommar med goda vänner på östra sidan av Öland. Närmare bestämt i Spjuterum men dans kring midsommarstången i Lopperstad. Vi träffade våra vänner i Lopperstad kl.3 på midsommarafton för att inleda firandet med dans. Då hade byborna redan hållit på i flera timmar med att fixa och dona och klä midsommarstången. Flera traktorer med vagnar hade fraktat dit folket och de som inte fick plats gick eller åkte bil. Vi satt i gröngräset och fikade och lyssnade på dragspelsmusik. De som ville dansade.
Efter dansen begav vi oss till Borgholm för att äta lite. Vi hamnade på Pappa Blå. Efter att ha ätit gott så gick vi en runda på stan och njöt av värmen och sommaren. Det var ganska mycket folk men lungt. Träffade en och annan bekant. Innan vi åkte tillbaka till Spjuterum för att fortsätta firandet så körde vi en runda runt Köpingsvik och Lundegård. Där var det också ganska lungt.

Väl tillbaka så vankades det Jordgubbsbakelser och kaffe och lite annat gott.
Vi hade ett trevligt firande fastän vi inte orkade med Gubbröran som var planerad. :-)

Tackar våra vänner för en trevlig kväll.








                                                                                Bilder: ©Ylva

Hoppas att alla haft en riktigt trevlig midsommar!


bye2/Ylva


Inför midsommar

Vi är bortbjudna i morgon så det har inte varit så mycket att stöka med här hemma. Dessutom så ska S jobba i morgon förmiddag så jag tänker ta det lungt och sola innan festligheterna börjar.

I kväll passade vi på och umgås lite med barnen. Vi gick allihop till Robbans och åt. Sen gick vi en runda på "stan" det var ju "Torsdagsträff" på hamnen. Dvs bilutställning på hamnplanen. Men i kväll hade det varit ganska dåligt med bilar så det var inte så många kvar när vi kom. De flesta är väl på väg till nåt midsommarfirande...
Visar lite bilder istället.







                                                                                Bilder: ©Ylva

Ha en härlig midsommar!!

bye2/Ylva


Ut i skogen...

Idag har det varit en lång dag. Startade tidigt hemifrån för att ta oss till Växjö och universitetet. Resan gick bra.
Skoldagen började med uteaktiviteter i Slottskogen vid Teleborgs Slott. En fantastisk miljö. Där hade vi diverse uteaktiviteter som kan användas bland barn. Sedan åt vi lunch i restaurangen. Det behövdes och var gott. Efter det var det redovisning av våra perceptionsområden. Det gick galant. När det var gjort så var klockan redan kvart i 3 så det var bara att ila vidare till nästa föreläsning om Hälsa. Kl 17.30 var skoldagen slut och nu ligger vi på hotellrummet och vilar fötter och huvud en stund innan vi ska gå ut och äta med goa kursare.



                                                                                Bilder: ©Ylva

Fortsättning följer.....

bye2/Ylva

Skoldax igen

Efter allt festande som varit den gångna veckan och helgen så är det dax att packa och åka till Växjö igen för två dagar på Universitetet.

Det har varit studentfest, 75års-kalas och bröllop så det har varit mycket ståhej den sista tiden. För att inte tala om avslutningar både i skolan och förskolan. Men nu ska vi bara klara av det sista i Växjö så blir det ett välbehövligt uppehåll med semester i juli.

Mycket tårta har vi ätit också...
Här kommer bilder på två av dem.


                                                                                 Bilder: ©Ylva

Jag ska försöka hålla er uppdaterade om vad som händer i Växjö.

Kram


bye2/Ylva

Fest!!

Är på bröllop! (som alla andra)

/Ylva

Sommarfest!



I måndags kväll hade vi en mycket trevlig sommarfest på förskolan. Vi hade tillsammans med föräldrarna ordnat Knytkalas med paj och sallad bl.a. Barnen uppträdde med sitt rockband "Hullfred" och dansade "Let´s dance". Sist hade vi en gemensam sångstund. Alla verkade trivas och vi hade tur med vädret.

Våra fyndiga föräldrar gav oss den här presenten till avdelningen.

                                                                                 Bilder: ©Ylva


En Cd med rockmusik och en t-shirt med Kizz på.
Barnen älskar att lyssna på rockmusik och tyckte förmodligen att vi hade för lite av den varan. Man kan ju inte lyssna på "Hard Rock Halleluja" med Lordi hela tiden. Det spontana temat och aktiviteterna i vår har ju kretsat mycket runt rockmusik och att uppträda. Därav "Hullfred"   Så cd:n lär komma väl till pass.

Tack alla goa barn och föräldrar som gör vårt jobb så roligt. :-)

Kram

bye2/Ylva


En lååång dag...

Det har varit en lång dag idag. Det började med att jag försökte köra upp sonen en timme innan han skulle upp. Han var inte alls glad på mig. Jag hade ändrat min väckarklocka eftersom jag hade sovmorgon idag och vaknade och trodde att Gurra försovit sig, :-)
Hade som sagt sovmorgon och började 10.30 idag. Fick en del gjort på morgonen. Jag pluggade. Jobbade till kl 18. Det har jag inte gjort på år och dag så det kändes konstigt. Kort om personal men det gick bra.
Avslutade dagen med en pizza på Robbans. Hade trevligt sällskap av Carina och Gunnar. Innan vi gick hem gick vi upp till Elin och Alec för att gratta Alec som fått jobb idag.

Ha en bra kväll.
Kram till er alla.
Ylva

Kristallklart


Den här vackra ostkupan kommer från min pappas hem. Har alltså tillhört min farmor och är troligtvis KalmarKristall inköpt i slutet på 1920-talet. Jag fick den av mamma nu när de flyttade. Jag tycker att den är så vacker och den trekantiga formen gör den speciell.


                                                                                  Bilder: ©Ylva

Liljekovaljerna står också i en kristallvas.



Kram

bye2/Ylva

Kalmar FF 100 år

Idag har vi varit med och firat Kalmar FF som fyller 100 år som förening. Firandet gick av stapeln på Fredriksskans. Det var uppträdande, intervjuer och en massa sponsorer som visade upp sig.
Man firade dessutom att den nya arenan hade fått ett nytt namn, Guldfågeln Arena.



Uppträdande på scenen. Mycket bra artist som jag för närvarande tappat namnet på, men bra var han.

Elin får autograf av stora idolen Viktor Elm.

Elin och Linkan.

En trevlig och solig tillställning var det och säkert dök det upp fler spelare när vi hade gått  därifrån...



                                                                                Bilder: ©Ylva

Dax att raka benen?? Konstgräset "fällde".

bye2/Ylva



Sommarlunch

Matjesill med syndigt dyr färskpotatis blev det till lunch.


I kväll vankas grillat och nåt gott att dricka till...

/Ylva

Äntligen sommar...

Det här var vad jag såg när jag lyfte blicken från boken som jag läste när jag satt ute på altan och pluggade idag.

En underbart blå himmel och sol.


                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2/Ylva

Middag...

Nu är Gurra frisk!
Han fixade middagen i kväll. Pasta med korvgryta. Egen vinegrett till salladen. MUMS!!


                                                                                 Bilder: ©Ylva

Sov Gott, alla!


bye2/Ylva

Äppelblom




                                                                                 Bilder: ©Ylva


En härlig skillnad, eller hur?


Kram

bye2/Ylva

RSS 2.0