Gult


                                                                                 Bilder: ©Ylva

Gult blev temat på mina presenter när jag fyllde år. Jag fick även cup-skålar i orange från Sagaform och ölglas från BodaNova.

Kram

bye2/Ylva


Magsjuka är skit!!

I fredags eftermiddag hade vi piggat på oss både Gurra och jag. Vi kunde återvända till det verkliga livet. S och jag åkte till stan och åt middag på Athena tillsammans med S syster och hennes man. Vi hade en riktigt trevlig och rolig kväll på stan med bl.a besök på lilla Puben. Vi blev lite "trötta" och orkade inte att ta bussen hem. Den sena bussen innebär byten så vi ringde efter Gurra. Han kom glatt och hämtade mor och far och vi fick till och med åka en sväng på stan. 

Lördagen började bra och alla var pigga och krya. Vi skulle fira min födelsedag med korvgrillning på altan. Givetvis så regnade det så vi fick sitta på den inglasade altanen, men vad gör väl det. Lagom tills gästerna skulle komma fick Gurra ont i magen och blev dålig igen. Han låg i källaren hela kvällen och mådde kasst. Halv 12 när gästerna hade begivit sig så kom han upp och sa att nu hade magen kommit igång och han mådde bättre. Han var dösur för att han hade missat Blackracet i stan. En timme senare var det min tur och i natt har vi turats om att besöka toa, Gurra och jag. Nu ligger vi i varsin soffa och börjar må bättre medans alla andra är på morsdagsmiddag hos mamma. Så är det!

Ska försöka lägga in några födelsedagsbilder senare i kväll när jag orkar hämta kameran.

Ha en bra Mors-dag!
Kram till alla mammor och speciellt min egen.

Skulle behöva...

Jag skulle behöva lite mer tid just nu.
Vi har flyttat mina gamla föräldrar från ett stort hus som de byggt själva och bott i sedan 1965 till en trerumslägenhet.
Bilder: ©Ylva


Gissa om det var mycket grejer!! Vi har burit, sorterat, kastat och burit ...Många lass har gått till återvinningen och stadsmissionen av det som vi inte kunde ta hand om. Nu är vi klara och städfirman, tack och lov för den, har städat. Så nu är det bara för de nya ägarna att ta över och vi får packa upp i lägenheten.
Min egen trädgård skulle behöva en trädgårdsmästare just nu. Jag har i alla fall köpt växter till krukorna och klippt alla rosor. Ska försöka rensa lite idag i de få rabatter vi har. Jag har ett trädgårdsland till salu om någon är intresserad. Där lär det inte bli så mycket gjort i år. :-)

I dag är jag ledig och tänkte läsa ifatt lite på mina uppgifter. Som tur är så är inte den här kursen så jobbig. Än!!
Lite ärenden måste uträttas och så har jag en stor unge som ligger hemma i magsjuka(?). Gurra har ont i magen och kräks. Är iofs bättre nu, men det blir alltid jobbigt när det är något med hans mage eftersom han har stomi. Han tycker nog att han har världens tjatigaste och jobbigaste morsa som tjatar på honom hela tiden att han måste få i sig vätskeersättningen. Jag är så rädd att han ska bli uttorkad.

Ikväll tänkte vi gå ut och fira min födelsedag i förskott tillsammans med svåger och svägerska. Det blir restaurang i stan och kanske ett besök på nån pub.

Nu ska jag tjata lite om vätskeersättningen och läsa lite om hälsa i min uppgift.

Sist måste jag tacka mina tre gullungar som har hjälpt mormor och morfar med flytten.
Elin, Gusten och Alec! Jag älskar er!



Ha en bra dag alla!


Kram

bye2/Ylva

Kalmar FF är bäst!!

FF är bäst!! Idag blev det mål efter 6 sekunder. Matchens enda mål, men det räckte för vinst. Det var stundtals ganska hett på plan och både gula och röda kort (tyvärr) delades ut. Kalmars målvakt Etrit Berisha gjorde ett bra jobb och höll tätt i sin bur.
Det har varit en ganska trist och gråmulen dag idag. Kallt var det också. Tur att man var välklädd och att stolarna på läktaren är uppvärmda.    
Det var sista matchen innan uppehållet så nu ska det bli skönt med ledigt från det "arbetet" ett tag. Vi är ett glatt gäng som sköter kioskerna och det skulle kunna vara ännu roligare om städningen sköttes ordentligt. (det är inte vårt jobb) Man blir bara så trött ibland. Jag hoppas att vårt budskap gick fram.

                                                                       



Kram på er

bye2/Ylva


Vinprovning och vårkänslor

Har inte blivit så mycket bloggande på sista tiden. Har mest suttit och skrivit på den sista uppgiften i förra kursen. Dess emellan har vi hjälpt mamma och pappa med flytten till nya lägenheten. De har sålt sitt hus som de byggde för 45 år sedan och ska nu flytta till lägenhet. Vi packar och bär och inreder för fulla muggar. I torsdags var vi till Ikea och köpte lite nytt. Elin är en klippa. Hon fixar och donar och skruvar möbler för brinnande livet när hon inte jobbar.

Trots allt jobb med uppgifter, flytt och en trädgård som är grymt eftersatt så var vi på vinprovning i helgen.
Vi är ett gäng på 10 pers (5 par) som brukar träffas hos varandra och ha vinprovning med lite olika teman. Det är den som ska hålla i det som bestämmer. Dessutem bjuder vi in ett eller två andra par som är intresserade.
Den här gången var temat att prova mat och vin tillsammans och känna om de passade ihop. För ovanlighetens skull så hade vi både vitt och rött vin den här gången. Vanligtvis brukar det vara rött.

L och H som hade ordnat provningen den här gången hade jobbat hårt med en massa tilltugg och gott.
Det var en lyckad träff!!


Vinerna som skulle provas. Tyvärr så glömde jag lappen med namnen så jag har ingen aning om vad det var för viner. Får väl ringa och fråga.  ;-)


Vegetarisk pizza

Chorizo mm


Laxpajer



                                                                                Bilder: ©Ylva

Så mycket vårkänslor blev det visst inte i det här inlägget, men de kommer väl.
Helgen har varit regnig, men det har i alla fall blivit VARMT!!
har inhandlat sommarblommor till krukor och lådor idag. Det är lite vårkänsla.
I morgon är det match för Kalmar FF. Den sista hemmaatchen innan uppehållet så då blir det jobb på Fredriksskans hela dagen. Tur att jag skickade min uppgift nyss då.
Nästa helg ska jag bara vara ledig och påta i trädgården.

Ha en bra helg! Det som är kvar.


Kram på er

bye2/Ylva




En skoldag ...

Idag har vi varit på Linnéuniversitetet i Växjö och avslutat vår andra kurs. Den avslutades med en redovisning om Lekens möjligheter. Skönt att det är över.
Kul att träffa alla studiekamrater igen, mycket skratt.
I kväll, efter att ha varit ute och ätit, har syrran och jag legat i dubbelsängen på hotellrummet och tittat på tv, druckit cider och chattat med klasskamrater. Alla var för trötta för att orka gå ut. :-) Men i morgon kväll blir det en tur på stan.

I morgon startar vi kurs tre på vår utbildning. Ska bli spännande!!

Nu tror jag att vi ska stänga av datorerna och försöka sova.

God Natt alla!

bye2/Ylva

Skoldax


                                                                                Bilder: ©Ylva


I morgon åker jag till Växjö igen för tre härliga dagar på Universitetet. Det ska bli kul att träffa alla underbara klasskamrater igen.
Vi ska avsluta vår andra kurs. Redan! Tänk vad fort det går ändå!!
På fredag börjar vi på den tredje kursen om barns hälsa. Ska bli kul!

Ha det gott alla. Ska försöka uppdatera någon gång under skoltiden.

Kram

bye2/Ylva

Önskelista

Idag har jag varvat pluggandet med trädgårdsarbete. Skönt att komma ut lite emellanåt. :-)
Passade på att gå igenom mina pelargoner och ansa och plantera om dem. Tänkte att jag inte skulle ha så många i år. Jag hinner nog inte med dem som jag brukar. Men sen när man håller på med dem och upptäcker att vissa favoriter inte finns längre, ja då infinner sig habegäret och jag har redan upprättat en liten önskelista som jag kommer att lägga ut här. Är det någon som har nån av dem eller nån annan (gärna orange) så hör av er. Jag är intresserad av att köpa. Har tyvärr inget att byta med just nu.

Jag har också varit en runda till Thurgården idag för att inhandla några jordgubbsplantor och lite annat till växthuset. Där hittade jag givetvis en pelargon som bara måste få följa med hem.

ÖNSKELISTA
Bravo
Lenore
Lady Nell
Orange Ice
Tivoli
Frou-Frou
Afton
Barbara Hines
Betty
Cloe Smith
Sun Rocket
Orangesonne
Claydon
Röd Mårbacka/Stora Hyttnäs
Urchin
Playmate
Shannon Corr
Elmfield
Mike West
Hulverstone
Tara Caws
Antonnia Scammel
Betty West
Eddington
Boniface Butterfly
Swanhaim Mellow Yellow
Occold Embers
Occold Orange Tip
Bridesmaid
BumbleBee
Cirkus
Crystal West
Deerwood Autumn Sunset
Duddles Well
Dusty Rose
Edward´s Embers
Elin
Jaunty
Lotta
Mantilla
Orange Hollaway
Page Boy
Sharon Louise
Shimmer
Telstar
True Love
Trumps
Wolverton

Warrenorth-sorter

Ha, ha listan blev ganska lång ändå, men jag är nöjd om jag får tag i några av dem.


                                                                                  Bilder: ©Ylva
Prinsesse Sandra


Kram på er

bye2/Ylva



RSS 2.0