Vinn en ullpläd”Jag är med i utlottningen av ullpläd ifrån VarUnik. Tävlingen finns hos Snusans inredningsblogg”.

Nu är det vinter(o)väder

Vinden viner, snön yr, Ölandsbron är avstängd och vi är isolerade på Öland. Ja, det är faktiskt sant! Än har vi ström, men rätt vad det är så sitter man väl här i mörkret och glor. Det har blinkat till i lamporna några gånger och TV:n är rätt omöjlig att titta på.
Tänker på mamma och moster som ska åka till Ullared i morron bitti. Undrar om de kommer iväg?

Öland är mättat på vatten. Det är översvämning överallt. Vi var ute en stund med barnen på förskolan idag. Det tog ca 10 min innan de var blöta ända in på skinnet och vi kunde hälla vatten ur deras stövlar. Regnet öste ner och pölarna räckte dem till knäna, men de tappra små ville ut ändå. Det var nog bara en som gav upp innan vi fick tvinga in dem.

Här kan ni läsa mer om eländet. http://www.barometern.se/nyheter/oland/

Nu ska jag försöka titta på mit favorit program "Skenet bedrar" innan det är dags för kudden. Hmm, nu försvann bilden igen...

Ha det gott och blås inte bort.

bye2/Ylva


Lyssna!


Pachelbel´s Canon

http://www.youtube.com/watch?v=hOA-2hl1Vbc


Gillar den.

Rooar!!

Nu är jag så där frustrerad och irriterad igen. Vad förväntar sig vissa människor egentligen? Önskar att jag kunde skriva om det här, men jag tror inte att det är en bra idé. Jag får väl ställa mig i ett hörn och morra tills det känns bättre istället. Morrrrr!! Annars har helgen och Växjöresan bara varit bra. Alltid superkul att träffa alla goa kursare. Den här gången fick vi tid att prata om vår slutuppgift. Vår grupp ska profilera en förskola på landsbygden. Ganska spännande faktiskt. Vi får ha visioner bara de håller sig inom rimliga gränser och kan tänkas fungera i verkligheten. Man kan ju alltid önska att vår fiktiva kommun har en väldigt god ekonomi :-)... eller är det en utopi?

Nu ska jag passa på att jobba undan lite när jag ändå har ångan uppe.

Ha en bra kväll.

bye2/Ylva

Växjö igen

Jaha, då var det dax att åka till Växjö igen och lära sig lite nytt.
Det har gått fort mellan gångerna den här terminen, men nu är det sista innan slutuppgiften på den här kursen i januari.

Jag lämnar köket åt sitt öde ett tag. Får ta tag i det när jag kommer hem så allt kommer på plats igen. Himla mycket grejer är det. Vi har i alla fall fått upp hyllorna över bordet nu så det börjar se bebott ut. Vad det gäller badrummet så är det smådetaljer som handdukshängare, toapappershållare, lite hyllor och annat som måste inhandlas innan det blir klart. 

Jag börjar bli trött på den här röran nu. Fick ett litet spel i eftermiddags när jag inte hittade häftpistolen. den var INTE på sin plats. Tänkte att då är den nog på altanen, men ... Där var ALLA verktygen. Jag blev galen och började röja. Alla verktyg på en plats för vidare transport till sina rätta ställen (det får maken göra när jag är borta), sånt som ska slängas i en hög (den blev ganska rejäl) och sånt som maken inte kan slänga utan måste fundera lite på i en hög....osv. Nu kan man gå ut där och faktiskt få plats.Nu måste jag nog kolla över packningen och sen blir det sängen.

Sov Gott!

/Ylva

Sugen

Det här är jag sugen på just nu...

                                                                                 Bilder: ©Ylva

...en macka med kalvsylta och rödbetssallad!
Det är väl märkligt vad man kan bli sugen på konstiga saker när man är sjuk.
Jag ligger hemma idag med ont i magen. Inte direkt sugen på nåt egentligen men så får jag syn på en sån här macka!
Är i alla fall inte sämre än att jag kan plugga lite. Ligger på soffan och läser kurslitteratur och reflekterar. Lagom arbetsamt :-).
Satte på TV:n nyss och hittade en gammal Åsa-Nisse film. Kunde inte låta bli att titta: Jag älskar gamla svenska filmer.

Nu ska jag försöka äta en banan och dricka lite Loka. Härlig lunch!!

Sköt om er!

bye2/Ylva

Pepparkakor

Snart dax att baka pepparkakor. Eller inte...
Vi har som tradition att baka pepparkakor den första lördagen i december. Mamma, Elin och jag brukar baka tillsammans. Det har vi gjort sedan Elins första jul. Nu mera brukar det vara Elin och mamma som bakar och jag passar ugnen och fixar lite julgodis. Elin brukar också hinna med att baka Lussekatter åt mig. Det går ju så fort när hon gör det och bra blir det också. Har man en egen bagare/konditor så ska man väl utnyttja det =). Hon har lovat att baka Macarons eller Makaronis åt mig också. Recept finns på Recept.nu.

När jag surfade runt hittade jag denna sida, Formina och blev helt frälst. Måste ha!!


Bild lånad från http://formina.se/

Helgen har gått fort. Har hunnit med en massa fix i köket.
I gårkväll var vi på fest hos en arbetskamrat till maken. Mycket trevligt. God mat och mycket prat. Det var första gången jag var hemma hos dem och jag måste säga. Så fint!!! Ett vackert renoverat 1700-tals hus. Mycket smakfullt.
Jag vet att du läser detta, Ylwa, och jag måste säga att jag är imponerad. Så vackert! Måste få komma dit igen och gå en ordentlig husesyn ;-).

                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2/Ylva

En vanlig lördag

Här har fixats idag. Maken och sonen har räfsat hela trädgården så nu är alla löven borta. Själv har jag jobbat inne. Tänkte gå ut och ta in restrande krukor i växthuset, men då regnade det så det fick vara. Istället så målade jag under skåpen över diskbänken, en dörrkarm och hyllplanen som snart ska upp i köket. Har blivit lite pluggat också och det känns ju alltid bra. Svågern har varit här och satt fast toastolen så nu fungerar den. Bilder på badrummet kommer så småningom.
Just nu så slappar jag i soffan i väntan på att det blir dax att ge sig iväg på fest.

I går var jag med Gurra hos hans läkare. Alla prover var bra så nu är det bara att vänta på operation av stomin. Han hoppas på att få en tid snart.

Efter läkarbesöket var vi på EM-möbler och hämtade det nya köksbordet. Det och fyra stolar fick precis plats i bilen. Gurra följde sedan snällt med mig och köpte en gardinstång till köket. Hade tänkt mig en vit, men det blev det inte. Vidare till IKEA för en liten sväng och titta på möbler till Gurras rum. Vi har planerat att tapetsera om där på nyåret och då funderar han på lite nya möbler som även kan fungera om han plötsligt får för sig att flytta hemifrån.

Nähä, nu är det nog dax att börja göra sig iordning för kvällens begivenheter.
Ha en trevlig lördagskväll.
Det ska jag ha.

bye2/Ylva


Tävling igen!

Hittade denna tävling hos Milliez. Är så klart med och tävlar.

Tävling

Jag är med och tävlar om en Tassimo kaffemaskin hos Ellas Inspiration

En epok går i graven

I förgår spelade Kalmar FF sin sista match på Fredriksskans. När säsongen kör i gång igen så ser vi dem på Guldfågeln arena.

Det var förmodligen många som med ett visst vemod gick till Fredriksskans i söndags eftermiddag för att titta på fotboll. Det var nästan 7000 personer där och före match pågick olika aktiviteter på arenan. Vi som har jobbat ideelt genom åren bjöds på mat. Efter matchen kom föreningens ungdomar in med tända facklor och ställde sig runt planen. Ljuset släcktes ner och det blev ganska effektfullt. Spelarna från dagens match kom också in på planen igen och ordförande Johnny Pettersson höll ett tal. Det hela avslutades med ett bildspel på storbildsskärmen och fyrverkeri ute på kanalen. 

Nu blir det inte fler söndagseftermiddagar i de snuskiga kioskerna. Jag kommer inte att sakna jobbet på Skansen som det varit det senaste året utan jag kommer att minnas de åren när vi skötte kioskerna själva Dennis, Thomas, Elin och alla de andra. Ser fram emot en  ny fräsch arena. Vad vi kommer att få för uppgifter där vet vi inte ännu eller om vi överhuvudtaget kommer att behövas. Vi får se. Nu ska vi i alla fall vila från fotbollen ett tag. =)


En gammal nostalgikiosk


Godiskiosken med sina trotjänare


Insläpp


Inget kan ju slå miljön och vyerna på Fredriksskans.                                                                                 Bilder: ©Ylva
Nu är det över!!!bye2/Ylva


RSS 2.0