Upplyst!

Vi hade lite bekymmer med lampan som skulle upp idag. Det krävdes tre man, eller två män  och en kvinna för att ro det iland och ändå så ramlade lampskrället ner...
Men nu är den uppe och allt fungerar som det ska.

                                                                                 Bilder: ©Ylva
Även badrummet är klart för sin makeover nu. Allt är utrivet, pluggat och klart. Det är bara för hantverkarna att komma och göra sitt.
Ska bli skönt när allt är klart och vi kan börja leva normalt igen. =)
Nu är det dax att göra sig i ordning för 50-års kalas.


bye2/Ylva

TävlingarJag är med och tävlar hos Det vita dårhuset. Avslutas 11 novemberKöket

Nu börjar köket bli klart. Allt det stora är på plats. Nu är det bara finliret eller "piffet" som är kvar. Kan ta tid.
Måste komma på en lösning till fönsterbräda. Antingen en väldigt smal eller så får vi smala av ena änden. Detta pga att den yttersta lådan i skåpet ska gå att dra ut. Ni kan se hur det ser ut på bilden längst ner i inlägget. Tar gärna emot fler förslag om någon kommer på något.


...och så "skåpet"!                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2/Ylva
Det kom ett sms

Jag fick ett sms i kväll från dottern.
"Om pappa kommer hit så får han muffins till kaffet". 
S och Gurra satte sig genast i bilen och körde dit. Hem kom de med varsin påse med jättestora blåbärsmuffins.

                                                                                 Bilder: ©Ylva


Jättegoda!! 

Tack gumman! De satt fint till kaffet.


bye2/YlvaIlska!

Jag brukar sällan bli arg, men nu har jag varit arg två gånger på två dagar. I första fallet berodde det på att människor inte lyssnar på vad man säger och att man måste tala om hur det ska gå till när det egentligen är självklart.
I det andra fallet undrar jag hur dumma i huvudet vuxna människor får bli(förhoppningsvis normalbegåvad och i sin proffession förmodligen både psykologi och pedagogikutbildad). Jag får i mitt yrke som pedagog lära mig hur viktigt det är att vi inte pratar över huvudet på barnen. Nu möter jag en vuxen man som börjar prata med min man om att han ska tillrättavisa vår son. Sonen står bredvid!! Då blir morsan förbannad och säger att du kan prata med honom själv han står här och han är myndig. Vill man att budskapet ska gå fram så är det väl bättre att man pratar med den det berör. Eller?
Kan tillägga att budskapet han hade till min son var säkert berättigat det kan jag inte säga något om utan det var sättet det framfördes på jag reagerar på.

                                                             

Sådär...nu är jag lugn och fin igen och kan fortsätta med det jag ska göra. Tur att vi fick lära oss lite stresshantering när vi var på universitetet nu sist. =)

Ha en fin lördagskväll alla.
Ylva


Matematik!!

I går var jag på en spännande och inspirerande fortbildningsdag i Malmö. Det handlade om Matematik för nyfikna förskolebarn och var hur intressant som helst.
Startade tidigt. Blev hämtad av en kollega kl.5. Vi skulle med tåget mot Köpenhamn kl.6. Sammanlagt var vi 9 stycken från vår kommun som åkte.
Landade i Malmö 8.46. Föreläsningarna började kl.9, men det var nära så vi hann t.o.m få en kopp kaffe innan det började.
Sen spann det bara på hela dagen till kl.16.30 då det var dax att bege sig till stationen för hemfärd igen. Hemma straxt innan 21. Sen var det kudden som väntade.


Miljön var helt underbar. Det var gamla hus från 1400-talet som var vackert renoverade och funktionella.


God mat...


...och massor med mattetips att använda i förskolan.


                                                              Bilder: ©YlvaHar till och med hunnit och testa en del av tipsen på mina barn på förskolan i dag och det blev populärt. De ville hålla på hur länge som helst och det var ju konstigt eftersom det kommit snö i natt och det låg ett tunt snötäcke ute. Men till slut fick jag ut dem en stund. :-)

Ha det gott!
I morgon är det fredag.

bye2/YlvaBelysning i höstmörker


Bild lånad från http://www.lampgallerian.se

Den här taklampan har vi valt till köket. Den heter Nero och kommer från Massive. Tycker att den har en ganska häftig och modern design. Vi var dessutom helt överens om att den lampan skulle vi ha.
Till bänkbelysning har vi valt spotar med dimmer. Det är en LED-belysning som kommer från DesignLight. Ska visa den när vi har satt ihop den och den har kommit på plats.

Ha det gott!
Ylva

Datorsupport...nuu!!

Sitter och trasslar med virusskyddet på min andra dator. Programmet säger hela tiden att produktnyckeln är ogiltig?? Men om man går in och tittar på mitt konto så ska det gå att installera på två datorer till. Fattar ingenting?? Jag blir galen, datorn måste fungera i morgon. Den ska med till Växjö på fredag. Dax för universitetet igen.
Nu händer det grejer på den andra datorn. Kanske har jag lyckats ändå. Återstår att se.

Vi höres.
Over and out.


Två tävlingar!Tävla om de här fina faten hos Hem och Lycka. Det gör jag. Tävlingen pågår till den 31 oktober.

och en till...
Hos Ellas Inspiration kan du vinna dessa fina skålar från Cosas


Ylva

Hjälp, vart tog tiden vägen?

Jag hade en ambition att blogga lite den här veckan och visa er lite bilder från köket. Men tiden har gått så fort. Det har varit föräldramöte, personalmöte och Vfu + alla skoluppgifter. Mycket att göra med andra ord. Renoveringen fortskrider. Taket är nu uppe och jag har grundmålat bröstpanelen. Tanken är att jag ska måla den i morgon. I morgon har vi också tänkt att åka och titta på armaturer till köket och köpa svart fog till kaklet. På söndag kommer killen som ska tapetsera och tittar på vad som måste göras innan och S ska börja ta bort den gamla fogen i kaklet. Själv tänker jag plugga och plocka in pelargoner på söndag. Alltså helgen är bokad. Vi satte Håkan i målarbutiken på att ta reda på vart vi kunde få tag på tapeten vi ville ha och han klarade uppdraget. Den fanns hos Eco-tapeter och är nu beställd. Vi har också beställt en spegel med belysning till badrummet och lite hyllor dit. Vi preliminärbestämde också ett datum för renoveringsstart av badrummet så nu är det på G. 
Ska försöka lägga in lite bilder i morgon.

Ha nu riktigt mysigt fredagsmys!
Kram Ylva

Godmorgon världen!

Idag mår jag uselt. Har en hemsk huvudvärk som började med migrän i måndags, men som jag har lyckats hålla i shack. Jag är superstressad över uppgifter som måste skrivas och dessutom ska jag iväg på VFU (fast det är ju kul). Kort sagt så skulle jag behöva vara hemma och jobba ifatt för två kvällsmöten den här veckan har inte gjort saken bättre.
Men så möts jag av den här vackra vyn när jag öppnar ytterdörren och då känns allting mycket bättre.

                                                                                 Bilder: ©Ylva

Ta vara på dagen och ha det gott alla!

RSS 2.0