Skördemarknad

I kväll har vi haft Skördemarknad på Förskolan. Barnen har sålt olika saker såsom egentillverkade alster, pajer, äppelmos, plommonmarmelad, plommonchutney, äppeldricka, grönsaker och så hade vi lite loppis. Allt ätbart har barnen också syltat och saftat själva. Det har varit ett utmärkta tillfällen att jobba med matematik.
Bilderna får tala.


                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2/Ylva

Nymålat!

Nu är det färdigmålat.
På onsdag ska luckorna sättas på plats.
Till helgen ska jag nog ge mig på bröstpanelen och efter helgen ska taket upp.
                                                                                 Bilder: ©Ylva

(Bilderna är inte så tydliga. Det var svårt att ta mot det vita.)bye2/Ylva

Äppelmos


                                                                Bilder: ©Ylva

Förutom att ha målat idag så hann jag även göra äppelmos och äppelchutney.
Gurra hjälpte mig att skala och röra så det gick snabbt. Vi gillar äppelmos med lite bitar i som man kan äta som kräm. Jag har ett superenkelt recept.

Äppelmos

3kg skalade och urkärnade äpplen skurna i bitar
1kg socker
1 flaska (33cl) vatten

Koka upp vatten och socker.
Häll i äpplena när lagen kokar och koka 10-15 min eller tills du får den konsistens du vill ha.
Förvara i frysen.
Ha det gott alla!


bye2/Ylva


Tävling

Jag tävlar.


Jag tävlar om ett valfritt änglasmycke från Silverbiten.
Tävlingen finns hos
Familjen Pettersson


Tid

Visst är det märkligt att ju mer man har att göra ju mer får man gjort. Det föder liksom energi. I alla fall jag är sån att om jag inte har nåt på gång eller nåt jag måste göra så dimper jag lätt ner i soffan och bara glor på tv eller surfar runt på internet. Men när det är mycket på G så kommer jag på nya saker hela tiden som jag gör. Som nu t.ex. massor att göra på jobbet med förberedelser för vår Skördemarknad, 5-årsgrupp mm. Dessutom så ska jag göra Vfu (praktik) i utbildningen, det är flera olika uppgifter på gång både individuellt och i basgruppen, diskussioner på forumet....
Utöver det så pågår köksrenoveringen för fullt. Ledig tid går åt till att flytta grejer, slipa och måla alla skåp. På tisdag kommer luckorna och sen ska bröstpanelen målas vit och taket ska upp. I går var Agne som hjälper oss med köket här och vi bestämde hur det platsbyggda vitrinskåpet ska se ut...
Genast poppar idéer runt i mitt huvud. Knoppar, hyllor, krokar, ett vinställ kanske? Hur ska jag organisera om i skåpen, bäst att passa på när man ändå måste flytta alla grejer osv...
Som sagt det ena leder till det andra så vi passade på att köpa ett nytt kylskåp. Det gamla har fått snurren. Är för varmt där mjölk ska vara och i grönsakslådorna fryser det. Spelar ingen roll hur vi ändrar temperaturvredet.

Tyvärr så kan jag inte visa några bilder från köksrenoveringen. Mitt minneskort till kameran har fastnat i min mini-pc. Ni anar inte hur frustrerande det är. Var på El-giganten idag, men de kunde inte hjälpa mig eller rättare de vågade inte utan bad mig komma tillbaka på lördag då deras tekniker jobbar. Killarna både på serviceavdelningen och dataavdelningen försökte verkligen men vågade inte riskera att datorn skulle gå sönder. Så det får bli en tur till stan på lördag då.

Ha det gott alla!


bye2/YlvaHöstrusk och feber

Ligger i soffan och känner mig lite uschlig. Gick hem från jobbet idag vid lunch med huvudvärk och ont i kroppen. Förmodligen hade jag feber också. Han dock med en tur till skogen med femåringarna i ösregnet på förmiddagen, men sen orkade jag inte mer.
Nu blir det några dagars vila. Ska försöka läsa lite och skriva en uppgift. Det var ganska skönt att ligga under en filt i sängen i eftermiddag och lyssna på regnet. När jag blir piggare så ska jag fortsätta att fixa i köket. Det börjar hända saker där nu.

Ha det bra, vänner.
Ylva


Bilder från Växjö

Teleborgs SlottEfter roliga lekar så blev det fika i slottsparken.Leta natursaker med ett tema. Här är det bokstäver till vänster. Till höger....har jag tyvärr glömt.


Ut i skogen ska vi gå.....


                                                                                 Bilder: ©Ylva
Vi har sanerat ormar i skogen. Gul kolaorm kanske?


Lite av det vi gjorde i skolan. Sen var det musik, bild och kommunikation också...


Ha det gott alla!


bye2/Ylva

Sova

Sitter på hotellrummet efter en lång dag på universitetet. Mycket trevligt med många praktiska övningar.
Kvällen har vi tillbringat på restaurang Akropolis med god mat och dryck i trevligt sällskap. Ska uppdatera er med lite bilder imorgon. Just nu är jag för trött. Måste sova har en lika långa dag i morgon.

Godnatt alla!

Växjö here we come...

Jaha, i morgon bär det av till universitetet i Växjö igen för lite nya kunskaper. Ser fram emot att träffa alla goa kursare igen. Ska försöka hålla er uppdaterade. Nu är det sovdax snart.

Natti!

Trötter

Känner mig som en urvriden trasa just nu. Tisdagarna är tuffa, men det vägs upp av alla förväntasfulla och glada barn. Toppen på allt var när jag fick omdömet av en 5-åring idag att gympan var jättekul!! Då känner man att det är värt slitet. Jobbar med en helt underbar grupp 5-åringar. Hur kul som helst. Känns härligt att jag har fått förtroendet av mina kollegor att ha den här gruppen trots att jag är barnskötaren i arbetslaget, men snart (om 3 år) är jag lärare i förskolan.
Huvudet känns också proppfullt just nu. Mycket på jobbet, på väg till universitetet för nya uppgifter, renovering hemma...Ja, det är mycké nu! Men livet är underbart!
Jag mår så bra och tycker att det är så roligt. Konsekvens är väl att man är trött som en tok när kvällen kommer. Kanske det är dags att leta upp kudden nu och ta lite välbehövlig sömn? Sovmorgon i morgon.

Ha det gott alla!
Nu ska jag sova.Ha det gott alla!


bye2/Ylva
Nu är det på gång

I helgen började vi riva i köket. Köksluckorna åkte ut och har nu vandrat vidare till tippen. På söndagseftermiddagen var det ett förfärligt stönande i köket. Maken skulle ta bort de gamla övermålade gångjärnen. Han gillade inte att ligga på knä på golvet så varje gång jag passerade så suckade han tung i jakt på sympati.
Sonen tyckte att vi kunde strunta i att sätta dit de nya luckorna. Det var ju så praktiskt nu när man ser allting och slipper öppna dörrar när man ska ha något. Själv är jag glad om jag slipper se röran. Det ska dock bli en rejäl utrensning av prylar.

Hela sommaren har vi letat efter ett skåp som skulle kunna passa i köket när vi möblerar om. Har en del alternativ, men inget som jag har fastnat för helt. Har fått ett förslag av Agne, som vi köpt köksluckorna av som jag funderar på. Det lutar nog ganska starkt åt det. Återkommer med en närmare beskrivning senare.

På fredag bär det av till universitetet i Växjö igen. Ska bli kul att träffa alla kursare igen.
Nu ska jag skriva klart den sista uppgiften och sen blir det sängen.

Godnatt alla!

Ha det gott alla!


bye2/Ylva


                                                                                 Bilder: ©Ylva

RSS 2.0