Åh, jag bara undrar

Varför måste allting vara så krångligt? Varför blir allting så stort och invecklat? Det suger musten ur mig. Just nu har jag inte lust med nånting på grund av såna där bökiga grejer som måste lösas. Och allting bara för att jag vill att det ska bli rätt.

Och så rapportskrivning...fast där tror jag att jag är i fas. Lite trött blev jag dock när jag försökte organisera rapporten. Äh, det fixar sig nog.

Nu tror jag att jag ska avreagera mig lite med att slita ner lite tapeter. Känns ändå inte som om jag kommer att kunna sova på en stund. Sicken tur att vi har "tappat" en dag den här veckan då. Det är redan onsdag i morgon och sovmorgon!!

Längtar till fredag. Det ska bli min trädgårdsfixardag. Om jag är klar med plugget förståss....
Behöver nog kolla upp litteraturen til nästa kurs...
Ja, ja ...tapeter var det...

Sov Gott! (om ni kan)

bye2
/Ylva

En mus i vårt hus

Vi hade lite problem med möss på vår inglasade altan för nån månad sedan. I röran som uppstod med renovering och sånt så förvarade vi ganska mycket grejer på altan. Bland allt detta så glömde vi en korg med äpplen där. Men den hittade såklart några möss. Vi lyckades dock fånga in dem med lite ost i ett par musfällor. Sen var vi av med det problemet.

Gissa om jag blev förvånad när jag lyfte på locket till min kaffekanna när jag städade altanen nu i helgen. Kolla vem som tittade fram...


                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva
Äggröra

Idag har jag varit på Äggröran i Runsten. Runsten är en liten by på östra Öland. Min pappa är född och uppvuxen där och jag har en del glada barndomsminnen därifrån eftersom min farfar bodde där tills han gick bort 1982.
Vi har också våra bästa vänner i Spjutterum, en annan liten by, inte så långt från Runsten. Jag passade på att besöka Äggröran tillsammans med min kompis S och hennes barnbarn. 

Det var ett härligt väder och byn bjöd på både underhållning, förtäring, kultur, loppis och en hel del annat.

 

Lite påskprydnader tillverkade av barnen på Runstens förskola och skola.

Den nya brandstationen och brandbilen visades upp. Det gillade den lille killen vi hade med oss =)


                                                                                 Bilder: ©Ylva

Sist men inte minst så var det en liten miniutställning med "raggarbilar".


bye2

/YlvaPåskpyssel

Jag måste bara visa dessa underbara påskkycklingar som barnen på förskolan gjort.
                                                                                 Bilder: ©Ylva


Och så några tänkvärda ord så här i påsktider till er tjejer:

Vi kvinnor är änglar...... tills någon förstör våra vingar.
Då flyger vi vidare på ett kvastskaft.
Ingen jävel ska säga att vi inte är flexibla!

 


Glad Påsk!

Choklad !! <3<3

Jag har ansökt om att bli Testpilot för Fazers choklad.
Testa du med http://smartsontestpilot.se/karl-fazer/bli-testpilot/

http://www.youtube.com/watch?v=YldyZZA73TM 

Lycka till!
Ylva


På tur

Idag kunde vi inte motstå det vackra vädret utan tog oss en tur till Borgholm. Efter att ha kört ett ryck på morgonen då S och A körde nedklippta grenar och annat till återvinningen och jag pluggade en stund samt hann och putsa några fönster i uterummet så bestämde vi oss för att åka till Borgholm. Ja, vi hade ett ärende, vi skulle åka till Ölands Korgimport och titta på ett nytt bord till altanen. Vi passade också på att promenara en stund i Borgholm. Solen sken dock med sin frånvaro men det var varmt och skönt.

Efter att ha ätit varsin pizza på Pappa Blå så tog vi östra vägen hem. Då kom solen och det var riktigt vackert. Vi passade också på att stanna till hos kompisarna i Spjuterum. Där fick vi kaffe.

Hittade vi nåt bord då? Japp, ett bra bord till ett bra pris, så det får det nog bli.


Bild lånad från Brafab

Nu ska jag ägna kvällen åt lite läxläsning kombinerat med tv-tittande.
Hmm, kanke får bli ett glas vin istället för läxläsning(kan göra det i morgon). Vi får se =)))

Ha en trevlig fredagskväll


bye2

/Ylva


Tävling igen!


Jag är med och tävlar om den här fina bokstaven hos Gardenwithlove


Tävling  hos Gardenwithlove.
avslutas sista april

Guldfågeln Arena

Jaha, då har vi sett KalmarFF på Guldfågeln Arena för första gången. Och det gick ju bra och slutade med vinst. 3-2 till FF. Det var en mäktig känsla att sitta där i solskenet tillsammans med nästan 12000 andra åskådare och heja på FF. Spännande var det också.

Vi har fått världens glidarjobb så Elin, Thomas och jag gick mest omkring och bara njöt av stämmningen. Ja, vi kollade vad vi skulle göra efter matchen. Det jobbet tar ca. 10 min. Vi vek soptunnor i papp en stund också. Det var lite meck innan vi fick de "fyrkantiga" lådorna att passa i de åttakantiga locken. Vi var fem personer som hade svårt att komma på hur man skulle vika, men när vi äntligen kom på den rätta knycken så gick det som en dans.

Lite teknikaliteter som kan bli bättre märkte vi av, men det är inget att gnälla över. Vi ser fram mot nästa match.                                                                                Bilder: ©Ylva


bye2

/YlvaTävlingar!

Hittade några tävlingar som jag givetvis måste delta i. =)

Jag tävlar hos Anskus kammare om tre stycken kryddkrukor.


Jag tävlar hos Hildas hem om dessa gula söta kycklingar.
tävlingen avslutas 15 april


Söndagen som gått

Den här söndagen började bra med sovmorgon efter en tuff fredag-lördag på universitetet. Men jag tror minsann att rapportskrivandet har börjat falla på plats så det ska nog gå bra.

När jag sedan loggade in på Blackboard så hade jag fått meddelande om att jag var godkänd på Nordin- Hultman uppgiften. Kändes bra eftersom jag hade förväntat mig att jag skulle få komplettera den.

Sen har dagen gått i ett rasande tempo. Vackert väder var det så jag passade på att städa växthuset och tvätta det. Hann även med att frisera mina pelargoner och diska krukor - 100-tals!!
Började också städa på den inglasade altanen som i vanliga fall brukar vara i ordning nu. Vi brukar sitta där på Gurras födelsedag och han fyller på torsdag. Hinner nog inte klart.
Middagen lagade S - Det blev pizza såklart!

I morgon är det premiär på den nya arenan som gäller så då går den kvällen. Ska bli kul!
   Hej FF!!        

Nu ska jag sjunka ner i soffan och bara softa.

Tyvärr så har jag inte hunnit fota nåt idag så det får bli en gammal pelargonbild.


                                                                                Bilder: ©Ylva


Njut av kvällen!

bye2
/Ylva


Pluggar

Händer inte så mycket här just nu. Sitter mest och skriver på mitt skolarbete. Vi ska skriva en gemensam rapport och det är inte lätt. Men på nåt sätt ska vi nog få ihop det.På fredag åker vi till universitetet igen för att bli lite klokare och träffa våra kamrater. Det är ju alltid lättre att göra ett grupparbete när man kan träffas. Vi knäckte en bra idé till vår redovisning när vi chattade sist så den känns nästan färdig.

Som vanligt blir det väl utgång på fredag kväll med gänget. Vi skulle visst prova ett nytt ställe den här gången. Kanske dax att överge "greken" =)

Nähä, åter till skrivandet.

Vi höres


bye2
 /Ylva


Nu kan våren komma

Idag har det varit riktigt skönt ute trots att solen lös med sin frånvaro. Jag passade på att sopa upp det sista glaset på altanen efter vinterns härjningar. Ja, vi hann inte ta in våra bord från altanen innan snön kom i massor så de blev stående. Vårt nya tak är blankt och halt så vi har haft ständiga takras i vinter. Vid ett av dessa ras så kraschade ett av våra glasbord, så i takt med att snön smält så har glaset kommit fram.
När jag ändå var i farten så passade jag på att skura altanen och spola bort gamla löv. Nu är det bara att sätta ut möblerna, måste förstås köpa ett nytt bord, så kan våren komma på riktigt.

Ett vårtecken hos oss är i alla fall grodan "Benke" som nu intagit sin plats bredvid en lila pensée.


                                                                                Bilder: ©Ylva


bye2
 /YlvaRSS 2.0