Puh!Det gick! Jag känner en viss lättnad när alla uppgifter är klara och ivägskickade. Det var i senaste laget, men jag har två dagar tillgodo. Varför ska det vara så svårt att fokusera när man vet att man har lång tid på sig? Kanske berodde det på att alla uppgifter skulle lämnas in samtidigt och det var sommar? Nåja, nu är det klart och jag kan koppla av.
a1292

Nu blir det till att fokusera på packningen och veckoslutet i skolan.

bye2

/Ylva


Vill ha...

Skål Fay Red Plåtburk Fay Red
Bilder lånade från Syster Lycklig.

Greengate har kommit med Fay-serien i rött. Så fina!
Skulle passa fint i mitt kök eller till jul. De små skålarna är perfekta att ha smågodis eller nåt annat gott i.  Lattekopparna (ej med på bild) är också superfina.bye2

/Ylva

På lingonröda tuvor...

På lingonröda tuvor och på villande mo
där furuskogen står och susar
susilull och susiulo
Där kan du se dem en och en
och stundom två och två
på lingonröda tuvor komma dansande på tå.

                                      (Flickorna i Småland med Göingeflickorna)                                                                                 Bilder: ©Ylva

Nu har jag frusit in 5 kg lingon. Jag har visserligen inte plockat dem själv men jag vet att de är plockade lokalt på en plats nära mig.
Det är gott att ta upp en påse och koka lingonsylt när man behöver det. Och det är ett måste i den här lingongalna familjen. Vi äter lingosylt till nästan allt.

Godnatt!

bye2

/Ylva

Tävlingsdax! Bli varm om fötternaJag är med och tävlar om ett par Uggs från Lundmyr of Sweden från Sagoliktbyanna.se hos Evelina
tävlingen avslutas den 1 september

Lycka till!
/Ylva


Hemtenta

Vad var det nu som fick mig att börja plugga?? Funderar allvarligt på det nu när jag sitter här och kämpar med min hemtenta om Barn och Socialisation. Sliter mitt hår och fattar ingenting???

Men jag vet ju att jag har känt så här förut och det har alltid gått vägen. Jag har drygt en vecka på mig innan jag måste vara klar, så det ska nog gå.

Jag sitter hemma och pluggar idag eftersom magen inte är okej. Jag drabbades av nåt magkör i helgen och kan fortfarande inte äta ordentligt, har lite magknip och behöver ha en toalett i närheten. För övrigt mår jag toppen!

Muntrade upp mig med en liten ros när jag var ute och hämtade posten. Den sorten som får vara i fred för råddjuren.


                                                                                Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva

Rådjur

Rådjur är vackra, men inte i min trädgård. Läs vad min granne säger i Ölandsbladet.

I år har jag inte planterat någonting i mitt trädgårdsland. Det finns bara lite kryddor och perenner där samt en massa OGRÄS. Förra året gjorde jag ett tappert försök, men rådjuren åt upp rubb som stubb. I år har de ätit upp alla mina rosenknoppar. Sammanlagt har jag väl hunnit njuta av fem rosor i blom, förutom de vita buskrosorna som de inte verkar bry sig om. Kanske beror det på att de står på framsidan nära vägen.
Rådjuren har t.om. varit inne i växthuset och ätit på mina Rosenbönor!! Även pelargonerna som står ute har de ätit upp knopparna på  i år. Trodde inte att de gillade doften. Växterna jag har på utealtanen har dock fått vara ifred. Dit upp vågar de sig inte.

Grannen har hängnat in sina land och satt upp stängsel mot vår lilla skogsremsa som går mellan våra hus och fotbollsplanen. Det har varit den vägen rådjuren kommit in, men inte hjälpte det! De gick in genom grindhålet på framsidan i stället.

Inte är de rädda heller. Kan stå helt oberörda och äta på våra hallon och krusbärsbuskar fastän vi är ute på altanen.  En gång i sommar när sonen drog upp persiennen så såg han ett rådjur ute i trädgården. Han gick ut och kunde gå nästan ända fram till det innan det reagerade och sprang.

Nä, nu är de för många och för tama. Visst ska vi använda naturen tillsammans, men det jag odlar vill jag kunna njuta av innan nån annan äter upp det.                                                                                 Bilder: ©Ylva

bye2

/Ylva

NostalgiKalmar Stadsfest Rolandz spelar Syster Jane.
Jag kastas tillbaka till  årskurs 3 och skolgården där vi stod på gungorna och skrålade om Syster Jane.

/Ylva

Världens bästa jobb!!

Jag har som jag säkert tjatat om tidigare fått förmånen och vara med och starta en helt ny förskola. En förskola med ett nytt tänk, ny miljö, nytt arbetssätt, nya personalkonstellationer men framförallt alla nya barn. För mig är alla barnen nya bekantskaper. Vi har inte träffats förut.
Förra veckan kom alla barn som tidigare varit i någon verksamhet i kommunen och nu fått en ny plats. Denna veckan har alla barn som inte varit på förskola tidigare börjat. Vad spännande det är att möta alla.

Vilka fantastiska strategier barn har att lära känna nya människor. I dag skulle jag vara ute med några barn medan en grupp inskolningsbarn var inne. Några av dessa barn som skulle vara med mig hade jag aldrig träffat. De som hade sett mig förut och insett att hon ska nog vara här hejade glatt och började leka. Några av de andra höll sig en bit bort och iakttog mig.
En liten flicka på ca 2 år höll sig en bit bort från mig. Jag försökte locka henne att komma och leka i sandlådan tillsammans med två andra barn, men det ville hon inte. Efter en stund kom hon fram till mig och visade tydligt att hon ville att jag skulle hålla fram mina händer. När jag äntligen hade förstått vad jag skulle göra så höll jag fram händerna. Då lägger hon en  liten sten i varje hand. Jag säger: "Har du hittat stenar! Titta en här och en här" (visar med händerna). Hon plockar stenarna från mina händer och lägger dem på en rad på kanten till sandlådan. "Nu är det två stenar, säger jag" Hon tar stenarna igen och lägger dem i mina händer. Och NU var kontakten etablerad. Vi höll på en lång stund och plockade stenarna fram och tillbaka på olika sätt, letade reda på fler stenar. Ja, ni kan bara gissa vad roligt man kan ha med några små stenar.

Det mest spännande i den här berättelsen var hennes strategi att ta kontakt och det mötet det blev mellan oss.

Jag älskar mitt jobb!! Men jisses vad trött man blir av alla nya inskolningar och nya intryck.

Nu är det nog bäst att jag tar tag i mina skoluppgifter en stund igen innan jag somnar.

bye2

/Ylva

Fredag

I dag är det ledig fredag, vackert väder ute och här sitter jag med min dator och tampas med mina uppgifter. Men jag gör det hellre idag så jag kan vara ledig i morgon...

I kväll blir det Kickoff med jobbet. Hoppas att det vackra vädret håller i sig. Vi ska äta buffé vid stranden.  Det blir trevligt, så håll tummarna för att regnet håller sig borta.

Over and out for now.
/Ylva

Nämen Hej!

Nu var det ett bra tag sedan jag var här och skrev nåt, men det har varit fullt upp...

Nya jobbet har tagit mycket kraft och energi sista veckan och dess emellan har jag försökt plugga.

Min chef sa nåt klokt härom dagen med anledning av att vi håller på med den nya förskolan "Fokusera på det ni HAR gjort istället för att lägga energi på det ni INTE har gjort" Så nu ska ni slippa höra vad jag inte gjort utan jag ska berätta vad jag har gjort istället.

Sista semesterveckan lekte vi turister och åkte runt på lite små utflykter i trakten häromkring. På måndagen tog vi far och mor med oss åkte till Gårdby Café och Lanthandel. Där blev det lite god fika i trädgården och shopping i butiken.

Vi tog också en tripp till Kosta och Norra Öland och hade det alldeles underbart. Vi hade tänkt åka till norra delen av ön på torsdagen, men som tur var så bestämde vi oss förr att åka på onsdagen. På torsdagen, ja då öste regnet ner och fortsatte så under de återstående semesterdagarna.
                                                                                Bilder: ©Ylva

Vet att det är lite sent och min semester är över, men här kommer lite bilder från min sommar. I nästa inlägg ska jag visa lite bilder från vår Kretaresa.


bye2

/Ylva

RSS 2.0