Loppisfynd

I går när vi var på väg till pappa på sjukhuset så stannade vi till på loppisen i Folkets Park. Loppis är alltid kul och roligare blir det ju om man kan fynda lite. Jag samlar på udda vinglas och hittade två stycken för 10 kr/st och en
gammal flaska för svagdricka för 15 kr. Helt ok!


                                                                                 Bilder: ©YlvaHa det gott!!


bye2/Ylva

Helgen som gått

Helgen som gått har varit omtumlande. Jag började som vanligt helgen med min lediga dag i fredags. Den här fredagen var även maken ledig. Han brukar vara ledig på torsdagar men den här veckan hade han bytt. Visst är det trevligt att vara lediga samtidigt, men jag vill helst vara ledig själv eftersom jag ska plugga och det är så lätt att hitta på något annat när man blir "störd".

S hade dock lovat att skjutsa in mina föräldrar till sjukhuset. Pappa skulle in och ta bort splinten han hade i bäckenet och "skjuta" sönder några njurstenar som har besvärat honom hela hösten. I november var han inlagd och de skulle fixa till det med en splint, men det fungerade inte och nu skulle de alltså ta bort den. Operationen skulle göras under dagen och han skulle få åka hem samma dag.

Jag ligger bra till i tid med mitt pluggande och mina uppgifter så jag skrev rent några intervjuer på morgonen och kollade lite fakta. Sen färgade jag håret och var färdig lagom tills S kom hem vid halv 10-tiden.

Eftersom jag hade hunnit med det jag skulle i skolarbetet så hade jag planerat in en runda till stan för lite shopping. Bl.a present till maken som fyllde år i går och hämta lampan vi hade beställt. Jag åkte till stan och fick snabbt uträttat det jag skulle. Lampan fanns inte så det blev att vänta med det. Present inköptes. Sen åkte jag till City Gross och handlade lite bl.a kalvfilé till kvällens födelsedagsmiddag. Ja, vi skulle ha en liten egen middag dagen innan och fest på lördagen. Plantagen hanns också med för inköp av lite blomster innan det var dags att bege sig hem till mamma och äta lunch. Efter lunchen åkte S och mamma in till sjukhuset för att hämta pappa och jag tog en promenad hem.

Eftermiddagen blev lugn. Vi städade och fixade inför lördagens fest och jag läste lite. Vid kvart över 4- tiden ringde telefonen. Det var mamma som sa att pappa fått en insulinchock (han har diabetes) och ramlat och hon kunde inte få upp honom. Vi kastade oss i bilen och åkte dit. Det var ingen fara när vi kom dit pappa var klar och kontaktbar och vi hjälpte honom upp. Det märktes att han inte mådde bra och under tiden vi var där märktes en tylig försämring så det blev att ringa ambulans.

Nu är pappa på sjukhuset och mår förhållandevis bra. Det tillstötte komplikationer som de inte hade koll på efter operationen han gjorde på förmiddagen. Det hemska är bara hur man kan skicka hem en äldre person utan att kolla upp att allt är ok och att han klarar sig själv.

Det var lite oroligt på lördagsmorgonen innan vi fick klart för oss att allt var bra. Syrran tog mamma med sig och åkte in till pappa. Han mådde mycket bättre.

Födelsdagsfesten blev av och vi hade mycket trevligt. Jag bjöd på Kycklingenchilladas och Elin hade bakat blåbärsmoussetårta. Supergod!

                                                                                 Bilder: ©YlvaDet blev ett långt inlägg om sjukdom, men nu känns det ok. Vi har varit och hälsat på pappa idag och han var pigg. Det tar säkert ett tag innan medicinerna verkar helt. Men han mår klart bättre.
Dessutom så har Gurra fått opertionstid. Snart...Ha det gott!!


bye2/Ylva


Odd Molly

Jaha, även jag har fastnat för Odd Molly. Finns så mycket fint, men dyrt. Just nu passar det inte min kassa, om jag inte vinner storkovan eller hittar en burk med pengar som jag glömt bort, förstås. Man kan också göra som Gurras kompis. Han åkte taxi och när han klev ur taxin så hittade han pengar på gatan som någon tappat. Räckte till taxiresan!! En del har tur...

Hur eller hur så står några plagg från Odd Molly högt på min önskelista.


Ka-ching Pocket Dress. Bild från Tintinstyle

Ka-ching Wrap Bild Tintinstyle

Även Provrummet.se har en del fina saker som kanske passar min kassa bättre. Kanske kan kosta på mig något därifrån så småningom när julens efterdyningar har lagt sig.


Maggie Dress Bild Provrummet.se

Eugéne blouse Bild Provrummet.se

Har lite utgifter kvar. Kurslitteratur, resor till skolan och födelsdagar bl.a. Sen får jag se vad som blir över till mig. =)

Ha det gott!!


bye2


Söndagkväll

Jaha, nu var helgen slut igen. Det går så fort. Den här helgen har jag i alla fall fått lite gjort på min lista och även hunnit roa mig lite. Det behövdes. Förra veckan var lång och tung med långa och sena arbetsdagar inklusive p-möte.

I fredags, min lediga dag, var jag och en kollega på IKEA och handlade prylar till vår avd. Vi håller på att förändra våra miljöer och vi är fulla med ideér, men det är inte alltid det finns pengar. Så det gäller att passa på. Vi hittade det vi ville ha så i morgon ska vi skruva möbler och fixa. Barnen brukar gilla att få jobba med sånt.

I fredagskväll var vi ute och åt med Elin och Alec. Mycket trevligt, men vi var hemma tidigt för Elin skulle börja jobba kl. 3 så hon måste hem och sova.

Fått ganska mycket läst av det som ska läsas till mina uppgifter i helgen också. Nu ska vi bara sätta ihop lite frågor och börja intervjua barnen. Spännande. Vi, min grupp alltså, har valt att försöka ta reda på vad barnen vet om hur vi ser ut inuti. Bra att kunna koppla det till det jag jobbar med i min grupp.

Har också varit i stan och beställt en fönsterlampa till köket. Fick inte tag på den vi hade tänkt, men den här blir nog bra också. Jag har valt en vit Becky från Markslöjd.


Becky
Bild lånad från Trivselljus.se

Gillar den här också. den heter Fröseke (bild lånad från Markslöjd)

Nä, nu är det dags att säga godnatt.

Sov Gott alla!!

bye2/Ylva


Godkänd!

Yes!! Vi blev godkända på vår slutuppgift om vår fiktiva förskola. Känns jättebra! Nu är den kursen avslutad och jag kan koncentrera mig på nästa. Visst kommer jag att sakna mina basgruppskamrater, men den nya gruppen verkar också vara kanonbra och vi har redan fått till ett bra samarbete.

Den nya kursen handlar om barnsamtal/intervjuer och tematiskt arbetssätt. Det kändes helsnurrigt när de gick igenom uppgifterna i Växjö, men efter att pratat i gruppen och börjat läsa nu så känns det som om det klarnar. 

Den här veckan känns tung. Vet att jag behöver läsa kurslitteraturen, men jobbar långa dagar. 8-18 idag, 7-16,30 + p-möte till kl.20 i morgon och till kl.17 på onsdag. Känns som om jag vet vad jag ska göra på torsdag eftermiddag när jag slutar tidigt och på min lediga fredag. LÄSA!!!! Bäst att läsa ett kapitel till medans jag fortfarande förstår vad det står. :-)

Godnatt!
bye2/YlvaHemma!!

Hemma igen efter tre intensiva dagar i Växjö.
Sovit gott men är fortfarande trött. Lätt huvudvärk, men nu ska julgranen ut!!!

Skriver mer sen. Om jag inte sopas med bland barren.

Ha en bra söndag.
bye2/YlvaLättad

Ligger på hotelllrummet mätt och belåten efter besök hos greken. Lika trevligt som vanligt med det vanliga sällskapet.

Idag har vi redovisat vår sista uppgift i den här kursen. Det känns som om det gått bra trots att vi svammlade en hel del. Nu ska vi bara ha godkänt. I morgon tar vi tag i nästa kurs.


Ha det gott alla
bye2/Ylva
En tredjedel

Ja, just det!!
Laddar för en resa till Växjö och universitetet igen. Avlutar vår fjärde kurs och har därmed gjort en tredjedel av utbildningen. Det rullar på. Vi ska redovisa vår fiktiva förskola muntligt. Blir lite stressad när jag läser på Fb om allt material och så alla ska ha med sig. Vi har inget. Har inte ens lagt upp vem som ska säga vad. :-/. Men å andra sidan så ska redovisningen vara som ett föräldramöte och hur många sådana har man inte varit på! Dessutom har vi bara en kvart på oss inklusive frågestund så det ska nog gå bra. Jag tror att lärarna har fokus på vår skriftliga del så jag behöver nog inte oroa mig.

På fredag börjar vi nästa kurs. Ska bli spännande!

Nu ska jag se över packningen och sen blir det nog sova. Jag ska köra i morgon så det är nog bäst.

Ha det gott alla
bye2/Ylva


Halka!

Hjälp, vad det är halt!
Jag har valt att gå tilll jobbet ända sen det började snöa. I vanliga fall så cyklar jag och det är inte så långt till jobbet. De senaste dagarna har jag känt mig som en gammal tant som har varit ute och gått. De är så halt och knöligt. Dåligt sandat och plogat är det också. När jag går på morgonen så är det jättesvårt att se var det är värst så man far runt som en snorlobba. Har t.om. funderat på att skaffa broddar. Köpte det i julklapp till mina föräldrar och det var succé. I kväll hade det kommit ett tunt snötäcke ovan på isen så nu var det ännu jobbigare att gå. Nä, nu får det bli mildväder igen så att isen försvinner. Har inget emot snön, men isen...

För att inte tala om förskolans gård!! Barnen är hänvisade till att gå på den uppskottade gången. De har fullt sjå att ta sig över vallarna för att ta sig ut på den öppna gården och när de väl är där så sjunker de igenom eller snubblar i gamla djupa fotspår. Helt sanslöst! Förråden går inte att låsa upp för de är antingen igensnöade eller frusna.

Jag hade några barn som faktiskt hade tagit sig ut i skogen idag. Problem uppstod när vi skulle in och de fastnade i snön. Som vuxen är det svårt att ta sig dit för man trampar igenom hela tiden. Men med mycket möda och stort besvär så tog vi oss in.

För min del får det gärna bli lite varmare nu. Vi ska köra till Växjö på torsdag, men de stora vägarna är väl rätt så fina hoppas jag.

Dax att förbereda sig lite inför den resan.bye2/YlvaBröllopsdag igen

Den här gången firade vi mamma och pappa som varit gifta i 55 år.

Presenten skulle vara en gruppbild på hela gänget. Tyvärr så kom vi på det så sent så vi hann inte ta någon bild, men tid är bokad. Det fick bli denna bild så länge.
Sedan blev det middag på Hotell Skansen och kaffe och tårta hemma hos mamma och pappa.


                                                                                Bilder: ©Ylvabye2/Ylva


Åter till verkligheten

I går återgick jag till vardagslivet efter att ha varit ledig i sammanlagt 17 dagar. Ja, de tre första var jag sjuk så de räknas kanske inte, men jag har inte varit på jobbet sen den 16 december.

Ville inte gå och lägga mig i söndagskväll hade hunnit lägga mig till med ovanor. Men det var inte mycket att be för utan framåt midnatt kröp jag till kojs. Jag visste ju att det skulle bli en rivstart på måndagsmorgonen med ett besök på sjukhuset med sonen. Han skulle vara där 7.15 för en koloskopiundersökning inför operationen av stomin.

Segade mig upp kvart i 6. Duschade och en snabb frukost. Satt sedan i bilen kl. 6.30 på väg till Kalmar. Vi var framme i god tid. De hade inte ens låst upp dörrarna till kirurgen när vi kom dit så vi fick sätta oss i trapphallen en stund och vänta. Undersökningen gick bra och allt verkade okej. De ska bara invänta provsvaren och se att allt är ok. Sen blir det tid för operation. Skönt att det änligen är på gång.

Gurra var mer groggy efter det lugnande  han fick den här gången så det blev en stunds återhämtning på avd. Gurra sov nog en timme och under tiden satt jag och läste.

Jag fick köra den röda Pärlan hem eftersom Gurra inte skulle/kunde köra pga medicinen. Vilken ära! Det är väl enda gången man får köra hans bilar.

Väl hemma var det bara att traska till jobbet och göra ett stängningspass. En verkligt seg dag med mycket LTG. Eftermiddagen var riktigt stökig med mycket barn på samma ställe pga av för få personal. Kan bli så ibland.

Men den dagen gick den med och kvällen ägnades åt att avsluta min text till vår gruppuppgift i skolan. Nu har jag bara en folder kvar att göra och den har jag kommit en bra bit på ikväll.

Tisdagen har också klarats av på jobbet. Man vänjer sig fort. =) Mycket LTG idag också, men inte så mycket barn. Våra barn är fantastiska på att leka och att leka alla tillsammans. Idag drog de igång kurragömma inomhus. Lite stökigt blev det, men ibland får man bara stå ut när man ser hur engagerade barnen är och hur roligt de har.

I morgon blir det en lite kortare dag. Skönt att varva ner inför ny ledighet(4 dagar). På kvällen blir det roligheter, men det berättar jag mer om i morgon.                                                                                Bilder: ©Ylvabye2/YlvaÅret som gått

Januari


Det snöade och snöade och vi trodde inte att det kunde komma mer snö...
Började ny kurs på Universitetet.


Februari


Mer snö, men vårtecken också...

MarsFler vårtecken och resor till Växjö...

AprilVi firar påsk hos mamma och pappa.
Gurra fyller 20.

MajÅkte till Växjö och avslutade en kurs och påbörjade en annan.
Rensade, rensade och rensade i mammas och pappas hus.
Plockade svamp i mängder...

JuniNjöt av solen och pluggade.
Bytte tak på huset
Firade mammas 75årsdag här hos oss.
Pappa och Elin fyllde också år.

JuliSemester!
Hade ett par underbara veckor i husvagnen i Varberg med barn och kompisar.
Planerade renoveringen.
Åkte till Tyskland.

AugustiNjöt av ledigheten.
Elin och Alec förlovade sig.

SeptemberStrömmingsmacka på Skördefesten.
Vi började renovera köket och badrummet.

OktoberSista matchen på Fredriksskans med Kalmar FF. Nya arenan väntar...
Fler resor till Växjö.

NovemberRegn, oväder och översvämmning. Sen snö i mängder...
Vi åker till Varberg och möts av ett översnöat hus när vi kommer hem.
Gurra träffar sin läkare. Snart operation...
Badrums och köksrenoveringarna börjar bli klara.

December


                                                                              Bilder: ©Ylva

Vi firar jul hos oss och tomten kommer.
Massor med snö. Södra Öland igensnöat så alla gästerna kunde inte komma.

Nu önskar jag alla God fortsättning och ett glädjefyllt och händelserikt 2011!bye2/YlvaLysande tävling"Jag tävlar hos LifeofJohanna och en valfri glowessence ljuslykta från inneonline.se

Lys upp tävlingen med din närvaro du med!"
RSS 2.0