Blogguppehåll

Nu blir det uppehåll i bloggandet några veckor. Jag ska ut och resa. Kanske kommer det nåt inlägg om jag hittar något spännande att skriva om.

Ha en riktigt skön sommar!
Det ska jag ha.
/Ylva

Pelargoner

Häromdagen gick jag en runda med kameran bland pelargonerna...


                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva


Midsommar på Öland

För oss har det varit ett lugnt firande med släkt och vänner. Midsommarafton firade vi först med ett besök i Borgholm tillsammans med dotter och hennes sambo. Det blev lite fika på Ebbas och sen strosade vi runt i solen och tittade på folk. Kvällen tillbringade vi hemma tillsammans med familjen och grillade och åt gott.

Midsommardagen var lugn och behaglig. Vi lunchtid cyklade vi hem till mamma och pappa med en Matjessillstårta som vi åt tillsammans. Framåt eftermiddagen åkte vi till  våra vänner på östra sidan Öland för vidare transport till Borgholm och mat på Pappa Blå. Lagom tills vi hade landat på stolarna där öppnade sig himlen och det började ösregna. Vi var i alla fall torra och kunde njuta av maten medans vi tittade på alla blöta midsommarfirare som försökte undkomma regnet.
Senare tog vi en sväng och tittade på det något avslagna midsommarfirandet i Borgholm och Köpingsvik. Kvällen avslutades med kaffe och tårta hemma hos våra vänner.


                                                                                 Bilder: ©Ylva

Nu börjar semestern och nu ska jag bara njuta! (Nja, jag får väl plugga lite också =) )


bye2

/Ylva


Heja FF!!!

Hektisk vecka. Skolan tre dagar, midsommaröl med arbetaskamrater igår och fotboll idag. FF vann men det satt långt inne. Men tre poäng blev det i alla fall.

                                                                     

Idag har jag gjort min sista arbetsdag på Vitsippan. Nu ser jag fram emot nya mål!
Semestern börjar nu och nästa vecka åker vi till Kreta. Men första ska vi fira midsommar.

Trevlig midsommar till er alla.

bye2

/Ylva


Hinna med...

Oj, den här veckan har verkligen gått fort. Bloggandet har inte hunnits med. Kom hem från en underbar helg på Västkusten i måndgas kväll och sen har det bara rullat på.
Det har varit mycket att avsluta och färdigställa så att allt ska vara klart innan jag slutar. Jag har tagit hem alla mina saker och det var inte så lite efter 8 år på samma ställe.
I torsdags blev Linda( som också flyttar till Snäckstrand) och jag avtackade. Dels av de närmaste medarbetarna och jag fick även en "godislåda" av mina kollegor på huset. Chefen bjöd på smörgåstårta.
Nu är det bara en arbetsdag kvar, på torsdag. Men först ska vi vara tre dagar på universitetet innan det blir "sommarlov/semester".

Tänkte att ni skulle få se lite bilder från helgen på Västkusten och de kommer nog under dagen om jag får lite tid över. Nu måste jag samla ihop mig och packa och kolla över mina uppgifter inför skolan.

Jag hör av mig.

bye2
/Ylva

Fjärilshåven

I dag har vi varit på prästvigning i Göteborgs Domkyrka.Ska berätta mer om det senare. Nu vill jag bara leverera en liten söt historia.

Prästvigningen är klar och det är dags för kollekt. Kollektstavarna plockas fram och delas ut bland dem som ska ta upp kollekten. Då säger ett litet barn som sitter  i bänkraden framför oss: - Jag vill också ha en fjärilshåv!

Tyckte att det var lite gulligt. Allt beror ju på vilka erfarenheter man har.

Sov Gott!


bye2

/Ylva

Ps. Såg precis en trana på åkern utanför fönstret. Vi har en vidunderlig utsikt.

På resande fot

Är på väg till Göteborg där vi ska närvara vid en prästvigning i morgon. Det ska bli spännande.

Ska bara vänta in svärmor som är på väg hit för samåkning, sen drar vi.
Berättar mer sen.

Önska er alla en Trevlig Pingst.

bye2

/Ylva

Tävling

Den här gången tävlar jag om ett presentkort från en av mina favoritbutiker på nätet, Ellis corner.


Tävla här.

Lycka till!

Loppisfynd

Helgen  som gick bjöd inte bara på sol, kalasande och pluggande. Elin och jag passade på att åka på Loppis i lördags. Det var stor loppis i parken i Mörbylånga. Vädret hade de med sig så det var ganska mycket folk och säljare där. Vi gjorde några fynd.
Jag kom hem med ett par konserveringsburkar i glas som kan vara bra till förvaring av olika slag. Jag hittade också ett litet kakfat på fot för 20 kronor som jag inte kunde motstå. Men det bästa var nog en liten röd bricka i plåt. Lite sliten var den men den fick genast en makeover när vi kom hem och är nu vit. Kan alltid vara bra att ha.


Före


Efter                                                                          Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva

Baktävling

Lite baksaker som kanske passar till dig som gillar att baka.Jag är med och tävlar hos Fikadax i Varberg. Prova du med. Lycka till!

Grattis Elin!

I dag vill jag säga GRATTIS till dottern som fyller 23 år. Vi firade henne redan i går på Nationaldagen med en fest i deras trädgård. Hon hade dukat så fint och kaffet stod på bordet när alla gästerna kom. Det blev både hembakade kakor och bakelser. Vad ska annars en bagare bjuda på? Vi mumsade i oss och mådde gott i solen.
Hoppas att du har haft en bra dag idag också och kunnat njuta av solen.


                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva


Nationaldagen

En riktigt varm och solig Nationaldag önskar jag er alla.

Här firar vi med kalas i efterrmiddag. Vi ska fira dotterns födelsedag i förskott, hon fyller egentligen inte förrän i morgon.


                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva

Kryddigt

Råkade få med mig en hylla hem från det stora varuhuset i Kalmar där de säljer möbler. Den blir nog bra på utealtanen var min tanke. Där blev den också placerad i går och på den hamnade alla kryddväxterna och lite annat som jag planterade häromdagen.


                                                                                Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva


Underbart!

Sitter inne och pluggar idag. Har varit uppe tidigt för att slippa sitta hela dagen. I går fick vi tillbaka vår rapport med lite kompletteringar. Dock inte så mycket så det klarar vi på ett kick. Jag hade inget på mitt temaarbete. Jippie! Nu ska jag skriva om möten.

Var precis ute och hängde en tvätt. Vilket underbart väder det är!! Nu gäller det att sno på med pluggandet så jag kan njuta av sommaren sen.


                                                                                 Bilder: ©Ylva
Lite planteringsfnatt igår. Kryddor.


bye2

/Ylva

RSS 2.0