Studieresa

Klockan 6 i går morse åkte ett glatt gäng från Snäckstrands Förskola iväg på studieresa till Malmö. Vi skulle besöka ett par förskolor där.
Första stoppet var på Björkängens uteförskola. Tyvärr så hade det börjat regna och var riktigt kallt när vi kom dit. Vi hade ju redana anammat våren efter de fina dagarna vi haft här hemma så vi var väl inte riktigt klädda för utevistelse, men det gick bra ändå. Björkängen var ett ganska litet ställe med en yttepytteliten gård och ett kapprum med toalett och skötrum samt rum inomhus. Det mesta av verksamheten bedrivs ju utomhus så det funkade ändå. De verkade vara duktiga på att utnyttja sin närmiljö.

Entrén. Här äter och sover barnen.Handtvätt innan maten. Det här tycker jag var en ganska smart idé. Det blir inget spring in för att tvätta händer.

Efter besöket på Björkängen så bussades vi till Restaurang Kalk för lunch. Gissa om vi var hungriga då!
Nästa förskola var Kastanjegården i Fosie. En ganska spännade förskola med ett intressant upplägg. De jobbade avdelningslöst och hade ateljeér. Besöket där väckte många tankar och gav många nya idéer. Själv så skulle jag velat göra detta besök innan jag skrev den senaste skoluppgiften. Kastanjegårdens pedagogik satte den uppgiften i ett annat ljus. Hur som helst så åkte vi hem med massor av idéer och inspiration till den nya förskolan.

Inspirationsbilder


                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2
 /YlvaNya arenan

För oss som jobbat i Kalmar FF:s kiosker på Fredriksskans var det igår visning av den nya arenan. Vi visades runt på den nya fina arenan av Dennis Nilsson, fd spelare i FF. Det blir alldeles säkert tjusigt när det blir klart, vilket det ska vara till premiären den 11 april.
Hjälm och väst måste man ha för att få beträda byggarbetsplatsen. En del hade vissa problem att få hjälmen att passa. Vår guide Dennis i mitten.
Byggare Bob och Bobelina provar sittplatser. De fick godkänt.

Många trappor...

...och högt var det.Byggare Bob och Bobelina känner på gräset

Ett glatt gäng i hemmalagets omklädningsrum


Mingel i medlemsbaren med baugett och kaffe

Bartendern himself                                                     Bilder: ©Ylva


Tackar för en trevlig visning och ser fram emot kommande säsong med Kalmar FF.
bye2
 /Ylva

En tävling till


Jag tävlar om ett set utstickare från LYCKAS MED MAT hos Sockertussen.
Tävla här du också!

Ja, kanske inte till mig men till bagardottern!!

Lycka till!
Ylva

Tävling!Jag tävlar hos Sockerrus om ett Babell kakfat xs i valfri färg från BellaBo. Tävla HÄR du med!

Ylva


Ja, se det snöar...

...det var väl roligt, ha,ha!
Nee, det var inte roligt. Jag hade ju börjat se fram mot våren nu. Gräsmattan var blottlagd och fåglarna kvittrar.
Men, men... Minns för exakt en månad sedan. Då var det snöstorm när jag lämnade en nyopererad Gurra på sjukhuset och vi trodde att det var sista snörycket, men inte då.
Nu är Gurra på benen igen och har börjat jobba. Gissa om det var en glad man som drog till jobbet idag. Äntligen!!

Jag har som vanligt studieledigt idag och sitter här och knåpar med min uppgift. Känns dock som om jag snart kan avsluta det hela och det är ju positivt. Jag har varit uppe på jobbet en stund på ett Skyddsombudsmöte. Passade på att gå dit och hem så att jag fick lite luft. Trots snön så är det ganska behagligt ute så det får väl bli en promenad till i eftermiddag.

Nu får jag väl ta tag i uppgiften igen så den blir klar nån gång...

Snödroppar i dubbel bemärkelse


                                                                                Bilder: ©Ylva


bye2
 /Ylva

Att samtala

Ibland kan det bli spännande när man lyssnar på barn när de samtalar. Man undrar hur deras tankar går. Idag lät det så här vid vårt mellanmålsbord. Det är bara barnen som pratar ingen vuxen deltar.
Två barn sitter och pratar om sina husdjur. Det ena barnet berättar att han har en hamster men den är död nu.
-Har du begravt han då?
-Ja.
-Jaha. Grävde du ner han då?
-Ja.
-Vart?
-I skogen vid mitt hus.
-Storskogen, eller?
-Nej, brevid huset där vi har hängmattan.
Ett tredje barn lägger sig i samtalet
- Va, har du begravt hängmattan!

Ja, det är bara ett exempel på vad man kan få höra när man jobbar med barn. Ett underbart jobb!! jag har några fler exempel på vad barn säger under rubriken Förskolan/Jobb.

Nu måste jag återgå till läxan. Bara att jobba på.

Ha det gott!

bye2
Sorry

Sorry, ingen uppdatering. Sitter fast i "Pedagogiska miljöer och barns subjektskapande". Förvirrade tankar som måste redas ut.

Återkommer!

Ylva

Sliter mitt hår

Nu är det några dagar sen jag var inne här. Har haft lite annat att klura med. Just nu sitter jag och tampas med uppgift 4 i den här kursen. Inte helt lätt må jag säga, men på nåt underligt sätt så går det ett litet steg i taget. Hittade en blogg som hjälpte mig på rätt spår. Ska nog sega mig igenom det här också. Har ju rapportskrivandet att se fram emot. =)

Jag har jobbat några timmar idag på min lediga dag. Det finns inga vikarier så de ringde från kontoret i onsdags och frågade om jag kunde tänka mig att jobba på min lediga dag och byta den mot en annan ledig dag. Min första reaktion var NEEJJJ!!!! Vill inte! Kan inte! Måste skriva!! Jag behövde inte bestämma mig på rak arm utan fick lite "betänketid". Kastade mig över mina böcker när jag kom hem och släppte allt annat. Kände att jag kom igång och började få koll på uppgiften. Så okej då, jag jobbar väl.
Ganska kul att vara med lite vid sidan om och se vad de gör en dag när man inte brukar vara där.
Hade samtal med min mentor på morgonen som jag tyckte var givande. Bra att få reflektionstid tillsammans med en kollega/mentor.

Nu har det ju inte bara varit segt med uppgifter och annat tråk i veckan. Lite roligt har det varit också. Bl.a så har jag vunnit en matkasse från Linas Matkasse!! Jippie!! Jag var på årsmöte också och åt gott. Där vann jag en vacker blombukett.


                                                                                 Bilder: ©Ylva


Jag tycker nog att det har varit en bra vecka och i kväll ska jag mysa med mina barn. Ja, i alla fall en stund innan de försvinner som två avlöningar. Den ena hem till sambon när han kommer hem från jobbet och den andre ut på stan med kompisarna. Får väl klara mig ensam en stund. Maken ska på årsmöte med Whiskeyklubben så han lär väl inte heller komma hem i brådrasket.

Ha en bra fredagskväll!

bye2

Tävlingsdax!

Jag är med och tävlar om det här väggordet från textarna.se hos Långa dagar och eviga nätter


Prova du med. Lycka till!
Ylva

Rosa

Jag har släppt in rosa i mitt hem. Trodde aldrig att det skulle hända igen för rosa är en färg som inte går ihop med mig. På 80-talet när vi flyttade in i vårt hus valde jag faktiskt en tapet med små rosa och grå duttar på. Ganska fin då i alla fall. Omtapetserat sen länge. Vi hade även väggarna i källartrappan målade i rosa ett kort tag också ommålade flera gånger sen dess. Elins rum var förstås rosa ett tag när hon var riktigt liten, men det varade inte så länge.

Nu har jag i alla fall införskaffat Ikeas Monalis. Ser ni de rosa fåglarna?

Bild lånad från Ikea.se

För att matcha tyget har jag införskaffat två rosa soffkuddar. De får samsas med svarta och beiga kuddar. Funkar bra.
På önskelistan står nu rosa Kivilyktor. Får se när de kan inhandlas. Just nu tillåter min kassa inga inköp alls.


Bild: Ittala


Ha det gott!!


bye2/Ylva
Växjö

Nu sitter vi på hotellet i Växjö igen. Har haft en intensiv dag på universitetet och tankarna om tematiskt arbetssätt och rapportskrivning snurrar i huvudet.
Vi har som vanligt varit hos greken och ätit gott och nu ligger vi här med varsin dator i knät och gör egentligen ingenting. =)

Ha det gott!

bye2

Vårkänsla

Nu är nog våren på gång i alla fall. I morse på väg till postlådan för att hämta morgontidningen såg jag dem. De hade äntligen vågat sig fram. Lite frusna stod de där, men ändå ett vårtecken. De är här! Vilka? Jo, Snödropparna!!


                                                                                Bilder: ©Ylva


Nu får vi hoppas på lite sol och värme också.


bye2


RSS 2.0