Snäckstrands Förskola

I kväll har vi haft första föräldramötet med den nya förskolan. En spännande resa har börjat och förskolan börjar ta form. Det är långt ifrån färdigbyggt, men v.31 ska vi flytta in. Det är inte länge kvar! Ännu finns det inte så mycket att läsa om förskolan på kommunens hemsida men det kommer mera.
Förskolan kommer att ha inriktning mot skapande och utepedagogik. Det finns tre utepedagoger som är knutna till hemvisterna och som kommer att ha ansvar för uteverksamheten.
Vi kommer att ta emot 75 barn i augusti och jag ska arbeta med de allra minsta. Jag ser fram emot en spännande höst, men först ska jag ha semester...

                                                                         


                                                                                /Ylva


Me Like
Jag gillar Annie Lennox och Lindex reklamlåt är en favorit.
bye2

/Ylva

Sommarpresenter

Jag måste visa den fina lyktan jag fick av barnen som slutar hos oss på förskolan.
Hur fin som helst och den komme att pryda sin plats i min rosenbåge.


                                                                                 Bilder: ©Ylva

bye2

/Ylva


Grattis alla mammor!

Själv har jag firat både Mors dag och födelsedag. Det har varit en trevlig dag i lungt tempo. Blev uppvaktad av maken och sonen efterhand som de vaknade i morse. Resten av familjen var inbjudna på middag. Dotter med sambo, syster med familj samt mamma dök upp. Pappa ligger på sjukhuset igen så han var inte med. Inget allvarligt men en tå som inte vill läka pga diabetes.
Jag bjöd på Porterstek med tillbehör. Elin hade bakat en jordgubbstårta. Mycket smarrig!

Uppvaktad blev jag också. Fick en ny Bade-Baden stol från Hillerstorp av barnen. Sen blev det en del pengar och presentkort. Dessutom blev jag ju dubbelt uppvaktad eftersom det är Mors dag. Min egen mamma uppvaktade jag med en stor kruka med sommarblommor som jag hade planterat samt en blå lykta att ha på balkongen.                                                                                 Bilder: ©Ylva

bye2

/Ylva

Vinn en ÄnglapålleJag tävlar hos Louise vita drömmar om att vinna en Änglapålle i samarbete med Jordgubbar med mjölk. Klicka här för att tävla du med.

Lycka till!

De é mycke nu...

Åter igen en helg som kändes alldeles för kort och gick alldeles för fort med alldeles för mycket att göra. De é mycke nu alltså. Känns som om man inte hinner med. Har väl tagit tag i det viktigaste och fixat undan lite måsten, men det är mycket kvar. Svårt att sitta inne och plugga när det är så härligt ute, men det måste jag ju också. Har nog fått lite koll på de nya uppgifterna och ALL litteratur. Det var mycket att läsa till de här uppgifterna.

Sen gäller det ju att prioritera. För att orka med alla måsten så måste man ju göra något roligt. Så i går (lördag) åkte vi till Borgholm och tittade på alla bilarna som skulle delta i Borgholm crusing. Vi passade också på att träffa vänner och umgås lite. Vi intog en god middag på Pappa Blå. Sen gick vi en runda i solen och slutligen hamnade vi på Nya Condis. Där satt vi sen på första parkett och såg hela crusingcaravanen.


Det ska börjas i tid...


Svågerns bil


Bil-ligt fika på Nya Condis

Blandat bandat var det...


                                                                                Bilder: ©Ylva
bye2

/Ylva


Plantera

Efter jobbet idag åkte jag till en handelsträdgård här i närheten för att köpa lite sommarblommor till mina krukor och lådor. Det gäller att vara ute i god tid om man vill ha nåt speciellt. Snart går plantorna åt som smör i solsken.
Jag älskar att gå där och botanisera och tänka ut var jag ska ha de olika plantorna. Det blev en hel del och några till. Jag hade en ganska bra bild av vad jag skulle/ville ha, men visst åkte det med några flera. Helt billigt blev det inte.


                                                                                 Bilder: ©Ylva

bye2
/Ylva


Kort helg

Otroligt vad helgen känns kort när man har varit i Växjö.
Idag har jag konsekvent vägrat att gå in på Blackboard (fast det var svårt och jag var tvungen att gå in vid två tillfällen bara för att kolla) och titta på kurslitteraturen. Jag har istället ägnat dagen åt trädgården som är grymt eftersatt. I morgon blir det att ta tag i pelargonerna och frösådderna.
Ett par kompisar var här en stund och fikade och vi gjorde upp lite planer för nästa helg. Skönt att hinna vara lite social.
Helgen i Växjö var för övrigt lärorik och nu är det bara att ge sig på nästa kurs. Får bli ett snack med min mentor i morgon.

Plockade lite liljekonvaljer nu i eftermiddags att förgylla tillvaron med.
                                                                                Bilder: ©YlvaGodnatt!!

bye2
/Ylva

Känns bra

Sitter på hotellrummet i Växjö med ett glas vin. Redovisningen är över och opponeringen gick bra. Fick mycket fin kritik både av våra opponenter och lärare. Känns absolut att jag är värd att unna mig festen ikväll. Så ikväll blir det fest med ett 40-tal klasskamrater på Båtsmannen här i Växjö. I morgon blir det nya tag, då startar nästa kurs.

Nu blir det fest!!!

bye2
/Ylva


Uppdatering

Senaste veckan har det varit dåligt med bloggandet. Det beror på senaste skoluppgiften. Inte nog med att vi skulle skriva en rapport om vårt tema med allt vad det innebar. Vi skulle sedan läsa en annan grupps arbete, rätta, kommentera, kritisera, berömma....Dessutom opponera på den. Inte helt lätt och det har tagit mycket tid.

Huvudet är fullt just nu. Inte bara med rapportarbetet utan även utvecklingssamtal, allt som rör nya förskola, förändringsarbete på nuvarande ställe (borde jag inte behöva bry mig om, men som facklig representant så blir det lite ändå), avslutningar och allt annat. Inte konstigt att jag glömmer saker.

Ett och annat har jag ändå hunnit med i veckan. I torsdags var jag hos frissan och tillbringade sedan eftermiddagen på stan med systeryster. Vi shoppade loss rejält och var inte hemma förrän klockan nästan var 9.
I fredags passade vi på att umgås med ett par vänner. De var hos oss och vi åt och drack gott. Lördagen användes till att fixa allt som legat i träda under rapportskrivandet. Dagen avslutades med 18-års kalas hos systersonen. En glad fest!
I går kväll var det föreläsning på Brofästet i Kalmar tillsammans med jobbarkompisarna.

Hade tänkt uppdatera bloggen med lite bilder från renoveringen av Gurras rum. Hade också tänkt ge er en liten recension och bilder på Linas matkasse. Det kommer. Jag lovar! Ha tålamod.  

På torsdag åker vi till Växjö igen för att avsluta den här kursen och påbörja nästa på fredag. Det går i ett.

Har precis suttit och satt ihop våra kommentarer till rapporten på ett dokument. Det går fullständigt runt i huvudet på mig och jag är urtrött. Får nog bli sängen nu.


GOD NATT!
och SOV GOTT!

Linas matkasse

Jag har precis packat upp min första matkasse från Linas matkasse. Ska bli spännande att tillaga rätterna som fanns däri. Nu kom ju kassen ganska sent, beroende på att den stackars chauffören fått punktering, så vi har ju inte lust att laga middag nu. Men i morgon ska lediga Gurra ge sig på den första.

Lite spännande råvaror var det i kassen. Faktiskt saker som jag nog inte skulle ha köpt. Men det kan ju bli intressant att prova.

Veckans meny

  Färsk gnocchi med marinerade bönor och ljummen caprese
  Citron- och vitlökskyckling med ris och färsk spenatsallad
  Pannbiff med lök, kokt potatis och lingon
  Wok med minimajs, sojamarinerat fläskkött och nudlar
Stekt torsk med dill- och citronolja, prosciuttochips och sparris


Jag har även blivit Testpilot för Fazers choklad så det blir dessert också. Bra va!

Bara äta och må gott!!

bye2

/Ylva

Så långt...

Nu är tapeterna uppe och så här fint blev det. Jag tror att både Gurra och jag är nöjda.
Gurra är jättesugen på att flytta in. Han har städat och plockat undan. Dammsugit och torkat golvet. Han är ledig veckan som kommer så han tänker faktiskt lägga golvet själv. Det fixar han. Det är jag alldeles övertygad om.


                                                                                 Bilder: ©Ylva

Här är golvproverna. Det lutar åt den fjärde från vänster. Vad tycker ni?bye2

/Ylva

Nu är det på gång...


                                                                                 Bilder: ©Ylva

Så här såg det ut i fredags. Nu är det snart dax.

I torsdags var vi på Golvbolaget och lånade hem prover till golvet. Får se vilket det blir när tapeterna är uppe.

Vi hann också åka till Borgholm i fredagseftermiddag för att inhandla utebordet som jag skrev om här. Två stolar med dynor blev det också. Bilder kommer senare.

Annars blev det mycket pysslande och fixande i fredags. Hann även med att måla runt garderoberna och plugga lite.

bye2

/Ylva

RSS 2.0