Den här boken vill jag ha - tävling



Jag tävlar hos Bakverk och Fikastunder.. om dessa fina prylar,
tävla du också! Tävlingen pågår t.o.m 8 december!

Ullared igen!

Vet ni var jag var i går? Jo, jag var på GeKås i Ullared igen. Vi hann ju inte handla färdigt förra gången, Elin och jag, så vi var tvugna att åka dit igen. Den här gången var det bara jag och mina barn som gav oss ut på resa. Det tog hela dagen och den värsta shoppoholicen var sonen. Han handlade mest av oss alla. Mycket saker till sin lägenhet. Själv så koncentrerade jag mig på julklappar och fick ihop en hel del. Dessa vill jag dock inte lägga ut på bild.

Idag har det varit lite fix och trix med adventsljusstakar och stjärnor. Konstigt att det alltid är något som inte funkar. Hade köpt nya sladdar på GeKås till stjärnan i köket men när jag skulle sätta upp den så ville det sig inte. Provade flera olika glödlampor, men det funkade inte. Måste vara fel på sladden. Åkte till stan och köpte bl.a en ny adventsljusstake till gästrummet. Köpte också några extra glödlampor för säkerhets skull. Och döm om min förvåning när jag satte i en av dessa lampor så funkade det plötsligt ????

För övrigt har det varit lite adventsmys. Maken bjöd på middag när vi var i stan och nu ska vi ta lite glögg och lyssna på stormen som tjuter där ute.

Tack för alla grattis på min namnsdag! :-)
Kram till er alla.

Ha en fortsatt trevlig advent och glöm inte blåsa ut ljusen.
/Ylva


Namnsdag

Idag har jag namnsdag. Mitt tredje namn är Catarina för er som vill veta.
Snart stundar det stora namnsdagskalaset hemma hos moster. Vi brukar fira gemensamt en hel hoper. Syster heter Cecilia (22/11), jag heter alltså Catarina, moster , syster och kusin heter Astrid (27/11). Mamma får också hänga med med Birgitta (7/10) som är hennes tredjenamn. Elin brukar också vara med men hon har inte namnsdag förrän 18/1, Hilda. Man kan ju alltid hitta en anledning att ha kalas, eller hur?

/Ylva


1 månad kvar...

Fatta att det bara är en månad kvar till jul!! Och hur mycket som helst att göra!
Fast det blir nog jul hur eller hur.

Nästa vecka har jag tagit semester för att hinna jobba undan lite med mina uppgifter och fixa lite julstök. Kan ju vara skönt att bara få tänka på mig också och lägga upp dagen som jag vill. Ska försöka få massor gjort. Observera att jag skrev försöka. Vet nog hur det blir.... Men det spelar ingen roll, jag behöver en paus.

I morgon är det ledig fredag med samtalsanalys och litteraturläsning. Det är prio 1. Mitt andra mål är att städa skogarderoben för nu hittar jag ingenting där längre. Bäst att ställa undan sommarskorna nu, det är så kallt om fötterna när man använder dem. Ska också försöka hitta mina adventsljusstakar och stjärnor och kolla så att allt funkar.

Och bäst av allt! I morgon kväll kommer bästa svågern T och lagar min bänkbelysning i köket. Ska bli skönt att få lite ljus när man diskar igen.
Sen blir det glögg och tacomys.

Ha en skön fredag!
/Ylva





Vilken härlig tjej


Kul julkalender

Vill tipsa om en tävling igen. En lite annorlunda julkalender. Ni hittar den här.



24 luckor väntar i december hos It's a house, kika in här!

Snart advent - tävling



Tävla hos Room and Serve

Fars dag

Grattis alla pappor på

 
Själv har jag världens bästa pappa!!


Nov. 13, 2011 En dag

Veckan har varit ganska tuff. Jag har känt mig ganska trött och sliten så något bloggande har det inte orkats med. Det har varit en ganska intensiv vecka på jobbet med många sjuka så det har tagit mycket kraft. Gissa om det kändes skönt när fredagen kom och jag var ledig och kunde disponera min tid som jag ville. Jag fick lägga upp pluggandet precis som jag själv ville.    För nu gällde det att plugga ifatt det jag inte orkat med i veckan. Skriva klart min fallbeskrivning, kommentera de andras, läsa, skriva om VFU-uppgiften....Ja, en del blev i alla fall gjort.

Igår var vi i Ullared. Jag, maken, dotter och hennes sambo. Ja och så alla andra förstås. Hur mycket folk som helst.
Resan började inte så där jättebra. Fru Olsson had anmält sig för första körpasset och så långt var allt väl när vi kl.5.00 taxade ut mot Ölandsbron i den tjocka dimman. Utanför Kalmar lätta det upp lite, men halvägs till Nybro blev sikten sämre igen. Men vilken tur, jag hade en bil framför mig så då var det bara att följa dess baklyktor. Nu tyckte nog inte chauffören av den bilen att det var lika kul för den sänkte farten mer och mer och ville tydligen att jag skulle köra om när det var tvåfiligt, men det tyckte inte jag. Jag lång lungt kvar bakom. I Nybro såg dock den andra chauffören sin chans att bli av med mig genom att köra ett extra varv i rondellen, men jag var så koncentrerad på att följa efter så jag missade avfarten. Måste sett tokigt ut där vi for runt i rondellen. På andra varvet kunde jag dock inte komma mig för att följa efter längre så då svängde jag mot Växjö. Då var dimman så tjock så man såg bara en noslängd framför sig. Det gick sakta men säkert vidare mot shoppingen. Dimman lättade ju längre in i landet vi kom.

Väl i Ullared så gled vi in på GeKås och påbörjade vår shopping. Träffade flera av mina kursare där. Kl. 1 hade grabbarna fått panik och ville åka därifrån. Själv var jag ganska trött, men kände mig absolut inte färdigshoppad när vi åkte därifrån. Men när det är så trångt att man knappt kommer fram utan kundkorg, då räcker det. Vi drog till Varberg istället och käkade pizza på favoritpizzerian Stantons.

I dag har vi sovit ut. Jag har pluggat och maken har räfsat löv. En rättvis fördelning tycker jag. Vi har också hunnit med att fira pappa och morfar med kroppkakor hemma hos mor och far.


Skön söndagskväll till er alla!

bye2

/Ylva

Solen...


                                                                                Bilder: ©Ylva

... försökte tränga igenom molnen i eftermiddags. Eller så gick den in i dimman. Hur som helst så har det varit hyfsar väder idag. Jag har tillbringat dagen med att plugga. På eftermiddagen var vi med sonen till IKEA för att inhandla lite större prylar som han behövde. Efteråt bjöd han på middag på Kaj 4. Inte alls dumt. Det får han gärna göra om.

Med anledning av den pågående debatten om säkerheten på våra förskolor så vill jag dela med mig av två länkar. Läsvärt!

http://lenasresatilltoppen.blogspot.com/2011/11/den-svenska-forskolan.html?spref=fb

http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.2609945/marcus-birro-barnomsorg-ar-sjalva-fundamentet-for-en-god-yrkeskarriar


bye2

/Ylva


Gillar du ost?

Då kan du ansöka om att bli testpilot. Det har jag gjort. Följ länken.
Testpilot hos Smartson.

Och så en tävling så här på kvällskvisten.
Tävla om de fina familjekalendrarna designade av Sofia Brolin. (Hildas Hem)


Jag tävlar hos Millah om en Familjekalender för 2012 från barntavlor.se


Och så en till...


Jag tävlar om en vetekudde från jotera hos Sara, tävla här du med!

Lycka till!
/Ylva

RSS 2.0