The Heart of a Teacher

Lyssnat på en thailändsk gästföreläsare idag som sa en del tänkvärda ord.

Tänk på det!

bye2

Skoldax!

I kväll har jag försökt packa, men som vanligt blir jag aldrig klar. Kan inte bestämma mig för vad som ska med. Hur svårt det nu är. Vem har koll på vad jag har på mig??? Ett ombyte och toalettväskan borde räcka...och så datorn och skolväskan förstås. Men så kan det bli kallt...vinterjacka och fleece...extra skor/stövlar ifall jag får ont i fötterna....mysbyxor kan vara bra när vi slappar på hotellrummet...den nya tröjan...Ja, ja väskan blir full. Och för allt i världen glöm inte fårskinnstofflorna och vinet!!!

Hur som helst halv 8 i morgon bitti åker vi och kommer hem på lördag eftermiddag. Ska bli skoj att träffa alla goa kursare igen.


Bild lånad från Cottonville


bye2

Tystnad

Just i kväll uppskattar jag tystnaden. Det är så skönt att sitta ensam i mitt soffhörn och bara kommunicera genom datorn. Kan det bero på att det har varit ett inferno på jobbet idag? En måndag kan lätt bli sån, när alla har varit lediga och man plötsligt ska ställa om sig till vardagen igen. Annars har det varit en bra dag. Känns som vi har landat i lite rutiner och det mesta flyter på bra.

Jag har varit med om nåt bra idag. Känns så underbart när det bara klickar för ett litet barn som varit sååå ledset och det bara plötsligt finner sig tillrätta i tillvaron och bara är.  Hur harmonisk som helst. Hoppas att ni fatttar vad jag menar. Känslan är fantastisk.

Jag sitter här med min dator och går igenom det sista inför skolan på torsdag. Ja, det är dax för en tripp till Växjö och universitetet igen. Ska bli kul att träffa alla igen. Fast nu tror jag att jag ska fylla på kaffekoppen och krypa upp i soffan och titta på CSI. Sen så blir det date med kudden. Upp tidigt i morgon och öppna.


Sov Gott!


Gillar


Hösten på ett fat


                                                                             Bilder: ©Ylva


Kunde inte låta bli att plocka in lite höst när jag hittade några vackra blad på gården.

Appropå höst!
I går hade vi kort om personal på jobbet. Så jag fick vara med utegruppen. Det var faktiskt riktigt spännande att vara med och se vad de små kan.
Vi är ute med den gruppen från 8.30-14.30 varje dag. De äter och sover ute. (Hela barngruppen sover ute med nåt enstaka undantag). Fantastiskt att se hur duktiga de är på att hantera kåsorna när de äter ute med tanke på att de bara är 1,5-2 år!

Jag hade med ett av de små barnen i min grupp ut och det barnet satt förnöjt och öste sand i en hink. Hinken blir förståss överfull. Efter en stund ser jag hur ett av de äldre barnen (2år) står och betraktar barnet i sandlådan en lång stund. Sen går han plötsligt och hämtar en större hink och ställer den framför det lilla barnet. Hade varit intressant att veta hur han tänkte. "Nu är det fullt", "Du behöver en större hink!"...


Fredagsmys nu ordentligt, alla!
Själv ska jag gå en bit bort på gatan och umgås i trevligt sällskap.

bye2


Höststädning                                                                                Bilder: ©Ylva

Nu är pelargonsäsongen definitivt över. Idag har jag burit in alla mina pelargoner i bon för vinterförvaring. I år gick det snabbt. Tog bara ca 2 timmar med vattning och ansning. Men så har jag ju bara ett hundratal kvar och de flesta står på altanen. Minns när jag hade flera hundra olika sorter + dubletter och det tog en hel dag och ställa in alla. Saknar det inte, kan jag säga. Visst var det roligt med samlandet och alla kontakter man fick genom alla byten mm. Men vilket jobb det var att hålla på att vattna, plantera och styra. Nä, just nu räcker det med dem jag har. Får se hur många som överlever i år.

Kanske, men bara kanske så tar jag upp intresset igen när jag har slutat plugga.

bye2

/Ylva


Nu är det höst

Nu är hösten definitivt här. Idag har vi tagit in alla möbler på utealtan. Ett tråkigt jobb som man drar sig för in i det längsta. På våren går det mycket snabbare att få ut allt och fixa och dona. Kan det bero på att man längtar då och nu är det bara sorgligt att alla soliga och varma dagar är slut. Nåja, det kommer en ny vår och sommar så det är bara att längta. Även husvagnen är inställd för säsongen.

Helgen har i alla fall varit solig och fin även om det har varit lite kyligt. I går tog vi gammelbilen och åkte en runda i solen. Var i stan och tittade på lite möbler till rummet vi fått över när Gurra flyttade. Har en bild av hur jag vill att det ska se ut där, men hittar inte möblerna jag vill ha. Får väl fortsätta att leta. Utflykten avslutades med en mysig fika.

I fredags var jag på en underbart trevlig fest med goa jobbarkompisar. Vi käkade gott, skrattade och hade roligt. Tack alla goa, det hade vi ordnat bra!


                                                                                Bilder: ©Ylvabye2

/Ylva


Kanelbullens Dag

Idag är det Kanelbullens dag. Vi fuskade och firade den redan igår eftersom vi ska iväg på ett annat kalas idag.

Jag bakade inga bullar själv utan fick dem hemkörda till dörren av bästa bagardottern. Hon hade bakat supergoda Kanelbullar till oss alla. Vi tackar för dem.

Nu har jag ätit några till. Det gäller att passa på.


                                                                                Bilder: ©Ylvabye2

/Ylva


Skördefest del 2

Vår tur i Skörderiket i går blev en riktig nostalgitripp. Jag låter bilderna tala så får ni se vad vi upplevde. Min far var mycket nöjd med turen eftersom det blev en resa i hans barndomstrakter.Barnen åkte ståndsmässigt i vår Volvo 142 från 1972.


Första stoppet var på Gårdby Lanthandel numera cafè.Bläsinge Hamn


Nästa stopp blev fika på Smultronstället i Runsten. Även detta en gammal lanthandel och dessutom pappas barndomshem. Mannen som ägde stället blev så intresserad av vad vi hade att berätta om husets historia så han glömde bort övriga gäster.


Nästa stopp var ...ja, just det... en lanthandel. Ska kanske påpeka att min farfar var lanthandlare i Runsten på 30-talet. Den här lanthandeln ligger i Gärdslösa och drivs som museum. Man har behållit inredningen intakt.Handlarens gamla bil. En SAAB från 1950


På Solberga gård hittade vi en gammal moppe.


En och annan pumpa såg vi också.                               Bilder: ©YlvaKvällen avslutades med ett poolparty tillsammans med ett glatt gäng hemma hos syster och svåger.
bye2

/Ylva

SkördefestNu i helgen är det Skördefest här på Öland. Det är fullt ös med konst, hantverk, mat , loppis och annat över hela Öland.Överallt är det öppet och försäljning av konst och och lokala råvaror.
Människor från alla håll och kanter kommer till Öland för att vara med om detta.

Härligt väder har vi fått också. Hoppas att det håller i sig över helgen. Om jag mår bra, ja jag har varit hemma med feber och hosta några dagar, så ska vi ut och åka och titta på begivenheterna på lördag. Tänkte ta med mor och far en liten sväng. Hoppas att jag orkar med det.

Gick en liten sväng i trädgården nu i eftermiddags för att få lite luft. Passade på att skörda lite i mitt växthus. Finns lite kvar, men nu börjar det ta slut. Har varit ett ganska bra år i växthuset. Där har ju det mesta fått vara i fred från rådjuren.                                                                                  Bilder: ©Ylva
Ha en trevlig skördehelg!

bye2

/Ylva


RSS 2.0