Loppisfynd på nära håll

Vi har nu börjat att röja i vår källare som är så full så att man knappt kommer in där längre. Det blir så när man bara packar in saker hela tiden. Dottern satte ner en massa saker där när hon flyttade hem från Kristianstad, sen blev en del kvar när hon flyttade ihop med pojkvännen. Mor och far flyttade i från ett stort hus där de bott i 40 år förra sommaren och då hamnade en massa saker hos oss. Än mer prylar blev det när båda barnen flyttade i somras. Men nu måste det röjas, måste ju få plats med våra saker också.

Min mamma packade ner en massa saker i lådor och kassar som hon tyckte att jag kunde sälja på loppis. Förra veckan var det ju bakluckeloppis så jag gick igenom några lådor för att se vad jag kunde ta med mig. Då hittade jag den här kristallskålen. Den säljer jag inte på loppis. Den har fått en mer hedervärd placering hos mig. Misstänker dessutom att den kommer ifrån min fars hem och har tillhört min farmor. Kanske den till och med tillhör samma servis som vinglasen jag har fått därifrån gör. Vem vet? I all fall värd att spara.


                                                                                Bilder: ©Ylva
bye2

/Ylva


Tävling


Jag tävlar hos cecces om en smart sprits i samarbete med Creative Design,
Vinnarna presenteras den 19 september

Lycka till!

Bakluckeloppis

Idag har vi varit på bakluckeloppis, Elin och jag. Det var premiär för oss. Ja, vi har stått på loppis förr, men inte bakluckevarianten. Det var trevligt och började bra. Men efter ett par timmar kom regnet och försäljarna flydde. Vi var väl ett tiotal tappra som stannade kvar och när regnet hade dragit över så kom köparna tillbaka. Jag gjorde en ganska bra förtjänst trots vädret och hade kul en stund. Tackar grannen, gamla jobbarkompisen Åsa, för trevligt sällskap.
                                                                                 Bilder: ©Ylva


bye2

/YlvaCampingbilder

Skulle ju lägga in lite bilder från vår minisemester förra veckan. Det tog lite tid. Veckan som gått har varit mycket intensiv på jobbet och jag har knappt orkat mer än sova, äta, plugga och sova när jag kommit hem om eftermiddagarna..

Men här kommer lite bilder


När vi "landade" på fredagseftermiddagen så sken solen över oss och vi njöt i solskenet med lite fika och en god bok medan vi väntade på det andra sällskapet.

Lördagen tillbringade jag och min väninna S på stan med lite shopping medan gubbarna var på bilutställning i Wämöparken. När vi mötte upp senare  blev det lite fika på en uteservering och fyra räkmackor beställdes in (eller ut).


Efter lite grillning på kvällen så  hyrde vi cyklar och cyklade in till stan och tittade på crusingen. Där dök även sonen upp. Han åkte med moster och morbror som var där för att cruisa. (Detta är inte deras bil, jag hade tydligen bara filmat dem)


Frukostdax

Söndagsvädret hade mer att önska. Det var mulet och regnet hängde i luften, men temperaturen var ganska så behaglig. Vi tog en lång promenad i omgivningarna och sen åkte in till stan för att leta upp ett fikaställe.


Campingen sedd från stan


                                                                                Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva

Campingliv!

Har det alldeles underbart i solen på Dragsö camping i Karlskrona. Vi anlände i går efter lite om och men...
Elkopplingen mellan husvagnen och bilen fungerade inte när vi skulle åka. Efter en del fixande upp hos sonen på verkstaden så fungerade det fortfarandré inte. Lyckadés övertala sonen så vi fick låna hans bil och kom till slut iväg. Landade i ett soligt Karlskrona där vi satt och njöt medans vi väntade på kompisarna som dök upp framåt kvällen.

Idag har Susanne och jag shoppat på stan medans grabbarna var på bilutställningen i Wämöparken. Nu är det snart dax för grillning och sen har vi hyrt cyklar för vidare transport in till stan och crusingen. 
Hoppas att vädret håller i sig för då kan det bli en fin kväll. 

Ska se om jag kan få in lite bilder imorgon.

Ha det gott alla! 


bye2

/Ylva

Problemlösning

Visst är det härligt med kreativa barn som kommer på egna lösningar. Idag mötte jag ett sånt barn.

Hur gör man om man vill upp i knät? (det är en 1,5-åring)

Jo, först prövar jag ju om den vuxne tänker lyfta upp mig...Nähä, det gör hon inte. Då får jag gå en sväng och fundera. Hmm, den där pallen... den kanske man kan använda.
Barnet tar pallen och drar fram den till den till mig, klättrar upp på den och sedan helt sonika upp i knät och placerar sig där. Självklart får hon sitta kvar när hon har kämpat så för att komma dit.

Jag tycker att det är underbart att jobba med barn. Det är en utmaning att lära sig förstå 1-2-åringar, underbart att upptäcka vad de kan, för barn KAN. Men en sak är säker, det var enklare att jobba med 5-åringar. De kan åtminstone tala om vad de vill.En bild på mig och min syster för länge sedan
bye2

/Ylva


Trött och sömnig!

Helt otroligt att man kan känna sig så trött, slut och förbi. Måste vara efterdyningar från förra veckan, skolan och allt som händer på jobbet. Hade en härlig diskussion med mina kurskamrater på chatten nyss. Vi landade i någon sorts åldersfobi. Men alltså jag anser att man inte är äldre än man känner sig... och det brukar för det mesta vara runt 27 sådär. Men just nu känner jag mig lika gammal som jag är och det är nog dax för den här tanten att ta ett snack med kudden.


Måste bara skryta lite med mina duktiga ungar först. Är så stolt över dem så mammahjärtat nästan svämmar över. Var lite orolig för storisen i förra veckan. Hon blev arbetslös och arbetsmarkanden för bagare är inte så ljus just nu. Men har hon tur som en tok eller? Dan efter ringer de från ett annat bageri och vill att hon börjar jobba där på en gång.

Nä, nu säger jag Godnatt!

Hemma igen!

Hemma igen efter tre intensiva dagar i Växjö. Alltid lika kul att träffa alla goa kursare. Vilken inspiration det är att ha dem.
Avslutade som sagt en kurs i torsdags och började nästa i fredags. Nu ska vi läsa "En skola för alla". Den kursen verkar bra. Föreläsningarna var givande och intressanta. Första uppgiften ska vara inne redan på lördag så det är bara att sätta igång!

Dagen har ägnats åt att göra så lite som möjligt. Suttit ute i solen och läst annan litteratur än kursböcker. Kändes rätt bra att ta en dags ledigt efter den intensiva avslutningen på förra veckan. Kom just på att jag glömt vattna i växthuset. Hmm...känner inte för att gå ut i mörkret. Det får nog vara tills i morgon bitti. Hinner det innan jobbet.

Nu är det dags att krama kudden.
Godnatt alla!
/Ylva


Off to school!

Nu blir det ett par dagar på skolbänken, nåja föreläsningssalen i Växjö för att inhämta nya kunskaper.

Vi höres
/Ylva

RSS 2.0