Borta!

Hade tänkt uppdatera bloggen med lite bilder från gårdagens cruising idag, men jag la visst kameran på det där bra stället, ni vet, igår när jag kom hem. Den är spårlöst borta. Hittar den inte. I bilen finns den inte och jag är helt säker på att jag hade den med mig in. Fast jag hade en hel massa saker med mig så det kanske är nåt mer som hamnat fel. Får fortsätta leta i morgon så hoppas jag att kunna visa lite bilder då.

Helt underbart vårväder har det varit idag och jag har passat på att varva pluggandet med lite promenader. 

I morgon ska jag jobba några timmar och sen blir det plugg innan Valborgsfirande.

Ha det gott alla

 bye2

Att ta adjö

I går tog vi farväl av en älskad far, svärfar och farfar. Det är aldrig lätt med begravningar, men detta var en ljus och minnesvärd stund. Vi delade många ljusa minnen av vår Kalle Bagare.

Många fina tal avhölls och en del tänkvärda ord sas.
Rosita Börjesson, farfars chef och arbetskamrat, sa att vi ska inte sörja de som är borta utan vara glada för att de funnits.
Catrin Påhlsson (kd) sa många varma ord om farfar om hur vänlig och omtänksam han varit. Hon sa också några ord som jag vill ta med mig. Vi ska tänka på att lyssna på varandra och säga vänliga och uppmuntrande ord istället för det där gnälliga och missunsamma.
Tack för att vi fick träffa dig, Kalle. Ha det bra där du nu är.


Varning!

Måste bara meddela att explosionsrisken är överhängande. En liten grej till så brister det med all säkerhet. Nu är det bara för mycket på alla fronter. Längtar till mitten av maj, men tills dess är det mycket att göra...

Fick i alla fall VG på min dilemma-uppgift idag, så det lättade upp lite./Ylva

Det blir rapport på det här...

Ja, tanken är att det ska bli en rapport skriven, men jag har trasslat in mig i de olika perspektiven så jag vet inte om jag hittar ut igen.
Naturvetenskapligt perspektiv på potatisodling? Någon idé? Tips mottages tacksamt.
Jisses, undrar om vi lyckas med detta. Vet i alla fall hur man söker vetenskapliga artiklar, men nu la visst den sidan ner också....Kanske dax att ta kväller.


Försökte mig på en promenad nyss. Tänkte att det skulle rensa hjärnan. Sa till S att jag skulle gå 20-minutersrundan. Tänkte att det var lagom. Efter 10 minuter så tjöt det i lungorna och jag hade svårt att andas. Ska detta aldrig gå över. Får väl gå till doktorn igen.

Nä, nu stänger jag nog ner allt pluggande och tar fram min stickning istället.


bye2

/Ylva


Ledig?

Jag har jobbat idag på min lediga dag. Jobbade på en av de andra hemvisterna på huset. Kändes bra att få lite insikt hur vi arbetar på de olika hemvisterna och få lite input från barn och kollegor. Men jisses vad man blir trött av alla nya intryck. Sen är det ju annorlunda att arbeta med lite äldre barn. En annan utmaning.
Nu blir det soffhäng resten av kvällen är alldeles för trött för att orka göra något. Maken "lagade" middag i kväll. Det blev hämtmat från wokvagnen.
För övrigt så har det varit en väldigt regnig dag.


Bild lånad här

I morgon...plugg och fotboll.
Veckan som gått

Oj, plötsligt gick veckan så där fort igen. Hinner nästan inte med. Tiden bara rinner iväg. Hade en uppgift som skulle lämnas in i början på veckan så det gällde att kolla att man hade läget under kontroll. Mycket snack på chatten med kurskamraterna om fördjupningsarbete som vi skriver har det varit också. Det handlar om potatis (och tar mycket tid att leta litteratur...suck!)

Gurra fyllde år i lördags och valde att ha sitt kalas hemma hos mamma på söndagseftermiddagen. Lördagskvällen var vikt för kompisar. Storasyster hade bakat tårta åt honom som vi glatt mumsade i oss.

Födelsedagsbarnet                           Bilder: ©YlvaStädade växthuset och altanen i helgen oxå, så nu kan våren komma på riktigt. Känns härligt att kunna öppna dörren ut när man kommer hem på efter middagen och känna värmen. Kan sitta där och plugga nu också. Gillar det! kan nog komma lite bilder framöver.
Det var föräldramöte på jobbet häromkvällen och där gick ju en pluggkväll. Måste se till att jag ligger i fas med pluggandet eftersom jag ska jobba extra i morgon på min lediga dag. Jag ska "vikariera" för en kollega på den andra hemvisten. Ska bli spännande att vara med de "stora" barnen en dag.

Nu tror jag att jag ska ta lite mer kaffe och sticka några varv som avkoppling innan sängen kallar.
Ha en skön fredag!


                                                     Bilder: ©Ylva
Nytt namn

Japp, nu är det klart. Vi heter Friman nu S och jag. Snart gör barnen det också.
Hur låter det? Fru Friman! Jag tänker genast på min mormor som var Fru Friman. Namnet kommer alltså från min mammas sida. Morfars far hette Frans Viktor Jonson och hade fyra söner. De skulle byta namn och två av dem valde Franzén och två valde Friman. En av de sistnämnda var alltså min morfar.
Min morfar hette Gusten Friman och var bilmekaniker - min son heter Gusten, snart Friman och är bilmekaniker. Min morfar dog den 14 april 1971, min son föddes den 14 april knappt 20 år senare. (ja, han fyller år i morgon!) Tänk vad det kan bli märkliga sammanträffanden ibland.


Frans Viktor Jonsson


Hosta del 2

Nu har jag varit hos farbror doktorn, fast det här var en tant. Kan inte säga annat än att hon var grundlig. Testade och uteslöt lunginflammation och det kändes bra. Sen trodde hon att att det kanske kunde vara något astmatiskt för jag hade dålig lungkapacitet. Fick sitta och andas in ...vad det nu var... i två omgångar och ta lite andra prover. Allt verkade bra förutom min lungkapacitet då. Förmodligen var det en infektion och jag fick hostmedicin. Hon ville dock inte helt utesluta astam utan ville att jag, när jag blev frisk, skulle kontakta min husläkare och kolla upp så det inte är allergiastma eftersom jag är lite allergisk mot pollen och gräs. Kan man vara lite allergisk?
Hur som helst känns det bra att ha fått det kollat så nu är det bara att hosta på tills hostan försvinner.
Känner mig lite så!
Hoppas på att få sova hela natten i natt, utan att behöva gå upp och hosta flera gånger.

Nu ska jag dricka nåt varmt och se på Bygglov.

Hej så länge!

Hosta

Nu är jag så trött på denna hosta. Svårt att sova, det bara piper och väser i luftrören. Har ringt vårdcentralen så får vi se vad de säger.

Ylva

Glad Påsk!

Glad Påsk på er alla läsare!
Kom precis hem från Äggröran i Runsten. Iskallt och snö. Försöker tina upp nu. Det blev inga fina bilder i år det blåste och snöade på tok för mycket. Det gällde att smita in där det gick och värma upp sig lite. Snart dax för påskbord hos mor och far. Det är i alla fall inomhus.Ha en skön påskafton!


Snart dax

Nu tjejer är det dax att börja ladda inför morgondagen. Kolla så att kvastarna är i skick så att vi kan starta kl.18 från Hamnplan som vanligt för vidare färd mot Blåkulla. Katten och hurran ska med.

Tänk bara på en sak


Det tar vi när vi kommer fram istället.

Ses i morgon!
KvastHulda

1 April

Har ni blivit lurade idag? Mig veterligt så tror jag att jag har klarat mig. Hittade dock det här som jag tyckte var lite kul, men lite otroligt. http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/kalmarnyheter?sk=wall (För att hitta rätt så handlar det om Ölandsbron)

I går snöade det och var ett riktigt busväder här på Ön. jag hade tänkt putsa fönster i uterummet, men det var inte svårt att övertala mig att låta bli när det var 1,5 grad där ute (mot 24-25 grader tidigare i veckan). Det blev istället att plugga. Har hunnit undan en hel del så det kan nog faktiskt bli påsklov för mig också. Tänk vad skönt jag som har så mycket annat jag vill göra just nu.

Vi trotsade trots allt vädrets makter framåt kvällskvisten och åkte på vinprovning hos goda vänner. Riktigt trevligt. God mat och gott vin serverades efter provningen.

Söndagen startade med sol och vackert väder så det blev faktiskt lite fönsterputs och plock i uterummet varvat med pluggande. Planerar att gå till jobbet i morgon, är lite trött på att vara krasslig nu. Bara man kunde bli av med hostan också....den har hållt mig vaken i helgen. Men jag ska nog överlista den.

Nu ska jag slänga mig i soffan med en koppkaffe och en chokladbit. Det har jag förtjänat. Tror att jag tar med mig min stickning också.


RSS 2.0