Växjö! Here we come!

Laddar för ännu ett veckoslut med nya kunskaper på universitetet. Den här gången är det dock bara två dagar så jag är snart hemma igen.
Redovisningar står på programmet idag och ny kurs i morgon.

Wish me luck!
/Ylva

Tiden går...

Det har inte riktigt funnits tid att sitta ner och blogga på ett tag. Har haft lite mycket omkring mig. Jag har tagit massor med bilder men inte hunnit föra över dem till datorn. Som om det skulle vara svårt eller krångligt! Det är det ju inte. Bara lathet eller tidsbrist.
 
Håller på att färdigställa de sista uppgifterna på denna kursen som avslutas i Växjö på torsdag. Antar att det är det som upptar min tid. :-) Trots det har vi hunnit med både kräftskiva och andra festligheter i veckan.
 
Några bilder kan ni få.
 
                                                                               Bilder: ©Ylva
 
Hoppas att jag hinner uppdatera er under veckan.
Njut av de sista sommardagarna.
 
bye2

/Ylva

Minisemester

I helgen var det dags för en liten husvagnsresa igen. Vi åkte tillsammans med vänner till Västervik och lämnade Öland och Ironman åt sitt öde.
 
Efter att ha placerat våra två husvagnar på två jättetomter så gav vi oss ut på upptäcktsfärd. Vi ville hitta någonstans att äta. Landade på en av campingens resaturanger. Ingen jättehit och jag skulle inte rekomendera stället. Vi kan ju alltid hoppas på att det berodde på att det var i slutet på säsongen. Men maten var rätt ok och vi blev mätta. Därefter blev det en kvällspromenad i omgivningen.
 
 
Lördagen tillbringade vi på stan med shopping, fika och lite chill. Ett sportbilsrace pågick i stan och detta roade karlarna sig med medans vi shoppade. Vädret var dock inte det bästa så vi tog bilen till Gränsö slott och kollade läget där. Även där fanns en del sportbilar.
 
 
Vi hade tänkt grilla till kvällsmat. Det tillhör ju husvagnslivet, men vädret var inte så kul. Så vi begav oss till campingens andra restaurang. Den var en hit. Rekomenderas!! Mysig miljö, god mat, supertrevlig personal som verkligen månade om gästen. Är ni i Västervik och det är säsong så besök Skärgårdsvillan på Lysingsbadets camping.
                                                                                Bilder: ©Ylva
En supertrevlig kväll.
 
Söndagen bjöd på sommarens bästa väder och vi avslutade vår resa med grillning...hemma!
 
Jag har haft en underbar helg. Hoppas att ni också haft det och att veckan bjuder på nya äventyr.
 
Ha det gott!
 
 
bye2

/Ylva
 
 

Sportbilar

Tittar på sportbilsrace i Västervik.

Uppdatering

Här händer inte så mycket just nu. Mest jobb och pluggande. Idag står planeringsdag på jobbet på schemat och sen hänger vi på husvagnen och drar norrut. Vi lämnar Öland och Ironman.åt sitt öde. Här blir nog rörigt. Själva ska vi njuta av en minisemester tillsammans med bästa vännerna.

Ha en bra helg!
/Ylva

Nu är vi igång igen

Startade första arbetsveckan med en rivstart. Öppning och sex inskolningar. Det känns ikväll:
Det konstiga är att det känns precis som vanligt att börja arbeta igen. Har jag verkligen varit ledig i nästan 5 veckor? Vart tog dom vägen? Så var det med det. Bara att börja se fram emot nästa ledighet...runt jul eller så.
 
Men nu ser jag fram mot nästa helg. Då ska vi på minisemester med bästa vännerna.
 
Nu ska jag nog ta en date med kudden snart. Måste bara invänta att datorerna åtehämtar sig. Har installerat nya virusprogram på allihop och det tar ju sin lilla tid.
 
 
Sov Gott!
/Ylva

Sista semesterdagen

Nu har jag röjt upp efter gårdagens festligheter och pluggat lite. Funderar på att gå ut och njuta av solen en stund nu så sista semesterdagen.

Den här helgen har varit fantastiskt och jag känner mig nog lite laddad för att börja jobba igen. Ser fram emot att träffa kollegorna och alla barnen. Ska bli spännande med alla nya inskolningar.

Nu blir det fika i solen.

Ha det gott
/Ylva

Det bästa

Det bästa är att bara sjava runt i mjukisbrallorna (modell shorts) och njuta av dagen.
 
.
 
Nu ska jag ta mig i kragen och cykla till affären för lite komplettering inför kvällens begivenheter.
Bäst att vara förbered när grillmästaren kommer.
 
Ha en skön lördag!
/Ylva
 
 

Sommarlovet slut!

Nu är  sommarlovet från skolan slut och det är dax att ta tag i de sista skoluppgifterna i mattekursen. Inspirationen är ganska låg, vilken tur att jag har förberett mig och både läst litteraturen och nästan skrivit klart mina basinlägg. I morgon åker de in! Inlämningsuppgiften till v.33 är också påbörjad så jag är på banan även om jag inte är inspirerad.
 
Även om skolledigheten är slut så har jag fortfarande semester. Maken fick rycka in på sin lediga dag så jag har roat mig själv idag. Med skolarbete som sagt. Passade ju bra idag när det mestadels har regnat.
 
Nu är frågan om jag ska rycka upp mig och få allt det där som jag skjutit framför mig gjort eller om jag ska strunta i det och bara slappa (när jag inte pluggar). Det får vädret avgöra! Vet att jag har massor med tänkta och påbörjade projekt som borde genomföras och avslutas men får se om orken infinner sig. Kan ju få mycket gjort om jag bara kommer igång. Får se vad morgondagen har att erbjuda.
 
Men just nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och titta på tv. Kaffe och glass vankas också.
 
 
/Ylva

Sträckläsning

När man inte måste plugga så kan man ju läs annat. Denna var en sträckläsare. Hungerspelen av Suzanne Collins.
 
 
Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

Suzanne Collins har skrivit en gastkramande framtidsroman om liv och död. men det är lika mycket en roman om vår tids television - som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak - tittarsiffror.
 
Bild och text lånad här
 
/Ylva

Norra Öland

I går, fredag, gjorde vi en liten utflykt till Norra Öland. Vi startade med ett besök på kyrkogården i Runsten för att kolla in att allt var ok med farmor och farfars grav.
Sen åkte vi östra sidan norrut. Några stopp blev det på några loppisar (inga fynd) och i Kårehamn.
Nästa stopp blev Böda Hamn där vi hittade det minsta fik jag sett, men goda mackor hade de. Vi inhandlade också lite fisk när vi ändå var där.
 
 
Färden gick vidare ut till Långe Erik som stod där han brukar stå. Vidare till Byxelkrok och sedan stannade vi på badplatsen i Byrum några timmar och bara njöt.
 
Middag blev hamburgare på Pappa Blå i Borgholm.
Avslutade kvällen med en GT på altanen.
                                                                               Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva
 
 
 
 

Vad blir det för mat?

Nyfångade flundror till middag idag. Till efterrätt bjöds det på paj med blåbär och gula hallon. En meny i min smak.
                                                                             Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva
 

Hamnträffen

Varit på Torsdagsträff på hamnen med Asta. Ja, det är en bilträff med nostalgibilar och Asta är vår Volvo från -72.
Där var det drag må jag säga. Massor med bilar. Fullt ända ut till badplatsen. Lite action blev det också med polispådrag efter en fyllekörning på Mc. http://www.barometern.se/nyheter/oland/mc-forare-holls-kvar-efter-farlig-korning(3378171).gm
 
Lite bilder från träffen kommer här
 
Asta
 
 
En sån här bilstol hade vi när jag var liten. Det var nog inte av säkerhetsskäl!
 
 
Det var en vacker och varm kväll med mycket folk.
 
                                                                             Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva
 
 
 
 

RSS 2.0