Gott Nytt År!

 
 

Mellandagar

Vad det är skönt med mellandagar. Speciellt om man kan vara ledig. Jag tog en dags ledigt och fick på så sätt två hela veckor ledigt från jobbet. Jag gillar att gå här och skrota runt. Inte behöver man städa för det är redan gjort. Man kan leva på rester och slippa laga mat. Eller så finns det de som lever på att laga mat åt andra. Eller varför inte se till att man blir bortbjuden. I kväll ska vi äntligen till familjen Larsson-Classon och där bjuds det säkert på något gott för det brukar det göras.
 
Morgondagens meny är också planerad och förberedd.
 
 
Vad serverar ni för gott till nyår?
 
Ylva

Bröllopsdag

23 år med samma gubbe.
 
 
Dessa vackra rosor fick jag av maken. Dessutom bjöd han på middag på Hotell Skansen. Gott och trevligt.
 
Puss på dig, gubben min!
 

Vår jul

 
Nu är julen över.
Julen här har varit lugn och skönoch alldeles underbar. Firat med nära och kära och bara haft det bra. Jag fick den bästa julklappen, men den ska jag berätta mer om sen.
Elin hade fixat en jättefin jul och jag tror att alla var nöjda. Hon hade fått med alla våra gamla traditioner och lite nya.
 
Juldagen firade vi hos oss och jag måste säga att jag fått en underbar "svärson" och en underbar "svärdotter". M satte fart på sonen så till och med han hjälpte till med disken och A tog hand om den sena disken efter kaffet. Sånt uppskattas.
 
Nu lite bilder:
 
Elin och mormor
 
Julbordet
 
Det är jobbigt att fira jul!
Före
Efter
 
 
 
 
Hoppsa att ni också har haft en alldeles underbar jul.
Ylva

24 December - God Jul

 

23 December - 4:e Advent

När fjärde ljuset brinner,
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan
 
Ja, idag är det dan före doppare dan. Har inte gjort så mycket annat än att fixa och dona och se till att allt är klart inför morgondagen. Har bara några dukar kvar att stryka och förbereda juldagsmiddagen innan vi kan ge oss av till Elin och Alec och fira jul i morgon.
Nu har jag parkerat i soffan en stund med lite glögg. Sen är det dax för kudden.
 
Önskar er alla en God Jul!
Ylva

22 December - Julmys

Nu har vi haft julmys med familjen. Alla barnen har varit här. Vi fixade mat tillsammans och klädde granen. Annars har dagen mest bestått av fixande. Jag har bakat några sorters kakor och gjort lite godis. Maken har fixat lite ute så nu börjar julkänslan infinna sig. Det är bara det sista finliret kvar innan jag kan slå mig ner och bara njuta. Fast jag tycker att det är ganska mysigt att fixa inför jul. Nu ska jag gå och slå lagen över den stekta strömmingen som Gurra fixade när han var här.
 
 
Ha det gott och njut av kvällen.
Ylva

21 December - Puh!

Nu är alla inköpen gjorda och skönt är det. Tror inte att jag hade orkat trängas med alla människor som ska köpa julklappar i sista minuten i morgon. Just nu fixar och trixar jag lite med de sista paketen och i morgon ska jag fixa några blomgrupper. Har ju fått en florist i familjen så det gäller att visa sig från sin bästa sida.
 
 
Stadsbesöket avslutades med en god middag på restaurang tillsammans med maken.
 
 
Bild lånad här
 
Ha det gott!
/Ylva

20 December - årets sista arbetsdag

Japp, nu har jag gjort mitt för i år! Nu ska här bara piffas och pysslas inför julhelgen. Sista inköpen ska göras i morgon och sen ska jag bara fisa omkring och inhämta julkänsla. Koka skinka, göra lite mer julgodis, förbereda inför julmiddagen, ta fram de sista tomtarna och sist men inte minst så ska julgranen in. Just nu förtränger jag att jag måste plugga också, men det finns med i planeringen. Skolböckerna öppnas mellan kl 6 och 8 i morgon bitti och kanske en stund på söndag =).
 
I kväll har jag roat mig med att kolla igenom julklappslistan och slå in de sista julklapparna. En liten är kvar att köpa.
 
Nu kallar kudden om jag ska orka upp och plugga i morgon.
Sov Gott!
 
                                                                                   Bilder: ©Ylva
 
En blomma från barnen på förskolan. <3

19 December - Julkaffe

I kväll bjöd Gurra och Malin på julkaffe. De har tagit över Elins tradition i år eftersom vi ska fira jul hos Elin och Alec. Men Elin hade förstås ett finger med i spelet. Det var hon som hade bakat och fixat kakor. Gurra hade köpt pepparkakor och skumtomtar. Men gott var det i vilket fall som helst.
 
 
På återhörande!

18 December - Fullt upp i tomteverkstan´

Dagens inlägg kom av sig. Det har varit fullt upp i tomteverkstaden med paketinslagning mm. Jag får återkomma i morgon.
 
Ha det gott så länge.
/Ylva

17 December - Pepparkakshus

                                                                                        Bilder: ©Ylva
 
/Ylva

16 December - 3:e Advent

 
När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och alla bakar kakor
och har ett väldigt styr.
 
Efter gårdagens oväder så har det varit en lugn dag. Maken har jobbat och jag har varit hemma och donat. Alltid nåt att göra så här inför jul. Pysslat lite med pepparkakshuset jag fick av Elin igår. (Bilder kommer i morgon). I år hittade jag tomtarna på en gång de hade inte lyckats förirra sig ner i fel låda. :-)
Maken bjöd på middag idag. Det blev raggmunk med fläsk. Hämtade på Arontorps Kroppkakor. Gott!
 
Ha en trevlig kväll.
Ylva

15 December

Städat hela dagen. Inget roligt har hänt´. Jo, vi var ute och köpte julgran och så har vi haft takras.
That´s it!
See you tomorrow.
/Ylva

14 December - Julklappsinköp

Idag såg världen ut som ett vykort när jag begav mig ut. En snabb promenad hem till mor och far. Mamma och jag skulle fara till den stora staden för att handla julklappar. Det höll dock på att bli en kort resa. Vi hann inte mer än utanför dörren så höll det på att gå illa. Precis när jag öppnar munnen för att säga till mamma att akta sig för att det är halt där, så försvinner hon. - Ops! Vart tog du vägen? Mamma halkade och föll. Nu gick det bra, inga skador och vi kunde fortsätta. Det kunde ju ha gått riktigt illa.
 
Trots den vackra inramningen så var det riktigt halt idag när vi begav oss ut på vägen. Väl inne i stan så gällde det att hitta en parkering där man inte riskerade att bli instängd. Folk parkerar verkligen som idioter och ser tydligen bara sin egen bil. Blockera utfarter var populärt idag. 
 
Hur som helst så fick vi våra inköp gjorda och hann även med ett besök på IKEA. Stadsresan avslutades med en fika på Ölands Köpstad.
 
Tentaresultatet har kommit, men vi har inte fått besked om hur många procent/rätt man måste ha för att bli godkänd. Mitt resultat ser dock bra ut. Borde vara godkänt, men man vet ju aldrig.
 
Nu sitter jag här och skriver julkort. Har lovat att hämta svärsonen i Kalmar ikväll när han ska hem efter julbord. Så det gäller att hitta på saker som håller mig vaken. Vanligtvis så brukar maken tycka om att åka på såna resor, men både han och Elin jobbar i morgon så lotten föll på mig. Ska se om jag hittar nån alkoholfri glögg och lite godis att roa mig med.
 
 
 
Ha det gott alla!
/Ylva

13 December - Lucia

 

 

Sankta Lucia, ljusklara hägring,
sprid i vår vinternatt ljus av din fägring.
// Drömmar med vingesus under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia. //

 

Idag är det Luciadag och Tentadag. Tentan är skriven och jag tycker att det känns bra, men när jag läser mina kurskamraters inlägg på Fb så blir jag fundersam på om jag missuppfattat och totalt förväxlat allting. Får väl se i morgon efter kl.18. Då ska resultaten komma. Blir det omtenta så får det bli det.

I övrigt har jag mest städat och julfixat hela dagen. Känns bra när saker blir färdiga.

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan med lite glögg och titta på Criminal Minds.

/Ylva

 

 


12 December - pluggar!

Pluggar inför tentan. Nu är den nära. Jag har tagit ledigt i morgon för säkerhets skull. Tentan öppnar i morgon klockan 9 och är öppen till kl.18 på fredag. När man väl har öppnat den har man en timme på sig att svara på 17 frågor. Jag hoppas att det ska gå bra.
Nu har jag ju inte enkom tagit ledigt för att tenta. Städning och julshopping med mamma står på programmet också.
 
 
Wish me luck!
/Ylva
 

11 December - Let it snow...

 
Snö så långt man kan se om man kan se något för snön. Natten till tisdagen och hela dagen har det vräkt ner massor av snö. Maken satsade för fullt och tog sig genom snödrivorna på de oplogade vägarna. Själv fick jag pulsa till jobbet.
 
På jobbet skulle vi ha vernissage idag, men många valde att stanna hemma så det har inte varit så många barn på förskolan. En del personal tog sig inte heller ut. Vernissagen blev trots allt lyckad med de få besökare som kom.
 
Väl hemma väntade snöskottning. Då kommer sonen med traktor och skottar av det mesta. Gullunge!
 
 
 
Det kallar jag Snöskottning de Lux!
 
                                                                                  Bilder: ©Ylva
 
 
 
/Ylva
 

Snö

Öland just nu

Julmusik

En av mina favoriter Universal Child - Annie Lennox
 
 

10 December - Nobeldagen

I morse blev jag lite lätt förvånad när jag öppnade ytterdörren strax efter halv 6 och upptäckte att det hade snöat rejält under natten och fortfarande snöade och blåste. Men det fanns ingen återvändo jag var tvungen att ge mig iväg till jobbet eftersom det är jag som öppnar på måndagar. Som tur var så var det makens lediga dag så jag kunde ta den stora bilen. Efter att ha sopat av det värsta, den står visserligen under tak, men det ryker in, så var det bara att ta sats och ta sig genom snödrivorna. Det var bara de stora vägarna som var plogade.
Väl framme på jobbet så började telefonen genast ringa. En del ville lämna tidigare, en del tänkte inte komma alls och andra meddelade att de skulle bli sena.  Sen fortlöpte dagen och det har snöat och snöat....
 
 
Trots snön så begav jag mig tillsammans med maken in till stan för att klara av en del julklappsinköp. Nu börjar det likna nåt.
 
Annars så handlar det bara om att plugga begrepp inför fredagens tenta. Och i morgon är det vernissage på jobbet....
 
 
bye2/Ylva

9 December - Julbord

 
När andra
ljuset brinner är snart Lucia här

hon bjuder oss på
kaffe
och bud om julen bär

 
Nu har vi varit på julbord på Strand hotell i Borgholm. Jättetrevligt. Denna söndagen brukar de ha bara julbord utan underhållning så att an kan koncentrera sig på att äta. Och det passar mig. Vi var 8 pers. Mamma, pappa och båda barnen med respektive.
Måste säga att detta julbordet blev lite omtumlande. Sonen ringde tidigare på dagen och frågade om vi ville hänga med hem till M efter och dricka kaffe. Självklart gör vi det, sa vi. När de sedan dyker upp på Strand så visar det sig att de har förlovat sig. Sen när vi ska gå så bjuder de på hela kalaset som en förlovningsmiddag. Trevligt!.
Väl hemma hos M så möter hennes föräldrar upp och det blir fika tillsammans och lite födelsedagsuppvaktning eftersom M fyllde år i går.
 
Gissa vad jag tycker är godast på julbordet.
 
De nyförlovade!                                                          Bilder: ©Ylva
 
Nu ska jag landa i soffan med en julmust och begrunda dagens upplevelser.
 
 
 /Ylva

Glöggmys och julbelysning

I går var vi på glöggfest hos goda vänner. Det var vinprovargänget som hade en sammankomst så här inför jul med glögg och lite annat gott. Vi bjöds på julgröt och skinksmörgås när vi kom och sedan blev det glögg och julgotter.
Ungdomarna underhöll oss med stämmningsfulla julsånger. En trevlig kväll med andra ord.
 
                                                                                 Bilder: ©Ylva
 
Maken har varit ute i kylan och fixat julbelysningen. Ser bra ut än så länge. Återstår att se hur det ser ut när det blir mörkt.
 
                                                                             Bilder: ©Ylva
 
Snart dax för julbord.
/Ylva

Godis

Jag har gjort schweizernötsfudge. Supergott och enkelt. Receptet hittade jag hos Kryddburken.
 
                                                                                   Bilder: ©Ylva
 
/Ylva

8 December - Julmarknad

Nu har vi varit på julmarknad i Algutsrum. Ett trevligt initiativ eftersom julmarknaden hölls i de gamla marknadsbodarna och detta bidrog till  julstämmningen. Synd bara att det snöade och blåste. Det var rackarns kallt så vi blev inte så långvariga.
 
                                                                                      Bilder: ©Ylva
 
Nu är det dock dags att göra sig i ordning för kvällens begivenhet som lär bli betydligt varmare. Glöggprovning.
 
Ha en trevlig kväll!
/Ylva

7 December - kallt

Idag har det avrit riktigt kallt. Skönt att inte behöva gå ut faktiskt. Jag har mest varit hemma och pluggat och pysslat idag, men på eftermiddagen var jag tvungen att ge mig ut. Klippning stod på programmet. Tillbringade några timmar på salong tillsammans med dottern för att snygga oss lite. Sedan blev det lite shopping.
 
                                                                                       Bilder: ©Ylva
Frostrosor på fönstret i uterummet.
 
bye2/Ylva
 

Belysning

Bild lånad här
 
En sån här skulle jag vilja ha. De finns i många färger och säljs hos Denny´s Home.Tyvärr så går de inte att beställa just nu, så det blir ingen till jul.
 
/Ylva
 
 

6 December

Idag har det inte varit någon bra dag. Tror att pizzan jag åt i går ställde till problem. Ont i magen och halsbränna hela dagen. Inte värre än att jag kunnat jobba, men kvällens tillställning fick jag avboka. Skulle varit på Soppscenen och ätit jultallrik med mina kollegor men där gick gränsen. Istället blev det soffläge och vetekudde på magen. Det positiva är väl att jag har fixat undan lite pluggande som jag skulle ha gjort i morgon.
 
                                                                                   Bilder: ©Ylva
Jag fick ordna en egen jultallrik. Kalvsylta och rödbetssallad är rätt ok.
 
bye2/Ylva
 

5 December

Dricker glögg och funderar på om jag ska göra nåt mer vettigt idag.
Har varit på Arbetsplatsombudsutbildning hela dagen idag. Alltid trevligt att utbyta tankar med andra arbetsplatsombud och bli lite uppdaterad.
Hann sedan med en fika hos mor och far innan jag ruschade hem till sonen för att hjälpa honom med julgardinerna. I år ska han bestämt ha lite julfint. Kan det bero på flickvännen tro? Förra året var han helt julanti, men i år har han i alla fall två tomtar.
Väl hemma igen blev det lite pluggande. Sliter mitt hår... det är ju så många begrepp inför tentan nästa vecka. Positivt är i alla fall att jag har en idé om min fältstudie. Ska prata med min mentor i morgon.
 
 
                                                                                        Bilder: ©Ylva
 
Tror att jag tar kväller nu och tittar på tv en stund innan kudden ropar.
 
bye2/Ylva

4 December

Idag blev det lite julklappsshopping i snögloppet. Tillbringade ett par timmar på HansaCity medans maken besiktigade bilen. Den gick igenom och jag fick några julklappar inhandlade.
 
Snöat har det gjort hela dagen så det har nog kommit några centimeter. Tyvärr så töade det på eftermiddagen så det var bara blött. När vi kom hem från stan så var hela vår uppfart och området runt postlådan skottat. Det var ju tacknämligt, men vem hade gjort det? Efter lite detektivarbete så listade vi ut att det var sonen. Tack, gullunge! Din pappa blev jätteglad.
Nu ska jag läsa ett par kapitel till innan det blir en date med kudden. Laddar inför arbetsplatsombudsutbildning med facket i morgon.
 
Kram på er!
Ylva

3 December - Snö

Tänk vad lite snö kan göra!
Vilken glädje det var hos barnen idag och vad bråttom de hade ut. Härligt att se!
 
För att inte tala om ljuset. Jag rusde upp kl 2 i natt och trodde att vi hade glömt släcka någon lampa, men när jag väl hade fattat vad jag gjorde uppe så insåg jag att det var ljuset från snön.
 
                                                                               Bilder: ©Ylva
 
bye2/Ylva
 
 

2 December - 1:a Advent

När första
ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla människor
glädjas att fira få advent
 
Idag är det första advent och här har julfixats som bara den. Ljusstakar och stjärnor är nu uppe och adventsljusstaken är tänd.
Pepparkaksbaket och lussekatterna är fixade och jag har gjort tre sorters julgodis.
Elin har som vanligt varit arbetsledare och sett till att bakningen gått rätt till. Mamma och Elin bakade pepparkakor och sen bakade hon lussekatterna medans jag fixade godiset.
Sen hade vi familjemiddag och eftermiddagskaffe med lussekatter och pepparkakor.
 
I morgon är det nog bäst för mig att jag tar tag i läxböckerna. Har fuskat i två dagar nu. :-)
 
 
Trevlig advent alla!
Ylva

1 December

Idag var vi uppe innan tuppen. Klockan 5 kom Elin och Alec och hämtade oss för vidare färd mot Ullared och Gekås. Kallt som sjutton var det men annars så gick resan bra. Kvart över 7 fikade vi i Värnamo. Kaffe och toast satt fint och vi orkade åka vidare. Väl framme i Ullared så shoppade vi loss. Vi och några tusen besökare till. Trångt var det. Jag fick nog med mig det mesta på listan inklusive en hel del julklappar och gardiner till Gusten. Måste dock säga att jag var lite besviken på julutbudet i år, men nån tomte slank nog ner.
 
Nu är det dags för lite glögg och pepparkakor i soffan. Får packa upp resten i morgon.
 
                                                                                              Bilder: ©Ylva 
 
Ha en trevlig lördagskväll!
Ylva
 
                      
 

RSS 2.0