Rensat

Det får bli ett litet bildinlägg den här gången. Rensade lite bland mobilbilderna och hittade några bilder från den gångna månaden.


Snöstorm


Vackert vinterväder


Traditionell schnitzel med Kalmar FF. Sista gången?



Bowling, hamburgare och öl med jobbarkompisar.



...och så semlor förstås!


Som ni ser så äter vi ofta och gott.

Ha de!


Händer inte så mycket...

Här händer inte så mycket just nu förutom att jag pluggar energiprinciper och hållbar utveckling och sover. Just sovandet har gjort susen. Jag känner mig piggare än på länge och både ögoninflammationen och nästäppan har gett vika.
Idag tog jag mig dock i kragen och gav mig ut i det vackra vårvädret. Härligt väder var det och jag for in till stan för att gå på bokrean och pigga upp mig med lite nya blommor. Kunde inte låta bli och bara gå och strosa på gatorna och fönstershoppa. Så mycket böcker blev det inte. Gatans Lag av Michael Connolly fick följa med hem, men desto mer blommor inhandlades tillsammans med några nya krukor och lite annat. Så nu har jag fixat lite vårkänsla här hemma.

I kväll har vi haft pizzakväll tillsammans med mor och far och alla barnen (2+1). Vi brukar ha det ibland. Pappa brukar påpeka att nu är det dax för pizzakväll när han blir sugen på pizza.
Nu är det dax för soffhäng en stund innan läggdax. Måste upp och plugga i morgon också.



                                                                                                     Bilder: ©Ylva
Trevlig Helg!


Nu börjar pelargonsäsongen

Har uppdaterat mina pelargoner idag. Dvs. jag gav stackarna vatten och ansade dem lite. Tänk utav alla dom ca 150 jag satte in i oktober så har bara två (2) dött och då ska ni veta att de inte fått något vatten på hela vintern!! Första gången jag vattnade sen jag satte in dem idag. Helt fantastiskt tycker jag. Nu blir det till att klippa ner och ta sticklingar i mån av tid. Får se vad det blir av det.


                                                                                 Bilder: ©Ylva


Sov Gott!


Melodifestival

Nämen, vad är det här?? Ranelid i Melodifestivalen! Om karln ändå hade sjungit, men det kanske inte hade hjälpt...Tror att jag får ta ett glas vin till och fundera på om jag ska fortsätta titta på detta.


Rivstart!

Väcktes 3.25 i morse av telefonen. Tog en stund innan jag fattade vad det var och stod bredvid sängen innan jag slagit upp ögonen. Otaliga tankar hinner fara genom huvudet innan man hittar en telefon vid den tiden på morgonen. Vad har hänt? Pappa, mamma, barnen...På telefonens display stod dotterns namn! Konstigt nog så tänkte jag inte att det hade hänt henne nåt utan jag tänkte att nu har Gurra blivit sjuk igen. Han hade nån dag innan klagat över ont i magen. Jag tänkte att han hade vänt sig till sin syster eftersom de bor i samma hus. Nu var det tack och lov inte så.

I luren hörde jag dotterns röst:
- Mamma, jag har klantat mig lite.
-Jaha???
- Jag har låst in mina nycklar i bilen, den är igång och jag kan inte komma in efter extranyckeln.
-???
- Kan du komma med er?
- Ehrmm, har jag en sån?
- Men, mamma!!!
- Ah, det måste vara den som sitter i min knippa. Ok, jag kommer.

Där stod hon alltså på väg till jobbet på bageriet och bilen hade gått i baklås med väskan i medan hon skrapade rutorna. Mamma hoppar i en mysoverall, på med jacka och stövlar. Ut i bilen och upptäcker att jag knappt fått upp ögonen. Men det gick bra. Jag tog mig hem till dottern som stod på parkeringen och väntade. Hon kunde hämta sin nyckel, låsa upp och åka till jobbet. Själv åkte jag hem och la mig igen. Allt det här hände på 10 minuter så sängen hade inte hunnit bli kall. Tack och lov så hade jag sovmorgon.


Bild lånad här


Men nu är jag seg som sjutton och längtar bara till sängen. Så...

Godnatt med er!


Alla Hjärtans Dag


Vintervackert

I morse var det otroligt vackert med -10 grader och rimfrost. Tyvärr så började jag tidigt idag och kunde bara uppleva den vackra gryningen genom fönstret. Men när jag kom hem i eftermiddags tog jag en låång promenad i det vackra vintervädret. Solen sken och det var "lagom" varmt. Åtminstone när man gick i solen. Tog med mig kameran och passade på att ta lite bilder.


                                                                                Bilder: ©Ylva

Hoppas att det vackra vädret håller i sig i morgon också.

Sov Gott!


En till!

Så, då var Björneloo-uppgiften ivägskickad och jag har lärt mig en massa nytt om hållbar utveckling. Nu ska jag slänga upp fötterna i soffan och bara softa ikväll. Kommentarerna till mina kurskamrater tar jag tag i i morgon eftermiddag.

Var förresten på loppis i går och gjorde några fynd. Om jag får till det som jag vill så kanske ni får se nån bild i veckan.

Ha en skön kväll!



Pluggfredag

Vaknad tidigt som attan idag. Kände mig ganska pigg och fräsch. Kanske förkylningen mm är på väg att ge sig? Det vore ju skönt i så fall.

Alltså uppe med tuppen! Fixade och donade. Traskade in på Maxi i Kalmar kl.9 för att handla. Så tidigt har jag nog aldrig varit där. Gick snabbt att handla för det var inte så mycket folk där. Vidare till Blomsterlandet för att inhandla lite fräscha blommor att pigga upp mig med. Tulpaner och primula blev det. Var hemma igen straxt efter 11.

Sen....har jag suttit med den där j...a avhandlingen hela eftermiddagen med undantag för pauser och mat. Den är förvisso lättläst och intressant, men jag fattar inte riktigt vad det är jag ska skriva om????? 2 sidor ska skrivas! Har väl snart fått ihop en och kanske, kanske börjar det lossna.
Nu ska jag snart lägga den åt sidan och ta kväller. Dax för middag och ett glas rött. Får försöka samla ihop mina anteckningar och tankar tills i morgon och skriva klart då.

Detta var inget speciellt intressant inlägg, men intressantare än så här har inte min dag varit.

Är det någon som har några tankar om hållbarhetsbegrepp i en vidgad begreppsbetydelse så hör av er!


                                                                                 Bilder: ©Ylva


Ha en skön fredagskväll!

Snörvel!!

Ligger i soffan och snörvlar och tjurar. Jag är så trött på att vara täppt i näsan och ha ont i halsen. Sparkar lite på Björneloo, men orkar inte ta upp den och läsa. Äter värktabletter och glass i stället. Är inte tillräckligt dålig för att vara "sjuk" utan harvar på och är bara genomtrött. Ögoninflammationen verkar äntligen ha gett med sig i alla fall. Idag var jag inte ett dugg kladdig i ögonen! Alltid nåt!
Ser inte fram mot morgondagen. Är trött innan den börjar. Vi ska på föreläsning, 3,5 tim, efter jobbet. Vanligtvis brukar det vara trevligt, men när man med nöd och näppe bara orkar arbeta sin arbetstid så känns det bara trögt. Men det ska väl gå på nåt sätt. Red Bull kanske?

Så nu har jag "gnörkat" lite och tyckt synd om mig själv. Lika bra att gå och lägga sig.


Ett steg till...

Tjoho, GODKÄNDA på rapporten!!!
Ytterliggare en kurs avklarad och nu går vi vidare på nästa, eller inte... Står stilla just nu. Fattar ingenting, men det löser sig nog. Nästa år vid den här tiden skriver jag på mitt examensarbete. Det ni! Trodde väl aldrig att jag ens skulle komma så här långt, men är jag nu här så ska jag väl klara resten också.

Nu lägger jag Björneloo åt sidan och dejtar kudden istället.


(ja, ungefär så känner jag mig efter att ha haft lång dag med öppning.)

Kram på er


Melodifestival

Jaha, då har vi sett första delen av bidragen till melodifestivalen. Om dom kan man tycka vad man vill, men det var tur att det var Loreen som gick vidare. Det andra bidraget var inte i min smak, men det finns säkert dom som gillar det. Att Torsten Flink och Jean Banan skulle hamna bland de främsta var väl inte helt otippat och nu gick ju båda till andra chansen. Ska bli spännande att se/höra kommande bidrag. Vad tyckte ni om kvällens utfall?

Under tiden vi väntar kan vi lyssna på en annan favorit.





Ha en fortsatt trevlig lördagskväll.



Pelargonmotiv

Som den pelargontok jag är så måste jag vissa er dessa snygga brickor designade av Emma Sjödin




Bilder lånade från Signerat.se

Finns även som kökshandduk, disktrasa och gobeläng.


Snö!!

Så kom den då äntligen! Snön alltså... och vi fick väl så vi teg. Många hade väl hoppats att det inte skulle bli så mycket av den varan den här vintern, nu när den väntat så länge. Men nu är den här och det är väl bara att leva med.

Maken har skottat och donat och förberett för morgondagen. Men som han sa: "Man vet aldrig hur det ser ut när man vaknar". Tänker lite på dottern som åker till jobbet halv 4 i natt och hennes sambo som är på väg till sitt nu. Nåväl just nu verkar det som det har lugnat ner sig och snöplogen susade just förbi. Har de tid att ploga i kvarteren så är det nog inte så farligt. Själv lutar jag mig tillbaka och tar ett glas vin. Behöver inte gå ut i morgon. Studieledigt, så här ska läsas avhandling om hållbar utveckling. Ska bli en spännande dag. Eller NOT. Hur som helst så är det nog nyttig läsning.




RSS 2.0