Smörgåstårta

Lovade ju visa bilder på smörgåstårtorna vi hade på kalaset i lördags, men tiden rann iväg och det har inte hunnits med. Nu sitter jag här med ögoninflammation och halsont så nu ska jag väl hinna med och göra ett inlägg.

Här kommer lite bilder på godbitarna. Både födelsedagsfiraren och gästerna var väldigt nöjda.


                                                                              Bilder: ©Ylvabye2Kalasdax

I kväll har det tillverkats smörgåstårta för brinnade livet här. Elin har varit här och fixat dom och när hon gör det så går det undan. Hon har handlaget. Det gick så fort så jag glömde ta bilder, men jag lovar att ni ska få se det färdiga resultatet. Innan hon kom hit hade hon bakat semlebullar som också ska vara till kalaset.

Vi avslutade kvällen med hemmagjord pizza. Sen åkte barnen hem, för Elin börjar jobba klockan 3 i natt på bageriet. Hon har lovat att komma hit direkt efter jobbet och dekorerar smörgåstårtorna. Så då gäller det att vara uppe i tid. Börjar man jobba tidigt så slutar man tidigt (ca 9 på morgonen). Men det gör inget för jag har tänkt använda förmiddagen tilll lite pluggande. Mitt mål är att bli klar med uppgiften i helgen. Men först blir det kalas i morgon. Det är käre maken som fyller år.

Var och handlade tidigare idag till smörgåstårtorna och nu undrar jag om alla människor handlar på fredagar eller är de bara ovanligt virriga. Kändes som om alla bara irrade runt och inte visste vart de skulle. Jag brukar inte handla på fredagar så det var väl det som var felet.

Nu blir det lite soffhäng och en öl innan det är läggdax.

Ha en skön fredagskväll!


Ibland går det fort

Oj, vad dagarna plötsligt gick fort.  Undrar varför tiden går så fort ibland? Hade plötsligt väldigt mycket att göra. Jag som trodde att det skulle bli lugnare nu när rapporten var klar, men inte då. Den nya kursen tar nog ganska mycket kraft, men på ett annat sätt. Ofta ör det ju så att ju mer man har att göra, ju fortare går tiden. Kanske för att man inte hinner stanna upp och reflektera över det man gör? Det liksom bara rullar på. Men man slipper ju i alla fall ha tråkigt!!

I söndags tog jag studieledigt och bara njöt av dagen. Strosade runt på IKEA med sonen som skulle köpa hyllor till sitt förråd. Fikade hos dottern med sambo. Blev sen också bjuden på middag där och det var ju inte helt fel. Snöade gjorde det också, så jag laddade för att kanske behöva gå till jobbet, vilket inte är en höjdare när man öppnar. Det slutade dock snöa så jag slapp gå.

Under måndagen kom det mer snö så nu har vi ett vitt täcke ute.
Det kom ett studiebesök till jobbet och det var lite kul för det var en kurskamrat till mig och några jobbarkompisar till henne. Kul att ses på nåt annat ställe.

Tisdag hade jag Tupperwareparty. Det blev lyckat med många gäster. Tack alla ni som kom!
I kväll har det varit Apt på jobbet så det blev en lång dag. Så hade över halva den veckan gått. I morgon är det torsdag, förhoppningsvis en vanlig dag. Och sen är det helg! Åtminstone för mig.

Nu väntar väl sängen och min bok. Känner mig lite matt så så får det bli.

God natt! 


Vad är väl en dag på universitetet...

Jag har precis lagt upp fötterna på hotellrummet och njuter av kaffe och kanelbulle (snart blir det ett glas rött). Syster och tillika rumskamrat har ett par timmar kvar på universitetet så jag sitter här i min ensamhet. Men hon har ju sovmorgon i morgon, medans jag ska var där 7.45!!! Det blir tufft att hinna med hotellfrukost.

Dagen har varit mycket intensiv. Började kl 8 med registrering och sen var det på med överdragsbyxorna och ut i skogen ett par timmar. Det passet hann knappt avslutas innan vi skulle vara på nästa där vi experimenterade med energikällor. Snabbt iväg till restaurangen för att köa för lunch som vi snabbt fick slänga i oss för att hinna till nästa pass. Det var filmvisning. En låååång film om livsvillkoren runt Victoriasjön i Tanzania. Dagen avslutades med en föreläsning och jag hoppas verkligen att jag orkade ta till mig något där.

Hela dagen har vi fått höra att "det här kan ni tänka på till tentan i mars" så nu gäller det att sortera upp mina tankar och anteckningar. Men det gör jag på måndag... Nu ska jag njuta av fredagskvällen. Snart lite vin och god mat...om jag inte hinner somna...


Monica och Ida berättar om en bok(trädet) för några kurskamrater i naturstafetten.


En knopp! Jaha, alla kurskamrater. Vad är det här?


Jurga och Ida försöker få igång ångmaskinen.


Det behövdes mer vatten!


Monica och Malin lyssnar på radio driven av solceller.


Ha det nu så gott och njut av fredagskvällen!


Färdigpackat

Dax att dra till Växjö och universitetet för en kursavslutning igen. Himmel vad tiden går fort. Nu är det bara 1,5 år kvar och det lär gå i ett flygande fläng. Nästa kurs börjar redan på fredag. Som det känns nu så verkar den ganska mastig, men det brukar alltid kännas så när vi börjar en ny kurs så det ska nog reda upp sig.

Fick nog en släng av den där otäcka magsjukan trots whiskeyn. Har varit hemma idag med en orolig mage. Hoppas nu bara att det är ok i morgon annars blir det jobbigt.

Nu var det ju den där redovisningen... måste nog sätta mig och fila lite på den...

Kram på er!Tog en whiskey...

...i medicinskt syfte. Fast jag tycker att whiskey är så himla äckligt och jag dricker det sällan frivilligt (inte för att nån brukar tvinga i mig det). Men nu gäller det att hålla eventuella illvilliga baskelusker borta. Vill varken bli förkyld eller få nån otäck magåkomma nu när det är skola på gång. Bäst att hålla sig frisk så att man kan redovisa och opponera och förhoppningsvis bli godkänd även i den här kursen. Just nu florerar både det ena och det andra på förskolan så det gäller att hålla sig undan, vilket inte är så lätt när man vistas bland de små liven hela dagarna.

När det gäller whiskeyn så behövde jag inte gå så långt. Maken är Whiskeyfreak och samlar på whiskey!!! Gissa om han blev glad när jag frågade om han hade nån bra sort som jag kunde dricka. Han kom ilande både med en flaska med en sort som han tyckte kunde passa mig och ett riktigt whiskey glas. Ska man dricka så ska det vara ståndsmässigt.

Nu har jag fått i mig några små klunkar och om inte annat så lär jag nog sova gott.


Bild: Dryckesglas.se

SovGott!


Boktips!Beskrivning:

Boken som legat över 100 veckor på New York Times bästsäljarlista!

Paris 1942. Sarah, en 10-årig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer VeldHiv. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation växer.

Paris 2002. inför 60-årsdagen av VeldHiv, ombeds Julia Jarmond att skriva en artikel om denna svarta dag i Frankrikes historia. Under sitt sökande efter uppgifter snubblar hon över Sarahs nedtystade familjehistoria. Julia känner sig manad att skriva om flickans öde, och under sina efterforskningar av det förflutna börjar hon ifrågasätta sitt eget liv.

Sarahs Nyckel lyfter fram de tabun och den tystnad som omger en skamfläckad händelse i Frankrikes historia, samtidigt som den skildrar en modern kvinnas liv i dagens Frankrike och USA. Tatiana de Rosnay har skrivit en varm och inkännande roman om utanförskap, hemlängtan, skuld och familjeband, men också om människans inre styrka och hur viktigt det är att inte glömma det som varit.

(Bild och text lånad från Adlibris.com)

Varning: Sträckläsningsrisk


Onödig information

Den här låten låg etta på Billboardlistan den veckan jag föddes! Bra att veta ;-)
‎1) Ta reda på vilken låt som var #1 den vecka du föddes.
2) Gå till den här sajten för att ta reda på det: http://www.joshhosler.biz/Fredagsledigt

Sitter här och hänger framför datorn lite. Är ledig idag och för första gången på länge så har jag inget skolarbete som hänger över mig och måste göras. Vad ska jag göra då? Finns förvisso en litteraturlista för nästa kurs att gå igenom och så kan jag ju förbereda mig för skolan Växjö nästa vecka, men jag hinner.
Tror att jag ska satsa på att se till att alla tomtar och julsaker kommer på rätt plats och får vila till nästa jul istället. Känns som om man vill ha in ljuset nu. Så, se upp nu alla tomtar! Nu kommer jag med dammvippan.
Hittade en tävlingJag är med och tävlar om dessa fina muggar och kökshandduk från Greengate. Tävlingen finns hos Hemma på Kråkered.Snyggt


Bild lånad från Clas Ohlsson

Kolla in den här snyggingen. Visst är den läcker!
Designad av Ylva Skarp och säljs hos Clas Ohlsson som Limited Edition.
En sån vill jag ha!!

/Ylva

Mångalen

Nu är det fullmåne och minusgrader. Känns lite vinter. Lite snö skulle inte vara helt fel om så bara för känslan av att det verkligen varit vinter.

Det finns dom som säger att de påverkas av fullmånen på olika sätt. Jag tillhör inte dom tror jag,men i gårkväll/natt började jag tvivla. Eftersom jag öppnade på förskolan i morse så gick jag och la mig tidigt i går. Jag brukar normalt somna direkt när jag lägger huvudet på kudden, men inte igår. Till saken hör att jag vill ha det mörkt, kolmörkt när jag ska sova. Vi har timer på en del av våra lampor och julbelysningar och de lös fortfarande när jag gick och la mig (de brukar hinna slockna). Lat som jag är så orkade jag inte gå upp och stänga av dem utan låg och väntade på att de skulle slockna och det gjorde de undan för undan. Slutligen lös bara ljusslingan och tomten utanför ytterdörren och slingan på altan. Nu blir det snart mörkt! Tomten och slingan slocknade, men varför lös det fortfarande på altan? Måste vara nåt fel och jag kunde fortfarande inte somna. Okej, jag får väl gå och kolla. Men det var inte slingan, det var fullmåne och nästan dagsljus ute. Inte undra på att det inte slocknade.

Tror ni jag somnade? Icke! Slutligen föll jag in i nån orolig slummer och drömde konstiga drömmar om rapporten som skulle skickas och mitt icke fungerande nyckelkort. Mitt undemedvetna jobbade med olika lösningar på hur jag skulle komma in på förskolan om händelsevis inte städet var där. Konstigt hur det kan bli, men faktiskt så kom jag på en plan B där i min dvala. Somnad till och vaknade 20 minuter innan klockan skulle ringa och kunde inte somna om??.

Känner mig ändå otroligt pigg efter en sömnlös natt och nästan 14 timmar (jobb, möte och möte) på jobbet. Får väl igen det i morgon.

Inte undra på att jag är galen på månen just nu. I kväll är det mulet så det lär bli mörkt och lätt att somna.Sov Gott!

Rapport...

Yes, nu är sista(?) finjusteringen gjord och rapporten klar. Nu ska vi bara sova på den tills i morgon och sen får den nog gå iväg för bedömning.

Tack vare extra ledigt i torsdags, då jag hann jobba undan bra med rapporten så har jag kunnat njuta av en ledig helg. Har fixat lite småplock och hunnit läsa annat än kurslitteratur. Julgranen hann vi också kasta ut så nu är det bara ljusstakar och stjärnor kvar. Tänkte fixa det och byta till ljusare gardiner på fredag när jag är ledig.

Nytt schema har vi också och jag ska upp och öppna på måndagar den här teminen. Kan väl vara ok om man får sluta tidigt, men i morgon har chefen lagt ett möte efter min arbetstid och sen har vi Apt på kvällen så det blir en lååång arbetsdag.

Hur som helst, nu ska jag njuta av resten av söndagskvällen i soffan framför tv:n.

Ha det gott alla!


Besök i trädgården


                                                                                 Bilder: ©Ylvabye2

/Ylva

Första semlan

I kväll har vi firat mammas och pappas 56-åriga bröllopsdag. Som traditionen bjuder här på Öland så äter man kroppkakor på trettondagsafton. Så självklart bjöd mamma på kroppkakor och det är det ju ingen som tackar nej till.

Elin kom med kvällens överraskning. Det blev semlor till kaffet. Jag brukar nog inte äta min första semla så här tidigt, men det är alltid den första som är godast och den här var supergod. Hoppas det blir fler.


                                                                                Bilder: ©Ylvabye2

/Ylva

Årskrönika 2011

JanuariÅret inleddes med snö och mycket snö var det.


Vi firade mamma och pappas 55-åriga bröllopsdag.
Jag var på universitetet och avslutade en kurs och påbörjade en annan.
Vi firade födelsedag.


Februari

Jag påbörjade resan mot det nya jobbet
Gurra opererades, kom hem, åkte in igen och opererades akut. En jobbig tid.Vi njöt av goda bakverk på Alla Hjärtans dag.


Mars


Snön försvann och kom tillbaka


Vi var på förhandsvisning på nya arenan


Var på studieresa till Malmö med nya jobbet.
Skola
Vi påbörjade renoveringen av Gurras rum.


April


Premiär på nya arenan


Vi firade födelsedag ...


... och påsk.

Renoveringen fortsatte.
Elin, Alec och jag åkte till Ullared.


MajRenoveringen fortskred...


Sommarfest med avtackning


Våren(försommaren) kom med full kraft


Vi var på cruising


Vi firade fler födelsedagar


Trädgårdsarbete


JuniVarit i skolan
Midsommar
Slutar på Vitsippan
Semestern börjar


JuliVi åkte till Kreta
Flyttade x 2


AugustiBörjade nytt jobb


SeptemberSkördefest på Öland
Camping med goda vänner


Oktober
Hösten kom
Var en sväng till skolan


November
Var till Ullared för 5:e gången i år :-)
Annars en lugn månad med lite förberedelser inför jul


December


                                                                               Bilder: ©Ylva
Julen kom och vi hade en underbar månad med julförberedelserJa, detta var mitt år i korta drag. Det har varit ett bra och omvälvande år. Bytt jobb, Gurra flyttade hemifrån, Elin och Alec flyttade, hände massor i skolarbetet....
Hoppas att 2012 blir lika spännande!

Önskar er alla ett innehållsrikt och gott 2012!
bye2

/Ylva


RSS 2.0