Flyttstädat

Nu tror jag bestämt att vi äntligen är klara med allt flyttande. Känns underbart att äntligen få tid med lite annat. Vi har hållt på från och till sen den 4 juni då Elin och Alec fick sin bostadsrätt. Efter målning och tapetsering och lite finlir så gick drygt en helg till att flytta alla deras grejer. Veckan innan midsommar städade vi deras gamla lägenhet och i söndags började vi bära ner Gurras saker dit. I kväll har vi städat Gurras gamla lägenhet och det gick i ett flygande fläng tack vare kusinen Micha som är proffs på städning. Hon jobbar på ISS så hon kan det där. Det tog oss knappt tre timmar och sex personer att fixa städningen.
 
Nu gör jag ett djupdyk i soffan med ett glas vin.
 
bye2

/Ylva

Jordgubbstårta

Nu har vi klarat av ännu ett kalas. Idag har vi firat minpappa som uppnått den aktningsvärda åldern av 83 år. Vi festade loss med smörgåstårta och jordgubbstårta. Kan ni gissa vem som bakat tårtan? Jo, vår egen BagarBerta - Elin. Som vanligt var den supergod.
 
                                                                       Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva

Sommarregn


Åh, vad jag blev sugen....

Äggmacka till kvällsmat fick det bli.
Efter en lång arbetsdag och en massa bärande och fixande hos sonen blir man hungrig. Så de mackorna satt fint!
 
 
                                                                                     Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva

Midsommarhelgen har passerat

Nu är midsommar över. Vi har haft en lugn och fin helg här på Öland och firat med vänner och familj. Det som tog udden av firandet var väl regnet som envist infunnit sig framåt kvällen varje dag. Vi hann i alla fall sitta ute och äta på midsommarafton innan himlen öppnade sig.
 
I går var det likadant. Åkte över till kompisarna på östra sidan av ön. Där hann vi sitta ute och äta jordgubbstårta i 10 minuter innan regnet kom och vi fick ta våra assietter och gå in. Men, men vi gav inte upp för det utan for vidare till Borgholm där vi tänkte äta nåt gott. Utanför Pappa Blå var det lååång kö, men vi gled snabbt förbi hela raden. Kändes som lite VIP-varning på den. :-) Grejen var att det var stora sällskap som väntade och de hade inga så stora bord klara. Vi var bara fyra och till oss gick det att snabbt ordna fram ett bord.
 
Senare tog vi en runda på stan innan nästa regnskur och landade tryggt under Ebbas markis innan nästa regnskur kom. Där blev det yttterliggare lite gott. Regnet gjorde dock att det blev ganska avslaget på stan och folk försvann. Så vi bestämde oss för att dra hemåt. Landade hos våra vänner.
 
Idag rivstartade jag med Rea på Ikea tillsammans med mina barn. De shoppade både stort och smått till sina nya lägenheter så vi fick hyra släp. :-) Det kändes bra att färdas åt andra hållet på bron när man såg kön som var på väg till fastlandet.
 
Eftermiddagen och kvällen har bestått av en massa bärande mellan sonens gamla och nya lägenhet. Nu är jag trött i armarna och sitter här och hänger. Hamnade i nåt slags nostalgiträsk på Youtube. Här kommer ett smakprov.
 
 
 
 bye2

/Ylva
 
 

Midsommar

från Ylva

Sommarmat

Det fick bli kvällsmat på kvällsmaten i kväll. Eller så kan vi kalla det en sen efterrätt. Vem kan motstå öländska jordgubbar och när maken kommer hem med sådana så är det bara att frossa.Hade även besök bland mina pelargoner idag. En liten fågel hade förirrat sig in genom det öppna fönstret på altanen och så hittade den inte ut igen. Men när jag hade flyttat undan några pelargoner och öppnat dörren så kunde den till slut ta sig ut.


                                                                     Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva

Dinosaurier

I går jobbade jag extra på min lediga dag. Jag var på den andra hemvisten i vårt hus så jag fick jobba med de äldre barnen. Det är alltid spännande de utmanar ju oss vuxna på ett annat sätt. Lika kul är det att se hur glada de yngre barnen blir när man plötsligt dyker upp på fel ställe.

De äldre barnen är mycket fascinerade av dinosaurier och de hann tillverka några stycken medan jag var där. Att rita på asfalt är också kul så varför inte förena dessa två intressen.


                                                                              Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva

Sjung om studentens ...

I går var vi på studentuppvaktning. Det var systersonen som tog examen som rörmockare. Den pojken går i pappas fotspår. Det var en trevlig tillställning med släkt och vänner.

Nu önskar vi honom Lycka till! och en skön sommar innan allvaret tar vid. Skickar en kram från moster.


                                                                               Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva

Tror inte att det är sant!!!!

Vi fick VG på den där eländiga rapporten om Potatis som vi har lagt ner så mycket arbete på. Hur gick det till? Spelar egentligen ingen roll känns bara helt underbart att lägga den bakom sig och veta att kursen "Interkulturella perspektiv på hållbar utveckling" är över. Nu kan vi se framåt och fokusera på matematik och språk och kommande examensarbete... Har jag tagit mig så här långt i utbildningen så vore det väl sjutton om jag inte tog examen i september nästa år.


                                                                             Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva

Checklista

Tänk vad tiden går fort när man har roligt. Den här helgen har vi hunnit med mycket.

Pluggat - check
Köpt studentpresenter - check
Grillat med goda vänner - check
Födelsdagsfika (igen) - check
Målat hos Elin och Alec - check
Solat och kopplat av - check
Skickat in en uppgift - check
+ lite till.

Sista punkten på listan i kväll får bli lite fika i tv-soffan, sen är jag redo för nästa veckas utmaningar.

bye2

/Ylva


Födelsedagskalas


I dagarna två har vi firat att Elin fyllt 24 år.
Födelsedagen är egentligen i dag men vi smygstartade i går och firade tillsammans med släkt och vänner.
Kalaset hölls hemma hos mor och far eftersom de är mitt uppe i en flytt från sin tvåa till en bostadsrätt som är betydligt större och håller på att fixas innan inflyttningen.
Elin hade fixat allt tårta, kaffe och tilltugg så jag kunde bara ta det lungt.

I kväll har vi haft ett litet mindre kalas med bara familjen och mormor och morfar.                                                                                               Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva


Sommarblommor

Jag älskar att plantera sommarblommor så hemma hos oss finns massor. Här kommer lite smakprov.
                                                                               Bilder: ©Ylva


bye2

/Ylva

Gott!

"Det ska va gott att leva annars kan det kvitta"

Vi har varit på Gekås i Ullared idag och då passade jag på att införskaffa lite sommargodis. Så gott!!
Startade hemifrån tidigt i morse och landade i Ullared strax efter halv 9. Började med en fika och sen shoppade vi loss. Kommer kanske fler bilder framöver. Efter några timmars shopping var vi nöjda och begav oss mot Varberg. Där vi stannade och åt på favoritpizzerian Stantons. Hade tänkt ta en promenad i Varberg också, men det blåste så kallt så vi åkte en sväng med bilen istället. Hann med både Getterön och Träslövsläge innan vi styrde kosan hemåt.
Nu har jag landat i soffan med mitt godis och ett glas vin.


bye2

RSS 2.0