Förvirrat!

Kursen vi läser just nu är mer än lovligt virrig. Jag tror inte det är någon av oss som vet vad de ska göra. Känns lite jobbigt. Olika bud hela tiden. Det senaste är att nättentan ska vara den 7 november. Från kursstart tills nu så har informationen varit att den ska vara den 6 november. Om det nu är ändrat så ställer det onekligen till problem för oss som har tagit ledigt för tentan. Alla olika tolkningar av uppgifterna ställer också till problem eftersom man inte vet om man gör rätt.
Har pratat med en kursare på telefon idag om uppgifterna och det var skönt att prata med någon som hade tolkat uppgifterna lika som jag. Då känns det mer som om jag är på rätt spår.
 
 
 
Ylva

Stockholmsresan

 
Så var det ju det där besöket i Huvudstaden jag skulle skriva om. =) Jag hade ju så slö uppkoppling där jag var så jag hann inte så långt.
 
Det var som sagt kallt i Stockholm. Vi möttes av ett snöoväder på vägen upp, men det gick snabbt över.
 
Fredagen bestod av shopping och avslutades på restaurang Paganini i Gamla Stan. Ett jättemysigt ställe med suverän service.
 
 
Lördagen spenderade vi med mer shopping på Solna Centrum och middag med släkten. Ett besök hos svågern hann vi också med på lördagskvällen innan det blev mer umgänge och vin med farbror, faster och kusiner m.fl.
 
På söndagen blev det långfrukost med släkten och tipsrunda innan det var dax för hemfärd. Vi lämnade ett soligt och vackert Stockholm bakom oss för vidare färd mot Nyköping där vi hämtade upp syster och svåger. Vi släppte av dem där på uppvägen. De skulle på 40-årsfest. På vägen hem stannade vi i Norrköping och åt lite Kinamat. Vi fick oss också en lång promenad för att hitta till restaurangen. Så lång så att maken var tvungen att stanna och köpa sig en grillkorv.
 
                                                                                        Bilder: ©Ylva
 
Det var lite från vår lilla minisemester. Vi har haft det mysigt och bara njutit av tillvaron. Allt skolarbete lämnade jag hemma. Så nu får jag väl bita i det sura äpplet och ta tag i det.
 
 
 
bye2 /Ylva

Vinst!

Efter allt shoppande i Storstaden, som gjorde ett relativt stort hål i plånboken, så var det roligt att komma hem och mötas av ett mail som sa att jag hade vunnit två par jeans hos Flash. Då kan jag köpa mig två par av mina favoritjeans som matchar alla tunikor och tröjor jag inhandlat i helgen.
 
Bild lånad här
 
Mitt värsta impulsköp på resan var två härvor garn hos Happy Colors i Gamla stan för 301 kr.
Mer om resan kommer under kvällen.
 
/Ylva

I den stora staden

Det har varit kallt i huvudstaden idag. Iskallt! Men jag är inte den som ger upp för det. Det har shoppats som bara den. maken har hankat med mde sitt dåliga ben. Det blev många depåstopp med fika och vila, men fika är ju också trevligt. Emellanåt satt han på fiket och jag shoppade.

Just nu vill inte datorn som jag vill så jag fortsätter på inlägget i morgon med lite bilder.

Sov Gott!

/Ylva


Ut och resa

Nu beger vi oss mot huvudstaden. Det blir ett besök hos släkten som finns där. Det ges även tid för shopping och det är ju alltid kul. Barnen håller ställningarna här hemma under tiden.
 
Återkommer kanske med någon liten rapport under helgen.
 
Ha en skön helg
 
/Ylva

Höstens färger

                                                                                   Bilder: ©Ylva
 
 
bye2 /Ylva

Det gula trädet

 
I vinterskrud...
 
...och i vårblom.                                                             Bilder: ©Ylva
 
 
/Ylva

Busstreck...

När maken kom ut morse upptäckte han att vi saknade postlåda. Någon hade ryckt upp den med stolpe och allt och burit iväg med den. Den återfanns dock i slutet av staketet lutad mot ett elskåp som står där. Innehållet, reklamen som kom i går var kvar i lådan. Tänk vad roligt de måste ha haft. Att man bara orkar.
 
 
Bild lånad här
 
/Ylva

Andra bullar...

I går rivstartade jag dagen med värsta Ullaredskaoset på Stadsmissionen i Kalmar. Gjorde dock inga större fynd. Hittade en "Sju sorters kakor" (receptbok) från 1974 som fick följa med hem. Det var det enda.
 
Hade tänkt baka bullar när jag kom hem, men det tog Elin snabbt över. Alec hjälpte Snippel med att lägga plattor i vår "carport" så hon bestämde sig för att också stanna och då kunde hon ju lika gärna baka. Går ju mycket snabbare om hon gör det. Hon har ju "rätta knycken". Istället så putsade jag fönster och piffade lite i köket.
 
 
En liten kaka fick jag dock baka. Citronkaka. Tipset fick jag hos Carina med bloggen Inspirera. Receptet hittar du här.
 
                                                                                        Bilder: ©Ylva
Önskar er alla en solig och skön söndag.
/Ylva

En bra fredag

 
Vad skönt det är när man får mycket gjort på sin lediga dag. När det man föresatt sig att göra blir gjort.
 
Pluggat - check
Tittat på filmen som vi har som läxa - check
Kalkat av duschmunstycket (mycket viktigt!) - check
Städat växthuset - check
Tagit in alla sommarmöbler och sånt som hör sommaren till - check
Alla pelargoner inne - check
+ lite till.
 
Känns som en bra dag.
Nu blir det ett glas rött och lite soffhäng. Antar att jag tar en date med kudden snart . Var uppe tidigt för att hinna med allt.
 
 
Ha en skön helg!
/Ylva

In Your Hands

Ta till er alla lärare där ute
 
 
 
/Ylva

Min gamla bil

Det är lite spännande att lyssna på barnen och deras tankar. Idag sitter en tvååring vid matbordet och tittar ut genom fönstret. Så säger han:
- Yvas bil är här idag.
Jag tänker då att han har fattat att det är min bil. Den skiljer sig ju lite från de andra bilarna som står på parkeringen. Vad jag förstår vidare av hans resonemang så är det inte självklart att bilen och jag hör ihop eller att jag har kommit till förskolan med den för i nästa fråga så undrar han om jag har cyklat idag?
 
Lite senare på eftermiddagen när jag ska gå hem så kommer jag runt hörnet på förskolan och där sitter två treåriga flickor på en bänk.
- Hej, Yva!
- Hej, sitter ni här och kurar?
- Jao! Vad ska du göra?
- Jag ska gå hem nu.
- Vilken bil är din?
- Det är den gröna som står där borta.
- Oh, den som låter WROOM, WROOM!
 
Och det är ju sant, den låter nog lite mer än de moderna bilarna =)
 
                                                                Bilder: ©Ylva
 
 
bye2 /Ylva
 

Emaljsamlingen

Här kommer nu det utlovade inlägget om emaljsamlingen. Det fanns massor. Visar en del av det här, men det kan vara värt ett besök om man är intresserad. Jag har ingen exakt adress, men samlingen finns på östra Öland.
 
Och till sist två läckra retrokannor.
                                                                                   Bilder: ©Ylva
 
 
bye2 /Ylva
 
 

Pepparkakor på burk

En sån här burk fylld med pepparkakor fick följa med hem från Gårdby kafé. Elin köpte en ljusblå. Visst är de fina. När pepparkakorna är slut tänker jag fylla den med mina egna. Det är ju snart dax för pepparkaksbak, eller hur?
 
Bilder: ©Ylva
 
 
bye2 /Ylva

Dagens fika

Vad skulle vi hitta på idag? Maken jobbade på förmiddagen och jag pluggade då. Eftermiddagen hade jag tänkt ägna åt växthuset och plocka in de sista pelargonerna, men det ville inte vädrets makter. Ösregn! Då har väl ingen lust att springa mellan växthuset och bon med pelargoner. Så det fick bli fika på Gårdby Kafé tillsammans med Elin och Alec istället. Det är alltid trevligt med en liten familjeutflykt. Och varför inte passa på att fika då?
 
Elin shoppar loss i butiken.
 
Bilder: ©Ylva
 
 
bye2 /Ylva
 

Vinprovning

I går kväll var vi på vinprovning tillsammans med vårt vinprovargäng. Den här gången var det L o J som hade ordnat provningen. Det var kul att få komma hem till er i ert nya hus. Så fint!
J hade fixat vinerna på temat Rockers eller Kändisviner. Temat ledde till många glada skratt och häpna miner.
Mat bjöds det också på Pastaröra med sallad och bröd. Och dessert!
 
                                                                                                   Bilder: ©Ylva
 
 
bye2 /Ylva
 

Nu slappar vi

Jisses, vad jag var trött när jag gick hem från jobbet idag. Bestämde mig snabbt för att skita i allt vad pluggande heter. Ringde maken medans jag cyklade hem och bad honom att åka och köpa lite Thai-mat. Orkade inte fixa mat heller. Maten var således klar när jag kom hem och det var bara att sätta sig ner och äta. Sedan blev det en powernap på soffan. Piggnade till, pluggande in lite musik i öronen och har nu röjt undan lite omkring mig. Känns bra när högarna sjunker.
 
Nu blir det nog lite mer soffslapp. Kanske ska ta fram nån stickning? Men först kaffe!
 
Den här hade jag i öronen när jag röjde.
 
Riktigt bra faktiskt
 
bye2 /Ylva

Så här på kvällskvisten

Detta är vad jag pysslar med nu för tiden när jag inte jobbar. Är väl lite mer energisk just nu. Tänkte att jag skulle  hinna med lite annat i helgen. Pelargonerna måste ju in nu och växthuset ska städas. Och sen är det ju alla mina andra projekt...

                                                                                  Bilder: ©Ylva
 
 
bye2 /Ylva
 
 

Detta är tråkigt!

Sitter i lilla souvenirshopen på Guldfågeln Arena och har tråkigt. Ingen som vill köpa något. Kundelika gärna stannat hemma och pluggat. Hade nog varit mer givande. Men snart börjar matchen....

Vill ha!

En sån här skulle jag vilja ha. En pepparkaksburk från Arbrå Ångbageri. Inte bara för att det är pepparkakor i den utan den är snygg också.
 
Bild lånad här Fotograf Katarina Hansson

Godkväll!

Det har varit en tuff vecka som mest bestått av att jobba-äta-plugga-sova.... Sena kvällar har det också varit med APT och stängningar mm. Därför har det inte hunnits med några blogginlägg. Tänkte försöka bättra mig under morgondagen och lägga in det utlovade inlägget om emaljutställningen.
 
I morgon är jag ledig! Har jobbat heltid i tre veckor och det känns verkligen. Nu ska det bli skönt att ta ifatt allt som har stått stilla här hemma. Nu tänker jag ta kväller och sjunka ner i soffhörnet med min kaffekopp. Det tycker jag att jag kan unna mig efter en hård vecka. Dessutom är jag klar med den ena uppgiften för veckan och ska bara finslipa den andra. Kanelbullar har vi inga, men jag kan nog hitta nåt annat gott.
 
Ylva

RSS 2.0