Skördefesten i bilder

Mitt i Bjärby mitt i natten
Tomtar på loftet
 
Eriksöre Bygata
 
Gamla bilar utanför Gårdby café
 
Löktavlan i Ventlinge
 
 
                                                                                    Bilder: ©Ylva
 
Vi har haft en trevlig och intensiv helg här på Öland med Skördefest. Den kan firas nästan hur som helst men det mesta går ut på att transportera sig mellan olika aktiviteter från norr till söder eller tvärtom.
 
Vi åkte en runda på östra Öland tillsammans med ett par vänner i fredags kväll. Såg många loppisar och mycket grönsaker. Helt otippat hamnade vi på en liten utställning med emaljsaker. Ett inlägg om det kommer senare. Vårt mål var Kårehamn där vi tänkte käka lite. Räkmackor och Fish `n chips blev menyn. Sen åkte vi vidare och hamnade i Köpingsvik. Träffade gamla kompisar och fikade. De hade semlor på fiket som grabbarna inte kunde motstå.
 
Lördagen blev en tur med hela familjen. Vi tog med mamma och pappa samt alla våra barn på en tur. Ja, barnen körde ju själva förstås men mamma och pappa åkte med oss. Färden gick först till Eriksöre Bygata. Där vi gjorde en del inköp. Vidare norrut och lite inhopp här och där och fika i Gärdslösa. Sen vidare till Borgholm där Malin anslöt. Pappa bjöd på middag på Pappa Blå. Mätta och nöjda så styrde vi kosan hemåt.
 
Idag tog maken och jag vår gamla Asta och åkte söderut. Det blev ett besök på Ventlinge Gård och en titt på den berömda löktavlan. Blåste bort i Gröhögen innan vi blåste hem för att äta middag på Kaj 4.
 
Detta var vår helg här på Öland. Intensiv som sagt. Jag har också träffat en del vänner som jag inte sett på länge och det är ju alltid roligt.
 
Åh, ja just det! En ny frilla blev det i fredags också.
 
 
 
bye2 /Ylva
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här är det fest...Skördefest!

Var ute och "festade" i går kväll med goda vänner. Mycket trevligt, men det blev sent. Nu är vi på G igen. Väntar bara in barnen och sen ska mina föräldrar hämtas upp så drar vi. Tog många fina bilder i går men de får vänta till kvällen eller morgondagen. Nu dra vi ut på Skördefest!
 
Ha det gott!
Alla ni som också ska ut på Skördefest. Kör försiktigt!
/Ylva

Skördefest

Den här helgen är det skördefest på Öland. Första dagen med invigning har bjudit  på ett konstant regnande och ett lämmeltåg med husvagnar och husbilar på Brovägen förbi förskolan. 
Vi har inte deltagit i några evenemang idag. Är alldeles för trött och med öppning i morgon så tar vi det lungt. Men i morgon ska det inhandlas pumpor och på kvällskvisten åker vi till Kårehamn med goda vänner. Kommer nog mer om det i morgon eller på lördag. På lördag ska vi ta med mina föräldrar på en liten Ölandsrunda. Hoppas på vackert väder. Men allra först innan festligheterna börjar så ska jag in till stan och snygga mig, en klippning står på programmet.
 
 
 
                                                              Bilder: ©Ylva
 
 
bye2 /Ylva
 

Jag vill bo i en svamp....

Ibland när jag känner att jag inte kommer att ha tid att ta en Powerwalk när jag kommer hem från jobbet så brukar jag utnyttja tiden och gå till jobbet. Det tar ca. 25 minuter att promenera dit. Konsekvensen, eller extrabonusen, med det är att jag måste gå hem också. Idag gjorde jag så. Dock valde jag att gå en annan väg hem. Och vilken tur att jag gjorde det! Annars hade jag missat dessa svampar. Ganska fina, men ack så oätliga!
 
                                                                                        Bilder: ©Ylva
bye2
/Ylva
 

Skoluppgift

Maj
Jag vill springa
i maj
Långt ut på gröna ängar
där harar hoppar
över maskrosor
vill jag springa.
 
Jag vill gunga
i maj.
Rätt genom luften
från de högsta grenarna
på de blommande träden
vill jag gunga.
 
Ja vill blunda mot solen
i maj
och bara gå runt och lukta.
På vita narcisser och
blå hyacinter
vill jag lukta.
(Ur Snölyktor och Smultronstrån av Sanna Töringer, 2004)
 
 
Barnlyrik!
Analysera och motiver varför jag valt den. Sen redogöra för hur jag kan tänka mig att arbeta med den i en förskoleklass. Uff! Det här var lite trögt!
Men jag tycker att dikten passar så här i september och maj är min månad.
 
bye2
/Ylva
 
 
 

Ont i magen

Åkte på nåt magtjofräs i går kväll och har haft ont i magen hela natten. Vetekudden har fått tjänstgöra som magvärmare och då kändes det ju bättre. Vaknade tidigt i morse, hade glömt ställa om klockan, och kunde inte somna om. Mådde lite illa. Efter att ha provat me lite fil så insåg jag att jag nog borde stanna hemma idag. Kan ju inte gå dubbelvikt på jobbet. Ganska skönt att sitta inne med en läxbok i detta regnande.
 
Nu har dock magen rätat till sig och värken har gett med sig så det blir jobb i morgon igen.
 
Nu ska jag nog ta tag i mina skoluppgifter en stund och sen prova lite fika.
 
Ha en skön dag!
/Ylva
 
 

Promenad

Tog en snabb promenad när jag kom hem från jobbet. Nu är det plugg som gäller. Samma tråkiga bok som på rasten. Men först en kopp kaffe.


/Ylva

Höstmys

Nu är det dax för höstmys. Blev lite sugen på att införskaffa lite nya ljus när jag såg dessa.
 
Bild lånad här
 
Visst är det mysigt med ljus.
 
bye2

/Ylva
 

Vad gör jag på rasten?


Vart tog helgen vägen?

Den här helgen har gått i pluggandets tecken. Har suttit med näsan i litteraturen varvat med tråkiga nätföreläsningar. Inte hunnit så mycket mer.
 
Efter att ha jobbat heltid i två veckor (har en vecka kvar) så inser jag varför jag valde att gå ner i arbetstid. Det är svårt att hinna med både plugg och jobb. Dessutom så har jag varit tröttare än trött. Veckan som kommer ska jag försöka ligga steget före så att jag kan vara ledig på Skördefesten nästa helg.
 
Jag stannade hemma för att plugga idag när resten av familjen begav sig till Guldfågeln Arena (GFA) för att jobba och titta på fotboll. Denna helgen har verkligen varit en riktig innesittar helg eftersom det regnat i två dagar. Verkligen läge att plugga.
Passade på att ta en lååång promenad när det var uppehåll i eftermiddag. Bara för att komma ut och rensa skallen.
 
På tal om att rensa så har jag börjat röja i källaren. Nu ska här bli ordning. Två tjocktv och ett akvarium åkte iväg till Lions Loppis igår. Tänk vad plats de grejerna som bara stått där har tagit. Nu är det bara resten kvar.
 
 
                                                                          Bilder: ©Ylva
Nu önskar jag er en bra start på veckan.
 
bye2

/Ylva
 
 
 

Är det höst nu eller att må sisådär.

Idag drog jag på mig överdragsbyxor och fleecetröja under jackan när vi gick till skogen med barnen. Är det höst då eller har jag bara blivit gammal och frusen? Tja, det är väl både och för det var kallt idag. Skogsutflykten blev mysig och rolig även om vi var lite kylslagna men efter promenaden hem var vi uppvärmda.
 
Känner mig lite låg just nu. Beror nog på stress. Jobbar (nästan) heltid den här månaden och det innebär att jag har valt bort mina lediga fredagar. Allt skolarbete måste ske på kvällarna efter jobbet för att jag inte ska behöva sitta hela helgerna. Så finns det ju lite annat man måste hinna med kvällstid också. Det upplägget sliter lite och jag är makalöst trött. Huvudvärken smyger på och i går kväll var värken i armarna och nacken som jag led av innan semestern tillbaka. Måste nog bromsa lite nu och prioritera. Som väl är så vet jag ju att jag återgår till 80% och ledig fredag i oktober och bara det gör att det känns bättre. Ingen värk i armarna i kväll.
Jag har själv valt att jobba fredagar nu för att jag ska kunna vara ledig i november när vi har hemtenta och ska till universitetet igen. Allt för att spara semesterdagar och pengar.
 
Nu har jag lagt in ett basinlägg, funderat på mina kommentarer och läst barnlitteraturanalyser. Tror att jag ska ta min trötta kropp och mitt trötta huvud med mig till sängen nu. Dax att säga godnatt!
 
                                                                              Bilder: ©Ylva
Håll tillgodo med lite septemberbilder.
 
bye2

/Ylva
 

Gillakampen!

Klart att vi gillar Kalmar FF! Eller hur, Dennis Nilsson.
 
 

Snart är det...


GodNatt!

Dax att säga godnatt!
Har varit hemma ett par dagar med feber och snuva, men nu är jag ok igen och ska jobba i morgon. En arbetsdag kan väl vara ok. Är ju ledig på fredag igen. Då bär det iväg till Jönköping med goda vänner. Ska bli kul!
 
Började ny kurs på universitetet i fredags så de senaste dagarna har handlat om att läsa in en massa litteratur och skriva basinlägg i diskussionsforumet. Känns som jag är på banan. Har lite litteratur kvar och en nätföreläsning på fredag i den här uppgiften. Sen tar jag en ledig dag!
 
Nu säger jag som Annie Lennox:
 
 
/Ylva

Workshop

I kväll hade vi APT med en väldigt trevlig Workshop på jobbet. Vi har som prioriterat mål att arbeta med matematik på vår förskola och vi har valt att arbeta med mönster och design. Det var precis det vi fick göra i kväll. Vi delades in i de grupper vi brukar jobba och sedan fick vi vars ett kuvert med en form vi skulle jobba med. Kreativt!
Resultaten var kreativa och spännande.
 
Frågorna vi skulle besvara var:
1. Beskriv mönstret utan att tala om vad det är.
2. Hitta mönstret i naturen.
3.Måla formen/mönstret.
4. Skapa mönstret med skräpmaterial, lera eller tyg.
5. Avbilda mönstret genom musik, drama, poesi eller bygg och konstruktion.
 
Här kommer några av resultaten:
 

                                                                             Bilder: ©Ylva

Vi hade roligt när vi gjorde detta och det ledde till mycket fniss och skratt. Man ska ha roligt på jobbet.
En idé var att man kan jobba med dett med barnen och även på ett föräldramöte. Kan bli kul!
 
bye2

/Ylva
 

RSS 2.0