Växthuset

 
Passade på att röja ur och tvätta växthuset i går när jag ändå var igång. Idag har jag fixat och trixat lite och de första växterna har fått komma ut. Nu måste jag bara få igång frostvakten så ska även fröplantorna och pelargonsticklingarna få flytta ut.
 
 
Hoppas på vackert väder i helgen så att jag kan fortsätta fixa i trädgården.
 
Ylva

Helgen som gått

Ibland känns det som om man bara trampar runt och inte kommer någon vart med någonting. Men sen plötsligt lossnar det och man får massor med saker gjorda. Min helg har sett riktigt bra ut. Började redan i fredags med en tidig morgon. Pluggade och fick bakgrundsteorin till examensarbetet och ledarskapsuppgiften så gott som färdiga. Nu är det bara den pedagogiska planeringen som ska styras upp. 
 
Har även hunnit med både shopping och mys med barnen både fredag och lördag. Lördagskvällen avslutades med den årliga cruisingen i Nybro. Vi for dit i vår Asta.
 
Lite dåliga bilder tog jag från bilen.
 
Vi blev intervjuade av Bilsport.
 
Sen kom regnet och då var det dax att åka hem.
 
Ylva
 
 
 
 
 
 

Det går framåt

Släppte just iväg ett utkast på min del av bakgrundsteorin på examensarbetet. Känns som om jag är helt ute och seglar och bara svammlar. Hmm! Ska bli skönt när jag kan släppa de andra uppgifterna och bara koncentrera mig på examensarbetet. Känns som om det bara är för mycket nu. Pedagogiska planeringen måste bli klar och ledarskapsuppgiften ska finslipas. Sen är det redovisning. Ja, ja det brukar bli bra i slutänden.
 
Känns lite tungt nu bara. Förkylningen från förra veckan har satt sig i bihålorna så jag besväras av en ihållande huvudvärk. Får se om jag måste göra något åt det.
 
Nu så får jag väl ge mig på nästa uppgift då.
 
På återhörande!
Ylva
 

Hundvakt

I kväll är jag den hundräddaste av de hundrädda hundvakt. Känn på den!
Men ska man komma över sin hundrädsla så ska man umgås med denna underbara, tillgivna och gladaste hund, Kewin.
Visst längtar han efter husse och matte, men han därborta i soffan är rätt intressant ändå. Detta ska nog gå bra.
 
Hoppas att ungdomarna har det bra och njuter av sitt fredagsmys. Jag kan meddela att er vovve har det bra.
 
 
 
 
Trevlig fredagskväll alla
Ylva

En blå blomma

Åh, vad jag tycker att det är jobbigt att ha feber. Finns så mycket idéer som flipprar runt i min hjärna. Det brukar bli så när man ligger/sitter här och inte orkar. Försökte bära ut lite krukor på altan nyss. Jisses jag var ju alldeles slut efter andra omgången. Sjönk tillbaka ner i soffan igen.
 
Jag hade hoppats att litterarturen jag beställt från universitetet skulle ha kommit idag. Läsa är ju inte så jobbigt. Förhoppningsvis så dyker den upp i morgon. Då kanske det kan bli lite gjort på mina uppgifter.
 
Tur att jag har datorn! Kollar runt lite på olika bloggar (som ger fler uppslag till idéer) och Facebookar lite. Orkade också städa lite bland mina bilder så nu får ni njuta av de blå anemoner jag fick av Malin i helgen.
 
 
Ylva

Soffläge

Tyckte väl att jag kände mig rätt ok i går. Fixade ju att jobba även om näsan kliade och jag nös som en besatt. Misstänkte allergi så jag provade allergimedicinen och kliandet försvann. Hade lite huvudvärk när jag kom hem. Tänkte att en huvudvärkstablett och fem minuter på soffan gör nog susen innan jag fortsätter med det som ska göras. Men icke, de där 5 minuterna blev hela kvällen. När jag började frysa trots filt och vetekudde så insåg jag att jag nog skulle konsultera febertermometern. 38,7!! trots att jag hade tagit febernedsättande.. Jaha, ja det blir att vara hemma några dagar. Fortfarande feber och en tung huvudvärk.
 
Det positiva i eländet kan ju vara att jag kan plugga lite mer. Annars hade jag ju planer på att fixa till altanen i helgen. Hoppas att jag känner mig bättre tills dess. Saknar att kunna vara på altanen nu när det härliga vårvädret kommit. Nu är ju utealtanen i alla fall snöfri, men det har tagit sin lilla tid.
 
Nu ska jag sjunka tillbaka mot kuddarna och läsa lite tror jag. Ingen idé att fundera på det som jag ändå inte orkar göra just nu.
 
Kram på er!
Ylva

23 år

För 23 år sedan var det påskafton idag och jag låg på BB. Vi hade precis fått en son på 3050g och 47cm. Nu är han betydligt mycket längre och i går firade vi hans födelsedag. Det var första gången som inte mamma styrde med kalaset. Tillsammans med sin sambo hade han fixat en trevlig fest. Vi bjöds på kyckling och pastasallad. Storasyster hade förstås ett finger med i spelet. Hon hade fått äran att baka tårtan.
 
1 år
 
22 år senare
 
 
Den rätta födelsedagen, i dag alltså, firades genom att hjälpa storasyster och svåger att tapetsera barnkammaren. Jag var där med fika och inspekterade arbetet. Det blir snyggt. Fikade gjorde vi med ananaspaj på altanen.
 
Det känns som om våren är här nu!
Ylva
 
 

Äntligen är Benke på plats

 
Nu är det vår!
Benke är på plats tillsammans med en penseé. (som ser lite trött ut)
 
 

Snöat in på mönster

Jag har totalt snöat in på mönster och då menar jag inte stick- och virkmönster utan de fantastiska mönster som skapas ioch av naturen. Jag har börjat skriva på mitt examensarbete. Det handlar om hur pedagoger arbetar med matematik ute och då speciellt mönster i naturen. Eller det är i alla fall min tanke. Nu har jag i alla fall hitta några underbara filmklipp som jag vill dela med mig av. Titta och förundras!
 
 
 
Och här är ytterliggare en länk till en spännande film som handlar om naturens universiella språk - matematik.

http://www.ur.se/Produkter/167709-Matematikens-skonhet-Monster

 
Hoppas att ni tycker att det är lika fascinerande som jag tycker.
 
Ylva

Lite pluggande och lite blommor

Som sagt så var det pluggfredag idag. Jag startade min dag tidigt, vilket maken som för tillfället är sjukskriven inte alls förstod. Jag förklarade då för honom att vill man ha nåt nyttigt gjort så gäller det att starta tidigt. Pluggar bäst på morgonen och förmiddagen. Och jag fick en del gjort och känner mig nöjd med dagen.
 
Belönade mig själv med ett besök hos Malin på Blommor och Små blad. En röd gerbera och några penséer fick följa med hem.
 
 
Tog cykeln, men det var blåsigt och kallt trots att solen sken och det såg skönt ut inifrån. Väl hemma igen så började jag röja i uterummet. Där var det riktigt varmt och gott.
Dagen avslutades med kroppkakor på Arontorps Kroppkakor tillsammans med maken. Riktigt mätt och belåten lutar jag mig nu tillbaka i soffan med min virkning och ett glas vin.
 
Ha en skön fredagskväll!
Ylva

Kort vecka

Detta blev en kort vecka, tre arbetsdagar. I morgon är det ledigt igen och då ska jag plugga som ... Det gäller att ha fokus på det som ska göras så att det verkligen blir gjort. Det är mycket nu! Jag vill ju helst ut på altan och röja och fixa med mina sticklingar och sånt. Det är mycket roligare. Men om jag jobbar på riktigt duktigt med skolarbetet på förmiddagen i morgon så ska det nog kunna bli en timme eller två på altanen också.
 
Jobbar som bäst på att försöka hacka bort snön på utealtanen så att alla utemöbler kan få komma ut och det kan bli lite ordning på den inglasade delen. Förra året vid den här tiden hade vi allt klart.
Det ligger MYCKET snö på altanen på baksidan. Efter diverse omfrysningar och takras så är det stenhårt. Får jobba på det.
 
Tänkte göra ett studiebesök på Blommor och Små blad i morgon också och se om Malin fått in nått nytt.  
 
24 mars 2012
Hoppas att vi snart är där.
Ylva

En ängel i mitt rum

Tyckte att den här ängeln var så söt så jag kunde inte låta bli att köpa den som påskpresent till min mamma.
 
Ylva

April, april

Ja, idag är det faktiskt första april. Jag har inte låtit mig luras av några aprilskämt (ännu).
Maken provade att koka äggen i över en timme idag. Tur att han brukar slå på mycket vatten och inte gick ut. Själv hade jag ätit frukost för länge sedan när han behagade stiga upp ur snarkofagen. Jag satt med näsan djupt ner i kurslitteraturen så det som hände i köket gick mig förbi.  Vad han skulle ha äggen till förblir dock en gåta för han hade avslutat frukosten när han kom på att han satt på ägg. Inte till frukost i alla fall.
 
Jag har varit ute och gått en runda nu på eftermiddagen. Trots att det blåste isvindar runt öronen och snön låg vit så känns det att våren lurar någonstans där ute. I solen är det faktiskt riktigt skönt.
 
 
Nu ska jag återgå till läxläsandet en stund och sen blir det kväller.
Ska fira sista påskdagen med porterstek och ett glas rött. I morgon är det verklighet igen.
 
Ha det gott!
Ylva

RSS 2.0