Däckad

Vill bara tala om att de där baskeluskerna slog till och däckade mig. Efter ett kortare gästspel på jobbet igår så ligger/sitter jag nu här med värkande huvud och tjock näsa. Kämpar dock med den där hemtentan. Den måste ju bli klar till helgen. Det är svårt att fokusera och få ihop en bra text med det här huvudet, men jag har ju några dagar till på mig. Ska nog gå.
 
Nu dyker jag ner under filten igen och slöar lite framför tv:n.
 
Ha en trevlig kväll.
Ylva

Baciller

Jag vill bara tacka alla mina gulliga barn på förskolan för alla fina baciller och baskelusker de så snällt delar med sig av. Med lite (o)tur så slipper de den här fröken nästa vecka. Då får vi hoppas att de som haft sjukan den här veckan är på benen igen.
 
Nu ska jag, mitt luddiga huvud och täppta näsa till trots, ge mig på HEMTENTAN på ca 3500 ord!
 
Det är min fredag!
 
Wish me luck!
 

De finaste av de fina

Måste berätta om mina fina barn och deras respektive. Tänk att vi har er. Vilken lycka!
 
Som ni vet så har det snöat en hel del på Öland de senaste dagarna och idag har det snöat precis hela dagen. Maken som har problem med en höft var lätt desperat när han hämtade mig på jobbet idag. Hur gör vi med all snön hemma på infarten?
Han bad mig ringa Gurra.
Varför ska jag göra det, svarade jag?
Äh, du har mer tumme med honom.
Ehh, jaha?
Så jag ringde Gurra, men han låg hemma och var dålig. Okej, vi ordnar det sa jag och ringde till Elins sambo Alec.
Jag fixar det när vi kommer hem, sa han.
Skönt med dessa barn som alltid ställer upp.
 
 
När vi en stund senare svänger in på gården så är det skottat och klart. Va, har de redan hunnit hem och skottat också. De var ju i stan samtidigt som oss? Men när vi kliver ur bilen så upptäcker vi spår av tassar i snön och inser att det är Gurras sambo, Malin, som varit där och skottat.
 
Vilka underbara ungar ni är. Vilken tur vi har som har just er. Älskar er alla fyra!
 
Ylva
 
(Tassarna hittade jag här)

Lite trögt

Lite tomt på bloggen just nu. Jag hade tänkt att jag skulle göra ett eller två inlägg om mina loppisfynd, men det kom av sig. Pluggar för mycket just nu och hinner inget annat. Det är litteraturbearbetning inför en hemtenta och så förberedelser inför första träffen i examensarbeteskursen. Dit kan man inte komma tomhänt. :-). Det gäller att ha lite underlag till det man ska skriva om.
 
Nu ska jag ta en kopp kaffe och dyka ner i litteraturen igen.
 
fast jag skulle hellre vilja göra det här
 
 
Over and out
 

Alla Hjärtans dag

Lite gott till Alla Hjärtans dag med betoning på lite. Jag gjorde ett par små äppelpajer i dessa små hjärtformade pajformer. Smakade gott till kaffet.
 
 
Önskar er alla en underbar Alla Hjärtans dag!
Ylva

Gofika!

Morgonen bjöd på ett vackert vinterväder när jag promenerade till jobbet idag. Alldeles vintervitt överallt.
 
Det har snöat och snöat hela dagen idag också men skillnaden var att dagens nederbörd var i blötaste laget. Då var det ganska skönt att ha kvällens fika hos Elin och Alec att se fram emot. Vi har firat ett kombinerat semle och Alla Hjärtansdags kalas idag. Smaskigt värre.
 
En del tog två...
 
Retrokopp. Visst är den fin. Observera hjärtanen.
 
Nu mår jag bäst!  Verkar som om jag har besegrat krämporna den här gången också, men man ska väl inte ropa hej. Det är ju snart helg...
 
Dags att lägga huvudet på kudden.
Sov Gott!
 
 

Godkänt!

Ja, då var ytterliggare en kurs godkänd och avslutad. Jag börjar se slutet på utbildningen nu.  Fick VG på fältstudieuppgiften!! Jag blir alltid lika fascinerad när det blir VG och den här gången kändes det faktiskt som om jag inte var på banan alls, men tydligen så blev det både rätt och bra ändå. Hur eller hur så är den här kursen avslutad nu.  Bara att bita tag i nästa som också är på god väg och sen examensarbete....
 
 
Jag har faktiskt inte ätit en enda semla idag! Men i morgon....då ska vi ha en kombinerad semle och alla hjärtansdags-fest hemma hos Elin och Alec. Allt hembakat av Elin. Ska bli gott att sätta i sig en massa godsaker direkt efter jobbet utan att äta middag....
 Ha en skön kväll
Ylva

Finbesök

Vi har haft besök av de här godingarna i kväll. Givetvis tillsammans med matte och husse. Blev lite lördagsmys med fika och melodifestival. Jag tycker dock att nån annan än Sean Banan hade kunnat gå till final.
 

Myslördag

Uppe tidigt idag så det fick bli lite frukosthäng i soffan med Morgontv och tidning. Se begav vi oss in till stan. Klockan 10 stod jag i kön till Stadsmissionen tillsammans med Elin och Alec. Några fynd blev det! (bilder kommer när jag har fixat lite).
Senare släppte maken av mig på stan medans han åkte på andra ärenden. Jag shoppade lite. Två par jeans och en knallorange kofta blev det. Det bästa av allt var att det inte kostade mig ett dugg. Jag uttnyttjade presentkortet jag fick från Flash när jag vann deras tävling i höstas.
 
 
Lite mer garn till mina projekt och några vårblommor åkte med hem också.
Väl hemma blev det gofika från Stensö Hembageri tillsammans med barnen.
 
 
Eftermiddagen har mest bestått av pluggande, men det är inte lätt att fokusera. Det finns ju så mycket annat som är roligare att göra. Virka på mitt projekt, fixa med loppisfynden, titta på skidskytte....Till och med att gå en promenad lockar mer. Men efter den här pausen så gäller det att ta tag i läxorna igen så att det blir något gjort innan melodifestivalen ikväll.
 
Ha en underbar lördag.
Ylva

Hua!

Huvudvärk och illamående. Vad är nu det här? Känns som om jag håller på att få migrän. Det har gått i vågor hela eftermiddagen och jag har kört alla kurer jag kommer på för att mota. Nu ligger jag i soffan och orkar inte ens lyfta läxböckerna från bordet bredvid mig till soffan. Inget pluggande idag heller då! Skärpning fru Friman! Men jag vet vad som väntar i morgon. Plugga hela dagen!
 
 
Eller hur?
 
Nu blir det alltså soffhäng till läggdax och sedan Beauty and the Beast innan jag släcker lampan.
 
Plugga i morgon alltså!
 
Over and out!

Dokumentera mera!

I går när jag gick hem från jobbet så bjöd himlen på fantastiska färger. Men det bästa var att det fortfarande var ljust och klockan var nästan fem. Vi går mot ljusare tider!
 
 
Idag har vi varit på Kalmarbiennalen på Kalmarsalen och lyssnat på föreläsningar om pedagogisk dokumentation hela dagen. Mörbylånga Kommun har haft planeringsdag för all personal inom skola och förskoleverksamhet.
 
Intressant, men man blir ju så trött av att sitta stilla. Tur att vi tog en promenad på lunchen. Den intog vi på Zorbas med buffé.
 
Nu ska jag uppsöka kudden. I morgon vankas mer pedagogisk dokumentation. Då blir det studiebesök på Borgen i Kalmar.
 
Sov Gott!

Mitt senaste projekt

 
Det ska bli två och den andra ska gå i röda toner.

Ljusning

Det var en ljusslinga från Happy Light i paketet. Min är köpt hos Tofsar och Ting, men finns hos flera olika belysningsföretag. Jag valde färgen Kandi. Tanken är att den ska lysa upp ett mörkt hörn i vardagsrummet och det ser ut att funka bra.
 
 
Nu blir det Tv-soffan en stund innan läggdax. Tidig morgon i morgon.
Sov Gott!
Ylva

Byggsats

Detta fanns i paketet jag öppnade i går
 
En byggsats!
Återkommer med resultatet när det är klart
 
Ylva

Paket

Det kom ett paket igår. Vad är det i det?
Det var så länge sedan jag beställde detta så jag hade nästan glömt bort det. Ska bli spännande att packa upp idag.
 
 
Ylva

Ny månad

Första dagen i februari har en kall och dimmig morgon med rimfrost på träden.
 
 
Tänk det har redan gått en månad på 2013!
En månad närmre allt spännande som ska hända i sommar.
En månad närmre examen
En månad mindre kvar till vår resa
En månad med nya erfarenheter
En månad med spänd förväntan...
 
Ja, kort sagt det händer mycket nu.
 
 
 
Ylva

RSS 2.0