Världen är liten

I kväll hade maken och jag bestämt oss för att åka in till stan och lyssna på Playtones som spelade på Larmtorget. Vi satte oss på en krog på torget och tog ett glas vin och lyssnade på musiken. När vi sitter där så kommer makens kusins förra fru och går förbi. Vi hejar och hon och hennes man kommer in och sätter sig hos oss. När vi pratat en stund så visar det sig att hennes man och jag är lika gamla och har gått i parallellklass. Dessutom har vi gemensamma bekanta. Ja, världen är bra liten ibland!
 
GodNatt!

BVC

Idag har jag varit med mina små underbaringar på BVC. Mormor fick följa med eftersom pappan börjat jobba och mamman skulle på mammasamtal. Mormor tog hand om barnen under tiden. Efter att ha matat och bytt blöjor så kom vi äntligen iväg i regnet. Jag må säga att det är då ingen enkel match att ta sig iväg någonstans ensam med två spädbarn. Det krävs planering!. Nu var dock mormor där och kunde passa barnen medans mamma hämtade bilen.
På BVC tyckte de att barnen hade växt på sig rejält och vi märker att Maiken tar in på syrran Miliya. Efter BVC-besöket blev det bebisgos hemma i soffan.
 
 

Fika på stan

Idag har jag varit på stan med Miliya och Maiken för första gången. Ja, mamman var förståss med. I stadsbesöket ingick självklart shopping och fika.
 
 
 
 
 
Först fikade barnen...
 
Sen shoppade vi i olika affärer...
Sen kom morfar och då fikade de vuxna
 
Efter det blev det ilfart över bron till moster Malins Blomsteraffär. Miliya var hungrig!
 
Godnatt!
 
 
 

Packar

Nu packar och rustar vi husvagnen för fullt. I morgon bär det i väg till Västkusten tillsammans med goda vänner. Malin och Gusten var precis här och lämnade av sin packning. De tjuvstartar och åker före. men möter upp i Varberg i morgon.
 
Just nu äter jag frukost och filar på examensarbetet. Måste ju ha koll på det också. Fortfarande ingen respons.
 
Sen blir det nog packning för hela slanten.
 
Återkommer!

Vikarie

Idag har jag "vikarierat" i Blomsteraffären. Hoppade in och jobbade sista timmen innan stängning så att Malin kunde komma iväg på annat. Det gick riktigt bra enligt mig själv. Jag hade två kunder som handlade och det redde jag ut. Det var ytterliggare två kunder som "bara" tittade. En av de kunderna som handlade visste minsann att det inte var min affär. "Det brukar vara en yngre tjej här", sa hon. Så förmodligen var det en återkommande kund. Jag tror inte att jag skrämde henne så hon kommer nog tillbaka.
Sonen litar nog inte riktigt på sin mamma så för säkerhets skull kom han och hjälpte mig att stänga. Nja,så illa var det nog inte. Det var nog mest för att vara snäll. Han fick ju middag sen.
 
Kattamarant - den är faktiskt ganska häftig!
 
 
Annars har dagen gått i sakta mak. Jag har försökt fila lite på examensarbetet men det är trögt. Vi väntar fortfarande på respons. Däremellan när jag inte orkat skriva har jag laddat husvagnen inför kommande resa till Västkusten.
 
Nu slappar jag i soffan en stund och ser över mina packningslistor. :-)
 
Sov Gott!
 
 
 
 

En vanlig dag

Sitter här i höstrusket knåpar lite på mina handarbeten. Orkar inte ta mig för nåt annat just nu. Examensarbetet vilar för tillfället. Måste få lite respons från läraren innan vi slutför det. Nu är det nästan klart. Vi ska bara skriva färdigt diskussionen och på den är det inte mycket kvar. Känns skönt!
 
I dag har det kännts lite höstigt efter alla fina soliga dagar, men det kommer väl fler.
Jag startade dagen med att fixa i husvagnen. Måste ju göra den klar nu när vi snart ska ut. Sen fick jag fikabesök. Vi bestämde oss för att sitta ute och fika men fick efter en stund göra en akutrusning in när det började regna.
 
Eftermiddgaen tillbringade jag på Salong Nova tillsammans med Elin. Vi snyggade oss lite. Måste ju se ordentliga ut.
 
 
Nu ska jag hänga i soffan en stund och se om jag kan hitta nåt vettigt på tv:n
 
Ha det gott!
Ylva
 
 
 
 

Frågor på det?

 
Maiken klurar...

En semesterdag

Här skrivs det inte mycket just nu, men oj så mycket jag har att göra.
I går satt jag hela dagen på Färjestadens Marknad och sålde loppisprylar. Hade tänkt mig en lugn start och åka ner dit vid 12-tiden, men det fick bli en akututryckning när de plötsligt ringde från Blodgivarcentralen och ville att maken skulle komma dit NU eller medetsamma och lämna blod. Kommer så fort jag kan sa han och kastade in mig och mina lådor i bilen och for iväg. Nåja, bilen hade jag packat kvällen innan så det var bara fikakorgen och kontorskassen som skulle med. Bilen var så full så jag fick sitta med fötterna på kylbagen som stod  på golvet i framsätet. Sen satt jag som sagt hela dagen där och sålde. Hade hjälp en stund av Elin som skickade hem Alec och flickorna att klara sig själva. Senare kom ett par kompisar och hjälpte mig att packa ihop. Maken med sin dåliga höft har man ju inte så mycket nytta av när det gäller sånt.
Vi åkte sen hem till oss och bokade tågbiljetter till vår semesterresa till hösten.
 
 
 
 
Idag skulle maken och jag ta en liten kort tur ner till marknaden vid halv 12-tiden. Klockan var 7 innan jag var hemma igen. Då hade jag varit på marknad, träffat pelargonvän och fått en vildpelargon, ätit glass, varit hos Malin i butiken och träffat praktikanten (min syster), sniffat bebis och matat bebis, träffat svägerska, ätit middag i Arontorp med svärmor, levererat mat till Malin, kört sopor med Malin, hämtat min cykel och till sist luktat på bebisarna igen. Väl hemma blev det lite fix innan Malin kom med fikabröd. Vi hann precis slå upp kaffet och sätta oss innan grabbarna kom tillbaka från sin resa till Grönhögen.
 
 
Och nu blir det Morden i Midsomer.
 
Ha det gott!
Ylva
 
 

1 månad

 I går firade vi "födelsedag". Miliya och Maiken fyllde 1 månad och självklart var släkten där. Vi firade med tårta och goda kakor som konditormamman hade fixat. Självklart så fick tvillingarna också massor av paket. De fick lite nya kläder, badlakan, speldosa och gammelmormors kusin hade skickat två små tomtar.
 
Miliya
 
Maiken
 
Innevarande torsdag har jag spenderat i butiken hos Malin. Det har varit lite fix och trix med diverse blommor och prylar. I morgon måste jag nog ägna mig åt vårt examensarbete.
 
Ha det gott!
Ylva
 

Första semesterdagen

Första riktiga semesterdagen. Jag sitter mitt ute i småländska skogarna på en plats där jag aldrig varit förut. Jag är hos Ida på Björkelid i Stenberga för att skriva på vårt examensarbete. Efter lite bekymmer med att hitta hit, GPS:n ville åka nån annanstans, så har vi jobbat hela dagen med vårt arbete. Känns som om vi kommit en bit nu.
 
Hemma känns det som vi är på väg mot något bra. Och jag hoppas att det till slut ska bli bra för alla.
 
Mina små barnbarn växer och bli större. Snart är de en månad gamla. Maiken har sluppit sonden och äter nu själv. De är för goa mina underbaringar!
 
Midsommarflickor.
Nu så ska jag läsa lite inför morgondagens arbete med examensarbetet.
 
Vi hörs!

RSS 2.0