Pyssel och röj

Har semester ett par dagar nu och har börjat med stora julröjet. I mitt fall så innebär det att jag bär om kring och flyttar saker, stökar till, fixar och donar och plockar innan jag till slut får ordning på allt och jag kan luta mig tillbaka och känna att allt är fräscht och iordning. Jag sorterar alla mina tankar om förvaring och sortering av mina prylar. Sorterar och slänger massor som har legat hur länge som helst. Kontoret ser ut som kriget men det ska nog bli ordning där med. I morgon ska julgardinerna upp och sista fönstret putsas.
 
Tog dock paus från städandet i kväll och följde med Elin på rea. Vi var på Sagopalatset och fyndade julklappar till barnen. Efter det så var det pysselkväll hos Malin på Färjestadens Blommor och Små blad. Vi tillverkade kransar. En del julblommor att fylla mina nyputsade fönster med inhandlades också.
 
 
Nu säger jag God Natt!
 

Jul i butiken

I går jobbade jag på Färjestadens Blommor och Små blad medans ägarinnan själv marknadsförde sina produkter på Ölands Köpstad. Jag passade på att fotografera lite så att ni kan få se vad som finns i butiken nu till jul. Säkert kan man hitta både saker till sig själv och saker att ge bort. En julklapp kanske eller en blomma till jul.
Missa inte heller kransbindnings-och pysselkvällarna i butiken. Mer info hittar ni här.
Nu blir det en bildkavalkad:
 
Nu ska jag fortsätta med mina julklappar.
 
Ha det gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Öländska spökhistorier

I kväll har hela arbetslaget på mitt jobb varit på berättarkväll på Sjöstugan i Borgholm. Sigrid Oldenburg berättade historier med kusliga inslag från Öland. Intressant och medryckande att sitta i skenet av levande ljus i den miljön och lyssna på dessa historier om gastar, spökande präster, småfolk och annat spöklikt.
 
När Sigrid berättat klart bjöds vi på svampsoppa och bröd med kaffe och kaka efter. Gott att sitta och prata och skratta lite tillsammans också. Det lättade på den kusliga stämmningen.
 
 
Sov Gott!
(om ni törs)

En dag som denna

Det blev en rätt bra dag ändå av denna dagen. Trots att det kändes dom om den inte hade de bästa förutsättningarna med trötta jag. Bra möten och bra samtal. Känns som om vi ändå förstod varandra.
 
Hade en underbar förmiddag nere på stranden tillsammans med barnen idag. Vi utforskade och upptäckte tillsammans. Vi hamnade i en spännande begreppsdiskussion. Så spännande så att vi glömde bort tiden och blev "efterlysta" av våra vänner. Vi såg häftiga spindlar.

 
Kvällen avslutades med bebisgos hemma hos barnen.
 
Sov gott!
 
 
 

I´m back!

Bloggtorka pga koma...eller nåt sånt. Hamnade i nån sorts koma när jag inte hade måstet att plugga hängande över mig. Vilket landade i att jag inte gjort nånting egentligen. Men i förra veckan hoppade plötsligt inspirationen på mig och jag har frenetiskt börjat röja i huset. Just nu ligger kontoret och matkällaren risigt till. Hjälp, vad mycket bråte det har samlats där.
 
Annars har jag fullt upp med att ta hand om min invalidiserade make. Inte så illa som det låter. Han gjorde en höftledsoperation för en månad sedan och får inte göra en massa saker. Jag har fått agera färdtjänst (han får inte köra bil), möblerat om huset ( för att göra det lättframkomligt) banat väg (han får inte lyfta tungt), höststädat trädgården som annars är hans jobb (funkar inte att räfsa med kryckor) osv...Men det går framåt och han ska nog vara på banan snart.
 
I går var vi, barnen och jag, på Gekås i Ullared och shoppade loss. Brukar åka dit en runda före jul. Kommer nog att visa ett och annat fynd framöver. Tillsvidare får ni njuta av denna bild. Gissa om någon var lycklig över att komma upp och se världen i ett annat perspektiv. Stolen inhandlade på Gekås.
 
 
Over and out!

RSS 2.0