Mina bästa

I dag har vi väl mest såsat runt på jobbet och försökt få dagen att gå. Ja, ja låter värre än det var. Vi hade många barn och vikarier. Det är ju höstlov! Personalen är ledig. :-) Inte kunde vi gå till skogen heller som vi brukar. Risken fanns ju att det kunde falla ner något på oss efter gårdagens stormhärjningar. I dag hade dock stormen bedarrat även om det blåste ganska friskt. Solen sken och vi kunde vara ute.
 
Eftermiddagen bjöd på utevistelse som vanligt. När jag en stund innan jag skulle gå hem kollade klockan på mobilen så såg jag att jag fått sms. Vad kan det vara? Öppnar det och möts av en bild på Maikis. "Hej mormor! Jag väntar på dig". Ok, tänker jag, vad trevligt! Några minuter senare slår det mig... Det var ju idag jag skulle vara barnvakt. Det hade jag totalt förträngt. Vilket underbart slut på dagen att få umgås med mina små underbaringar medans föräldrarna uträttade ärenden. Väl hemma igen så bjöd svärsonen på middag. Härligt!
 
Morgonen efter stormen
 
 

Kommer ni ihåg denna?


Fort!

Hej på er!
Ser i besöksstatistiken att jag har ett antal trogna besökare på min blogg. Det är jätteroligt. Måste be om ursäkt för att jag just nu är extremt dålig på att uppdatera bloggen. Det händer jättemycket här och jag hinner inte med. Gick väl in i nåt slags koma när alla överhängande måsten försvann. Men, men jag ska försöka mig på bättring.
 
Det har varit mycket soffhäng om kvällarna nu, har liksom inte orkat nåt annat. Händer mycket på jobbet och det är ett tufft tempo som tar orken ur en.
Mina små sötnsosar mår bra och umgås mycket med mormor. I går var jag på en långpromenad tillsammans med Elin och barnen. Vi var på Öppet Hus på Färjestadens nya Vårdcentral och Familjecentral. Vi vandrade runt och tittade på allt nytt, träffade några bekanta. Maikis var vaken hela tiden och hängde på armen och charmade alla hon mötte. Miliya sov sig igenom hela besöket. Vanligtvis så brukar det vara tvärtom. Vi gick sedan en promenad på samhället och uträttade några ärenden. Vi avslutade rundan med ett besök hos Malin på Färjestadens Blommor och små blad . Sluligen så hamnade alla hemma hos oss för en familjefika.
 
 
 
I dag tog jag den "handikappade" maken på en liten tur till ÖB. Vi passade på medans det var vackert väder. Sen kom regnet och jag har mest suttit i soffan och handarbetat. Lagom arbetsamt.
 
I morgon har skolan Höstlov, förskolan är stängd  och vi inleder med en planeringsdag.
 
Nu är det TV-time innan det är dax att gå och ladda för en ny arbetsvecka.
 
Ha det gott!
 
 

Examensbevis

 

En häftig känsla

Det var ganska häftigt att komma till jobbet idag och ta emot alla grattis från mina jobbarkompisar. Men det häftigaste är nog ändå känslan av att jag är faktiskt förskollärare.
 
Jag vill tacka alla mina goa jobbarkompisar för den fina blomman jag fick idag. Tack för att ni har stått ut med mig och alla mina ideér som måste provas under utbildningens gång. Man tycker ju hela tiden att man lär sig nya saker även om man har gjort så i många år. Känslan (och förståelsen för) av att vara här och nu med barnen och varför har nog inspirerat mig mest. Och där är alla mina kollegor proffs.
 
Tack för all stöttning!
 
 

Behörig lärare


Visst låter det bra. Vad härligt det känns att äntligen vara klar med utbildningen även om det är svårt att ta till sig att man kan titulera sig förskollärare. Var på kalas hos vänner i går och fick frågan vad jag arbetade med. "Jag är förskollärare", svarade jag med stolthet. Det kändes bra att säga det. Ja, jag är stolt och nöjd med mig sjäv över att jag har klarat utbildningen.
 
Under ceremonin hölls flera tal. Bland andar så höll en av de lärare som säkert gjort starkt intryck på de flesta av oss ett roligt och inspirerande tal.
 
 

Dagen idag är en märklig dag. Den är din!
Dagen igår föll ur dina händer, den kan inte få annat innehåll än du redan gett den.
Dagen imorgon har du inte fått något löfte om.
Men dagen idag har du, det är det enda du kan vara säker på.
Den kan du fylla med vad du vill. Använd dig av det.
Idag kan du glädja en människa. Idag kan du hjälpa en annan.
Idag kan du leva så att kanske någon ikväll kan tacka för att du finns till.
Dagen idag är en betydelsefull dag.
Den är din!

Indisk dikt

 
Efter lång väntan fick vi vår blomma och gratulation. Det had skett en miss i mottagandet av anmälningar så minst 20 av de avgående studenterna (bl.a jag och min syster) hade inte kommit med på listan. Därför uppstod en viss turbulens. Men allt löste sig till det bästa.
 
Lite bubbel på hotellrummet tillsammans med syster innan den stora festen på slottet.
 
Nybakad lärare på väg på fest!
 
Menyn: Getost på toast med morotsolja, Ryggbiff med nåt mos och blandade lökar (gav upphov till många skratt) och till dessert chokladtartar.
 
 
Tack till Annika och hennes gäng som hade ordnat det hela så bra.
 
Nu ska jag ta vara på all tid jag får och bara göra roliga saker som att njuta av  barnbarnen.
 
Ha det gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lärarexamen

Nu firar vi vår examen med lite  bubbel på hotellrummet. Sen blir det att piffa sig lite inför festen på slottet i kväll. 
 

Examensfest

 
I morgon bär det iväg till Växjö för examenshögtid på Linnéuniversitetet. På kvällen blir det "bal" på slottet.
Nu är alltså fyra års studier avslutade och målet är nått. Visst har jag tvivlat många gånger att detta skulle gå, speciellt i början. Men det har rullat på och nu är examensarbetet skrivet och godkänt.
 
 
 
                                                                         Bara festligheter kvar.
 
Jag vill tacka alla som stöttat mig och stått ut med mig i alla väder. Stor Kram till familjen, vänner, kollegor och alla ni andra som kommit i min väg. Tack också till alla underbara kursare på Lnu som jag samarbetat med och ett speciellt tack till Ida för gott samarbete och ett väl genomfört examensarbete.
 
Hoppas kunna rapportera lite från festen så småningom, men nu ska jag bara njuta och ha roligt.
 
Ylva
 

Det här med trädgård

Jag har alltid gillat att påta i trädgården, men just nu önskar jag att jag kunde skylla på att jag måste plugga :-).
Trädgården är rejält åsidosatt och överväxt på grund av just pluggandet. Våren och sommaren går det väl hyfsat bra att hålla iordning. Men nu.... Allt som ska bäras undan och slängas bort, rensas och klippas....Sonen har lovat att komma och hjälpa mig att bära in möblerna och det tunga. Maken är ju inte till mycket hjälp just nu, men till våren ska han få jobba.
Idag tänkte jag ta mig i kragen och plocka undan och piffa lite på framsidan. Tänkte också röja undan på utealtan så är det bara att bära in möbler sen. Vi lär ju inte sitta där mer i år. Just utealtan är nog det ställe vi utnyttjat mest i sommar. Perfekt sol och skugga under högsommaren och det har funkat bra att ha småbebisarna där också. Och när vi plötsligt var 19 personer som skulle äta frukost här i somras så var den perfekt.  Älskar min utealtan!
 
 

Skördefest 2013

Jag har hela veckan tänkt göra ett inlägg om skördefesten, men det har hela tiden kommit något emellan. Vi var ute och rörde på oss alla tre dagarna. Besökte Eriksöre och Stora Frö både kvällstid och på dagen. Några inköp blev det. mest ätbart och blommor. Nu får bilderna tala.
 
 
Pumpor,pumpor och pumpor fanns det i mängder.
 
 
Regnbåge över Eriksöre. Sen kom regnet...
 
Hos Malin var vi förstås både på fredagskvällen och på lördagen.
 

RSS 2.0