Jordgubbar

Ett nytt projekt är slutfört. Jordgubbsmössor till tjejerna. Roligt och snabbt gjort. 
 
 
 
 
 
 

Så ett frö

Visst är det underbart när man kan cykla hem från jobbet i en tunn kofta och känna den ljumma vinden när våren är som skirast. Vi har haft några helt underbara dagar. Tänk om man kunde bromsa tiden nu så att hela naturen inte exploderar för fort. Men,men de säger ju att det ska bli svalare i morgon. Det är ju Valborg. Fram med vinterjackan igen. :)
 
Vi har påbörjat ett planteringsprojekt med barnen på jobbet. Vi har sått Solrosor och tomater. I dag sådde vi Luktärt och Blomsterbönor. Vi fick luktärtsfrön över så vi bestämde att vi sätter dem ute på gården vid ett träd. En pedagog grävde och planterade med några barn i eftermiddags. Avslutade med vattning.
- Nu får vi se om det kommer några planter, avslutar pedagogen. Hon pratar med dialekt.
Då hör vi ett av barnen. - Ja, nu får vi se om det kommer några tanter. 
Vem vet det kanske växer upp nya pedagoger i rabatten.
 
Ha en skön Valborg! Själv ska jag vara långledig.
 
 
 

Ibland undrar jag....

...hur jag tänker.

Jag har massor att göra. Ledig fredag och maken jobbar i helgen så nu ska det bli gjort. Allt det där som står på listan. Fixa altan, putsa fönster, städa, stryktvätten, frösådden, fixet på altan...

Vad gör jag? 

Jag erbjuder mig att vara barnvakt så att Elin kan hjälpa Malin att plantera inför marknaden de skulle vara på idag. 

Vad får jag gjort? 

Ja, inte mycket. Lite disk och vattna blommor, plocka undan medans gullungarna sover. Men vad betyder lite dammråttor?  Dem kan man sparka in under nåt skåp och fönstrena är inte smutsigare än att man kan se ut genom dom. Istället får jag gosa med mina goa gosegrodor. Det betyder mycket mer än att städa och feja. Jag mår bra och får så mycket glädje och energi av dessa små.

Så istället för städ och fix på min lediga dag så umgicks jag med en magsjuk liten 10-månaders unge och hennes syster medans deras mamma fixade blomsterarrangemang. 

På kvällen blev det fredagsmys och tjejkväll hemma hos oss eftersom herrarna var ute och roade sig. 

Jag hade en bra fredag och fick mycket gjort idag istället. All positiv energi fanns kvar. Kontentan av det hela är att det betyder mer att hjälpa och finnas för mina älskade ungar än att ha ett rent och tiptop hem. Städa kan jag göra en annan dag. Dessutom så sken solen idag. 
Vårkänsla

Ja, nu är det vårkänsla i luften. Inte bara vädret utan överallt. Pelargonerna är nedklippta och omsatta, utealtanen är städad och snart är Innealtanen också klar. Sista fönstret ska putsas och golvet 
såpskuras, sen är det bara piffet kvar.RSS 2.0