Hå hå jaja

Ibland är det ett gissel att man ska vara så noga, eller skit också att jag verkligen la mig i vinn om att vara noga. I vanliga fall brukar jag arbeta lite på fri hand och låta det bli som det blir. Ni vet den där spegelns som snart skulle vara färdig... Fru Friman maskerade mycket noggrant så att det inte skulle komma färg på spegeln, så noga så att det blev en brun rand längst in som speglade sig i spegelytan. Bara att göra om och göra rätt! Fru Friman målar på fri hand och skrapar bort färgen på spegeln i morgon istället. 


Sen har jag även målat klart ett vitt skåp. Måste bara bättra lite runt gångjärnen efter att jag har massakrerat dem med en hammare i mina försök att få dit dörrarna. Förhoppningsvis så kan jag få skåpet på plats innan helgen.
Dessutom har jag äntligen grundmålat ljuskronan som jag köpte på loppis förra sommaren. Bättre sent än aldrig!
Nu ska jag värma upp vetekudden och värma nacken. Den där nackvärken kom tillbaka idag. Och så ser jag ut som om jag har festat i fyra dagar! Har åkt på nåt ögontjofräs. Röda ögon men inget kli eller gegg. Mysko! 

Som sagt, nu intas soffläge med lite fika.

Over and out!

Time flies!

Helgen har gått i ett flygande fläng och det är redan måndag kväll. Veckans längsta dag + Apt är avklarad.
Helgen ja, den har varit bra, rent av fantastiskt bra.
Vi har haft en liten inneboende över helgen.Maikis har sovit hos mormor och morfar för att syrran skulle öva på att sova hela natten utan att äta. Resultat? Nja, men det är nog på rätt väg.
 
På fredagskvällen åt vi middag tillsammans, hemlagad pizza, som var klar när jag kom från jobbet. Sedan drog mor, far och syster hem. Maikis tittade lite efter dem, men inga större bekymmer. Efter en flaska välling och lite gos så somnade hon gott kl.20. Sov sött till halv 8 på lördagsmorgonen. Morfar jobbade så Maikis och jag hade eget mys. Käkade frukost tillsammans och gosade. Gick sen hem till mamma och pappa. Tjejerna visade tydligt att de blev glada att träffas igen.
 
Sen blev det shopping och loppisrunda med några små fynd. På efterrmiddagen fick jag en liten stund för mig själv och kunde jobba med mitt måleriprojekt. Spegel snart klar. Senare kom Maikis med familj och vi upprepade samma procedur som på fredagskvällen. Den här natten blev dock lite oroligare. Även om Maikis sov hela natten så pep hon och tappade nappen några gånger. Mormor sov dåligt och klockan halv 6 fick det bli en flaska välling så att vi fick sova en stund till.
Maikis blev kvar till kl.3 så vi hann både mysa, städa(jag fick hjälp med dammsugningen = dammsuga med barn på armen eftersom hon är rädd för dammsugaren), äta lunch, sova middag, fika och umgås med mormor och morfars bästa vänner.Sen kom mamma och pappa.
 
Helgen avslutades med grillning i Arontorp hos Gurra och Malin. Gott! Vädret var faktiskt så bra och varmt så att vi kunde sitta ute. En stund på lekplatsen hanns också med innan fikat.
 
 
Sen kan man ju fundera på vilka som hade roligast....
 
 
Nu har som sagt även måndagen gått. Den har bara bestått av arbete eftersom vi hade Apt så var jag inte hemma förrän halv 8. Det blev lite mat och soffläge. Snart dax att uppsöka sängen. Mormor är trött. Det tar på krafterna att ha småbarn när man inte är van. Men så mysigt det är. Jag är så glad att jag har mina barn och barnbarn, allihop!
"Om jag hade vetat att det var så roligt med barnbarn så hade jag skaffat dem först"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vallåkraträffen 2014

I går morse steg vi upp i ottan för att bege oss mot Skåneland. Maken ville gärna besöka Vallåkra och Vallåkraträffen och jag hängde på. Det är ju alltid trevligt att ut och åka. Under vägen möttes vi av regn och både maken och jag tänkte nog samma sak. "Vi åker fram och äter vår medhavda fika, men inte ....går vi in i detta regnande".
När vi tog en sväng mot byn så passerade vi en poliskontroll med körkorts -och nykterhetskontroll. Maken fick blåsa. För att vara riktigt säkra på att han hade körkort och var nykter så fick han blåsa en gång till när vi körde tillbaka. Fick ok båda gångerna. :-)
Vi parkerade och åt vår fika. Regnet hade bestämt sig för att göra ett uppehåll och vi betalade inträde och gick in. Vandrade runt lite och tittade på gamla bildelar.  Hur intressant är det på en skala? Men, men...
Gick vidare för att titta på bilarna, då träffade vi Gurra och Malin som också var där men hade tagit en liten weekendtripp till Helsingborg. Vi vandrade runt tillsammans tills regnet bestämde sig för att ta i igen och vi fick ge oss.
 
Årets fotograferingstema blev färg.
 
Och så en annan "Asta" (för er som inte känner till det så kallar vi vår oceangröna 142:a för Asta efter den tidigare ägaren.)

Under den regniga hemfärden så stannade vi på Ekerödsrasten och åt en god middag. Ett stopp på Ekohallen i Fjälkinge för lite shopping hanns också med.
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att jag var nöjd med dagen även om det var en blöt och kall upplevelse efter denna varma och sköna sommar. Somnade gott efter en lång dag i Skåne.
 
 

Piffat lite

Nu är den "nya" byrån på plats. Lite färg kan göra underverk. Spegeln ska få samman färg. Nu saknas bara lådknoppar sen är det klart.

Före

De här knopparna är beställda från Syster Lycklig.

Bild lånad här: http://www.systerlycklig.se 

Ha en fin dag i solen!

Irriterande

Det är skit att man ska vara så ordningsam. Det får man lida för.
I dag när jag fixade mellanmålet på jobbet så missade jag papperskorgen när jag kastade skräp. Böjer mig ner för att förpassa skräpet till rätt plats- papperskorgen. När jag reser mig upp så knäcker det till i ryggen och nu sitter jag här med en värkande rygg. Nu har jag iofs varit med om värre. Jag kan ju röra mig. Frågan är bara hur bra det går att sova. Ska upp och öppna i morgon. Får nog grunda med värktabletter i kväll så att jag orkar upp i morgon.


Sov Gott!På't igen!

Första dagen avklarad! Gick väl rätt bra trots att ångesten hängde över mig i går. Men sommaren fortsätter trots allt. Enda skillnaden är att man måste vara stationerad på ett ställe hela tiden. Eftersom man får betalt för det så är det väl rätt ok.  
Varmt och klibbigt har det varit idag. Dagen var lång och dryg eftersom det var en stängning, men nu är den avklarad och det är nedförsbacke mot fredag. RSS 2.0