Tidigt

I morgon ska jag göra något som jag inte gjort på länge. Jag ska öppna på förskolan! Det ska bli riktigt spännande. Jag jobbar ju som sagt inte på fredagar, men nu har jag tagit ett pass för en kollega som ville vara ledig. Det är så svårt att få vikarier och när vi får så blir det ofta olika från dag till dag. Vi har haft ett antal olika vikarier bara denna veckan och åtminstone en kollega till är borta i morgon så jag gör det för barnen (och så får jag lite komp). 
Upp innan tuppen i morgon alltså. Förmodligen så somnar jag sött och tidigt i morgon kväll också. 

Eftermiddagen är vikt till mina Gosegrodor och deras mamma. Lite laddning och kvalitetstid. Kvällen ska ägnas åt lite packning och förberedelse för helgens begivenheter. Vi ska ut på äventyr i de småländska skogarna. :) 


Klart!

Nu har jag avslutat ett av mina projekt. Två små koftor stickade i Drops Fabel. Ett mjukt och skönt ullgarn. Kul att sticka med eftersom det mönstrar sig självt. Det tar ju en stund att färdigställa projekten när man stickar till tjejerna. Det ska ju vara två av allting!Nu ger jag mig på nästa projekt...Jordgubbsmössor beställda av barnens mor.

Helg igen

Så har då den här helgen gått. Känner mig rätt nöjd. Har hunnit med en hel del faktiskt. Växthuset är tvättat och större delen av pelargonerna i bon är omsatta och nedklippta. Han en runda till Stadsmissionen i går också tillsammans med Elin. Gjorde några fynd. Återbruk! På kvällen var det födelsedagsfest hos svåger och svägerska. Som sagt man får mycket gjort om man "smider medans järnet är varmt". Alltså jobbar på innan man tröttnar ;).
I morgon blir det jobba och sedan babysim. Kanske hinner lite fix i uterummet om orken finns.
 
Till sist några bilder från planteringskvällen i torsdags.
 
Den rostiga lådan med salix och en betongduva som min jobbarkompis gjorde blev så läcker. 
Kransen kämpade Elin med. Resultatet blev superfint. Nu ska det bara dit något färgglatt. En kyckling kanske?
 Till sist födelsedagstårtan från i går. Gissa vem som bakat.

På plats

Nu är trätrallen på utealtanen skurad och fin. Benke har intagit sin plats på trappan tillsammans med penséerna. 
 
I dag är det vårdagjämning och det firar vi med lite uteplantering hos Malin på Färjestadens Blommor och Små blad. Resultatet kommer i morgon. 
 

Ljumma kvällar och underbara färger

Vilken underbar dag det var i går. På alla sätt. På förskolan tillbringade vi nästan hela dagen utomhus. Först med färg och penslar vid havet och sedan hela eftermiddagen ute på gården.
 
När jag sen cyklade hem lite senare än vanligt, jag är iofs alltid sen på onsdagar, men idag var det lite senare än vanligt. Anledningen till det var ett utvecklingssamtal. Det kändes bra när jag begav mig hemåt dels hade samtalet gått bra och ute var det helt underbart. Luften var ljum och det var ljust. För att inte tala om himlen! På ena sidan var den alldeles guldgul och på andra rosa. Molnen var som rosa pluffar. Med den härliga känslan unnade jag mig att cykla runt Gosegrynen för lite mormorsgos.
 
Hoppas att denna dag blir lika fin.
Ha en underbar dag alla vänner där ute!

Vår

Härligt! Man vill bara vända näsan mot solen och njuta.

RSS 2.0