En komplimang...

Ylva, jag tycker att du har fina kläder, sa en treåring till mig i går.
Tack, vad roligt att du tycker det, svarade jag.
Ja, du ser ut som lille Skutt!
Vad säger man? Det var säkert menat som en komplimang, men våra referenser är ju lite olika. :)

(Bild lånad här http://got.bamsepedia.wikia.com/wiki/Lille_Skutt)
Allergi forts.

Japp, Bricanylen gjorde underverk. Har sovit så gott i natt. Inga störningar och inga biverkningar :).
Nu är det bara och vänta och se hur de andra medicinerna verkar. 

Det där med allergi

Nu har jag kämpat med rossel, pip och väs i luftrören i två månader. På det pollenallergi och nästäppa. Receptfria allergitabletter har tagit bort det värsta, men ack så trött man blir. Inte blir det bättre av att pipet och rosslat i luftrören stör nattsömnen. Efter att i natt legat sömnlös långa stunder och väst, pipit, harklat och hostat så tog jag mig äntligen i kragen och ringde vårdcentralen. Fick en tid redan idag hos min husläkare. Bara det var som att vinna på lotteri. Det är annars en upptagen man som det är svårt att få tider hos.
Cyklade dit i det vackra vädret. Tog god tid på mig så att jag inte skulle låta som en blåsbälg när jag kom fram. Personen som tog emot mig i receptionen var inte den gladaste personen jag mött idag. Jisses vilket ointresse! Fick vänta en liten stund och blev sedan hämtad av min läkare. Jag fick berätta om mitt tillstånd och göra utblåsningstest, han lyssnade på lungor och hjärta och ställde en massa frågor. Blodtrycket och blåstestet var bra. 
MEN om man gått med detta rossel och allergisymtom så länge som jag gjort så rörde det sig med största sannolikhet om allergi, kanske astma. Jag fick tre olika inhalatorer utskrivna, Pulmicort, Rhinocort och Bricanyl. Dessutom fick jag allergitabletter speciella för de symtom jag har. Jag som nästan aldrig tar medicin, förutom värktabletter och hostmedicin, ska nu komma ihåg allt detta. Dessutom tog man blodvärde, allergitest och sänka. En lungröntgen är också beställd. Man gör det för att utesluta att det inte är något med lungorna. Läkaren var noga med att poängtera att han inte hörde nåt konstigt på lungorna.
Nu återstår det bara att se om medicinerna hjälper och vad det blir för svar på proven.
 

Nu softa en stund framför tv:n och titta på Maria Wern. Sen tar jag mina mediciner och går och lägger mig.
God Natt!

RSS 2.0