Det bästa som finns

Hade en mysstund med barnbarnen i går medans föräldrarna roade sig på egen hand. Efter middagen tog vi en promenad i det varma vädret. Solen hade bestämt sig för att vila då, men värmen var kvar. Vi gick ner till hamnen och tog en glass. Godast var mormors glass tyckte Maikis och snodde den. Sen var det ju väldigt roligt att dörren ut från Hamngrillens servering öppnades automatiskt. Så efter att ha hämtat in gullfiorna ett antal gånger så bestämde vi oss för att gå ut istället. 
Sen gick vi vidare över hamnplanen som är ett underbart område att springa på för små ben. Härligt! Tog vägen genom köpstaden och där kunde barnen också få vandra fritt eftersom alla butiker var stängda. Efter lite lek på lekplatsen fick vi hem med två trötta fior.
Tittade en stund på tv innan det var dax för pyjamas och välling. Den ena fian hann somna innan mamman och pappan kom hem medan den andra möblerade om i barnkammaren.

Sen cyklade mormor och morfar hem och tog kväller efter en härlig helg med altanfix, 25års-fest och barnvaktande. 

Nu blommar det
Magnolian i vårsolen.
Vi har en stor Magnolia i vår trädgård som de förra ägarna planterade för över 40 år sedan. Tyvärr så står den för nära huset, man tänkte nog inte på det när den var liten. Det innebär att den varit tvungen att dra sig utåt och är nu väldigt snedväxt. Men vad gör det, så vacker som den är när den blommar.

Det här med värk

Ibland har jag ju klagat över värk både här och där men mest i händerna. Hösten och vintern har varit bedrövlig när det gäller värken. Jag har haft ont mest hela tiden och känt mig kraftlös i händerna och handgreppet. Fick också ont i fötterna och knäna. Då blev det jobbigt. Slutligen tog jag tag i det och gick till doktorn, fick medicin som skulle ta bort eventuell inflammation. Medicinen hjälpte för stunden, men när kuren var över så kom värken tillbaka. Jag ringde min läkare igen och fick en tid. Han tog nya prover som visade på att det kunde vara ledgångsreumatism, men det behövde inte vara det ?!? Han satte också in samma medicin igen men under en längre period och så fick jag remiss till en specialist på reumatologen. 
Nu har jag varit där. Träffade en trevlig läkare som kände och klämde på mina leder och bekräftade det jag själv kände. Vissa fingrar var svullna och ömma. Jag fick ytterligare en medicin som jag skulle prova i tre månader och se vad som händer. Jag har också varit på röntgen. Man har röntgat händer, fötter och lungor så nu väntar jag bara på ett svar på detta från specialisten och sen återbesök till sommaren. 
Just nu har jag ganska mycket värk igen, men det känns skönt att äntligen ha tagit tag i detta. Katter

Vad pysslar jag med annars då?
Jobbar, jobbar och jobbar känns det som. Nåja inte mer än vanligt, men efter lunginflammationen har jag varit så trött så jag har inte orkat mer än att jobba. Väl hemma har jag sjunkit ner i soffan och blivit kvar där. Men nu börjar orken så sakteliga återvända och huvudet är fullt av projekt som ska genomföras. Håller som bäst på att fixa mina pelargoner efter vintervilan, städa altan och växthuset och så har jag ett målningsprojekt på gång mitt i allt. 
När jag inte håller på med utomhussysslor så blir det en stunds handarbete. 
Senaste slutförda projektet är dessa katter till barnbarnen.


Katterna blev påskpresenter till barnbarnen. Mönstret hittar du här http://hjartekatten.blogspot.se/2012/05/monster-pa-hjartekatten.html 

Våren är här

Länge sen sist. Men här är det full ös och mycket händer. Jag tillbringar mycket tid med tvillingarna och mina barn när jag är ledig. I helgen som gått har sonen och sambo camperat här. Det har varit invigning på Opus och Rogers Bilel och både son, svärson (båda jobbar där) och maken har haft fullt upp. Malin och jag tog tvillingarna med oss och åkte upp ditt för att kolla läget medans barnens mamma sov efter nattjobb. Mycket  kul att titta på.

Vad gör dom där? Duschar dom bilarna? Tokigt!

Pappa parkeringsvakt.

Vem kommer i den stora bilen?

Jag sitter tryggt på morbrors arm.

Nämen, det var Ronny " Nemas problemas" och Roger själv.
Provsitta brandbilen med gammelmoster.

Åka karusell.

Äta korv.


Eller bara springa....

Innan vi åkte på invigningen så hade jag små hjälpredor som hjälpte mig att röja ur växthuset för städning.

Kvällen spenderade jag också tillsammans med mina små medans de andra var på invigningsfest på verkstaden. När de droppade in framåt småtimmarna och morgonkulan ja, då sov vi. 

RSS 2.0